"Goede vooruitzichten voor de game-industrie"

GameBabe
Ondanks de recessie zijn er goede vooruitzichten voor de game-industrie, aldus Anita Frazier van de NPD Group, een wereldwijd onderzoeksinstituut voor consument- en retail marktonderzoek .

Ondanks dat het aandeel van verkochte PC-games met 50% gedaald is sinds 2001, gelooft de NPD Group dat een groot deel van dat verlies goed gemaakt wordt door online verkochte games, abonnementen op online games en andere vormen van inkomsten die niet vallen onder de retail sector.

Anita Frazier noemde een aantal indicatoren waaruit blijkt dat de industrie groeit. In de Verenigde Staten wordt minder uitgegeven aan uit eten gaan en minder uitgegeven aan huisvesting, twee tekenen die op een verslechtering van de economie wijzen. Activiteiten die mensen meer doen zijn: internetten, tv kijken en bord- en videospellen spelen. Meer mensen dan ooit spelen games, het medium verbruikt een groter deel van de "entertainment dollar" die uitgeven wordt dan welke activiteit ook.

"We zijn bijna bij het punt aangekomen waarin we niet meer spreken van gamers, omdat deze term niets anders zegt dan dat iemand games speelt," zegt Frazier. We praten ook niet over tv kijkers of film kijkers. Het is iets wat mensen gewoon doen.