Acteur Mexicaanse griep-spot zelf ziek

Veel ironischer dan dit wordt het niet. In Engeland is het boegbeeld van de campagne tegen de Mexicaanse griep geveld door… De Mexicaanse griep!

De 30-jarige David McCusker speelt de hoofdrol in een spotje van de overheid waarin de burgers wordt uitgelegd hoe ze het best met een onverwachtse niesbui om kunnen gaan om zo verspreiding van de Mexicaanse griep te voorkomen.

In de spot wordt uitgelegd dat je het beste kunt niezen in een tissue, deze weg moet gooien en vervolgens je handen moet wassen. Onder het motto "Catch it, Bin it, Kill it" hoopt de Britse overheid zo verdere verspreiding van de Griep in te perken.

Maar acteur David McCuster heeft klaarblijkelijk zelf niet zo goed op de adviezen van de overheid gelet. "In plaats van de ziekte tegen te gaan, heb ik hem zelf verspreid", stelt de 30-jarige acteur in The Sun. Toen David verkouden werd en koorts kreeg begon hij het ergste te vermoeden. Een bezoek aan de huisarts leerde hem dat ook hij besmet was met de Mexicaanse griep. "Ik schrok me rot. Ik heb mezelf maar in quarantaine gesteld om zo erger te voorkomen."  David kreeg Tamiflu voorgeschreven van zijn huisarts.


Acteur uit Mexicaanse griep-spot krijgt Mexicaanse griep  (foto: DAG)