Türkiyemspor houdt op te bestaan

Zondaghoofdklasser FC Türkiyemspor houdt op te bestaan. Naar alle waarschijnlijkheid wordt aanstaande dinsdag door de rechtbank het faillissement van de Amsterdamse club uitgesproken. De KNVB heeft de club inmiddels uit de competitie gehaald.

Türkiyemspor kampt al geruime tijd met financiële problemen. Zeker na de moord op voorzitter Nedim Imaç ging het bergaf met de club. De belastingdienst heeft nog 85.000 euro tegoed van de Amsterdammers, terwijl er ook nog diverse andere schuldeisers zijn. Vanwege de betalingsachterstand werd eerder dit jaar al een wedstrijd van Türkiyemspor uitgesteld door de KNVB.

De bond heeft inmiddels alle wedstrijden van Türkiyemspor geschrapt. Dit heeft vervelende gevolgen voor koploper AFC. Die club won immers al twee keer van Türkiyemspor en verliest dus zes punten. Haaglandia / Sir Winston is de nieuwe koploper in de hoofdklasse A bij de zondagamateurs. Türkiyemspor zelf stond dit seizoen overigens laatste.

Met het gedwongen afscheid komt een eind aan een succesvolle periode van de club die met succes Turken, Marokkanen, Nederlanders, Antillianen en Surinamers verenigde. De club werd drie keer afdelingskampioen, twee keer zondagkampioen en won één keer de beker voor amateurs. Onder impuls van ex-profs als Sander Oostrom, Regillio Simons en talenten als Hursut Meriç en de gedreven coaching van Simon Kistemaker speelde men vaak attractief voetbal. Donderdag kwamen de selectieleden en technische staf bijeen om afscheid te nemen. Morgen spelen enkele jeugdteams de laatste wedstrijden uit de clubgeschiedenis.