Wennemars droomt over Elfstedentocht

Sjors (Sj0rSz)
De komende periode blijven de temperaturen in Nederland onder het vriespunt. Bij veel Nederlanders begint het te kriebelen. Zou er een Elfstedentocht komen? Ook Erben Wennemars, schaatser in hart en nieren, maakt deel uit van de mensen, die naar een nieuwe tocht uitkijken.

De laatste Elfstedentocht werd in 1997 verreden. Henk Angenent ging uiteindelijk met de eer aan de haal. Wennemars laat zich in elk geval nog niet van de wijs brengen en richt zich vooral op de wedstrijden op kunstijs. "Zolang er geen tocht komt, ga ik me niet op natuurijs begeven. De wedstrijden op kunstijs zijn ook belangrijk", aldus de schaatser, die hiermee naar het NK allround van dit weekend refereert.

Toch kan ook Wennemars niet ontkennen dat hij naar dat hij naar een mogelijke Tocht der tochten uitkijkt. "Het begint al wel te kriebelen. Iedereen kan, als het meezit, rond oud en nieuw op natuurijs schaatsen."

Daarnaast speelt ook de sfeer en de prestaties rondom dit evenement een belangrijke rol. Wennemars: "Het gaat om het gevoel dat het zeldzaam is en dat heel Nederland op zijn kop staat. Het is gewoon de meest heldhaftige tocht die er maar bestaat. Je kan er niet op trainen en er kunnen altijd ongelukken gebeuren. Degene die uiteindelijk wint, is de terechte winnaar."

Wennemars ziet zichzelf voorlopig niet als winnaar, maar gaf toe wel te dromen over een eventuele zege.