Brand Beneden-Leeuwen mogelijk aangestoken

De brand die op kerstnacht in Beneden-Leeuwen woedde is mogelijk aangestoken. Door de brand brandde een zonnestudio volledig af en werd een vestiging van de Aldi zwaar beschadigd. De politie heeft laten weten een getuigenoproep uit te laten gaan zodat meer informatie over het incident kan worden verzameld.

Verschillende bewoners van de appartementen boven de winkels laten weten dat een getuige twee verdachte mannen bij de deur van de zonnestudio had gezien vlak voor er een explosie ontstond. Deze explosie sloeg de buitendeur van de zonnestudio weg. Ook werd de tussenmuur met de supermarkt door de explosie verwoest. De deur van de studio zou voorafgaand aan de explosie zijn geforceerd, maar dit kon de politie gisteren nog niet bevestigen.

Er raakte niemand gewond bij de explosie of de brand. De bewoners van de zeventien appartementen moesten wel uren lang hun huis uit. Zij werden opgevangen in het Thomashuis, een opvang voor verstandelijk gehandicapten dat zich pal tegenover het woon- en winkelcomplex bevindt. 

Inmiddels konden de bewoners terug naar hun woningen, die grotendeels door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf zijn gereinigd. In een aantal appartementen lag een dikke laag roet. Mede hierdoor mochten niet alle bewoners afgelopen nacht thuis slapen, omdat de lucht nog te ongezond was.

Een woordvoerder van de Aldi heeft laten weten dat het koopwaar in de winkel onverkoopbaar is wegens roetschade. De schade wordt door hem op enkele tonnen geschat. Het zal pas na de jaarwisseling duidelijk worden wanneer de supermarkt zijn deuren kan heropenen.