FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 mei 2008

Sörenstam stopt als profgolfster

Annika Sörenstam stopt aan het eind van het seizoen als profgolfster. De 37-jarige Zweedse won in haar loopbaan tot dusverre 72 toernooien.

In 2003 kreeg Sörenstam wereldfaam door als eerste vrouw in 58 jaar bij een mannentoernooi op de Amerikaanse Tour mee te doen. Bij het Colonial Tournament in Forth Worth overleefde ze de cut niet. Ze werd maar liefst acht keer gekozen tot speelster van het jaar.

"Ik heb meer bereikt dan ik ooit had verwacht", sprak Sörenstam dinsdag op een persconferentie in Clifton, New Jersey. "Ik heb altijd alles gegeven en heel veel lol beleefd. Ik ben tevreden."

C. Ronaldo wil niet weg uit Manchester

Cristiano Ronaldo denkt er niet aan om Manchester United komende zomer de rug toe te keren. De Portugees, die dit jaar landskampioen en topscorer werd van de Premier League, vindt dat hij bij de juiste club zit.

Ronaldo wordt regelmatig aan Real Madrid gelinkt, maar aan een vertrek wil hij absoluut niet denken. "Ik zit bij de juiste club. Ik speel met goede spelers en kan me hier nog iedere dag verbeteren." De aanvaller vervolgt: "Dat is ook het mooie van spelen bij Manchester United. Ik word seizoen na seizoen beter."

Ronaldo kwam in 2003 over van Sporting Lissabon. Sindsdien speelde de Portugees 155 wedstrijden voor Manchester United. Hierin wist hij 59 keer te scoren.

'Groningen heeft opvolger Lindgren in vizier'

FC Groningen heeft in de zoektocht naar de opvolger van Rasmus Lindgren het oog laten vallen op Oluwafemi Ajilore. De Nigeriaan staat nu nog onder contract bij het Deense FC Midtjylland.

Volgens het AD wordt de transfer deze week al afgerond. De 23-jarige Ajilore, beter bekend onder zijn voetbalnaam Femi, moet in Groningen de naar Ajax vertrokken Lindgren doen vergeten. Eerder probeerden de noorderlingen om Marcel Meeuwis over te nemen van Roda JC, maar de club uit Kerkrade vroeg een te hoog bedrag voor hun middenvelder.

[Fotoreportage] Brand TU Delft

Vandaag is het gebouw van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft zo goed als verwoest. Door een felle brand die ontstond na kortsluiting in een koffiezetapparaat op de zesde verdieping, is een deel van het gebouw ingestort. Ondanks de inzet van meer dan 150 brandweermannen kon het gebouw niet gered worden. Onze eigen Fotograaf Jeroen Gaiser was erbij en maakte deze fotoreportage. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook Spanje in eindstrijd EK -17

De tegenstander van Frankrijk in de finale van het EK voor spelers onder 17 is Spanje. Nederland werd pas na een verlenging verslagen door de favoriet: 2-1.

De ploeg van Albert Stuivenberg domineerde in de eerste helft en liet de Spanjaarden geen moment uit het oog. De titelverdediger kon weinig uitrichten, en zag Oranje enkele keren zeer dichtbij komen, onder meer door een schot van Geoffrey Castillion. Vlak voor rust werd de ban alsnog gebroken, toen de voorzet van Jerson Cabral binnengekopt werd door Rodney Sneijder. De middenvelder stond totaal ongedekt en en het was derhalve een koud kunstje om doelman Álex te passeren.

Na de thee kwam Spanje direct beter in de wedstrijd, en het duurde dan ook niet lang voordat de gelijkmaker binnenviel. Nadat een corner niet het gewenste resultaat opleverde, speelde Thiago Alcántara de bal terug in de zestien, waar Pulido nog altijd stond. Randje buitenspel controleerde de linksback de bal om vervolgens via de lat binnen te schieten. De Spanjaarden bleven licht de betere, maar de kansen werden niet in treffers omgezet, waardoor er ook hier verlengd moest worden.

Nadat de eerste verlenging voor beide ploegen niets opleverde, kwam Spanje vlak na het begin van de tweede periode voor het eerst op voorsprong. De ingevallen Ángel Martínez haalde van buiten de zestien verwoestend uit, doelman Zoet kansloos latend. Rajiv van la Parra kreeg namens Oranje nog een enorme kans op de gelijkmaker na een slippertje van Álex. De Feyenoorder zag zijn inzet echter van de lijn gehaald door Pulido. Door de zege kan Spanje haar titel in de finale verdedigen tegen Frankrijk, dat eerder gastland Turkije uitschakelde.

Spanje - Nederland 2-1 (na verlenging)
36' Rodney Sneijder 0-1
45' Jorge Pulido 1-1
92' Ángel Martínez 2-1

Stadion: Atatürk, Antalya.
Arbiter: Anders Hermansen (DEN)
Gele kaart: Carles Planas (Spanje), Jerson Cabral (Nederland)

Opstellingen:

Spanje: Alex; Martín, Sielva, Oriol, Pulido; Carmona (Manu/51), Carles (Ángel Martínez/81); Keko, Thiago, Canales (Álvaro/85); Rubén.

Nederland: Zoet; Eekman, Burnet, Najah, Van Rhijn; Clasie, Bonevacia (Van Haaren/94), Sneijder; Mokhtar (Van La Parra/63), Cabral (Ebecilio/74); Castillion.

Actie voor Birma loopt zeer slecht

De inzamelingsactie voor de slachtoffers van de orkaan in Birma (of Myanmar) loopt erg stroef. De samenwerkende hulporganisaties noemen het zelfs de slechts lopende actie ooit. Gironummer 555 werd vorige week geopend en sindsdien is er maar 400.000 euro gestort.

Voor andere rampen, zoals de tsunami, werd in korte tijd veel meer geld overgemaakt. Het Rode Kruis denkt dat meespeelt dat er maar weinig beelden van de ramp in Birma zijn. Bovendien zijn mensen huiverig om geld te geven omdat ze denken dat het niet op de goede plaats terechtkomt door tegenwerking van het militaire bewind.

Toch doet voorzitter Cees Breederveld van de samenwerkende hulporganisaties een dringend beroep op de bevolking geld te storten op giro 555. "Alle hulp is nodig, want het is een ramp van catastrofale omvang", zegt hij.

Het Rode Kruis heeft sinds afgelopen weekend een luchtbrug vanuit Kuala Lumpur naar Birma. De hulpgoederen bestaan uit muskietennetten, tentdoek, Jerry cans, emergency shelter kits en hygiëne pakketten. Naast de hulpgoederen heeft het Rode Kruis inmiddels ook dertien hulpverleners van buiten Birma het land in gekregen. Deze hulpverleners coördineren de hulpverlening in het getroffen gebied door 27.000 Birmese vrijwilligers.

Chantal Janzen Meest Sexy Vrouw volgens FHM

Chantal Janzen is dit jaar gekozen tot de Meest Sexy Vrouw volgens FHM-magazine. Zij kreeg vanavond in Amsterdam deze eretitel die de afgelopen twee jaar nog ging naar Yolanthe Cabau van Kasbergen.

Het is de achtste keer dat de lezers van het mannenblad FHM de Meest Sexy Vrouw van Nederland kiezen. Yolanthe zag af van deelname omdat ze het eens was met de redactie dat het tijd werd voor een nieuw gezicht. "Het was deze keer Chantal die alle andere schoonheden ver achter zich liet", aldus de redactie.

