Al kan zijn geluk niet op

Veldrijder Thijs Al kan zijn geluk niet op. De jongeling slaagde er zaterdag in om de wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder op zijn naam te schrijven. Het was voor hem de eerste wereldbekerzege in zijn carrière.

Toen Al samen met Kevin Pauwels en Sven Vanthourenhout vooraan kwam te rijden, had de Nederlander zijn plan al klaar. "Ik wist ook waar ik moest proberen om weg te rijden van Pauwels en Vanthourenhout. Als dat dan nog lukt ook, dan geeft dat je een hele boost."

Het Belgische duo reageerde na afloop van de wedstrijd teleurgesteld. "Ik heb nog niet genoeg finales gereden om het af te maken. Tempo rijden lukt wel, maar sprinten zit er niet meer in," aldus Vanthourenhout. Pauwels ging in de laatste meters onderuit. "Op de laatste helling struikelde ik en waren ze weg. Ik denk wel dat ik even sterk als Al was, dan is tweede worden niet plezant."

Verder was het vooral het Belgische publiek dat mogelijk aan een Nederlandse zege meewerkte. Veel fans produceerden namelijk boe-geroep. "Ik wil iedereen bedanken die vandaag boe heeft geroepen, dat is toch wel een steun geweest voor alle Nederlanders, denk ik. Dat is wel een beetje jammer," aldus Lars Boom, die vierde werd.