Van Persie voelt zich fitter dan ooit

Ermin (TheClown1)
Robin van Persie is de clubtopscorer van Arsenal. De jonge speler voelt zich fitter en sterker dan ooit. Hij let meer op zijn voeding wat een positief effect heeft op zijn spel.

Ik werd altijd teruggeworpen door blessures. Nu dat uitblijft is dat heerlijk. Ik was altijd een flinke vleeseter, totdat iemand mij vertelde dat vlees een negatieve invloed op je spieren kan hebben. Nu hou ik het op vis en pasta voor de wedstrijd en eet ik nog maar één keer vlees per week.’ Ook weet Van Persie door zijn blessures hoe die nu beter om kan gaan met zijn lichaam. ‘In het verleden ging ik gewoon door als ik spierpijn had. Dan dramde ik door, zodat ik gewoon kon spelen. Nu ga ik daar beter mee om.

Het blijft vervelend voor de 26-jarige aanvallende middenvelder vervelend dat het minder gaat bij Arsenal. “Ik de zomer had ik mezelf een hoofddoel gesteld om het hele seizoen fit te blijven. Ik lig op schema, maar ik wilde mijn fitheid samen laten gaan met goede prestaties bij Arsenal. Daar is de laatste weken geen sprake van, dat frustreert.