Met de duizenden lezers die op haar stemden moesten collega's als Fatima Moreiro de Melo, Bridget Maasland en FHM's boegbeeld Ancilla Tilia het onderspit delven. Vorig jaar eindigde Chantal nog op een tweede plaats. Nu mag ze zich de winnares noemen. Eerdere winnaressen waren Bridget Maasland, Sylvie Meis, Katja Schuurman, Ellemieke Vermolen en Georgina Verbaan.

FHM organiseert ieder jaar in de dertig landen waar het blad uitkomt een wedstrijd om op de mooiste vrouw ter wereld een stem uit te brengen. De wereldwijde winnares is de actrice Megan Fox geworden, bekend uit onder andere Transformers. Bijna 10 miljoen lezers verkozen de filmster tot de meest aantrekkelijke vrouw op aarde.

Verdacht pakket blijkt pot met spijkers

Het treinverkeer in België tussen Brugge en Kortrijk heeft vanmiddag stilgelegen nadat er een verdacht pakket gevonden was langs de spoorlijn. Het bleek echter te gaan om een pot met spijkers en elektrische draden.

De ontmijningsdienst DOVO heeft de pot met spijkers verwijderd. Ze sluiten een misplaatste grap niet uit. Omdat eerst niet duidelijk was wat er in het pakket zat, reden er geen treinen tussen Brugge en Kortrijk. Wel werden er pendelbussen ingezet.

Rechters snelkookpanmoord vragen om verschoning

De drie rechters die moeten oordelen over de zogenoemde snelkookpanmoord in Haarlem hebben een verschoningsverzoek ingediend. Ze willen dat andere rechters de zaak overnemen. Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdag bekendgemaakt. De rechters voldeden daarmee aan de eis van de verdediging.

De verdediging ontving vorige week stukken van de rechtbank waarin volgens de advocaten oordelen zouden worden gegeven. De rechters zijn hierdoor niet onpartijdig, stelde de verdediging daarop. De rechters zeiden onpartijdig te zijn en meenden de zaak nog zelf te kunnen behandelen, maar begrepen tegelijkertijd dat de verdediging er geen vertrouwen meer in had. Daarom dienden ze het verzoek in.

De zaak is dinsdag direct in behandeling genomen en de verschillende partijen zijn gehoord. De kamer doet over twee weken uitspraak.

Het is volgens de rechtbank de eerste keer dat er een verschoningsverzoek wordt ingediend omdat informatie van de rechtbank is uitgelekt. Van het Openbaar Ministerie zijn wel eens stukken uitgelekt. De uitspraak van de verschoningskamer zal dan ook als jurisprudentie dienen voor volgende zaken.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hoofdverdachte Mehmet Y. ervan in 1997 in zijn woning in Haarlem zijn 28-jarige broer Ali Y. met een ijzeren hamer te hebben doodgeslagen. Het lichaam van het slachtoffer werd in stukken gehakt en door een gehaktmolen gehaald. Het hoofd van de broer werd in een snelkookpan gekookt. De lichaamsresten werden gedumpt langs snelweg A15. Mehmet zou in 2002 ook zijn 30-jarige vrouw hebben vermoord. Haar lichaam is nooit gevonden. Y. zegt niet bij de moorden betrokken te zijn geweest.

Stille tocht Eelde trok duizenden deelnemers

Eelde was vandaag stil. In het dorp werd een tocht ter nagedachtenis aan de drie brandweermannen die vrijdag bij een brand in een loods omkwamen gehouden. De tocht kende tussen de 5000 en 6000 deelnemers.

Vanaf het dorpshuis in het Noord-Drentse dorp Eelde liepen vier trommelaars voorop. Daarna de nabestaanden van de brandweerlieden die op De Punt om het leven kwamen. Vervolgens duizenden aangeslagen meelevenden.

Burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Tynaarlo zei in een korte toespraak de grote belangstelling te zien als een steuntje voor de nabestaanden. Rijpstra maakte een vergelijking met de Enschedese vuurwerkramp, precies acht jaar geleden.

Yolanthe moet voor de rechter verschijnen

Yolanthe Cabau van Kasbergen moet volgende week donderdag voor de rechtbank verschijnen, nadat ze begin dit jaar in Uithoorn een flitspaal heeft geramd . Dit deed ze voor het BNN-programma Crazy 88.

De 23-jarige actrice reed volgens de rechtbankrol opzettelijk tegen de flitspaal en reed daarna door. Hierdoor zou ze gevaar en hinder hebben veroorzaakt voor de overige weggebruikers.

Yolanthe heeft hiervoor eerder al een boete gekregen, die overigens door BNN betaald werd, maar moet nu alsnog voor de rechter verschijnen.

Portemonnee na 35 jaar terug gevonden

Een Amerikaanse vrouw heeft na 35 jaar haar gestolen portemonnee terug gekregen. Een student ontdekte de knip toevallig op zijn school.

Hij vond de portemonnee op de plafondplaten in de wc-ruimte van zijn school. Een waterpijp was gebroken, waardoor de platen los kwamen te liggen. De student zag iets liggen op deze platen, wat haar portemonnee bleek te zijn. Blijkbaar had de dief in 1973 de knip in het plafond verstopt, nadat hij hem gejat had.

Het geld was verdwenen, maar de rest zat nog gewoon in de portemonnee: haar bibliotheekpasje, verzekeringspasje, schoolpas, rijbewijs en zelfs haar boodschappenlijstje uit 1973.

Larsson terug in Zweeds elftal

Henrik Larsson keert terug in het Zweedse nationale elftal. De 36-jarige aanvaller speelde zijn laatste interland op WK van 2006.

Larsson is teruggehaald door Bondscoach Lars Lagerbäck, die vandaag zijn EK selectie bekend maakte. Larsson speelde in zijn carrière 93 interlands, waarin hij 36 keer scoorde.

De definitieve selectie:

Keepers: Andreas Isaksson (Manchester City), Rami Shaaban (Hammarby), Johan Wiland (IF Elfsborg)

Verdedigers: Mikael Dorsin (CFR Cluj), Petter Hansson (Stade Rennes), Daniel Majstorovic (FC Basel), Olof Mellberg (Aston Villa), Mikael Nilsson (Panathinaikos), Andreas Granqvist (Wigan Athletic), Fredrik Stoor (Rosenborg BK)

Middenvelders: Niclas Alexandersson (IFK Göteborg), Daniel Andersson (Malmö FF), Kim Källström (Olympique Lyon), Sebastian Larsson (Birmingham City), Fredrik Ljungberg (West Ham United), Tobias Linderoth (Galatasaray), Anders Svensson (IF Elfsborg), Christian Wilhelmsson (Deportivo La Coruna)

Aanvallers: Markus Rosenberg (Werder Bremen), Henrik Larsson (Helsingborgs), Johan Elmander (Toulouse), Zlatan Ibrahimovic (Internazionale), Marcus Allbäck (FC Kopenhagen).

Vermiste tiener bij Rockanje gevonden

Het stoffelijk overschot van een 17-jarige jongen uit Rotterdam is dinsdagavond door reddingswerkers bij het Zuid-Hollandse Rockanje uit zee gevist. De jongen werd sinds zondagavond vermist. Hij lag op een luchtbed dat was omgeslagen.

Volgens de politie is de jongen gevonden met behulp van sonar-apparatuur. Hij lag op de zeebodem. Een getuige zag de jongen en zijn broertje zondag op een luchtbed steeds verder van de kust afdrijven en plotseling omslaan. Met een bootje voer de getuige naar het luchtbed toe, maar hij kon alleen het 13-jarige broertje van het slachtoffer redden.

