Maaskant: "Knappe prestatie"

NAC Breda won ook gisterenavond van Polonia Warschau (3-1) en plaatste zich daarmee voor de volgende ronde van de Europa League. Een week geleden wonnen de Bredanaars al met 0-1.

"Dit is een knappe prestatie, want wij zijn slechts een kleine club ten opzichte van al dat geweld om ons heen," aldus Maaskant. Hiermee refereerde de trainer naar de clubs van naam, die zich ook via de voorronde voor het hoofdtoernooi van de Europa League moeten plaatsen.

In de eerste helft gaf NAC Breda bijna geen kansen weg en trof zelf twee keer doel. Na de thee voerde Polonia Warschau de druk wel op, wat ook in een aansluitingstreffer resulteerde. Dit had echter geen effect op NAC Breda. De ploeg slaagde er zelfs in om de marge met de Polen te vergroten.

"Ik ben op de bank niet in paniek geraakt," blikte Maaskant terug. "Nadat Kees Kwakman een geweldige goal had gemaakt, was het ook echt klaar. We zijn terecht door, vrijdag zien we bij de loting wie de volgende wordt. Dan gaan we zien of we ook de poulefase kunnen bereiken, dat zou helemaal fantastisch zijn."