FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 december 2008

Richard Visser is de oliebollenkoning van 2008

Richard  Visser, uitbater van de gebakskraam op de hoek van de Rotterdamse Heemraadssingel en de Vierambachtsstraat, mag zich voor de zesde keer winnaar van de Nationale Oliebollentest van het AD noemen. Vorig jaar moest hij nog genoegen nemen met een vijfde plaats.

"Het blijft een uitdaging", laat Visser weten in een reactie. Hij kijkt inmiddels met enige angst uit naar de komende dagen: "Het zal ongetwijfeld weer erg druk worden en dat betekent dat de mensen rekening moeten houden met lange wachttijden."

Over het algemeen hebben de verkopers van zowel de gebakskraam en de bakkerij beter gepresteerd dan vorige jaren. De aanhoudende kritiek na de vijftien voorgaande oliebollentesten lijken de verkopers te beïnvloeden. De jury van het Centrum voor Smaakonderzoek gaf aan 23 van de 92 bezochte adressen een eindcijfer van 8 of hoger. Er werden 39 oliebollen getest die de toets der kritiek niet konden doorstaan.

Een compleet overzicht van de oliebollentest van dit jaar is hier te vinden.

Twee keer nat bij alcoholcontrole

Een man uit Den Bosch vindt de boetes voor rijden onder invloed blijkbaar niet indrukwekkend. Hij werd gisteren tot twee keer toe aangehouden door de politie met meer alcohol in zijn bloed dan toegestaan voor iemand die nog een auto wil besturen.

De eerste keer dat de man werd aangehouden kreeg hij een boete en een rijverbod van vijf uur opgelegd door de politie. Dat dit geen indruk maakte op de man bleek twee uur later, toen de man wederom aangehouden werd door de politie met nog steeds te veel alcohol in zijn bloed. De politie gaf de man opnieuw een bekeuring en de officier van justitie besloot het rijbewijs van de man in beslag te nemen. Naast de twee boetes voor rijden onder invloed kreeg de man ook een derde bekeuring, aangezien hij een verboden wapenstok in zijn auto had liggen.

Tas met gevaarlijke medicijnen zoek

De politie zoekt mensen die een grijze rugzak met daarin gevaarlijke medicijnen hebben gevonden. De eigenaar is de rugzak vanavond op het treinstation van Alphen aan den Rijn vergeten mee te nemen. 

De medicijnen kunnen bij onzorgvuldig gebruik gevaarlijk en zelfs dodelijk zijn. De rugzak van het merk Eastpack is rond kwart over zes op het station achtergelaten. De vinder van de rugzak wordt verzocht contact op te nemen met de politie van Alphen aan den Rijn.

Vrouw omgekomen bij aanrijding in Sint Michielsgestel

Bij een ongeval in het Brabantse Sint Michielsgestel vanochtend rond 08.00 uur, is een 74-jarige vrouw uit die plaats overleden. Het ongeval vond plaats op de kruising Bosschebaan (N617) en Moerschot. De vrouw was op slag dood. De auto raakte aan de voorzijde beschadigd.

De automobilist, een 41-jarige man uit Schijndel, zag de vrouw plotseling op de weg lopen en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is vooralsnog niet bekend. De weg is enkele uren afgesloten geweest wegens sporenonderzoek. Eventuele getuigen van het ongeval worden opgeroepen zich te melden. De politie denkt hierbij ook aan mensen die de vrouw kort voor het ongeval hebben gezien in de buurt van de ongevalslocatie.

Marokkaanse groepen op de vuist in Den Bosch

In de binnenstad van Den Bosch zijn vanavond twee groepen Marokkanen met elkaar op de vuist gegaan. Het is niet bekend hoeveel personen bij de vechtpartij aanwezig waren. Onderzoek van de politie moet uitwijzen of er tijdens de ongeregeldheden ook schoten zijn gelost.

Volgens de politie hadden de groepen met elkaar afgesproken op de Hinhamerstraat, in het centrum van de stad. De vechtpartij brak rond 19.30 uur uit, waarop getuigen, die meenden schoten te hebben gehoord, de politie waarschuwden. De politie heeft de getuigen vanavond verhoord.

Toen de politie na de melding ter plaatse kwam, waren de meeste leden van de groepen al gevlucht. De personen die nog wel aanwezig waren zullen volgens een woordvoerder ook worden gehoord. De politie heeft nog geen arrestaties verricht en voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Servische politie arresteert Albanezen

De politie van Servië heeft in het zuidwesten van dat land, in het gebied dat aan Kosovo grenst, negen Albanezen gearresteerd. Volgens omroep B92 gaat het om oud-strijders van het Kosovo Bevrijdingsleger (UCK). De gearresteerde Albanezen worden verdacht van oorlogsmisdaden.

Na afloop van de Kosovo-oorlog in 1999 zou de groep 159 Servische burgers ontvoerd hebben in de Kosovaarse stad Grjilane. Van deze groep zouden 51 burgers vermoord zijn door de mannen. "De beestachtigheden die zich toen hebben afgespeeld kan ik niet in het openbaar beschrijven", liet Bruno Vekaric, woordvoerder van de aanklager voor oorlogsmisdaden in Belgrado, weten aan omroep B92.

Met dank aan -predator- voor de submit.

Lottowinnaar geeft toch niets weg

Eerder deze week berichtte FOK! en andere media nog dat een lottowinnaar uit het Belgische Riemst besloten had de helft van de 7,5 miljoen euro die hij won met de loterij Euro Millions weg te geven aan arme dorpsgenoten. De verkoper van het verkooppunt waar de winnaar zijn lot kocht beweerde dat hij met het geld arme dorpsgenoten wilde helpen.

De bewering van de verkoper blijkt te berusten op een groot misverstand laat welzijnswerker Hubert Cleuren van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn weten. De miljonair, die anoniem wil blijven, zal wel energiecheques van 430 euro uitdelen aan honderd inwoners van Riemst.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Mislukte Romeo valt van balkon

Een poging van een 18-jarige om Romeo na te doen, is volstrekt mislukt. Hij wilde zijn 16-jarige geliefde bij haar thuis in Keulen (Duitsland) verrassen. Terwijl hij naar haar kamer klom viel hij echter op het trottoir en raakte hij zwaargewond.

Hij had via een lantaarnpaal de luifel boven de voordeur bereikt, maar het kunststof afdakje bezweek onder zijn gewicht. De vader van de vriendin kwam op de luide knal af en ontdekte de onfortuinlijke minnaar, meldden Duitse media vandaag. Dubbele pech: de Julia van de aspirant-Romeo was niet eens thuis.

FOK!kers slecht in doden voorspellen

FOK!kers zijn slecht in het voorspellen van doden. Dat blijkt wel uit het vorig jaar geopende topic in General Chat waarin je kon voorspellen wie er in 2008 het hoekje om zou gaan. De meest getipte persoon Amy Winehouse leeft nog steeds.

Ook Geert Wilders en Britney Spears werden getipt als 2008-dode. De een door een aanslag, de ander door een overdosis. Alleen Benny Neyman en Wik Jongsma (Mijnher Harmsen uit GTST) werden goed voorspeld, maar die hadden een jaar geleden ook al een ernstige ziekte,

Inmiddels is er een nieuw topic geopend met de vraag wie er in 2009 naar de eeuwige jachtvelden verhuizen. Deze keer worden Michael Jackson en Kim Jong Il vaak genoemd.



Kim Jong Il: sterft hij ronery in 2009?

Jennifer Aniston zwaar gefotoshopt

Jennifer Aniston heeft zich naakt laten fotograferen voor het blad GQ. Ze draagt op de foto's alleen een stropdas en ligt samen met mannen bevallig op de grond.

Er is overigens behoorlijk gefotoshopt. Er is dan ook weinig meer over van het bekende lieve gezicht van de Friendsster. In een interview zegt Aniston dat ze het zelf ook overdreven vindt. Wat er echt is aan haar naakte lichaam is niet bekend, maar dat hier ook een en ander is bijgewerkt is zeker. "Ik had zelf ook een ander idee van de shoot", aldus Aniston. De gefotoshopte naaktfoto staat hier!

Driekwart VS blij dat Bush vertrekt

Drie op de vier Amerikanen zijn blij dat president George Bush binnenkort vertrekt. Dat bleek vandaag uit een onderzoek van CNN/Opinion Research. Ruim een kwart van de ondervraagden vindt Bush de slechtste president ooit.

Bij zijn aantreden in 2001 zagen zes op de tien Amerikanen Bush als een sterke, besluitvaardige president. Dat werd bevestigd na de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001. Ook bij aanvang van zijn tweede ambtstermijn in 2005 werd Bush nog als goede president gezien. Dat is sinds begin 2008 vrijwel weg, aldus het onderzoek. Slechts 20 procent vindt dat Bush zelfvertrouwen uitstraalt.

Toch gaf 23 procent van de ruim duizend respondenten aan de vertrekkende president te zullen missen als hij weg is. Een derde van de Amerikanen hoopt Bush in een publieke functie terug te zien.

Bush ongeliefd bij de Amerikanen.

Female-Gamers organiseert DDR-event voor vrouwen

Dance Dance Revolution is een dansspel dat vooral gespeeld wordt in arcadehallen. Vanuit Japan is de populariteit overgeslagen naar de rest van de wereld, waaronder Nederland. Jaarlijks worden diverse toernooien georganiseerd waar spelers hun danskunsten kunnen laten zien aan medespelers.

Die toernooien zijn altijd gemengd, maar volgens Female-Gamers.nl staan er bijna alleen maar mannen op de dansplaat. Vandaar dat de vrouwenclub een toernooi organiseert waar enkel slurfloze mensen zich mogen uitleven. Voel je je aangesproken? Dan is er meer informatie te vinden op de website van Female-Gamers.



Bosnisch-Servische betrekkingen onder duk

Een Kroatisch lid van het Bosnische presidentschap heeft geweigerd de Servische minister van buitenlandse zaken te ontmoeten uit protest tegen de manier waarop Servië een Bosniër behandelt, die momenteel in Belgrado terechtstaat voor oorlogsmisdaden.

