Feyenoord bestraft door UEFA

Stefan (sportfreak)
Feyenoord is door de UEFA gestraft voor de ongeregeldheden rondom de thuiswedstrijd tegen Lech Poznan in de UEFA Cup. De club heeft een boete van 50.000 euro gekregen en moet bij de volgende Europese wedstrijd een deel van de tribunes sluiten.

De Europese voetbalbond heeft Feyenoord verplicht om de gehele gele zijde plus vak Z bij het volgende Europese duel te sluiten, meldt de club op haar website. Op die manier denkt de UEFA de daders van de ongeregeldheden in ieder geval te straffen.

Bij de groepswedstrijd in de UEFA Cup tegen het Poolse Lech Poznan, ruim twee maanden geleden, viel een Poolse supporter in de gracht tussen veld en tribune door een paar klappen van een Feyenoordfan. De Pool brak daarbij zijn enkel, en de dader kreeg onlangs een celstraf van twee maanden. Daarnaast gooiden de Rotterdamse supporters projectielen op het veld nadat Lech Poznan op voorsprong was gekomen. Het duel eindigde in 0-1.

Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, is niet verbaasd door de straf. "Gezien de reputatie die we helaas opgebouwd hebben, is dat amper verrassend te noemen. Aangezien dit al het dertiende incident in de laatste vijf jaar is, ontkomt men er waarschijnlijk niet aan om ons een zware straf op te leggen, die Feyenoord zowel financiële als imagoschade bezorgt."