[IndyCar] Doornbos naar Newman/Haas

Peterselieman
Robert Doornbos heeft een contract getekend bij het IndyCar-team Newman/Haas/Lanigan. Dit heeft het team op haar website bekendgemaakt. Op een later tijdstip zullen meer details bekend worden gemaakt. Gisteren werd al bekend dat de Nederlander volgende week op Homestead gaat testen.

Het team van Newman/Haas/Lanigan is voor Doornbos geen onbekende. In 2007 reed hij in de Champ Car Series nog tegen coureurs uit zijn nieuwe team. De Nederlander is blij dat alles rond is. "Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om voor Newman/Haas/Lanigan te gaan racen. Racen in de IndyCar Series is een grote droom voor mij en zeker met dit team dat een grote historie kent. De successen uit het verleden hebben mijn aandacht getrokken en ik ben dan ook blij deel uit te maken van dit team."

"Racen op ovals vormt voor mij een uitdaging en ik ben er dan ook voor in training. Ik ben blij dat ik aan de Indy 500 deel mag nemen. Ik wil Carl Haas en Michael Lanigan dan ook bedanken dat ze me deze kans hebben gegeven," aldus Doornbos.

De Nederlander reed in 2005 en 2006 in totaal elf races in de Formule 1 voor Minardi en Red Bull Racing. Daarna stapte hij over naar de Champ Car Series, waarin hij enkele races won. Ook werd hij in 2007 Rookie of the Year. Vorig jaar reed hij in de Superleague Formula en rijdt nu nog voor Team Nederland in de A1GP.