FOK! weekend tv-gids

Vrijdag- en zaterdagavond zijn de belangrijkste momenten voor tv-zenders. Elke tv-zender doet, ondanks de komkommertijd, toch veel moeite kijkers aan zich te binden. FOK! laat je elke vrijdag- en zaterdagavond zien wat er te krijgen is op de beeldbuis!


De tv-gids voor vanavond:

Nederland 1
Door de Mexicaanse griep lijkt Thomas Berge hotter dan hot. Om 20:30 uur zendt de TROS de concertregistratie van hem uit, opgenomen tijdens zijn concert  in de Heineken Music Hall. Direct daarna, om 21:25 uur, is Jan Smit met zijn Volendamse vrienden aan de beurt in 'Jan Smit, de zomer voorbij'.

Nederland 2
Om 21:20 uur is 'Operatie van der Most' te zien bij Omroep MAX. Hierin helpt top-ondernemer Hennie van der Most ondernemers wiens bedrijf bijna omvalt. Om 22:40 uur zendt de NPS 'Het uur van de wolf: De omstreden foto's van Sally Mann' uit. Een documentaire over de beroemde Amerikaanse fotografe Sally Mann (1951).

Nederland 3
Chantal Janzen presenteert om 20:30 uur 'Wie is mijn ex?' voor de AVRO, waarbij een driekoppig panel moeten raden wie de ex van de kandidaat is, te vergelijken met het vroegere 'Zo vader, zo zoon'. BNN zendt 'Try before you die' en Eddy Zoey's 'Nu we er toch zijn op vakantie' uit, respectievelijk om 21:05 uur en 21:50 uur.

RTL 4
Opvallend is dat RTL in de zomer met een nieuw programma begon vorige week: 'Waar is Elvis?!', gepresenteerd door Gordon en Jamai. Vorige week trok het programma weinig kijkers, vanavond om 20:30 uur te zien. Verder gooit RTL4 het vanavond voornamelijk op herhalingen van 'Gelukkig je bent er' (21:30 uur) en 'Ik wed dat ik het kan' (22:30 uur), beiden gepresenteerd door Carlo Boszhard.

RTL 5
Bandidas is een Western-film, te zien om 20:30 uur. De hoofdpersonages zijn elkaars tegenpolen. Er gebeurt iets waardoor ze iets gemeen krijgen: ze willen wraak. Ze vertrouwen elkaar in eerste instantie niet, maar worden gedwongen samen te werken om een moordlustige bende te stoppen. Om 22:40 uur kun je kijken naar 'Sex education', waarbij experts handige tips geven om je seksleven op te krikken.

RTL 7
Vanavond geheel in het teken van voetbal. Om 19:55 uur doet 'RTL Voetbal' liveverslag van de Jupiler League-wedstrijd SC Cambuur - De Graafschap. Om 23:00 zendt hetzelfde programma samenvattingen uit van de overig gespeelde Jupiler League-wedstrijden.

RTL 8
De vierde RTL-zender zendt om 20:30 uur de film 'Garage days' uit. Een filmdrama over een band uit een buitenwijk van Sydney. Hun manager denkt dat de platenbaas de groep kan helpen door te breken. De plannen worden in de war geschopt door een zwangerschap en opbloeiende liefdes, waardoor de band bijna uit elkaar valt.

SBS 6
Ellemieke Vermolen presenteert om 20:30 uur 'De 25 meest hilarische blunders allertijden', de inhoud van het programma spreekt voor zich. Altijd al eens willen weten hoe de trucs van goochelaars als Hanks Klok en Hans Kazan in elkaar zitten? 'Goochelaars ontmaskerd' laat het je zien om 23:20 uur.

Net 5
Staat vanavond in het teken van de dramaseries 'Law & Order' en 'Lost'. Van beide series zijn dubbele afleveringen te zien. 'Law & Order' begint om 20:30 uur en 'Lost' om 22:20 uur.

Veronica
Vrijdagavond autoavond op Veronica. Om 20:30 uur zie je 'Wegmisbruikers!', gevolgd door twee uur lang 'Top Gear'. Na de autoavond zendt Veronica om 22:30 uur een dubbele aflevering uit van de comedyserie 'Two and a half man'.