De Servische minister Vuk Jeremic brengt een bezoek aan Sarajevo waar hij onder meer zou spreken met het uit drie man bestaande Bosnische presidentschap. Het Kroatische lid, Zeljko Komsic, weigert echter bij het gesprek aanwezig te zijn, omdat de Bosnische oorlogsverdachte Ilija Jurisic zichzelf niet mag verdedigen. Bovendien zou Jurisic inadequate medische hulp hebben gekregen.

Uitslagen Engeland speelronde 19

Vandaag was het Boxing Day in de Engelse Premier League. Alle ploegen die in de hoogste Engelse voetbalcompetitie spelen, werken jaarlijks op Tweede Kerstdag een volledige speelronde af. Hieronder vind je een overzicht deze competitieronde.

West Ham United legt Potsmouth over de knie
West Ham United is er op Boxing Day in geslaagd om van Portsmouth te winnen. De bezoekers wisten het duel met 1-4 te winnen. Craig Bellamy was een belangrijke pion aan de zijde van The Hammers. Hij trof namelijk twee keer doel.

Portsmouth kende nog wel een goede start en stond na acht minuten voetbal al op voorsprong. Toch wist de thuisploeg uiteindelijk niet door te drukken. Na twintig minuten spelen tikte Collison de gelijkmaker binnen. Het duurde tot de 67e minuut, voordat de supporters van West Ham United wederom konden feesten. Toen zette Cole zijn ploeg namelijk op voorsprong. In de slotfase van het duel bewees Bellamy zijn waarde door binnen het tijdsbestek van zeven minuten twee keer te scoren.

Nipte overwinning Manchester United op Stoke City
Het had niet veel gescheeld, maar Stoke City had op Boxing Day voor een verrassing kunenn zorgen. De ploeg, die vorig seizoen nog in het Championship speelde, wist niet van Manchester United (0-1) te winnen. [i]The Mancunians wisten pas in de slotfase het verschil te maken.

Het duel tussen de twee ploegen begon tam, waardoor zowel Edwin van der Sar als Thomas Sorensen niet veel te doen hadden. Toch toonden men wel veel strijd, wat binnen tien minuten voor drie gele kaarten zorgde. Sir Alex Ferguson bracht na de pauze Berbatov in het veld. Deze zorgde voor meer dreiging, maar Sorensen wist zijn goal nog schoon te houden. Twintig minuten voor tijd kwam het keerpunt in de wedstrijd. Wilkinson kreeg zijn tweede gele prent en kon inrukken. Niet veel later besliste Tevez, op aangeven van Berbatov, de confrontatie door te scoren.


Uitslagen speelronde 19:

DatumThuisUit
Stoke City Manchester United 0-1
Tottenham Hotspur Fulham 0-0
Portsmouth West Ham United 1-4
Chelsea West Bromwich Albion 2-0
Manchester City Hull City 5-1
Middlesbrough Everton 0-1
Sunderland Blackburn Rovers 0-0
Wigan Athletic Newcastle United 2-1
Liverpool Bolton Wanderers 3-0
Aston Villa Arsenal 2-2

Stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Liverpool1912614230-12
2Chelsea1912524138-7
3Manchester United1710523528-10
4Aston Villa1910543532-22
5Arsenal199553232-23
6Everton198562924-25
7Hull City197662728-36
8Fulham186752516-12
9Wigan Athletic187472523-21
10Bolton Wanderers1972102322-27
11Portsmouth196582321-32
12Newcastle United195772225-27
13West Ham United196492222-27
14Sunderland196492221-26
15Manchester City1963102136-28
16Tottenham Hotspur195592020-23
17Middlesbrough195592017-28
18Stoke City195592017-31
19Blackburn Rovers1945101720-34
20West Bromwich Albion1943121514-35

Topscorers:

#Naam spelerClubAantal doelpunten
1AnelkaChelsea13
2ZakiWigan Athletic8
=Cristiano RonaldoManchester United8
=DefoePortsmouth8
=RobinhoManchester City8
6BentTottenham Hotspur7
=AgbonlahorAston Villa7
=Van PersieArsenal7

Programma speelronde 20:

DatumThuisUit
28/12Newcastle United Liverpool
28/12West Ham United Stoke City
28/12West Bromwich Albion Tottenham Hotspur
28/12Fulham Chelsea
28/12Everton Sunderland
28/12Arsenal Portsmouth
28/12Bolton Wanderers Wigan Athletic
28/12Blackburn Rovers Manchester City
29/12Manchester United Middlesbrough
30/12Hull City Aston Villa

Ontwikkeling Cry On stopgezet

Cry On zou de nieuwe RPG worden van de Japanse developer Mist Walker. Helaas heeft de uitgever, AQ Interactive nu bekendgemaakt dat het spel niet afgemaakt gaat worden. Het spel was al sinds 2005 in ontwikkeling, zou ongeveer voor de helft af zijn, en het zou nog zeker anderhalf tot twee jaar duren voordat het spel in de schappen zou liggen. De reden van de annulering zou de huidige staat van de gamesmarkt zijn, alsmede de te verwachten ontwikkelingen van diezelfde markt.



[NK allround] Kramer-Olde Heuvel op 5 km

Sven Kramer neemt het dit weekend tijdens het NK Allround tijdens de 5 kilometer op tegen Wouter Olde Heuvel. Vorig jaar eindigden Kramer en Olde Heuvel als eerste en tweede in het eindklassement.

Op de 500 meter treft Kramer Tom Prinsen. De favoriet voor de sprintafstand, Erben Wennemars, treft Rhian Ket.

Bij de vrouwen bepaalde de loting dat op de 500 meter Ireen Wüst tegen Lisette van der Geest rijdt, terwijl Renate Groenewold in actie komt tegen Paulien Van Deutekom. Op de 3.000 meter treft wereldkampioene van Deutekom Diane Valkenburg. Wüst en Groenewold rijden in de slotrit tegen elkaar.

Meeste FOK!kers tevreden met kerstpakket

Onlangs vroegen we jou hoe leuk jij je kerstpakket vindt dat je dit jaar hebt gekregen van je baas. Meer dan 4200 mensen reageerden op deze poll en de meeste personen vonden hun pakket helemaal top (22,1 procent) of vonden het ermee door kunnen (22,9 procent).

Opvallend is wel dat bijna 1200 mensen helemaal geen kerstpakket hebben gekregen dit jaar (28 procent). Bijna evenveel personen (27 procent in totaal) geven aan niet erg blij zijn met het kerstpakket.

Overigens kun je nog steeds stemmen op de 'slechtste politicus van 2008 '.

Al kan zijn geluk niet op

Veldrijder Thijs Al kan zijn geluk niet op. De jongeling slaagde er zaterdag in om de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder op zijn naam te schrijven. Het was voor hem de eerste wereldbekerzege in zijn carrière.

Toen Al samen met Kevin Pauwels en Sven Vanthourenhout vooraan kwam te rijden, had de Nederlander zijn plan al klaar. "Ik wist ook waar ik moest proberen om weg te rijden van Pauwels en Vanthourenhout. Als dat dan nog lukt ook, dan geeft dat je een hele boost."

Het Belgische duo reageerde na afloop van de wedstrijd teleurgesteld. "Ik heb nog niet genoeg finales gereden om het af te maken. Tempo rijden lukt wel, maar sprinten zit er niet meer in," aldus Vanthourenhout. Pauwels ging in de laatste meters onderuit. "Op de laatste helling struikelde ik en waren ze weg. Ik denk wel dat ik even sterk als Al was, dan is tweede worden niet plezant."

Verder was het vooral het Belgische publiek dat mogelijk aan een Nederlandse zege meewerkte. Veel fans produceerden namelijk boe-geroep. "Ik wil iedereen bedanken die vandaag boe heeft geroepen, dat is toch wel een steun geweest voor alle Nederlanders, denk ik. Dat is wel een beetje jammer," aldus Lars Boom, die vierde werd.

Kerstbloedbad schokt Amerikanen

De gemeenschap van de plaats Covina onder de rook van Los Angeles is geschokt over het bloedbad dat een 45-jarige Amerikaan op kerstavond aanrichtte. Daarbij kwamen zeker acht mensen om het leven.

De dader, een werkloze luchtvaartingenieur, belde op kerstavond aan bij de woning van de ouders van zijn ex-vrouw, die een feest voor circa 25 mensen hadden georganiseerd. Toen de deur door een meisje van acht jaar werd geopend schoot hij haar in het gezicht. Daarna begon hij met zijn semi-automatische pistool in het wilde weg om zich heen te schieten en zette het huis in lichterlaaie met een zelfgemaakte brandbom.

Een aantal gasten wist uit het huis te vluchten. Sommigen voelden zich genoodzaakt van twee hoog naar beneden te springen. Een aantal slachtoffers is zo erg verbrand dat ze niet meer te herkennen zijn. De ex-vrouw van de dader en haar ouders zijn onder de doden. Gebitsgegevens moeten dit nog bevestigen. De meeste slachtoffers zijn door de brand onherkenbaar verbrand. Het meisje van acht heeft de kogel in haar gezicht overleefd en ligt in het ziekenhuis.

De dader ontdeed zich na de schietpartij van zijn kerstmankostuum, vluchtte naar de woning van zijn broer en pleegde zelfmoord. Hij was een week eerder officieel gescheiden van zijn vrouw, meldden Amerikaanse media. De politie trof in de buurt van het huis een gehuurde auto aan met daarin driehonderd kogels en een pijpbom.

De schutter had geen strafblad. "Hij lachte altijd, hij was zo'n aardige jongen", aldus een medevoorganger bij de plaatselijke katholieke kerk. ,,Het is een schok voor de kerkgemeenschap.

Drukte bij Depressielijn

De Depressielijn heeft deze kerstdagen meer telefoontjes te verwerken gekregen dan vorig jaar. "Er waren bijna constant telefoontjes", aldus een woordvoerder. Exacte aantallen kon hij niet noemen.

