Damon Hill uit zorgen over Britse GP

Marjo (Muck)
Velen betreuren het schrappen van Silverstone van de kalender, met hen ook de baas van het circuit, Damon Hill. Hij vraagt zich af of de keuze van Bernie Ecclestone om de race te verplaatsen naar Donington Park de juiste is. Het is volgens velen onzeker of de verbouwingen in Donington op tijd af zijn.

Tegenover Autosport.com verklaarde de wereldkampioen van 1996: "Iedereen is heel sceptisch, en zijn dat wellicht terecht, over de garantie die Donington geeft over het op tijd klaar zijn voor de race van 2010. Iedereen wacht het in de tussentijd ook gespannen af, omdat misschien geen enkel circuit dan de gastheer kan zijn van de Britse Grand Prix."

Bernie Ecclestone, de beheerder van de commerciële F1-rechten is degene die bepaalt wat er op de kalender komt. Hij staat open voor een eventuele terugkeer naar Silverstone. Daar zal volgens Hill, voorzitter van de Brittish Racing Drivers’s Club, menig team blij mee zijn. "De afgelopen twee jaar streed er natuurlijk telkens een Brit voor de titel. Dat zorgde wel voor volle tribunes. Daar plukten we natuurlijk de vruchten van."

De toekomst van de Britse grand Prix kan volgens Hill nu zomaar in gevaar zijn. "De gedachte dat de toekomst van de race in het geding is omdat, laten we het een zeer risicovolle strategie noemen… zoiets is heel zorgwekkend. Groot-Brittannië heeft de afgelopen jaren laten zien een van de grootste steunpilaren in de F1 te zijn. Het is niet juist dat de toekomst van de race vervolgens onduidelijk is."