USF1 ligt op schema en wil geen Patrick

Teambaas van USF1 Peter Windsor zegt dat zijn team prima op schema ligt voor het debuut in 2010. Vorige maand gokte het Amerikaanse team nog op een launch in oktober, maar dit is inmiddels verschoven naar januari.

"We zitten in het oude gebouw van Joe Gibbs en dat was gericht op de NASCAR," zei hij tegen Sports Illustrated. "Na het slopen van veel muren plaatsen we nu de machines. We hebben veel ontwerpers en engineers die nu aan de auto werken en gelukkig kunnen ze dat nu vanuit meerdere kantoren doen met Computational Flow Dynamics Coding dat tegenwoordig de standaard is in de Formule 1."

"We hebben eerlijk gezegd geen tijd verloren hierdoor. In de komende maanden gaan we de auto bouwen en die hoeven we niet gereed te hebben voor begin januari. In de praktijk hebben we een mooi timeframe en we zijn er op tijd klaar voor. Het ontwerp is in principe klaar, maar zeg nooit dat het compleet af is."

Windsor liet zich ook even uit over de rijderskeuze. Hij zei dat Danica Patrick niet haalbaar voor zijn team is. Haar status is te groot voor een beginnend team als het zijne. "We gaan er moeite voor doen om Amerikaanse rijders in de auto te krijgen. Er rijden een paar goede coureurs rond en het is jammer dat er niet veel meer jonge Amerikanen met talent in Europa gereden hebben. Veel mensen zeggen tegen ons of we ook in Danica Patrick geïnteresseerd zijn, maar zij is te groot voor ons."

"Ze zal waarschijnlijk naar de NASCAR gaan waar ze het waarschijnlijk goed zal gaan doen en veel geld kan verdienen. Om naar de Formule 1 te gaan vergt van haar veel toewijding in deze fase van haar carrière en haar verwachtingspatroon zal hoog zijn. Wij daarentegen willen in jaar één nog niet vechten voor de wereldtitel. Betrouwbaarheid staat voorop, net als het ontwikkelen van de auto, het beter laten rijden ervan en het aan elkaar wennen als team zijnde."