Vorige week nog waarschuwde de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij dat mensen met luchtbedden moeten oppassen dat zij niet door de wind de zee opdrijven.

Veel automobilisten kunnen beter auto huren

Alle Nederlanders die per jaar minder dan 8000 kilometer per auto rijden, kunnen hun auto beter de deur uit doen en er zonodig een huren. Het betreft ongeveer een vijfde van alle automobilisten in Nederland. Dat heeft de Bovag berekend.

Lag het omslagpunt waarop huren financieel aantrekkelijker is dan kopen in 2002 op 7000 kilometer, dit jaar is dat door de sterk gestegen kosten van autobezit tot 8000 kilometer gestegen. Een automobilist die bijvoorbeeld 5000 kilometer per jaar rijdt, houdt bijna 1000 euro in zijn portemonnee als hij zijn auto verkoopt en voortaan indien nodig een voertuig huurt.

Volgens Robert van Almkerk van Bovag Verhuurbedrijven heeft het huren van een auto niet alleen financiële voordelen. Het maakt de automobilist ook flexibeler. "Als je op vakantie gaat met het gezin, huur je een grote stationcar en als je moet verhuizen of klussen een bestelwagen. En wil je een keer met wapperende haren langs de boulevard rijden, dan huur je een kekke cabriolet."

Bij de Bovag zijn ongeveer 650 verhuurbedrijven aangesloten.

Frankrijk bereikt finale EK -17

Frankrijk heeft de finale van het Europees kampioenschap voor spelers onder 17 bereikt. In de halve finale won het via de strafschoppenserie van Turkije, nadat het na honderd minuten 1-1 stond.

De Fransen waren eigenlijk het gehele duel in balbezit, maar wisten hier aanvankelijk vrij weinig mee te doen. De Turken kwamen er af en toe gevaarlijk uit, en namen een kleine tien minuten voor rust zelfs de leiding. Abdülkadir Kayalı schoot in tweede instantie raak en passeerde doelman Mfa Mezui. Frankrijk nam echter het initiatief opnieuw in de tweede helft en tien minuten voor tijd was daar eindelijk de gelijkmaker. Yannis Tafer legde af op Thimothée Kolodziezciak, die op zijn beurt de bal in de goal ramde.

In de verlenging werd de goal niet gevonden, ondanks uitstekende kansen voor vooral de Fransen. De strafschoppenserie moest uitsluitsel geven, en daarin bleken Les Bleus de betere. Zowel Turkije als Frankrijk misten hun eerste strafschoppen, daarna gingen ze er wel in. Batuhan Karadeniz was de volgende die miste, en dat bleek fataal. Het gastland zag Eren nog wel gelijkmaken, maar omdat Lacazette de laatste mocht zetten en deze ook binnen schoot, gaat Frankrijk naar de finale. Het treft daarin Oranje onder 17 of titelverdediger Spanje, die het later vandaag gaan uitvechten.

Turkije - Frankrijk 1-1 (3-4 ns)
31' Abdülkadir Kayalı 1-0
69' Thimothée Kolodziezciak 1-1

Strafschoppen

Kayalı (Turkije) mist, 0-0.
Tafer (Frankrijk) mist, 0-0.
Çolak (Turkije) scoort, 1-0.
Fofana (Frankrijk) scoort, 1-1.
Çek (Turkije) scoort, 2-1.
Kukata (Frankrijk) scoort, 2-2.
Karadeniz (Turkije) mist, 2-2.
Kolodziezciak (Frankrijk) scoort, 2-3.
Eren (Turkije) scoort, 3-3.
Lacazette (Frankrijk) scoort, 3-4.

Bewoners stuiten op ongewenste naakte logé

Bewoners in het Gelderse Putten keken maandagnacht raar op toen zij een naakte man in hun logeerbed aantroffen. De man was via een openstaand raam het huis binnengekomen en in bed gaan liggen. De logé was een enigszins verwarde 18-jarige jongeman uit Utrecht.

De bewoners vonden de man rond 02.50 uur in de logeerkamer van hun huis aan de 't Oeverstraat. Hoe de jongen vanuit Utrecht in Putten is gekomen is onbekend. Hij is dinsdag na verhoor op het bureau door zijn familie opgehaald.

Viva Piñata: Trouble in Paradise met nieuwe Piñata's en meer

Met Viva Piñata wist Rare een hoop mensen te verrassen, maar een breed publiek had de game helaas niet. Rare en Microsoft gaan het nu echter nog een keer proberen met Viva Piñata: Trouble in Paradise. Vandaag is de eerste informatie binnen gestroomd over onder andere nieuwe Piñata's en omgevingen:

- Drop-in drop-out coöp is aanwezig, een grote toevoeging voor de game.

- Piñata's kennen een betere interactie met elkaar en de omgeving.

- De Piñata's zullen een leiderfiguur kennen en volgen elkaar meer in groepsverband.

- Piñata's kunnen met speelgoed spelen; denk bijvoorbeeld aan speelgoedauto's en muziekinstrumenten.

- Er zitten dertig nieuwe Piñata's in het tweede deel.

- Naast nieuwe Piñata's, kent de game twee nieuwe gebieden: Pinarctic en Dessert. Hier kun je vallen voor Piñata's testen.

- De game bevat een fotomode. De foto's kun je uploaden naar een speciale website.

- Het menu in de game is verbeterd.

- In Viva Piñata: Trouble in Paradise gaat gebruik maken van de Vision Camera. Er komen kaarten die de camera kan lezen, en zo kun je bijvoorbeeld het weer beïnvloeden. Met de kaarten kun je ook speciale Piñata's toevoegen of bepaalde items unlocken. Maar daar stopt het niet; je kunt zelfs je eigen kaarten maken. Maak je een foto van een speciale Piñata die jij hebt aangekleed, dan kun je op basis van de foto een kaart maken. Als je deze vervolgens via gamefora aan andere gamers aanbiedt, kunnen zij deze op hun plaats printen en via de Vision Camera deze speciale Piñata krijgen.

- De game moet in september van dit jaar uitkomen.

Aanklacht tegen 20e kaper ingetrokken

De Amerikaanse militaire aanklagers hebben de tenlastelegging ingetrokken tegen Mohammed al-Qahtani, de vermoedelijke zogeheten twintigste kaper van de terreuraanslagen van 11 september 2001.

Dit heeft het Pentagon vandaag laten weten. Het Amerikaanse ministerie van Defensie gaf geen nadere verklaring voor de stap. De gekozen procedure geeft overigens de mogelijkheid de verdachte opnieuw aan te klagen.

Hennepbende moet ruim 1 miljoen ophoesten

Een aantal leden van een in 2005 opgerolde henneporganisatie uit Hoogeveen moet een ontnemingsbedrag van in totaal ruim 1 miljoen euro aan de staat betalen. Dat heeft de rechtbank in Assen vandaag bepaald.

Het leeuwendeel van het 'plukzegeld' moet opgehoest worden door de 39-jarige Mans T. uit Hollandscheveld, eigenaar van een growshop in Hoogeveen en door justitie gezien als de leider van de drugsbende, en door zijn 42-jarige bedrijfsleider en plaatsgenoot André B. Het duo kreeg eerder samen met vier anderen werk- en celstraffen tot 15 maanden. Ze leverden vanuit de growshop van T. illegaal tienduizenden hennepstekjes aan kwekerijen in heel Drenthe.

Uwe Boll wil GTA verfilmen

Dat de GTA IV records breken hebben we ondertussen gemerkt. Ook Uwe Boll heeft het gemerkt en dit heeft zo zijn invloed op de beste kerel. Het schijnt dat Uwe Boll toenadering heeft gezocht tot Rockstar, hij wil namelijk de Grand Theft Auto film maken. Boll beweert de juister persoon te zijn voor de verfilming, omdat hij geen problemen met bloed, geweld en actiescènes heeft:

"Grand Theft Auto would be super interesting for me, and I think I would actually be the right guy to do it, because my movies are all bloody and violent and I don't have a problem with action scenes."

Uwe Boll denkt echter dat Michael Bay de kerel is die boven hem geprefereerd wordt door zijn grote budget. Boll denkt echter dat een laag budget een betere optie is voor de GTA film:

"But look, they will go, in the end, with a Michael Bay or a Brett Ratner, and it will be a PG-13 movie made for $150 million. I think it would be better to make a $30 million, very hard, brutal movie without compromising, but I'm not optimistic."

Wie de GTA film mag verfilmen is nog even afwachten.



Enschede herdenkt vuurwerkramp

In Enschede is vandaag de vuurwerkramp herdacht. Precies acht jaar geleden explodeerde tijdens een brand het vuurwerkbedrijf SE Fireworks in de wijk Roombeek. Er kwamen 23 mensen om het leven en er vielen meer dan duizend gewonden.

Circa 450 mensen kwamen naar het monument Het Verdwenen Huis om bij de ramp stil te staan. Burgemeester Peter den Oudsten vertelde dat het haast pijnlijk is te zien dat niets blijft zoals het is en dat ook het dagelijks leven in de herbouwde wijk Roombeek schijnbaar overgaat tot de orde van de dag. "Maar in Roombeek vegen we niets onder het kleed. We zullen nooit vergeten hoeveel leed er die dag, maar ook daarna, door de getroffenen is geleden."

Den Oudsten ging ook nog even in op de grote brand die vandaag in Enschede woedde en herinneringen opriep aan de vuurwerkramp. "Velen werden er weer aan herinnerd, gelukkig is het goed afgelopen", ging de burgemeester in op de actualiteit. De gemeente Enschede had naar aanleiding van de grote brand extra hulpverleners klaarzitten. Vijftien mensen maakten gebruik van de mogelijkheid even van zich af te praten, aldus een gemeentevoorlichter.

Dertig arrestaties in Zweeds kinderporno-onderzoek

De Zweedse politie heeft dinsdag na een landelijk onderzoek naar kinderporno ongeveer dertig personen voor verhoor opgepakt. De meesten worden verdacht van bezit en verspreiding van pornografisch materiaal met afbeeldingen van kinderen, maar sommigen worden ook verdacht van verkrachting van kinderen.

Volgens een politiewoordvoerder zijn de arrestaties verricht op grond van een onderzoek naar een internetforum. Alle verdachten zijn Zweeds. Er zijn nog geen aanwijzingen gevonden voor internationale vertakkingen.

Nederland hoog in top 10 wapenexporteurs

Nederland is een belangrijke spil in de internationale wapenhandel. Volgens de Nederlandse onderzoeker Frank Slijper van Campagne tegen Wapenhandel gaat het voor een groot deel om officiële, door de overheid toegestane handel in militair materieel.

Zo komen grote hoeveelheden wapens terecht in landen die mensenrechten schenden of waar burgeroorlog heerst. Volgens cijfers van het Zweedse onderzoeksinstituut Sipri staat Nederland momenteel op de vijfde plaats, achter de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland en Frankrijk. Daarmee blijft Nederland het Verenigd Koninkrijk voor.

"Een totaal gebrek aan democratie en stelselmatige mensenrechtenschendingen zijn geen beletsel om pantservoertuigen aan Egypte te verkopen." De afgelopen jaren is ook oorlogstuig uit Nederland in onder meer India, Pakistan, Indonesië en Marokko terechtgekomen.

Van der Lende coach China

Sijtje van der Lende is voor de komende twee jaar benoemd tot bondscoach in China. Zij gaat zich in China naast de allrounders ook bezighouden met sprinters Fengtong Yu en Hui Ren.

De afgelopen drie jaar was ze actief als coach bij de VPZ-ploeg. "Tijdens de WK afstanden in Japan kreeg ik te horen dat VPZ niet met me verder wilde. Binnen een dag kreeg ik een aanbod om bondscoach van China te worden. Ik heb deze dinsdag pas getekend. Het is natuurlijk wel een grote stap om coach in het buitenland te worden. Maar het voelt goed. Mijn thuisbasis is hier Changchung," aldus Van der Lende, die eerder onder andere al bondscoach in Nederland was.

Inspectie: Klinieken over schreef met tests

Klinieken die mensen zonder klachten medisch onderzoek aanbieden, maken zich schuldig aan strafbaar handelen. Twintig van 22 onderzochte instellingen werken ten onrechte zonder een vergunning voor 'bevolkingsonderzoek'. Dat laat de Inspectie voor de Gezondheidszorg weten in een vandaag verschenen rapport.

De instellingen handelen in strijd met de Wet op het bevolkingsonderzoek (WBO). De afgelopen jaren steeg het aantal bedrijven dat preventief medisch onderzoek aanbiedt sterk. De wet is op onderdelen moeilijk te handhaven, erkent de inspectie. Bedrijven die via Duitsland total body scans aanbieden en veel Nederlandse klandizie trekken, kunnen niet worden vervolgd.

De Inspectie onderzocht 22 bedrijven waarvan werd vermoed dat ze in 2007 ten onrechte zonder vergunning werkten. Zestien daarvan zijn privéklinieken, al of niet verbonden aan een ziekenhuis. Ook drie Arbodiensten zijn onderzocht.

De meest voorkomende overtredingen waren dat de klinieken zogenoemde PSA-tests voor prostaatkanker aanboden (twintig bedrijven) of een (röntgen)foto van de borstkas (dertien keer). De meeste bedrijven wisten niet dat een vergunning nodig was, stelt het rapport.

De inspectie stelde vast dat de instellingen hun klanten niet volledig informeren over de onderzoeken en de mogelijke gevolgen. Ze vindt dat het tijd is voor een professionele richtlijn die moet waarborgen dat preventief medisch onderzoek op verantwoorde wijze plaatsvindt.

Website De Gouden Kooi gaat 'op zwart'

De gebeurtenissen in De Gouden Kooi zijn niet langer te volgen op internet. In afwachting van de halve finale, die donderdagavond wordt uitgezonden op televisie, gaat de website vandaag vanaf 19.00 uur 'op zwart'.

Bezoekers zien vanaf dan niet meer de gebruikelijke live beelden uit de luxueuze villa in Eemnes en ook kunnen ze niet meer de verslagen over de 'miljonairs' lezen in de rubriek Villa Vandaag, omdat RTL5 wil voorkomen dat er vóór donderdag uitlekt wie de villa dinsdagavond moet verlaten. Om dezelfde reden moet deze ex-bewoner tot het moment van de televisieuitzending onderduiken.

De vijf bewoners Brian en zijn vriendin Amanda, Huub en zijn echtgenote Claire en 'terror-Jaap' spelen de halve finale dinsdagavond door elkaar punten te geven. De miljonair met de minste punten moet zijn koffers pakken en de villa verlaten, wat pas in de televisie-uitzending donderdagavond (21.30 uur) op RTL5 is te zien.

Daarna mogen de kijkers tot aan de finale stemmen op hun favoriete miljonair via telefoon of sms. Deze stemmen worden opgeteld bij het aantal punten. De bewoner met de meeste punten en stemmen wint de hoofdprijs van 1 miljoen euro plus duizend euro voor iedere dag die de winnaar in de villa doorbracht.

Bridget Maasland presenteert zowel de halve finale als de finale. "Ik ga de bewoners meedelen hoeveel punten ze elkaar hebben gegeven, maar niet voordat ik een verrassing voor ze heb meegebracht, waar ik nog niks over mag zeggen", zei Maasland vandaag voorafgaand aan de opnames.

Doden door terreuraanslagen India

Bij zeven bomaanslagen in de West-Indiase stad Jaipur zijn vandaag zeker 35 mensen om het leven gekomen. Dit heeft nieuwszender NDTV gemeld op gezag van de autoriteiten van het Aziatische land.

De serie explosies deed zich voor op drukke markten in de bij toeristen zeer populaire stad. Een van de ontploffingen deed zich voor vlakbij een tempel. Naast de doden vielen circa honderd gewonden bij de serie aanslagen in de hoofdstad van de deelstaat Rajasthan.

Escortbedrijven aan banden gelegd

Alle escortbedrijven moeten straks een vergunning hebben. De overheid kan op die manier beter optreden tegen misstanden in die sector, zoals illegale prostitutie in hotels.

De ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) komen binnenkort met een voorstel om een en ander te regelen. Hirsch Ballin kondigde dat vandaag aan in de Tweede Kamer. De PvdA had hem naar het wekelijkse vragenuurtje geroepen om te reageren op berichtgeving in dagblad Trouw dat in grote hotelketens, vooral langs snelwegen, veel illegale prostituees werken.

Hirsch Ballin zei zich daarover zorgen te maken, vooral omdat er volgens hem aanwijzingen zijn dat er ook sprake is van mensenhandel. Hij wil daarom dat er ook voor escortbureaus een vergunningenstelsel komt, zoals voor bijvoorbeeld bordelen al het geval is.

"Daardoor is het mogelijk om de bedrijven beter in de gaten te houden. Door het mobiele karakter van de escortservice is dat nu vaak lastig. De bedrijven zijn niet altijd te lokaliseren, omdat exploitanten soms alleen maar gebruikmaken van een mobiele telefoon", aldus Hirsch Ballin.

Veel gemeenten hanteren overigens al een vergunningsplicht voor escortbureaus.

[Giro] Brits succes in Catanzaro-Lungomare

Mark Cavendish heeft de vierde etappe in de Ronde van Italië, van Pizzo Calabro naar Catanzaro-Lungomare over 183 kilometer, naar zijn hand gezet. De 22-jarige Brit was in de spurt, die ontsierd werd door een massale valpartij, Robert Förster en Daniele Bennati de baas. Franco Pellizotti blijft leider.

Na drie dagen op Sicilië te hebben vertoefd, ging de Giro vandaag verder op het Italiaanse vasteland. In een mistroostig Calabrië hervatte het wielergilde haar straffe tocht richting Milaan. Voor het peloton een zware bevalling, aangezien zij er gisteren anderhalf uur over deed om per veerboot de oversteek te maken naar het zuiden van de laars. Rik Verbrugghe leek daar echter ogenschijnlijk weinig last van te hebben, want hij koos direct vanuit het vertrek voor het offensief. Het peloton liet de solist begaan en na drie kilometer had de Waal al bijna twee minuten bijelkaar gefietst.

Moederloos alleen behaalde de drievoudige Giro-ritwinnaar een maximale voorsprong van een kleine elf minuten. Doordat de marge van de Belg lang in stand bleef, na 45 kilometer was diens voorsprong namelijk nog bijna negen minuten, leek het succesvol afronden van diens monstervlucht niet langer een utopie. Toen voor in het peloton echter de sprintersploegen de mannen van leider Pellizotti aflosten, ging er snel een hap uit de voorsprong van de eenzame leider.

Vooral de laatste dertig, nogal glooiende kilometers waren er teveel aan voor de Cofidis-coureur. Nadat eerder Barloworld de gaskraan volledig had opengedraaid, trok de Quickstepbrigade - in dienst van wereldkampioen Paolo Bettini - flink door op een lastige acht kilometer tellende kuitenbijter, waardoor alles in de afzink samenliep.

Bettini probeerde het peloton in de slotfase nog te verschalken, maar dat mislukte. Het werd een sprint, waarin Cavendish zijn eerste zege in een grote ronde pakte. De jonge Brit was de sterkste van een selectief groepje snelle mannen, dat zich net voor een massale glijpartij in de laatste rechte lijn begaf. Het voornaamste slachtoffer daarvan was Nick Nuyens, die vermoedelijk zijn sleutelbeen heeft gebroken. Weer een gevoelige tik voor onze zuiderburen, aangezien voor zowel Tom Stubbe (scheenbeenontsteking) als Dominique Cornu (liesblessure) de Giro eveneens vandaag eindigde.

Uitslag vierde etappe:

#NaamPloegLandTijd
1Mark CavendishTeam High RoadGroot Brittanie 04:49,09
2Robert FörsterGerolsteinerDuitslandz.t
3Daniele Bennati LiquigasItaliëz.t
4Assan BazayevAstanaKazachstanz.t
5Mirko Lorenzetto LampreItaliëz.t

Algemeen klassement:

#NaamPloegLandTijd
1Franco PellizottiLiquigasItalië16:41,26
2Christian VandeveldeTeam SlipstreamVerenigde Staten+ 0,01
3Danilo di LucaLPRItalië+ 0,07
4Morris PossoniTeam High RoadItalië+ 0,08
5Vincenzo NibaliLiquigasItaliëz.t

[upd] Grote brand in TU Delft

Vanochtend is bij de Technische Universiteit Delft een zeer grote brand uitgebroken. De brand is ontstaan op de faculteit Bouwkunde. De brand woedt op verschillende etages van het gebouw. Dikke rookwolken zijn in de hele omgeving te zien. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.

Volgens een woordvoerder van de brandweer heeft iedereen het pand aan de Berlageweg veilig kunnen verlaten. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan door een kapotte waterleiding. Inmiddels zijn er brandweerkorpsen uit de hele omgeving op weg naar Delft om assistentie te verlenen bij het blussen van de brandhaard die zeer moeilijk te bereiken is.

Update 12:20 uur
De brandweer heeft nog geen begin kunnen maken met blussen. Er wordt gewacht op een speciale wagen die vanuit Rotterdam moet komen. Deze wagen kan grotere hoeveelheden water aan. In de tussentijd zijn alle afritten van de A13 ter hoogte van de TU afgesloten. Ook is er een studentenflat tegenover het brandende gebouw ontruimd, vanwege de dikke rook.

Er werd enige tijd rekening gehouden met asbest dat zou zijn vrijgekomen bij de brand. Na metingen van de brandweer blijkt dat dat niet het geval is.

Update 13:12 uur
De brand heeft zich inmiddels verspreid tot aan de begane grond. De brandweer heeft zich teruggetrokken omdat de constructie niet meer te vertrouwen is. De kans bestaat dat het gebouw aan de Berlageweg als verloren moet worden beschouwd, aldus de brandweer.

De brand is veroorzaakt door kortsluiting. Een waterleiding op de zevende verdieping sprong vroeg in de morgen, waarna het water voor kortsluiting zorgde bij een koffieautomaat op de zesde verdieping.

Update 17:38 uur

Even na 16:30 uur vanmiddag is een deel van het gebouw ingestort. Hier kun je filmpje van het instorten bekijken.

Hier kun je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom deze uitslaande brand.

 

 

Foto gemaakt door: Peter Tieleman (Johnny.D)

 

 

 

 

Guitar Hero III gepatcht voor low-end machines

Iedereen die Guitar Hero III heeft gespeeld op de PC weet dat de game nogal wat vraagt van je systeem. Daarom komt Aspyr Media (de mensen die de game gepoort hebben naar de PC) nu met een patch die ervoor moet zorgen dat de game beter speelt, ook op minder krachtige machines.

Deze patch die de game naar versie 1.3 tilt brengt onder andere een "Front Row" camera met zich mee, welke specifiek bedoeld is voor de minder krachtige systemen. Daarnaast zijn er optimalisaties voor laptops aanwezig, met zelfs een batterij en WiFi-signaalmeter als je laptop dit ondersteunt.

De patch is hier te downloaden in ruil voor 20 MB bandbreedte.

BMW wil Kubica houden

Het team van BMW Sauber wil dat de 23-jarige Robert Kubica nog even blijft rijden bij het Duitse renstal. Zijn contract dat tot eind 2008 loopt, heeft een automatische optie voor de Pool. Door die optie heeft het team tot september de tijd om te beslissen of Kubica nog een seizoen zal rijden voor BMW.

Kubica, die sinds 2006 actief is in de Formule 1, heeft vorig jaar een matig seizoen achter de rug, aldus teambaas Mario Theissen. “Hij heeft een moeilijk seizoen gehad vorig jaar. Het is voor hem moeilijker geweest om zich aan te passen aan de standaardbanden en hij heeft een aantal technische problemen gehad. Ook heeft hij een megacrash meegemaakt. Vorig jaar was een leerjaar en nu is hij terug op de baan.”

Theissen heeft bekend gemaakt dat ze van de zomer de nieuwe rijders bekend gaan maken.

Slingerende lianen in LEGO Indiana Jones demo

De ons welgeliefde knuffelavonturier Indiana Jones komt in LEGO vorm naar ons toe, en daar is nu een voorproefje van te vinden.

In de 465 MB grote demo vinden we naast plastieken zweepjes en vijandige indianen met afneembaar haar ook de LEGO uitvoering van de openingsscene van Raiders of the Lost Arc.

De demo is onder andere te vinden bij onderstaande mirrors:

Gamer's Hell
Actiontrip
Atomic Gamer
Computergames.ro
Lucasarts

Grandslams in gevaar voor Hewitt

Het ziet er naar uit dat tennisser Lleyton Hewitt zowel Roland Garros en Wimbledon mogelijk aan zich voorbij moet laten gaan. Een heupblessure houdt de Australiër al meer dan een maand langs de kant.

In 2002 was Hewitt de winnaar op Wimbledon, op Roland Garros is de 27-jarige tennisser nooit verder gekomen dan de kwartfinales. "Mijn heup voelt wel wat beter, maar ik heb het gewricht nog niet kunnen testen op de baan", aldus Hewitt dinsdag. De Australiër wacht nog op de resultaten van een aantal medische onderzoeken. "Op basis daarvan maak ik een beslissing voor de grandslams", zei de voormalig nummer één van de wereld.

Je zal het maar hebben

Ik ga het over mijn eigen hoofd hebben. Afgezien van de gewone, in esthetische zin min of meer geslaagde appendages vertoont dat hoofd een uiterst zeldzame afwijking van de standaard. Ik ben er al tientallen jaren aan gewend, dus het doet mij niet zoveel, maar bijzonder is het wel. Het is buitengewoon groot. Van schedelomvang dan. Het staat op een groot lichaam met een tamelijk stevig nekwerk, dus het valt weinig mensen op, maar waar is het niettemin. Van oude foto’s weet ik wie mij in erfelijke zin met dit fenomeen heeft opgezadeld: de vader van mijn moeder had ook zo’n hoofd. Zij het wat minder, want hij kon zijn petten kopen. 

Driekwart voor 'betutteling' door overheid

Driekwart van de Nederlanders vindt het prima dat de overheid maatregelen neemt die de gezondheid van burgers moeten verbeteren. Bij concrete voorbeelden, zoals de vettaks en het rookverbod, staan mensen er wat minder positief tegenover. Dat blijkt dinsdag uit een peiling van Maurice de Hond in opdracht van tijdschrift Santé.

Van de ruim veertienhonderd ondervraagden is 65 procent tegen de invoering van de vetbelasting. Tachtig procent ziet het niet zitten dat de overheid maatregelen treft om mensen te verplichten meer te bewegen. Tegelijkertijd geeft 71 procent aan het geen probleem te vinden als er overheidsbeleid komt dat beweging stimuleert.

Een vettaks haalt blijkens de peiling weinig uit bij de ondervraagden: een kwart geeft aan minder vette producten te gaan eten als er accijnzen over deze producten worden geheven. Van de te dikke mensen zegt 33 procent de ongezonde snack te laten staan als die duurder wordt. Vijftien procent van alle respondenten heeft er geen probleem mee als de overheid via een klantenkaart van de supermarkt wordt gewaarschuwd als er te veel ongezonde producten worden gekocht.

De meerderheid van de ondervraagden, 61 procent, is voor een rookverbod in de horeca en 35 procent is daartegen. Van de mensen die meer dan een pakje per dag roken is 86 procent tegen het rookverbod.

De ondervraagden die ongezonder leven, zijn sowieso minder enthousiast over gezondheidsbevorderende overheidsbemoeienis. Van de mensen met overgewicht is 57 procent tegen overheidsbemoeienis, van de rokers is 44 procent tegen.

Meer dan de helft van de respondenten vindt dat de overheid betuttelend bezig is met dit soort beslissingen. Onder de kiezers van VVD, PVV en Trots op Nederland vindt meer dan zestig procent dit betuttelend, terwijl dertig procent van de kiezers van CDA en PvdA het bedillerig vindt.

De Hond ondervroeg meer dan veertienhonderd Nederlanders van 18 jaar en ouder. Het rookverbod in de Nederlandse horeca gaat in op 1 juli.

PSV en Valckx uit elkaar

PSV neemt per direct afscheid van technisch directeur Stan Valckx. Valckx leverde enkele weken geleden kritiek op Jan Reker de voorzitter van PSV. Naast Valckx leverden ook Heurelho Gomes en Piet de Visser kritiek op Reker.

Valcxk zal vanaf heden geen werkzaamheden meer voor PSV verrichten. Lopende zaken zullen voorlopig worden waargenomen door Adri van Kraaij. "Ik ben inderdaad op non-actief gesteld en dat respecteer ik. Ik zal mijn lopende zaken in de komende 24 uur afwerken en zaken netjes afhandelen", aldus Valckx op de website van PSV. De club uit Eindhoven zal nu op zoek gaan naar vervanging. 

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!

Clarksons wijsheden

Jeremy Clarkson o.a. beroemd of moet ik zeggen berucht als presentator van Top Gear, de beste man zit nooit om woorden verlegen en heeft altijd wel een fijne one-liner tot zijn beschikking, en al die fijne on-liners zijn nu samen te krijgen in een widget.

Installeren is trouwens niet verplicht, in het lees verder gedeelte staat hij kant en klaar voor gebruik.

PSV zet Valckx op non-actief

PSV neemt per direct afscheid van technisch directeur Stan Valckx. Valckx leverde enkele weken geleden kritiek op Jan Reker, de voorzitter van PSV. Naast Valckx leverden ook Heurelho Gomes en Piet de Visser kritiek op Reker.

Valcxk zal vanaf heden geen werkzaamheden meer voor PSV verrichten. Lopende zaken zullen voorlopig worden waargenomen door Adri van Kraaij. "Ik ben inderdaad op non-actief gesteld en dat respecteer ik", aldus Valckx op de website van PSV.