Net als in voorgaande jaren zette de telefonische hulplijn extra mensen in: twee per dag in plaats van een. Met de kerstdagen hebben veel mensen het extra moeilijk. Zij voelen zich ver afstaan van het feestelijke van die dagen, aldus de zegsman.

Van Gaal: "Term winterkampioen zegt me niks"

AZ heeft zondag slechts één punt nodig om zich winterkampioen van de Eredivisie te mogen noemen. Trainer Louis van Gaal hecht echter niet zoveel waarde aan deze titel.

"De titel wordt namelijk pas in maart beslist, denk ik. De term winterkampioen zegt me niets, dat is een gevonden voorwerp van de media zodat ze weer wat te schrijven hebben," liet Van Gaal in een reactie weten.

Nederlanders met 15 kilo coke gepakt

In de Dominicaanse Republiek zijn twee Nederlanders aangehouden die probeerden 15 kilo cocaïne het land uit te smokkelen. Dat heeft de nationale drugsautoriteit DNCD vandaag bekendgemaakt.

De cocaïne werd bij een routinecontrole op de luchthaven Gregorio Luperón in Puerto Plata ontdekt. Daar hadden ze een tussenstop, de twee waren vertrokken vanaf Punta Cana. Ze waren op weg naar Zürich in Zwitserland. Het zou gaan om een man en een vrouw.

15 kilo cocaïne onderschept (foto: ANP)

Volkskrant: kleinschalig verpleeghuis het best

Twee kleinschalige tehuizen komen volgens de Volkskrant-verpleeghuizenlijst dit jaar als het beste verpleeghuis en het beste verzorgingshuis uit de bus. Het beste verpleeghuis is volgens de krant De Naber in Rotterdam en het beste verzorgingshuis is Menno Simons in Amsterdam.

De huizen hebben allebei minder dan dertig bewoners. Zij profiteren beide van de voordelen van een nabij gelegen grotere zorgvoorziening.

De krant vergeleek de huizen op allerlei kwaliteitsaspecten en baseert de lijst op gegevens die de instellingen hebben ingeleverd bij het ministerie van Volksgezondheid. Volgens de krant zijn de verschillen groot. In de best scorende huizen komen doorligwonden niet voor en worden vrijwel geen antidepressiva gebruikt.

Het is de tweede keer dat De Volkskrant de lijst publiceert. De hele lijst staat vanaf vandaag op internet en wordt morgen in de krant gepubliceerd.

[NK allround] Vis meldt zich ziek af

Marja Vis doet dit weekend niet mee aan het NK allround. Dit maakte de schaatsster vrijdag bekend. Door ziekte is ze niet in staat wedstrijden te schaatsen. Marije Joling zal haar komend weekend vervangen.

Het zou voor Vis de dertiende keer zijn dat ze aan de Nederlandse kampioenschappen allround zou deelnemen. In 2002 boekte de schaatsster, die tegenwoordig voor Team Hofmeier rijdt, haar beste prestatie. Ze eindigde destijds op de hoogste trede.

Dembélé en Jaliens terug bij AZ

Het kan niet op bij AZ. De prestaties zijn top en nu ook Kew Jaliens en Moussa Dembélé weer fit zijn wordt de kwaliteit in de selectie van AZ alleen maar groter.

AZ neemt het zondag in het DSB-stadion op tegen het succesvolle NEC van Mario Been. Dat doen de Alkmaarders met Dembélé en Jaliens. Beide spelers stonden lang buitenspel met een blessure, maar keren waarschijnlijk terug in de selectie van de huidige koploper.

"Dembélé wil heel graag, maar ik moet er nog over nadenken of ik hem nu al op de bank zet", aldus Van Gaal vrijdag op de website van de Alkmaarders. Jaliens behoort zeker tot de selectie voor dat duel. Gijs Luirink, Jeremain Lens en Hector Moreno zijn niet inzetbaar vanwege blessures.

Wennemars droomt over Elfstedentocht

De komende periode blijven de temperaturen in Nederland onder het vriespunt. Bij veel Nederlanders begint het te kriebelen. Zou er een Elfstedentocht komen? Ook Erben Wennemars, schaatser in hart en nieren, maakt deel uit van de mensen, die naar een nieuwe tocht uitkijken.

De laatste Elfstedentocht werd in 1997 verreden. Henk Angenent ging uiteindelijk met de eer aan de haal. Wennemars laat zich in elk geval nog niet van de wijs brengen en richt zich vooral op de wedstrijden op kunstijs. "Zolang er geen tocht komt, ga ik me niet op natuurijs begeven. De wedstrijden op kunstijs zijn ook belangrijk", aldus de schaatser, die hiermee naar het NK allround van dit weekend refereert.

Toch kan ook Wennemars niet ontkennen dat hij naar dat hij naar een mogelijke Tocht der tochten uitkijkt. "Het begint al wel te kriebelen. Iedereen kan, als het meezit, rond oud en nieuw op natuurijs schaatsen."

Daarnaast speelt ook de sfeer en de prestaties rondom dit evenement een belangrijke rol. Wennemars: "Het gaat om het gevoel dat het zeldzaam is en dat heel Nederland op zijn kop staat. Het is gewoon de meest heldhaftige tocht die er maar bestaat. Je kan er niet op trainen en er kunnen altijd ongelukken gebeuren. Degene die uiteindelijk wint, is de terechte winnaar."

Wennemars ziet zichzelf voorlopig niet als winnaar, maar gaf toe wel te dromen over een eventuele zege.

Ajax mist Lindgren, Gabri vraagteken

Ajax kan de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, tegen ADO Den Haag, niet over Rasmus Lindgren beschikken. De middenvelder van de Amsterdammers is nog altijd niet hersteld van een kwetsuur aan zijn enkel.

Daarnaast is het nog niet zeker of Gabri in actie kan komen. De Spaanse voetballer, die afgelopen zondag tegen De Graafschap (0-6) als vervanger van Lindgren fungeerde, is ziek en kon vrijdag daardoor niet meetrainen. Marco van Basten waakt echter wel voor het feit dat ADO Den Haag niet hetzelfde is als De Superboeren.

"Geen wedstrijd is hetzelfde. We willen de lijn doortrekken, dat wel. Maar vergeet niet dat we een uur lang met een man meer speelden," blikte trainer Marco van Basten, die hiermee naar de rode kaart van Joost Volmer refereerde, terug.

De oefenmeester mist in de Amsterdam ArenA ook de langdurig geblesseerden Maarten Stekelenburg, Ismaïl Aissati, Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heijden. Na afloop van het duel tegen de Haagse residentieclub neemt Ajax overigens nog afscheid van Klaas-Jan Huntelaar, die aan Real Madrid werd verkocht.

Stevens: "Twente zal eigen spel spelen"

FC Twente reist zondag naar Eindhoven om het tegen PSV op te nemen. Huub Stevens blikte vrijdag vooruit.

"Ik denk dat zij toch hun voetbal proberen te spelen. Het zal een andere wedstrijd worden dan tegen Feyenoord. FC Twente speelt compact, met pressing naar voren. We willen de punten hier houden, want die hebben we heel hard nodig", aldus de trainer van de Eindhovenaren tegen De Telegraaf.

PSV moet het in ieder geval doen zonder Edison Méndez, die van Stevens toestemming heeft gekregen om af te reizen naar zijn geboorteland Ecuador.

Thijs Al wint verrassend in Zolder

Thijs Al heeft verrassend de Wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder gewonnen.

De 28-jarige Nederlander bleef zijn medevluchters Sven Vanthourenhout en Kevin Pauwels voor. Hij reed in de laatste bochten weg van de twee Belgen in hield die voorsprong tot de finish vast.

Wereldkampioen Lars Boom eindigde als vierde; Sven Nys werd zesde en blijft leider in de wereldbeker. Voor Al was het de eerste wereldbekerzege in zijn carrière.

Mannen gezocht na brand in Beneden-Leeuwen

De politie is op zoek naar twee mannen die in de nacht van woensdag op donderdag rondhingen bij twee winkels in Beneden-Leeuwen waar later een forse brand uitbrak. Dat meldde de politie vandaag.

Meerdere getuigen verklaarden na de brand dat er twee donker geklede mannen in de buurt van de winkels aan het Dorpsplein waren geweest. Vlak daarna volgde een ontploffing en brak de brand uit. De twee winkels liepen zware schade op en bovenliggende zeventien woningen werden tijdelijk ontruimd. Er vielen geen gewonden.

De politie is op zoek naar de twee mannen en vraagt getuigen zich te melden. De politie zoekt ook naar een rode auto die vlak voor de brand werd gezien.

Mannen gezocht na brand in Beneden-Leeuwen  (foto: ANP)

Katoesja duurste ProTour-team

De nieuwe ploeg Katoesja is het duurste wielerteam uit de ProTour. Dat bericht de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport vandaag.

Katoesja, vernoemd naar een pantserafweerraket uit de Tweede Wereldoorlog, is een nieuwe ploeg uit Rusland en werd deze week in Moskou gepresenteerd. Premier Poetin was er eregast. Het heeft een begroting van ongeveer 15 miljoen euro. Komend seizoen zullen onder meer Robbie McEwen, Filippo Pozzato, Vladimir Karpets en Gert Steegmans voor Katoesja uitkomen.

Uitslag Feyenoord - NAC Breda

Om half drie begon vandaag de wedstrijd tussen Feyenoord en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag.

Feyenoord - NAC Breda 3-1
33’ Biseswar 1-0
44’ Fer 2-0
63’ Fer 3-0
86’ Amoah 3-1

Toeschouwers: 41.500
Scheidsrechter: Van Hulten
Stadion: De Kuip
Gele kaart: K. Wattamaleo (Feyenoord), De Graaf, Zwaanswijk (NAC Breda)

Opstellingen

Feyenoord: Van Dijk, Tiendalli, Lucius, Derijck, K.Wattamaleo, Wijnaldum (Leerdam/50), Fer, Van Bronckhorst, Slory (Erasmus/78), Makaay, Biseswar (Pedro/87)

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Loran, Penders (Gorter/46), Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf, Gilissen, Kwakman (Idabdelhay/55), Kolkka, Amoah, Lurling (Cairo/71)

De Overgang

De meeste mensen denken bij de overgang aan de menopauze. De overgang voor de vrouw van de vruchtbare periode naar de onvruchtbare periode. Dat is een overgang van jong naar oud.
Maar de overgang kan meer betekenissen hebben. Zo komt het woord Pasen van het Hebreeuwse Pascha en dat betekent ook overgang, maar dan de overgang van de slavernij naar de vrijheid van de joden en voor Jezus de overgang van de dood naar het eeuwige leven.
Dat laatste is een overgang van jong naar heel erg oud.
In dit verhaal is er sprake van een overdracht van een bedrijf van vader op zoon en dus zou het verhaal ook “de overdracht” kunnen heten. Maar die overdracht vindt plaats omdat de vader stervende is en de zoon zijn werk moet voortzetten en het niet met alles wat er tijdens het beheer van zijn vader is gebeurd, eens is. Er is dus meer sprake van een overgang van oud naar nieuw.

Vader en zoon bedreigen ambulancebroeder

Een 61-jarige man uit Almere en zijn 16-jarige zoon zijn gisterenavond aangehouden wegens bedreiging van een ambulancebroeder. Beiden zitten nog vast, liet de politie vandaag weten.

De 61-jarige man was onwel geworden na het kerstdiner en werd rond 23.30 uur bij zijn Almeerse woning opgehaald door een ziekenwagen. Eerst in de ambulance en later op de spoedeisende hulp in het Flevolandziekenhuis werd de aangeschoten man, die werd vergezeld door zijn zoon, agressief tegenover het personeel.

Volgens de politie vielen er over en weer klappen. De zoon probeerde de gemoederen te sussen, maar toen de politie arriveerde zouden de agenten door hem zijn bedreigd.

CNV wil bij overlast sneller busritten schrappen

Werkgevers in het openbaar vervoer moeten sneller ritten schrappen als trajecten problemen geven. Dat zegt bestuurder van CNV Stads- en streekvervoer Wyb Kusters vandaag. Aanleiding is een enquête die het CNV samen met TNS Nipo en RTL Nieuws onder vakbondsleden heeft uitgevoerd.

Van de ondervraagden zou driekwart aangeven weleens uitgescholden te zijn. Een op de tien is in het verleden lichamelijk belaagd en twintig procent zegt met de dood te zijn bedreigd.

Kusters zegt 'toch nog behoorlijk' geschrokken te zijn van de uitslag. Volgens hem moeten werkgevers meer doen om de chauffeurs en controleurs na een incident op te vangen. "Dat doen ze al wel, maar dan is het toch verontrustend als veel respondenten van dit onderzoek melden dat ze geen luisterend oor vinden, of menen dat ze niet serieus worden genomen."

Ook zouden ritten sneller geschrapt moeten worden, zoals onder meer in september in de Goudse wijk Oosterwei gebeurde toen Marokkaanse jongeren de chauffeurs teisterden. "Dan voeren ze een rit maar niet meer uit, dan zien we wel hoe de samenleving daarop reageert. Soms is dat nodig om af te dwingen dat de overheid meer toezicht op bepaalde plaatsen regelt."

Wandelaars zakken weg in veen

Twee wandelaars zijn gisterenmiddag vastgeraakt in het veen in Winterswijk. De 53-jarige vrouw uit die plaats en een man uit Eibergen waren aan het wandelen in het veengebied. Ze verdwaalden en ter hoogte van de Kuipersweg kwamen ze vast te zitten. De vrouw zakte tot haar borst weg.

Met haar mobieltje wist ze de politie te waarschuwen. Toen de verbinding wegviel, zette de politie een helikopter in om het tweetal te vinden. De schemering bemoeilijkte de zoektocht. Uiteindelijk was weer telefonisch contact mogelijk en werd het duo met behulp van ladders door de brandweer uit het veen gered.

De wandelaars zijn met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht.

China laat wederom verstek gaan

Het badminton-team van China zal niet deelnemen aan het Maleisië Open dat in januari de aftrap vormt van het nieuwe seizoen. Eerder zegde het team al af voor de finale van de Super Series die ook in Maleisië werden gehouden.

De spelers van China zijn momenteel drie maanden op stage in een legerkamp, maar dat is volgens de Maleisische organisatie niet de afzegging. Het zou wederom gaan om de volle kalender en de daardoor grotere kans op blessuren. De voorzitter van de Maleisische badmintonbond, Goh, zal China ook het tweede toernooi in de Super Series in Korea aan zich voorbij laten gaan.

Dronken Pool 'vlucht' met 40 km/h

Een lamme Pool heeft vannacht geprobeerd met 40 kilometer per uur te ontkomen aan de politie. Agenten gingen een kijkje nemen op de A27 na berichten dat daar een bestuurder onder invloed richting Breda reed. Toen ze aankwamen, stond de auto stil op de rijbaan. Bij het zien van de politie gaf de bestuurder, met een liter wodka achter de kiezen, 'vol' gas.

Op de Nieuwe Wolpherensedijk werd hij door twee politiewagens klemgereden. De Pool verklaarde naar huis te gaan om kerst te vieren. Hij had een liter wodka gedronken. Omdat hij niet wilde meewerken aan een blaastest werd hij meegenomen naar een politiebureau.

Man in nek gestoken tijdens uitlaten hond

Een 63-jarige man uit Lelystad is gisterenmiddag tijdens het uitlaten van zijn hond door een onbekende man in de nek gestoken. Van de dader ontbreekt ieder spoor, zo maakte de politie vrijdag bekend.

De man liep in de omgeving van Griend. Hij raakte gewond. De politie kamde de omgeving uit maar kon de dader niet meer vinden. Twee mannen werden gisteren op basis van het signalement staande gehouden en gehoord. Toen bleek dat ze er niets mee te maken hadden mochten ze gisteren weer gaan.

Timmer mist duel tegen NAC Breda

Feyenoord kan vanmiddag, tijdens het treffen met NAC Breda, wederom niet over Henk Timmer beschikken. De doelman van de ploeg uit Rotterdam is onvoldoende hersteld van een blessure aan zijn voet.

Rob van Dijk zal het doel van Feyenoord, net als vorig weekend tegen PSV (1-0), opnieuw verdedigen. Daarnaast mist trainer Gert-Jan Verbeek bijna een elftal aan spelers, vanwege schorsingen en blessures. Mede daardoor zullen Kevin Wattamaleo en Andwélé Slory in de basis starten.

Verder vormen Theo Lucius en Timothy Derijck het hart van de verdediging van Feyenoord.

Jerney Kaagman wil de politiek in

Jerney Kaagman zou na haar vertrek als directeur bij Buma Cultuur graag haar geluk beproeven in de politiek. "Ik heb gemerkt dat in de wandelgangen stemmen opgaan dat ik betrokken zou moeten worden bij allerlei officiële dingen zoals de politiek en wetgeving en dat soort grappen", zei ze vanmorgen op Radio 1. "Maar dat heeft nog geen concrete vormen aangenomen."

Volgens Kaagman is het slecht gesteld met de kennis van veel politici op het gebied van de muziekindustrie. "Je kunt wel boos worden op mensen die niet goed zijn geïnformeerd, maar je kunt ook hand in eigen boezem steken en vertellen hoe het wel in elkaar steekt." Vooral het vinden van een oplossing voor de toename van illegale downloads staat hoog op het lijstje van de voormalige zangeres van Earth & Fire.

Wat voor politieke functie de aanhangster van D66 begeert, blijft een geheim. Gevraagd of ze staatssecretaris wil worden, grapte ze: "Minister van Cultuur, mag dat ook?"

Kaagman werkt nog tot 1 maart bij Buma Cultuur, een stichting die zich inzet voor muziek van Nederlandse makelij. Toen de stichting vorige maand het vertrek van de directeur bekendmaakte, werd gesteld dat de 61-jarige Kaagman meer tijd wil besteden aan haar privéleven.

Wii lens-cleaner nu beschikbaar

Mocht je nog steeds opzoek zijn naar een kerstcadeau voor jezelf, dan is dit product misschien dé uitkomst. De Wii lens-cleaner was eerder al Japan verkrijgbaar, maar sinds kort kun je hem direct via de Nintendo site bestellen. Mocht je je afvragen waarom je Wii geen games meer afspeelt, dan is het de moeite waard om dit product eens nader te bekijken. Het kan namelijk best eens zijn dat je de lens van je Wii smerig is en na een schoonmaakbeurt weer naar behoren werkt! Het product kun je via de Nintendo Store bestellen voor $9.99



Peta nijdig op Nickelodeon

Peta is kwaad op de Amerikaanse kinderzender Nickelodeon. Voor de film 'Merry Christmas, Drake & Josh' is tot afgrijzen van de dierenrechtenorganisatie een chimpansee gebruikt. "Onderzoek van Peta heeft aangetoond dat voormalige 'beroemde' apen leven in kleine kooien die zijn bezaaid met afval en uitwerpselen", schrijft de organisatie in een open brief aan Nickelodeon.

Volgens Peta worden apen die in de entertainmentindustrie worden gebruikt, mishandeld en vernederd door hun trainers. Ook zouden chimpansees na hun jeugd te gevaarlijk worden en worden gedumpt in kleine dierentuinen en opvangcentra. Peta vraagt dierenliefhebbers om een brief te sturen naar de directie van Nickelodeon en de zender aan te sporen om nooit meer mensapen te gebruiken voor films of series.

Alkmaarse jeugd op slooptocht in kerstnacht

De politie heeft zes jongeren opgepakt die worden verdacht van het slopen van minstens dertien auto's en veertig fietsen in Alkmaar in de kerstnacht. Ook zouden ze een auto op zijn dak hebben gegooid en een andere in brand hebben gestoken. Dat gebeurde in de buurt van het NS-station Alkmaar-Noord, meldde de politie vandaag.

De jongeren zouden woensdagnacht hebben huisgehouden. Agenten waren gealarmeerd over een brandende auto op de Muiderwaard. De wagen lag op zijn kop. Een uur later zag een diender die na zijn dienst naar huis fietste bij het NS-station een auto op zijn dak liggen. Ook zag hij dat de ruiten van een aantal geparkeerde auto's waren vernield. Hij betrapte twee jongens die de ruiten van een andere auto insloegen.

Andere agenten hielden de jongens van 17 en 19 jaar na een korte achtervolging rond 04.00 uur aan. Een dag later zijn drie jongens van 18 en 19 van hun bed gelicht. De politie vermoedt dat de zes Alkmaarders nog meer vernielingen op hun geweten hebben en roept gedupeerden op aangifte te doen.

India weert tennissers

Tennisser Prakash Amritraj mag in de Davis Cup niet meer voor zijn land uitkomen. De Indiase regering heeft aangegeven dat alleen nog mensen met een Indias paspoort voor het land mogen uitkomen.

Amritraj is in het bezit van een Amerikaans paspoort, omdat hij in Californië geboren is. De zoon van de voormalige Indiase tennisster Vijay Amritraj speelt echter al vijf jaar voor zijn land en staat inmiddels op plaats 210 in de ATP-ranking. Bij de vrouwen mogen Neha en Shikha Uberoi en Sunitha Rao niet meer voor India uitkomen, omdat ook zij in het bezit zijn van het Amerikaans staatsburgerschap.

Huntelaar mogelijk niet in CL

Real Madrid schrijft Klaas-Jan Huntelaar mogelijk niet in voor het toernooi om de Champions League. De club mag slechts één speler inschrijven die eerder in het UEFA Cup-toernooi actief is geweest, en moet nu kiezen tussen de ex-Ajacied en de andere aanwinst Diarra.

Lassana Diarra speelde voor Portsmouth al in de UEFA Cup. Real Madrid ging er bij het contracteren van de twee spelers ten onrechte van uit dat beide spelers zouden mogen uitkomen in de Champions League. "Reals flater in de Champions League. Dit is geen 1 aprilgrap, maar prutswerk”, viel er te lezen in de Spaanse krant Marca.

Eind januari moet De Koninklijke zijn keuze doorgeven aan de UEFA. Een maand daarna komt Real weer in actie in de Champions League, daar mag de club met Liverpool uitvechten wie er doorgaat naar de kwartfinale.

Israël opent grensovergangen Gaza

Israël heeft vandaag de grensovergangen naar de Gazastrook geopend. Benzine en voedsel zijn onder meer het door Hamas bestuurde gebied ingevoerd. Hoelang de overgangen open blijven is onduidelijk.

De opening werd voorafgegaan door een raketbeschieting vanuit Gaza. Militanten lanceerden de raketten, die in het zuiden van Israël terechtkwamen. Niemand raakte gewond. De afgelopen dagen zijn meer dan vijftig raketten vanuit de Gazastrook op Israël afgevuurd.

Gisteren spraken verschillende Israëlische ministers nog dreigende taal over een offensief. Die aanval zou een einde moeten maken aan de raketbeschietingen. "Hamas is verantwoordelijk en zal de prijs betalen", zei de Israëlische minister van Defensie Ehud Barak, die ook besloot de grensovergangen weer te openen.

Israël zou Hamas 48 uur de tijd hebben gegeven om het verzet te staken, voordat overgegaan wordt tot een offensief, schrijven de lokale media.

[Special] De carrière van David Coulthard deel II

Dit seizoen kwam er een einde aan de lange autosportcarrière van David Coulthard. FOK!sport blikt daarom terug op de loopbaan van de coureur die bijna zijn hele leven in de schaduw van anderen heeft gereden, maar in de Formule 1 wel 246 keer aan de start van een Grand Prix stond en dertien ervan won. Vandaag deel II van de terugblik. Deel I vind je hier.

De Formule 1-loopbaan van de in 1971 geboren David Coulthard begon in in 1994 in Spanje, waar hij de eerder dat jaar verongelukte Ayrton Senna mocht vervangen. Na twee jaar Williams stapte de Schot over naar McLaren, waar hij tot en met 2004 coureur was en verschillende races won. Ook werd hij eenmaal tweede in de eindstand van het wereldkampioenschap. Echter, eind 2003 werd bekend dat Juan Pablo Montoya voor McLaren zou gaan rijden, waardoor Coulthard op zoek moest naar een ander team.

De Schot wist een stoeltje te bemachtigen bij Red Bull dat het team van Jaguar overgenomen had. Het begin in 2005 voor Red Bull was goed met een vierde plaats in Australië en later nog eens in de Grand Prix van Europa. Echter, hij kon de lijn dat seizoen niet doortrekken en viel later wat terug qua resultaten. Een jaar later reed de Schot door de mindere auto anoniem in het middenveld rond, behalve in Monaco. Red Bull had een actie op touw gezet rond de film Superman Returns, waarbij de coureurs in de paddock met een cape omliepen en de livery van de auto aangepast was. Coulthard mocht van de zevende plaats starten en had gedurende de race het geluk dat coureurs voor hem uitvielen. Ook ging de safety car op het juiste moment naar buiten, waardoor hij uiteindelijk naar de derde plaats door kon schuiven. Op die plaats wist de Schot ook te finishen, waardoor hij eindelijk weer eens op het podium mocht staan. Hij nam de trofee in ontvangst, terwijl hij in de Koninklijke ereloge de Supermancape droeg.


Coulthard op het podium in Monaco met Supermancape in 2006
Bron: Website van David Coulthard

Het was ook in die jaren dat Coulthard meer en meer fouten ging maken en soms mensen van de baan reed in races, zoals Alexander Wurz ondervond in Australië in 2007. Een jaar later werd hij in dezelfde Grand Prix uitgeschakeld door Felipe Massa, die maar half naast Coulthard zat en zijn auto in de zijkant ramde. Na afloop van de race was de Schot uitgesproken over het incident en zei dat als Massa de verantwoordelijkheid niet nam, hij er voor zou zorgen dat Massa zeven kleuren zou schijten. De tumultueus verlopen race in Canada bezorgde de Schot zijn 62e en laatste podiumplaats in zijn Formule 1-carrière.


Coulthard poseert met zijn team voor de trofee in Canada in 2008
Bron: Website van David Coulthard

Op de donderdag voor zijn thuisrace in Groot-Brittannië kondigde Coulthard zijn afscheid in de Formule 1 aan. Echter, deze race zou voor hem al in de eerste ronde eindigen. In Brazilië bij de laatste race reed DC in een Red Bull die voorzien was van een speciale livery. Hij ondersteunde Wings for Life, een organisatie die onderzoek doet naar het genezen van een dwarslaesie. Maar de livery hielp hem niet, want hij strandde na een aanrijding al in de tweede bocht op Interlagos. Uiteindelijk bleef de teller voor de Schot in 15 seizoenen Formule 1 staan op 246 Grand Prix-starts, 13 overwinningen, 62 podiumfinishes, een tweede en vier derde plaatsen in de eindrangschikking, 12 polepositions, 18 snelste ronden en 535 WK-punten. Ook was hij betrokken bij de GPDA, de organisatie van de coureurs waarvan hij enkele jaren voorzitter was.

Nog voor het einde van het seizoen van 2008 werd bekend dat Coulthard commentator wordt voor de BBC dat de rechten in Groot-Brittannië overgenomen heeft van ITV. In de nabije toekomst wil hij trouwen met Belgische Karen Minier die hij ontmoet had als correspondente voor het Franse TF1. Zij schonk de Schot op 21 november een zoon genaamd Dayton Minier Coulthard. Ook heeft hij in zijn geboorteplaats Twynholm een museum gekregen waarin onder andere enkele auto's zijn tentoongesteld waarin hij in het verleden heeft gereden. Mogelijk zal daar ook de trofee komen te staan die de Schot in december van autosport.com uitgereikt kreeg vanwege het nooit uitreiken van de McLaren Autosport Young Driver of the Year Award in 1989.


David Coulthard wint zijn laatste racetrofee in 2008
Bron: Getty Images

Het voorlopig laatste wat David Coulthard liet zien op autosportgebied was in de Race of the Champions die half december in Londen in het Wembleystadion gehouden werd. Hij gaf er met zijn Red Bull Formule 1-auto een demonstratie en ook nam hij deel aan de hoofdact van het evenement. Uiteindelijk wist de Schot de finale te behalen, ondanks dat hij tweemaal schade had gereden. In die finale verloor hij in drie manches van de Fransman Sébastien Loeb. Is hiermee de autosportcarrière van Coulthard definitief beëindigd? Waarschijnlijk niet, want Loeb heeft DC een test in een Citroën Rallyauto aangeboden en de Schot heeft die uitnodiging aanvaard. Ook mag de Schot mogelijk nog eens voor Red Bull Racing testen. De toekomst zal uitwijzen of hij op een lager niveau nog eens gaat racen en hij de Formule 1-beelden bij de BBC op een goede manier van commentaar kan voorzien.

Tot slot een korte terugblik op de mooie racecarrière van David Coulthard: Filmpje

'CIA koopt Afghanen om met viagra'

Een anonieme CIA-agent onthult in de Washington Post dat de inlichtingendienst soms viagra inzet om Afghaanse stamhoofden om te kopen. Op deze wijze wil de CIA informatie loskrijgen over de Taliban. Naast de blauwe pilletjes, probeert men de stamhoofden ook gunstig te stemmen met gereedschap, medicijnen en speelgoed.

De agent vertelt dat hij eens vier pillen gaf aan een stamhoofd op leeftijd die vier vrouwen tevreden moest houden. Toen hij enkele dagen later terugkwam, wilde de Afghaan in ruil voor meer pillen graag belangrijke informatie delen met de agent.

"Je gaat dit niet uitdelen aan jonge kerels, maar om bij oudere mannen in een goed boekje te komen, is het een wondermiddel", aldus bronnen van de krant die werkzaam zijn geweest in Afghanistan.

Wapens en geld vallen volgens een CIA-agent vaak in verkeerde handen en de omkoping is voor de buitenwereld meteen zichtbaar. "Als ik iemand 1000 dollar geef, gaat hij meteen glimmende rotzooi kopen. Iedereen weet dan onmiddellijk dat hij plotseling veel geld gekregen heeft. Zelf als hij niet vermoord wordt, is hij als informant niks meer waard, omdat iedereen weet waar hij het geld vandaan heeft."

De CIA doet nooit mededelingen over geheime missies in Afghanistan en dat is deze keer niet anders; de dienst had geen commentaar.

Schaatsverenigingen staan paraat

Schaatsverenigingen wachten met spanning op wat het weer de komende dagen gaat doen om de eerste marathon op natuurijs te kunnen binnenhalen. De ijsvereniging in het Drentse Veenoord, al jaren goed voor de primeur, heeft de ondergrond vlak gemaakt en gaat vanavond kijken of het loont om 's nachts water te gaan uitrijden. Voor een goede ijsbaan moet het twee nachten lang zeker 5 graden vriezen en moet het overdag minimaal onder het vriespunt zijn, aldus een woordvoerder.

Het KNMI verwacht voor het einde van dit jaar enkele ijsdagen. Dat zijn dagen waarop het het hele etmaal vriest. Water van twee meter diep kan rekenen op ijs van vijf centimeter dik. Vrijdagnacht vriest het licht. Zaterdag, zondag en maandag worden temperaturen tussen de -6 en 2 graden verwacht.

Als het voldoende vriest wordt steeds een laagje water uitgereden met een giertank. Het ijs moet minimaal drie centimeter dik zijn voordat een wedstrijd kan worden aangevraagd. Veenoord zegt 'wel in de mood' te zijn voor de schaatspret, maar stelt dat het 'eigenlijk nog niet koud genoeg' is. "Maar we hopen er wel op."

Concurrent De Hondsrug in het Groningse Noordlaren, die eenmaal de primeur had, zegt dat het overdag nog te warm is. "Het is nu iets boven het vriespunt. Alles wat je 's nachts maakt is overdag weer weg." Er staat een container met zo'n twintigduizend liter water klaar om in de gereedstaande giertank te kunnen overhevelen. "We kunnen binnen vijf minuten starten." De vereniging houdt Piet Paulusma met zijn weersvoorspelling goed in de gaten. "Als het 's nachts -6, -7 graden is worden we langzamerhand wat actief. Het wordt vannacht -5, dus er is kans dat we een poging doen."


Schaatsverenigingen staan paraat  (foto: DAG)

Kerstboomdief spuugt agent in gezicht

Een 22-jarige man uit Utrecht is vannacht in Valkenswaard aangehouden na een politieagent in het gezicht te hebben gespuugd. Hij had even daarvoor een bekeuring gekregen omdat hij een kerstboom had gestolen. Dat meldt de politie.

Agenten zagen de man samen met een andere man met de boom op de Markt lopen. Toen ze een bekeuring uitschreven, gaf de 22-jarige verdachte in eerste instantie een vals adres op. Ook daarvoor ging hij op de bon.

Toen de agenten wilden vertrekken, spuugde de Utrechter één van hen in het gezicht. Daarop rende hij weg. Na een korte achtervolging kon hij alsnog worden aangehouden.

Dieven slaan slag tijdens kerstdienst

Dieven hebben hun slag geslagen tijdens de kerstdienst woensdagavond in Venray. Volgens de politie haalden ze tijdens de dienst, die ruim twee uur duurde, auto's leeg die bij de kerk aan de Raadhuisstraat geparkeerd stonden.

Niemand deed nog aangifte omdat alle getroffen personen naar huis wilden om kerst te vieren. De politie weet van minstens zeven autoinbraken, maar verwacht meer meldingen. Uit de auto's, waarvan de ramen van de portieren waren ingeslagen, werden onder meer geld, cd's, een autoradio, een carkit en een navigatiehouder ontvreemd.

Dieven slaan slag tijdens kerstdienst  (foto: ANP)

Mishandelde vrouw overleden

Een 46-jarige Hongaarse vrouw is vanmorgen overleden aan de gevolgen van een mishandeling eerder deze maand in Eindhoven. Dat heeft de politie laten weten.

De vrouw werd op 12 december zwaar gewond gevonden in een woning aan de Eckartseweg Zuid. Ze werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Nog diezelfde dag hield de politie een 39-jarige Pool aan. De man, die zich zelf meldde bij de politie, zit nog vast.

Mishandelde vrouw overleden  (foto: ANP)

KNMI: Witte Kerst is een zeldzaamheid

We zitten al bijna 30 jaar zonder witte Kerst. Het KNMI in De Bilt spreekt officieel van een witte Kerst als er allebei de Kerstdagen onafgebroken een sneeuwlaag ligt in De Bilt.

In ruim een eeuw is een witte Kerst in ons land slechts zes keer voorgekomen, aldus het KNMI. De laatste officiële witte Kerst dateert uit 1981. De laatste jaren vielen er in ons land soms wel sneeuwbuien op de kerstdagen, maar de sneeuw bleef dan beperkt tot een deel van het land of dooide snel weer weg.

In 2000 lag er bijvoorbeeld in het Oosten van het land wel sneeuw, maar in de rest niet.

Ubisoft ook wereldwijd op Steam

Het lijkt goed te gaan met het aantal aanbieders op Steam. Waar begin deze maand EA het licht zag, heeft Ubisoft nu ook zijn games wereldwijd beschikbaar gemaakt. Er staat nog geen officiële mededeling op de Steamsite en nog niet hun hele productcatalogus is zichtbaar, maar een stuk of 20 games kunnen we nu toch wel aanschaffen. Beyond Good and Evil is slechts 5 euro, en voor dat geld kan je deze ondergewaardeerde topper niet laten liggen.

Klik hier om naar de productpagina te gaan. Overigens is het misschien slim om nog niet meteen tot aankoop over te gaan, want het valt te verwachten dat Steam net zoals voorgaande jaren een kerstsale houdt. Die is op dit moment nog niet begonnen, maar redelijke korting kan verwacht worden. Bij het plaatje van Prince of Persia staat al een sterretje met -25%, dus dat kan wat geld schelen.

Sopranos-acteur dood gevonden

De politie in New York heeft vorige week in zijn huis in Brooklyn het lichaam gevonden van acteur John Costelloe (47). Hij heeft zich waarschijnlijk zelf met een pistool doodgeschoten, meldden Amerikaanse media vandaag.

Costelloe was bekend door zijn rol als de homoseksuele vriend van een bendelid in de Amerikaanse maffiaserie The Sopranos. De voormalige brandweerman uit New York speelde vanaf 2006 mee in de televisieserie als de kok Jim 'Johnny Cakes' Witowski. Zijn personage kreeg een relatie met maffialid Vito Spatafore (gespeeld door Joseph Gannascoli), die zijn homoseksuele gevoelens geheim probeerde te houden.

Free Radical Design blijft leven?

In 1999 openden ex-Rare werknemers de nieuwe studio Free Radical Design. Deze studie werd vooral groot met TimeSplitters; een futuristische first person shooter. Free Radical Design werd helaas ook getroffen door de kredietcrisis en door financiële problemen sloot men de deuren.

Maar er is leven na de dood. Resolve Partners is hard haar best aan het doen om een overnemer voor Free Radical Design. Er zijn ondertussen 145 van de 185 werknemers van Free Radical ontslagen, maar de overige 40 blijven ongeduldig wachten. Alle projecten van Free Radical worden momenteel draaiende gehouden tot er een eventuele overnemer gevonden is. Blijft TimeSplitters dan toch in leven?



Maduro: "Ajax blijft mijn club"

Hedewiges Maduro maakte vorig seizoen de overstap van Ajax naar Valencia en heeft eindelijk zijn draai te hebben gevonden in de Sinaasappelstad. Vanwege de kerst is onze landgenoot even terug in Nederland en bezoekt hij altijd weer even zijn oude club.

Na de winterstop treft Maduro in het kader van de competitie Atlético Madrid, waar zijn oud-ploeggenoot John Heitinga onder contract staat."Dat is leuk. Bij zoveel Spaanse clubs kom je oude collega's tegen. Maar tijd om iets met elkaar af te spreken is er haast niet, want in Spanje speel je gewoon ontzettend veel wedstrijden", aldus Maduro via de clubsite van Ajax.

Als Maduro in Nederland is, gaat hij altijd even bij Ajax langs: "Het blijft toch je club. Ik heb hier in de jeugd gespeeld, ik ben er doorgebroken en ik heb hier zelfs voor mijn schoolopleiding nog stage gelopen. Dan is het gewoon ontzettend leuk om weer even langs te gaan."

Standard wil nog één speler laten gaan

Standard Luik is niet van plan om de jonge, talentvolle spelersgroep in de winterstop helemaal van de hand te doen. De regerend kampioen van België heeft inmiddels laten weten nog één uitgaande transfer toe te staan. Daarna zal er niemand meer worden verkocht.

"In principe is Milan Jovanovic de enige die nog mag vertrekken in januari," liet de voorzitter van Standard Luik, Pierre François, in een reactie weten. "En die is nog altijd niet weg. Hij is gelukkig bij ons en niet gehaast."

Daarnaast heeft de Belgische club de hoop uitgesproken het contract met Oguchi Onyewu te verlengen. De huidige verbintenis van de Amerikaan loopt komende zomer af. "We willen zijn contract verlengen en praten over een nieuwe overeenkomst", besloot de preses.

