Mans: "Zonder blessures had ik andere carrière"

Sjors (Sj0rSz)
Voormalig AZ-speler Miel Mans, die in 2007 zijn actieve voetballoopbaan beëindigde bij MVV, zegt op de clubsite van AZ dat hij zonder blessures in de Eredivisie had kunnen spelen.

De 30-jarige speler moest veel knieblessures overwinnen om er nog enigszins een mooie loopbaan aan over te houden. Bij FC Volendam, AZ en MVV kwam Mans in elf seizoenen slechts tot 170 officiële duels.

"Ik heb de MEAO afgerond, maar heb nog geen passende baan gevonden. Voorlopig ben ik dus huisman. Mijn vriendin werkt drie dagen per week en ik pas op ons dochtertje. Voorheen dacht ik dat huismannen een luizenleventje hadden, maar stofzuigen en schoonmaken is behoorlijk pittig," zei het voormalige talent.

Mede daarom wil Mans ook weer gaan voetballen. "Ik heb ook mijn trainerspapieren op zak. Momenteel train ik de B-junioren van Hellas Sport. Toch blijft zelf voetballen het mooiste dat er is. Op 31 januari gaan de dokter en ik bekijken of dat in de toekomst nog tot de mogelijkheden behoort."

"Nu voetbal ik niet meer. Het was wel vreemd, ik heb vanaf mijn achttiende alleen maar gevoetbald," ging Mans verder. Hij haalde ook de kanttekeningen in zijn carrière aan. "Als ik al die knieblessures niet had gehad, dan was mijn carrière waarschijnlijk heel anders verlopen."

Mans besloot met de woorden: "Ik was niet goed genoeg voor de absolute top, maar was zeker een goede Eredivisie-voetballer. Zonder die blessures had ik nu waarschijnlijk nog steeds in de Eredivisie gespeeld. Bij elkaar heb ik zo’n tien jaar betaald voetbal gespeeld, dan kun je concluderen dat mijn totaal aantal wedstrijden te laag is."