De Graaf: "Het wordt een zware dobber"

Sjors (Sj0rSz)
NAC Breda werd vanmiddag, tijdens de loting voor de play-offs in de Europa League, aan Villarreal gekoppeld. Hierdoor moeten de Bredanaars tegen de zwaarst mogelijke tegenstander spelen.

"Jammer, ik had liever eerst uit geloot, dan hadden we het thuis af kunnen maken," grapte Edwin de Graaf, aanvoerder van NAC Breda, na de bekendmaking. "Nee, we kunnen aan de bak natuurlijk. Mooie ploeg om eens voor het echie tegen te spelen. Ze hebben een paar aardige spelers daar. De Italiaanse spits Rossi, de Argentijnse spelmaker Ibagaza, de Fransman Pires en de Spaanse internationals Senna, Capdevila en Cazorla. En zo zullen ze nog wel meer toppertjes hebben."

Villarreal begint eind augustus pas aan de Spaanse competitie. Dat betekent dus dat het treffen met NAC Breda de eerste krachtmeting voor de Spanjaarden zal worden. De Graaf: "Is dat zo? Hmmm, dat is niet ongunstig. Maar dan nog, het wordt een heel zware dobber, dat moge duidelijk zijn. En ja, als je eruit moet, dan liever tegen zo'n topploeg natuurlijk. Maar van één ding kunnen die Spanjaarden zeker zijn: we zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen."