Ajax mist Lindgren, Gabri vraagteken

Sjors (Sj0rSz)
Ajax kan de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar, tegen ADO Den Haag, niet over Rasmus Lindgren beschikken. De middenvelder van de Amsterdammers is nog altijd niet hersteld van een kwetsuur aan zijn enkel.

Daarnaast is het nog niet zeker of Gabri in actie kan komen. De Spaanse voetballer, die afgelopen zondag tegen De Graafschap (0-6) als vervanger van Lindgren fungeerde, is ziek en kon vrijdag daardoor niet meetrainen. Marco van Basten waakt echter wel voor het feit dat ADO Den Haag niet hetzelfde is als De Superboeren.

"Geen wedstrijd is hetzelfde. We willen de lijn doortrekken, dat wel. Maar vergeet niet dat we een uur lang met een man meer speelden," blikte trainer Marco van Basten, die hiermee naar de rode kaart van Joost Volmer refereerde, terug.

De oefenmeester mist in de Amsterdam ArenA ook de langdurig geblesseerden Maarten Stekelenburg, Ismaïl Aissati, Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heijden. Na afloop van het duel tegen de Haagse residentieclub neemt Ajax overigens nog afscheid van Klaas-Jan Huntelaar, die aan Real Madrid werd verkocht.