Ook vetkleppen mogen Brits leger in

Door een tekort aan nieuwe aanmeldingen in het Britse leger heeft een aantal hoge piefen voorgesteld om ook dikke mensen toe te laten. Momenteel is er een streng beleid omtrent Engelsen met overgewicht,

Verder moeten mensen met tatoeages en een strafblad ook de kans krijgen het land te dienen. Er zijn maar liefst drieduizend vacatures beschikbaar die maar niet opgevuld worden. Overigens is het wel de bedoeling dat je de vetrollen kwijtraakt. "Ben je dik, dan moet je dat vet tijdens de training kwijtraken. Heb je een strafblad, dan moet je bewijzen dat je opgegroeid bent”, aldus de legerfunctionarissen. In 2009 volgt een grootse campagne om leden te werven.



Ook met een vetrol nu het leger in.

Valencia stuurt Zigic naar Santander

Racing Santander kan na de winterstop rekenen op de diensten van Nikola Zigic. De club huurt de boomlange spits de rest van het seizoen van Valencia.

Zigic vertelt tegenover de Spaanse krant Marca: "Ik blijf er tot de zomer, maar ik wil slagen bij Valencia en ik keer er in het voorseizoen (2009/2010) terug om te laten zien wat ik kan. In 2007 maakte Zigic de stap van Santander richting Valencia, maar de Servische aanvaller heeft nog geen potten kunnen breken in de Sinaasappelstad.

Vorig seizoen speelde Zigic vijftien wedstrijden en dit seizoen slechts enkele duels. "Het is belangrijk dat ik spelritme opdoe en dat kan nu niet bij Valencia", aldus de 28-jarige Zigic. Hij vervolgt: "Dat is het enige wat er aan ontbreekt, want verder heb ik het erg naar mijn zin bij de club."

Pierce hoopt nog steeds op rentree

Mary Pierce heeft sinds oktober 2006 niet meer tegen een tennisbal geslagen. De oorzaak van haar afwezigheid is een hardnekkige knieblessure. Toch heeft de Française de hoop op een rentree nog niet opgegeven, ondanks het feit dit een lastig verhaal dreigt te worden.

Pierce liet in een interview met een Franse sportkrant weten dat haar knie nog altijd veel problemen geeft. "Mijn knie voelt heel zwak aan en het gaat erg langzaam. Zolang ik niets doe, is alles prima. Maar als ik me een beetje inspan, heb ik pijn"

De artsen van Pierce staan intussen voor een raadsel, aangezien er niets mis is met de kruisbanden van de gekwetste knie. Het enige wat momenteel relevant is, is een verrekking. "Alles zou goed moeten functioneren, maar de patiënt houdt last", liet een arts weten.

Toch wil Pierce er niet aan denken afscheid te nemen van het toptennis. "Dat gevoel leeft nog niet in mijn hart. Zover is het nog niet. Zodra ik een balletje kan slaan op de baan, is dat een begin. Maar ik moet wel een beetje kunnen rennen." De tennisster geeft overigens wel toe de tenniswereld niet te missen. "Mijn wereld is de kerk, dat is alles wat er is voor mij. Mijn enige wens en motivatie is de Heer."

'Liverpool wil Heskey terughalen'

Emile Heskey kan op de interesse rekenen van één van zijn oude clubs, Liverpool. Rafael Benitez heeft te kennen gegeven dat hij zijn aanvalskeuzes wil verruimen en Heskey is één van de kandidaten om dit probleem op te lossen.

Heskey, nu nog uitkomend voor Wigan Athletic, heeft een contract tot het eind van het jaar. Daarom wil Benitez in de winterstop een bod van vier miljoen euro neerleggen bij Wigan, een bod dat de club in de ogen van de trainer van Liverpool niet kan weigeren. In 2004 maakte Heskey de overstap van Liverpool naar Birmingham voor zes miljoen euro.

Dit seizoen wil het voorin niet vlotten met Liverpool, mede door het blessureleed van spits Fernando Torres. Toch bezet de ploeg, waar onze landgenoten Dirk Kuijt en Ryan Babel spelen, de eerste plaats.

'Huntelaar maakt volgende week debuut voor Real'

Klaas-Jan Huntelaar zal naar alle verwachting volgende week zijn debuut al maken voor zijn nieuwe club Real Madrid. Op 4 januari treft de huidige nummer vijf van de competitie Villarreal, en coach Juande Ramos gaat er vanuit dat Huntelaar dan bij de wedstrijdselectie zal zitten.

Huntelaar is volgens de Spaanse kranten voldoende hersteld van zijn enkelblessure, die hij in zijn tijd bij Ajax opliep. Komende week sluit de aanvaller aan bij de groepstraining van de Madrilenen. Aankomende zondag wordt Huntelaar door het Ajax-publiek na de wedstrijd tegen ADO Den Haag uitgezwaaid.

LPR ontvangt ProContinentale licentie

De ploeg van Danilo di Luca en Alessandro Petacchi, LPR, heeft eindelijk een ProContinentale licentie in de wacht gesleept. Hierdoor mag de ploeg in 2009 aan diverse wedstrijden gaan deelnemen.

Ook Amica Chips, het team van Igor Astarloa, en Team Murcia hebben hun licentie inmiddels binnen. Dit geldt nog niet voor Rock Racing, waar Francisco Mancebo en Tyler Hamilton onder contract staan.

Indonesië herdenkt tsunami

In Indonesië is de tsunami herdacht die vier jaar geleden ongeveer 168.000 levens eiste op het eiland Sumatra. Duizenden mensen kwamen bijeen voor een ceremonie in de kustplaats Meulaboh in Atjeh, de Sumatraanse provincie die door de zeebeving van 26 december 2004 zeer zwaar werd beschadigd.

"De vierde gedenkdag van de tsunami is van grote betekenis, omdat hier op deze plek de wateren van de tsunami als eerste Atjeh binnendrongen", zei het hoofd van de lokale regering Ramli Mansur tegen de menigte. Er waren kleinere bijeenkomsten op andere plaatsen op het eiland.

Op het eiland Sulawesi stond de herdenking in het teken van een grote rampenoefening in het geval van een tsunami. De oefening werd gadegeslagen door de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono, meldde staatspersbureau Antara.

Hleb weer de beste van Wit-Rusland

Aleksandr Hleb mag zich wederom de beste voetballer van Wit-Rusland noemen. De speler van FC Barcelona ontving deze titel voor de vierde keer op rij. Zijn benoeming is alles behalve verrassend te noemen, aangezien hij de enige Wit-Rus is die zich op het internationale vlak kan laten zien.

Afgelopen zomer vertrok Hleb bij Arsenal en ging voor FC Barcelona spelen. Een aantal blessures zorgden er echter voor dat hij nauwelijks kon spelen. In het verleden kwam de 27-jarige middenvelder nog uit voor BATE Borisov en VfB Stuttgart.

Verder werd ook nog de trainer van het jaar gekozen. Deze eer ging uiteindelijk naar Viktor Goncharenko. De oefenmeester slaagde er namelijk in om zijn ploeg, BATE Borisov, voor het eerste in de geschiedenis van de club naar de Champions League te loodsen. In de groepsfase moesten zij het opnemen tegen Juventus, Real Madrid en Zenit Sint Petersburg. Uiteindelijk eindigde de ploeg op de laatste plaats.

Mans: "Zonder blessures had ik andere carrière"

Voormalig AZ-speler Miel Mans, die in 2007 zijn actieve voetballoopbaan beëindigde bij MVV, zegt op de clubsite van AZ dat hij zonder blessures in de Eredivisie had kunnen spelen.

De 30-jarige speler moest veel knieblessures overwinnen om er nog enigszins een mooie loopbaan aan over te houden. Bij FC Volendam, AZ en MVV kwam Mans in elf seizoenen slechts tot 170 officiële duels.

"Ik heb de MEAO afgerond, maar heb nog geen passende baan gevonden. Voorlopig ben ik dus huisman. Mijn vriendin werkt drie dagen per week en ik pas op ons dochtertje. Voorheen dacht ik dat huismannen een luizenleventje hadden, maar stofzuigen en schoonmaken is behoorlijk pittig," zei het voormalige talent.

Mede daarom wil Mans ook weer gaan voetballen. "Ik heb ook mijn trainerspapieren op zak. Momenteel train ik de B-junioren van Hellas Sport. Toch blijft zelf voetballen het mooiste dat er is. Op 31 januari gaan de dokter en ik bekijken of dat in de toekomst nog tot de mogelijkheden behoort."

"Nu voetbal ik niet meer. Het was wel vreemd, ik heb vanaf mijn achttiende alleen maar gevoetbald," ging Mans verder. Hij haalde ook de kanttekeningen in zijn carrière aan. "Als ik al die knieblessures niet had gehad, dan was mijn carrière waarschijnlijk heel anders verlopen."

Mans besloot met de woorden: "Ik was niet goed genoeg voor de absolute top, maar was zeker een goede Eredivisie-voetballer. Zonder die blessures had ik nu waarschijnlijk nog steeds in de Eredivisie gespeeld. Bij elkaar heb ik zo’n tien jaar betaald voetbal gespeeld, dan kun je concluderen dat mijn totaal aantal wedstrijden te laag is."

Britse scout (10) haalt 33 insignes

Een 10-jarige scout heeft in Groot-Brittannië maar liefst 33 insignes verdiend. Volgens de scouting is het voor het eerst dat iemand het recht heeft alle bestaande Britse insignes te dragen, meldde de BBC vandaag.

Ben Spratling was twee jaar lang bezig met het verdienen van de badges. Hij kreeg onder meer een insigne voor het verlenen van eerste hulp, overleven, astronomie, rolschaatsen en kamperen.

Insignes zijn stukjes stof met een afbeelding die elk bij een bepaalde activiteit horen. Scouts naaien deze badges op hun uniform om te laten zien welke vaardigheden ze onder de knie hebben.

Ook Anderlecht wil talentvolle Zweed

FC Groningen wil in de naderende winterstop nogmaals proberen Mattias Bjärsmyr van IFK Göteborg los te weken. Volgens Fotbollsexpressen krijgen de Groningers concurrentie van het Belgische Anderlecht.

Afgelopen zomer werd de verderdiger ook al gelinkt aan de Trots van het Noorden. Van een transfer kwam het destijds niet, waarna de Groningers Andreas Granqvist wisten vast te leggen.

