Pierce hoopt nog steeds op rentree

Mary Pierce heeft sinds oktober 2006 niet meer tegen een tennisbal geslagen. De oorzaak van haar afwezigheid is een hardnekkige knieblessure. Toch heeft de Française de hoop op een rentree nog niet opgegeven, ondanks het feit dit een lastig verhaal dreigt te worden.

Pierce liet in een interview met een Franse sportkrant weten dat haar knie nog altijd veel problemen geeft. "Mijn knie voelt heel zwak aan en het gaat erg langzaam. Zolang ik niets doe, is alles prima. Maar als ik me een beetje inspan, heb ik pijn"

De artsen van Pierce staan intussen voor een raadsel, aangezien er niets mis is met de kruisbanden van de gekwetste knie. Het enige wat momenteel relevant is, is een verrekking. "Alles zou goed moeten functioneren, maar de patiënt houdt last", liet een arts weten.

Toch wil Pierce er niet aan denken afscheid te nemen van het toptennis. "Dat gevoel leeft nog niet in mijn hart. Zover is het nog niet. Zodra ik een balletje kan slaan op de baan, is dat een begin. Maar ik moet wel een beetje kunnen rennen." De tennisster geeft overigens wel toe de tenniswereld niet te missen. "Mijn wereld is de kerk, dat is alles wat er is voor mij. Mijn enige wens en motivatie is de Heer."