Diverse stofhozen waargenomen

Op diverse plaatsen in Nederland zijn dit Pinksterweekend met het warme weer stofhozen waargenomen. Zo meldden getuigen  er een  aan het Tjeukemeer in Friesland. De stofhoos  ontstond langs de rand van het zwemstrand Ulesprong. Deze hoos trok over de zonnende recreanten heen met als gevolg dat zij ''het zand tot in de kiezen hadden, parasols kapot waren en diverse luchtbedden de lucht ingingen.” Sommige luchtbedden daalden pas  enkele honderden meter weer neer, aan de andere kant van de snelweg.

Ook kwamen er meldingen van stofhozen uit Orvelte (Drenthe), de regio Alkmaar, Alphen, Schiedam en  Assen. Daar berof het twee  flinke hozen die een hoogte van 30 meter haalden. De website Dumpert.nl toont een aantal foto's van een stofhoos op een overvol strandje bij het Henschotermeer (Utrecht). Te zien is hoe diverse handdoeken en opblaasbeesten de lucht invliegen.  Twee jaar geleden is daar volgens het AD ook al een stofhoos waargenomen.

De VWK (Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie)  meldt dat stofhozen in Nederland geen ongewoon verschijnsel zijn. Het is een plotselinge werveling van de lucht op een mooie warme dag. Ineens stijgt de lucht op en draait deze heel snel rond. Er stijgen lichte voorwerpen op, en doordat stof wordt meegenomen is de stofhoos zichtbaar. De stofhozen hebben een voorkeur voor het voorjaar en het begin van de zomer (mei en juni), wanneer het mooi weer is met een lage vochtigheidsgraad. Ze verplaatsen zich enkele tientallen meters en richten weinig schade aan. In Nederland en België zijn er nooit doden gevallen.

Op het volgende filmpje, ooit opgenomen tijdens een jeugdvoetbalwedstrijdje in Japan, is goed te zien hoe een stofhoos vanuit het niets ontstaat en het effect ervan.

Stofhoos in Japan

García-García in belangstelling Vitesse

Vitesse is geïnteresseerd in de diensten van Gonzalo García-García. De huurling van SC Heerenveen voetbalt momenteel bij Heracles Almelo.

Ondanks zijn doorlopende contract bij SC Heerenveen heeft de Friese club aangegeven niet langer van de diensten van de Spanjaard gebruik te willen maken. Heracles Almelo heeft al enkele gesprekken gehad met de club uit Heerenveen maar tot dusver is het nog niet tot overeenstemming gekomen.

De 25-jarige aanvaller gaf zelf aan het naar zijn zin te hebben bij Heracles Almelo. García-García speelt daar vanaf de winterstop en scoorde driemaal in zestien wedstrijden.

Werkstraf voor Danny Blind

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag Danny Blind veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur wegens het veroorzaken van een verkeersongeval. De oud-Ajaxtrainer, die weer bij de Amsterdamse club terugkeert, botste in december 2006 nabij de Amsterdam ArenA achterop een auto.

De bestuurster liep een whiplash op. De rechter acht het bewezen dat Blind zich zeer onvoorzichtig en onoplettend heeft gedragen en dat het ongeval door zijn schuld heeft plaatsgevonden. Blind reed te hard en had bovendien te veel gedronken. Uit een blaastest bleek dat hij meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

De rechtbank heeft Blind verder een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd voor de duur van zestien maanden, waarvan tien voorwaardelijk. Het vonnis komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De auto die Blind aanreed, stond met pech stil op de weg. De 48-jarige bestuurster kan nog altijd niet werken. Haar 1-jarige kleinkind, die op de achterbank zat, kwam er wonderwel vanaf met een bloedneus. Blind heeft zich vanaf het eerste moment bekommerd om het welzijn van de vrouw. Tijdens de zitting bleek dat hij haar geregeld belt en haar elke maand een bezoek brengt.

Zowel het OM als de rechtbank hebben rekening gehouden met de rol die Blind nog altijd speelt bij het herstel van het slachtoffer. In een brief die tijdens de zitting werd voorgelezen, schrijft de vrouw dat zijn bezorgdheid en interesse hebben geholpen bij de verwerking van het ongeval.

Tijden GP Singapore gewijzigd

Om meer teams de kans te geven in het donker te trainen, zijn de tijden van de vrije trainingen veranderd. Waren aanvankelijk de tweede training op vrijdag, de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag 's avonds, nu zijn alle sessies dat.

Singapore heeft de eer de eerste nachtrace in de Formule 1 te organiseren, de race wordt op 28 september verreden. Teammanager Massimo Rivola van Scuderia Toro Rosso liet eerder al weten dat hij de eerste training op vrijdag en de vrije training op zaterdag bij daglicht rijden geen goede optie vond. De rijders zouden niet genoeg tijd hebben om te wennen aan het rijden bij kunstlicht. Helemaal niet omdat er niet getest wordt in Singapore voor de race.

Het nieuwe tijdschema:

Vrijdag 26 september
Eerste vrije training: 19:00-20:30 (NL: 13:00-14:30 uur)
Tweede vrije training: 21:30-23:00 (NL: 15:30-17:00 uur)

Zaterdag 27 september
Derde vrije training: 19:00-20:00 (NL: 13:00-14:00 uur)
Kwalificatie: 22:00 (NL: 16:00 uur)

Zondag 28 september
Race: 20:00 (NL: 14:00 uur)

Generaal pardon zo goed als uitgevoerd

Het generaal pardon is bijna helemaal afgerond. Van de 27.500 asielzoekers die nog onder de oude vreemdelingenwet vallen, hebben begin mei 26.800 vreemdelingen een verblijfsvergunning gekregen. Ruim een kwart van hen is minderjarig. Zo'n 5900 werden afgewezen. Dat schrijft staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het generaal pardon werd door het vierde kabinet Balkenende ingesteld na de verkiezingen van 2006. Het gaat om mensen die onder de oude vreemdelingenwet vallen en voor 1 april 2001 een asielaanvraag hebben ingediend. Ongeveer de helft van de groep, vijftienduizend personen, verbleef in opvangcentra. Voor hen wordt nu huisvesting geregeld, schrijft Albayrak.

Van de 5900 vreemdelingen die werden afgewezen, waren 1250 veroordeeld voor een strafbaar feit, 250 logen over hun identiteit en nog eens 2450 zijn niet onafgebroken in Nederland geweest. Ongeveer achthonderd krijgen geen verblijfsvergunning, omdat zij worden verdacht van oorlogsmisdaden of gezinsleden zijn van vermeende oorlogsmisdadigers.

Duizend vreemdelingen kwamen wel in aanmerking voor het generaal pardon, maar zij bleken onvindbaar. Zeer waarschijnlijk zijn zij al vertrokken voordat het generaal pardon werd aangekondigd, schrijft de bewindsvrouw. Nog eens 150 voldeden eveneens aan de voorwaarden, maar zij weigerden een verblijfsvergunning.

Helft bevolking voor excuses aan Suriname

Bijna de helft van de Nederlanders, 48 procent, vindt dat Nederland excuses aan Suriname moet maken voor het slavernijverleden. Bijna vier op de tien, 39 procent, achten dat niet nodig. Ook vindt 86 procent dat Nederland geen schadevergoeding aan Suriname hoeft te betalen. De rest, dertien procent, heeft geen mening. Dat blijkt dinsdag uit een peiling onder twintigduizend leden van het Opiniepanel van actualiteitenrubriek EénVandaag.