Het is daarom ook nog maar de vraag of de club uit Martinistad in de komende winterstop gaat proberen de speler te contracteren. Volgens Fotbollsexpressen zit nu ook Anderlecht op het vinkentouw voor de Zweed. Volgens geruchten moet Bjärsmyr tussen de twee en vier miljoen euro kosten.

"We hebben op dit moment geen enkel bod ontvangen voor hem," aldus een woordvoerder van Göteborg tegenover het eerder genoemde medium. FC Groningen en Anderlecht zijn niet de enige clubs die de naam van Bjärsmyr op haar scoutingslijstje hebben staan. Eerder werd al bekend dat Feyenoord en AZ zich geregeld op de tribune van het Ullevi-stadion hebben gemeld.

Brand Beneden-Leeuwen mogelijk aangestoken

De brand die op kerstnacht in Beneden-Leeuwen woedde is mogelijk aangestoken. Door de brand brandde een zonnestudio volledig af en werd een vestiging van de Aldi zwaar beschadigd. De politie heeft laten weten een getuigenoproep uit te laten gaan zodat meer informatie over het incident kan worden verzameld.

Verschillende bewoners van de appartementen boven de winkels laten weten dat een getuige twee verdachte mannen bij de deur van de zonnestudio had gezien vlak voor er een explosie ontstond. Deze explosie sloeg de buitendeur van de zonnestudio weg. Ook werd de tussenmuur met de supermarkt door de explosie verwoest. De deur van de studio zou voorafgaand aan de explosie zijn geforceerd, maar dit kon de politie gisteren nog niet bevestigen.

Er raakte niemand gewond bij de explosie of de brand. De bewoners van de zeventien appartementen moesten wel uren lang hun huis uit. Zij werden opgevangen in het Thomashuis, een opvang voor verstandelijk gehandicapten dat zich pal tegenover het woon- en winkelcomplex bevindt. 

Inmiddels konden de bewoners terug naar hun woningen, die grotendeels door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf zijn gereinigd. In een aantal appartementen lag een dikke laag roet. Mede hierdoor mochten niet alle bewoners afgelopen nacht thuis slapen, omdat de lucht nog te ongezond was.

Een woordvoerder van de Aldi heeft laten weten dat het koopwaar in de winkel onverkoopbaar is wegens roetschade. De schade wordt door hem op enkele tonnen geschat. Het zal pas na de jaarwisseling duidelijk worden wanneer de supermarkt zijn deuren kan heropenen.

Van der Wiel positief over contractbespreking

Gregory van der Wiel kreeg door zijn goede spel bij Ajax een nieuw contract aangeboden. De verdediger maakt een goed seizoen door en laat hiermee concurrent Bruno Silva achter zich.

Inmiddels zijn Ajax en Van der Wiel met elkaar in gesprek gegaan over een nieuw contract. Van der Wiel zelf zegt dat die besprekingen positief verlopen. "Ik ben blij dat ik meer aan spelen toe kom. Dat is goed voor mijn ontwikkeling", aldus Van der Wiel. In de jeugd werd de verdediger vaak centraal in de verdediging gezet, maar hij speelt nu vaak op de rechtsbackpositie. "Het maakt me niet uit waar ik speel, als ik maar speel. Bijvoorbeeld tegen Slavia Praag kreeg ik de kans om mee op te komen dat is wel een groot voordeel van rechtsback zijn."

Het huidige contract van Van der Wiel in Amsterdam loop tot medio 2011. Ajax wil proberen om het contract met minimaal twee of drie jaar te verlengen.

Verhouding tussen generaties centraal in kerstrede

De kerstrede van Koningin Beatrix ging met name over de verhoudingen tussen ouderen en jongeren, zowel binnen als buiten het gezin. Goede familieverhoudingen en respect voor ouderen zijn volgens de koningin zeer belangrijk, ook de toenemende vergrijzing was onderwerp van haar toespraak.

De koningin liet weten dat er 'een zware last op jonge schouders' rust. De jonge generaties van nu moeten de ouderen gaan ondersteunen, maar het moet niet vergeten worden dat de jongeren van nu de ouderen van de toekomst zijn. De koningin stelde in haar toespraak dat ouderdom vaak als een probleem wordt gezien, maar wijsheid en verdraagzaamheid komt met de jaren. En het zijn juist wijsheid en verdraagzaamheid die voor betere verhoudingen tussen mensen kunnen zorgen.

De koningin liet weten dat door de vergrijzing de ouderen steeds meer het beeld gaan bepalen, maar dat de zorg voor de oudere generaties voor veel jongeren niet langer vanzelfsprekend is. Volgens haar moet de nieuwe generatie zich meer bewust worden van de verplichtingen die zij hebben ten opzichte van mensen die niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen.

Doden door paniek in disco Peru

Vijf mensen zijn om het leven gekomen nadat er een traangasgranaat ontplofte in een overvolle disco in Juliaca, een plaats in het zuiden van Peru. Door de ontploffing van de granaat ontstond er grote paniek toen de bezoekers wilden vluchten uit de overvolle discotheek. Drie vrouwen en twee mannen kwamen bij het vluchten door verstikking om het leven.

Nadat de traangasgranaat was ontploft stonden er mensen stenen te gooien naar het gebouw, zeven van hen zijn opgepakt door de politie. Omwonenden probeerden na het incident de discotheek plat te branden, maar dit is niet gelukt, omdat de brandweer het vuur snel wist te doven

Cruciale dag voor Belgische crisis

De Belgische 'verkenner' Wilfried Martens wil vandaag duidelijkheid scheppen over de mogelijke regeringsvormen die België uit de politieke crisis kunnen helpen. "Vandaag is cruciaal", zei de woordvoerder van de oud-premier tegen persbureau Belga.

Martens, die namens de Belgische koning Albert II aan het werk is, werkt vandaag vanuit huis. Hij moet een aantal telefoontjes plegen, aldus zijn zegsman. Later op de dag wordt dan duidelijk of en wanneer Martens voor overleg naar Brussel komt.

Cruciale dag voor Belgische crisis  (foto: ANP)

Suffende functionarissen ontslagen in China

Een lokale overheid in het zuiden van China heeft zes functionarissen de laan uitgestuurd die in slaap waren gesukkeld tijdens een bijeenkomst. Foto's van de duttende mannen waren op internet gepubliceerd, meldden Chinese media vandaag.

"Het ontslag is bedoeld om discipline af te dwingen en de negatieve invloed weg te nemen die dit op de samenleving heeft gehad", meldde de krant Beijing News op gezag van het stadsbestuur in de plaats Hengyang, in de centrale Chinese provincie Hunan. De zes, bedrijfsleiders en partijbonzen van de Communistische Partij, waren bij een bijeenkomst over de verworvenheden van dertig jaar economische hervormingen in China.

Overval op Tilburgs pompstation

Het was even schrikken voor een medewerker en twee klanten van een pompstation aan de Heikantlaan in Tilburg, Drie overvallers kwamen gisteravond rond acht uur binnen en bedreigden de medewerker met een pistool. Ze gingen er met een onbekende hoeveelheid geld vandoor.

De politie heeft in de omgeving met onder meer een hond gezocht. Daarnaast is er een sporenonderzoek gedaan.

Van de daders is nog altijd geen spoor.

Bruce Springsteen 2x gratis naar Guitar Hero: World Tour

Bruce Springsteen komt naar Guitar Hero: World Tour. Activision biedt twee tracks ter ere van de release van de nieuwe CD van de Amerikaanse rocker, "Working on a dream", gratis aan. "Born to Run" zal gratis te downloaden zijn, samen met "My Lucky Day", een single van de nieuwe CD.

Voorlopig zijn de gratis liedjes alleen aangekondigd voor de Amerikanen, maar de verwachting is dat we ook in Europa deze tracks kado krijgen. En anders zijn de liedjes gewoon te downloaden met een Amerikaans Xbox Live- of PSN-account. De liedjes zullen gratis te downloaden zijn vanaf PSN en Xbox Live tussen 27 januari en 4 februari.



"Ik kies jou, Pikachu!"

Nieuwe Zelda-game voorspeld voor 2009

Analist Colin Sebastian, van Lazard Capital Markets, heeft zijn glazen bol er weer eens bij gepakt en voorspeld dat er in 2009 een nieuwe Legend of Zelda-game verschijnt voor de Nintendo Wii.

Hoewel er overall gezien minder "potentiële kaskrakers" zullen verschijnen komend jaar voorspelt Sebastian een vervolg op Twilight Princess en een nieuwe game met Princess Peach in de hoofdrol. Gamers zullen in ieder geval blij zijn met deze aankondiging, aangezien Zelda één van de weinige games is voor de Wii die niet puur op de casual gamer gericht is.

Mocht er inderdaad een nieuwe Zelda game aankomen dit jaar dan zullen we de aankondiging van de game waarschijnlijk op de persconferentie van Nintendo aan de vooravond van de E3 kunnen verwachten.


Nieuwe Guitar Hero voor de Nintendo DS op komst

De ESRB heeft voordat uitgever Activision-Blizzard het bekend gemaakt heeft, bekend gemaakt dat er een nieuwe versie van Guitar Hero aankomt voor de Nintendo DS. Volgens het beoordelingsorgaan gaat de titel door het leven met de naam Guitar Hero Modern Hits. Of dit de werknaam is of de uiteindelijke naam en wanneer de game op de markt komt is niet bekend. De game is beoordeeld als 10+ en de ESRB schrijft het volgende over de game:
This is a music and rhythm simulation game in which players can perform songs on a guitar. Players follow on-screen prompts to hit notes in-time with the music and are scored based on their accuracy. Some song lyrics contain references to violence, (e.g., "drop dead a bullet to my head" ), alcohol (e.g., "turn the rich into wine" and "we stole and drank champagne" ), and suggestive content (e.g., "if your body matches what your eyes can do" ).
De frases duiden op tracks als Sum 41 - Still Waiting, Franz Ferdinand - The Fallen en Finger Eleven - Paralyzer.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.