Brawn: "Schumacher kan race winnen"

Voormalig Ferraristrateeg Ross Brawn sluit niet uit dat Michael Schumacher dit jaar nog een overwinning behaalt. De zevenvoudig wereldkampioen valt in voor Felipe Massa die in Hongarije zwaargewond raakte. De teambaas van Brawn GP voegde er wel aan toe dat de Ferrari competitief moet zijn.

Schumacher heeft voor de race in Valencia nog geen meter in de F60 gereden, maar Brawn zegt dat dat niet uit zal maken. "Ik ben er van overtuigd dat hij sterk zal zijn. Ik kan me de race in Brazilië 2006 nog goed herinneren," zei Brawn die veel respect voor Schumi heeft in Gazetta dello Sport.

"Hij moet eerst natuurlijk even aan de auto wennen, maar als hij dit jaar niet een race wint, dan is dat niet zijn fout, maar omdat de Ferrari niet goed genoeg is. Voor hem was het na het verschrikkelijke ongeval van Massa niet moeilijk om ja te zeggen omdat zijn oude team het nodig heeft. En volgens mij is er nog een aspect dat meespeelt en dat is dat het maar voor een korte periode is."

"Michael zal weer zijn normale toewijding tonen, maar vooral de intentie om lol te hebben. Ik kijk er naar uit en wil hem aan het werk zien. De Formule 1 is qua rijden nauwelijks veranderd, alleen zijn er nu slicks. Maar dat is voor Michael geen nadeel, want deze banden maken het rijden voorspelbaarder."