Valve's Gabe Newell DICE keynote, cijfers van Steam

Vincent (Gamer_V)
De DICE is een jaarlijks evenement voor de gamesindustrie waar onder andere leuke verhalen verteld worden door belangrijke mensen uit de industrie. Een van de lezingen van de DICE 2009 werd gegeven door Gabe Newell, oprichter van Valve. Een belangrijk onderdeel van zijn keynote was dat entertainment meer als een service moet worden. Zoals Steam. Ook had hij het er weer over dat piraten slechts slecht bediende klanten zijn.

Verder keek Gabe naar de invloed van de updates op de verkoopcijfers van team Fortress 2. Na een gartis update stegen de verkopen met 106%. Spelerminuten namen toe met met 105%. De optie om games te giften via Steam zorgde voor een toename van 71% in de verkopen. Verkopen van gewone winkels stegen ook met 28%, en heeft Steam een toename gezien van nieuwe gebruikers met wel 75%.

Vorig weekend besloot Valve de prijs van Left 4 Dead te verlagen voor een weekenddeal (van €45 naar €22,50). De verkopen van L4D namen toe met 3000%. De game heeft meer in dit weekend verkocht dan dat het deed tijdens de lancering, iets wat heel zeldzaam is in de gamesindustrie. Toch had dit geen effect op de verkopen van gewone winkels, die bleven gewoon constant. De weekendsale van een third-party game op Steam zorgde er zelfs voor dat de verkoop van die game steeg met 36000%. Nee, geen typfout.

Verder werd er nog gekeken naar de verkopen met de kerstsale:

* 10% sale = 35% increase in sales (real dollars, not units shipped)
* 25% sale = 245% increase in sales
* 50% sale = 320% increase in sales
* 75% sale = 1470% increase in sales

Bij 75% van de prijs, maakten ze nog steeds meer dan 15% meer omzet dan bij de originele prijs. Als laatste werd er nog gezegd dat het team dat ook aan de Team Fortress 2 filmpjes werkt, werkt aan een stel strips gebaseerd op TF2. Dus die kunnen we ook binnenkort verwachten.