FC Zwolle kiest bewust voor goede doelen op shirt

Jeffrey
Vanaf vrijdag 7 augustus 2009 zullen er bij FC Zwolle twee nieuwe logo's op het shirt staan. Bij thuiswedstrijden in het FC Zwolle stadion speelt de Zwolse Jupiler League Club met het logo van het Ronald McDonald Huis Zwolle op de voorkant van het shirt.

Bij uitwedstrijden is de meest prominente plek gereserveerd voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Met deze actie is FC Zwolle één van de eerste Nederlandse betaald voetbalclubs die expliciet voor het goede doel kiest.

Adriaan Visser, voorzitter FC Zwolle: "Dit voor de voetbalwereld unieke maatschappelijke concept wordt door een aantal sponsoren vol enthousiasme ondersteund. Ik verwacht dat door dit initiatief ook bedrijven instappen die nu, vanwege verschillende redenen, geen sponsorovereenkomst met onze club kunnen aangaan. De komende weken ontwikkelt FC Zwolle in overleg met de goede doelen een actieplan om de samenwerking verder succesvol uit te rollen. Hierbij wordt ook de Supportersclub van FC Zwolle betrokken."

Sape Braaksma, voorzitter Ronald McDonald Huis Zwolle: "Wij zijn zeer blij met dit fraaie initiatief van FC Zwolle. De club toont op deze wijze haar maatschappelijke betrokkenheid. De samenwerking resulteert voor ons in brede (media-)aandacht, waardoor het Ronald McDonald Huis in Zwolle meer bekendheid krijgt. Dit is een belangrijke basis voor het genereren van inkomsten. Een Ronald McDonald Huis krijgt immers geen subsidie. De gastvrije opvang van ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen die zijn opgenomen in de Isala klinieken, wordt mogelijk gemaakt door giften en donaties, al dan niet in natura. We bestaan nu zes jaar en hebben inmiddels ruim duizend gezinnen geholpen."

Frits Hirschstein, oprichter van KiKa: "Geweldig om te zien dat FC Zwolle haar steun aan KiKa blijft doorzetten. De afgelopen jaren hebben ze al veel voor ons gedaan. De vermelding van KiKa op de tenues zal een groeibijdrage gaan geven aan onze landelijke bekendheid. En daar zijn we FC Zwolle erg dankbaar voor!"

Het afgelopen seizoen 2008-2009 was de Scheffer Groep uit Wezep hoofdsponsor van FC Zwolle. Met ingang van het nieuwe seizoen maakt de Scheffer Groep op de shirts plaats voor het Ronald McDonald Huis en KiKa. De Scheffer Groep blijft als sponsor verbonden aan FC Zwolle. FC Zwolle wil graag haar dank uitspreken aan de Scheffer Groep voor het afgelopen seizoen.