Willem II contracteert doelman Mäenpää

Ermin (TheClown1)
Amper twee dagen in zijn 'oude' functie heeft technisch directeur Andries Jonker zijn eerste versterking binnen. Niki Mäenpää keept vanaf volgend seizoen voor Willem II.

Dat heeft de Tilburgse club zojuist naar buiten gebracht in een persverklaring. Deze 24-jarige doelman kwam in 2006 over van de jeugd van RC Lens naar FC Den Bosch.

Dit seizoen kwam hij, mede door een hardnekkige schouderblessure, slechts vijf wedstrijden in actie voor de Bossche formatie. Begin deze maand werd Mäenpää nog opgeroepen voor een interland met zijn vaderland Finland.

Technisch directeur Andries Jonker legt uit waarom de doelman een interessante optie was. "Wij beschikken met Maikel Aerts (32) en Oscar Moens (35) over twee uitstekende keepers," aldus Jonker, "maar zij zijn beiden op leeftijd. Wij konden met Mäenpää transfervrij een van de beste keepers uit de eerste divisie aantrekken, die ook Fins international is. Daarom zijn wij verheugd met de komst van Niki."

De Fin moet nog wel een medische keuring ondergaan, deze vindt in principe de komende week plaats. Hij krijgt bij Willem II een tweejarig contract met een optie voor Willem II voor nog eens twee jaar.