Aan het onderzoek deden ook driehonderd mensen mee met een Surinaamse achtergrond. Bijna driekwart van hen wil wel dat Nederland zijn excuses aanbiedt aan hun land. Die spijtbetuiging moet dan van premier Jan Peter Balkenende komen en niet van koningin Beatrix.

De premier is sinds maandagavond samen met minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen in Suriname voor een tweedaags werkbezoek. Mogelijk wordt ook gesproken over excuses voor het slavernijverleden. SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel zei onlangs bij zijn werkbezoek aan Suriname daarvan een voorstander te zijn.

Wim de Bie stopt met Bieslog

Wim de Bie stopt met zijn veelgeprezen weblog Bieslog. Dat meldt hij vandaag op zijn blog. De Bie acht de tijd rijp ''om op zoek te gaan naar nieuwe ideeën. Bieslog is voorlopig gesloten, maar de hoofdredacteur blijft bezig met wat zich aandient of in hem opkomt.''

De schrijver, zanger en cabaretier hield zes jaar lang voor de VPRO dagelijks zijn weblog bij. In tekst, beeld en geluid gaf De Bie zijn visie op het dagelijks leven en zijn commentaar op de actualiteit. ,,Er ligt geen enkele externe aanleiding ten grondslag aan het besluit er voorlopig uit te stappen. Bieslog wordt bezocht door een trouwe schare lezers en de VPRO wil graag doorgaan. Ook ben ik niet uitgekeken op internet - juist nu is het medium in beweging en blijft het enerverend de ontwikkelingen te volgen. Maar mijn gevoel 'dat er iets moet gebeuren' houdt aan'', aldus de blogger.

''Het bedenken van nieuwe plannen vraagt enige afstand en tijd. Die ga ik de komende maanden dus nemen. Levert het denkwerk een spannend idee voor internet op, dan klop ik meteen aan bij de VPRO, zoals afgesproken. Het is dus ook goed mogelijk dat een vernieuwd Bieslog na de zomer gewoon doorgaat.''

In 2006 werd Bieslog uitgeroepen tot beste Nederlandstalige weblog door de jury van de Best of the Blogs-verkiezingen.

Fernandez blijft bij NEC

Dani Fernandez speelt ook komend seizoen op huurbasis voor NEC. In januari werd de Spaanse verdediger gehuurd van Metallurg Donetsk. Vandaag verlengde hij zijn verblijf in Nijmegen met nog een jaar.

Fernandez begon zijn loopbaan bij FC Barcelona, waar Frank Rijkaard hem in de voorbereiding van het seizoen 2004/2005 bij de selectie haalde. In 2006 tekende de 25-jarige Fernandez een driejarig contract bij het Oekraïense Metallurg Donetsk.

Verbeek rekent op Mols

Gertjan Verbeek, de nieuwe trainer van Feyenoord, gaat ervanuit dat hij volgend seizoen kan beschikken over Michael Mols. Mols, die eind dit jaar 38 wordt, verving aan het slot van afgelopen seizoen de geblesseerde Roy Makaay.

"Feyenoord heeft aangegeven nog een jaar door te willen en Michael ook, dus volgens mij staat er niets meer in de weg om tot een akkoord te komen," aldus Verbeek.

Mols speelde afgelopen seizoen 22 wedstrijden voor de Rotterdammers waarin hij twee maal tot scoren wist te komen.

Cúper voor tweede keer dit seizoen ontslagen

Héctor Cúper is voor de tweede maal dit seizoen de laan uitgestuurd. Gisteren zegde Parma, met nog een speelronde te gaan, het vertrouwen in de Argentijn op.

In maart van dit jaar volgde Cúper bij de Italiaanse club Domenico Di Carlo op. Drie maanden daarvoor werd Cúper de laan uitgestuurd bij Betis Sevilla.

Parma staat momenteel achttiende in de Serie A. Tijdens het laatste competitieduel speelt Parma tegen Internazionale. De club uit Milaan is bij winst zeker van de landstitel. Parma moet echter ook winnen om niet te degraderen. Concurrent Catania moet dan wel verliezen van AS Roma.

Ferguson manager van het jaar Premier League

Sir Alex Ferguson is door zijn collega-trainers verkozen tot manager van het jaar in de Premier League. Afgelopen weekend won hij met Manchester United de landstitel en bovendien staat zijn team op 21 mei in de finale van de Champions League.

"Het is een enorme eer om door je collega's verkozen te worden. Ik ben er dan ook erg trots op," aldus Ferguson die al 22 seizoenen trainer is bij United.

Tony Mowbray werd gekozen als beste trainer van de Championship. Hij wist West Bromwich Albion afgelopen seizoen naar de titel te leiden en de club speelt volgend seizoen dan ook in de Premier League.

Doden Maastricht waren drugsrunners

De drie doden die zaterdagochtend in Maastricht vielen, behoorden tot de top 10 van bekende drugsrunners. Dat heeft de Maastrichtse burgemeester Gerd Leers vanmiddag op Radio 2 gezegd.  Het is niet bekend of de ze op het moment van het ongeluk ook bezig waren met drugsrunnen. Mogelijk waren ze in een rivaliteit of race verwikkeld met een andere auto.

Leers, die aan het begin van de middag een persconferentie gaf, zegt dat Maastricht de laatste tijd wordt geplaagd door drugsrunners vanuit met name de Randstad. Geregeld rijden ze met snelheden tot 200 kilometer per uur door de stad. Ook het verongelukte drietal reed onverantwoord hard, toen ze tegen de betonnen muur belandden. Dat blijkt ook wel uit het feit dat het wrak 'vierkant werd weggetakeld'. Wat wil zeggen dat de auto van de plek des onheils is verwijderd met de stoffelijke overschotten er nog in. Zij zaten zodanig bekneld dat het uren heeft geduurd voordat de lichamen uit het autowrak konden worden gehaald.

Leers maakte zich  wederom kwaad over het Nederlandse drugsbeleid. Doordat de coffeeshops niet naar de grens mogen worden verplaatst, heeft zijn stad te maken met vele drugstoeristen, wat weer de drugsrunners aantrekt. Hij hoopt dat de landelijke politiek nu eens zijn verantwoordelijkheid neemt.

''Dit kan zo niet doorgaan. Wij willen geen stad zijn waar de projectielen als rijdende bommen door de stad heen racen. Mensen rijden zich dood, letterlijk, is nu gebleken. Nu gaat het nog om de drugsrunners zelf, morgen misschien om onschuldigen'', aldus een boze burgemeester.

Politiewoordvoerder Frans Kooiman van de Maastrichtse politie zei eerder vandaag al dat het ging om drugskoeriers uit Rotterdam. Hij wilde niet bevestigen dat het om Nederlanders van Marokkaanse komaf zou gaan. Alle mannen waren tussen de 20 en 25 jaar oud.

Een vierde inzittende, een 21-jarige manuit Gouda, raakte zwaar gewond. Hij ligt met hersenletsel in een ziekenhuis.

Maastricht wordt al maanden geteisterd door naar schatting 400 Marokkaanse drugsrunners uit de Randstad, die met hun auto's met zeer hoge snelheid door de stad rijden en daarbij levensgevaarlijke capriolen uithalen. Ze rijden op de A2 tussen Maastricht en de Belgische grens bij herhaling buitenlandse automobilisten klem om hen drugs te verkopen.

De afgelopen zeven maanden stak de Maastrichtse politie 10.000 manuren in onderzoek naar drugsrunners. In die tijd werden 850 drugsrunners gecontroleerd, van wie er 125 zijn opgepakt. Ook werden 67 auto's van drugsrunners in beslag genomen. 151 verdachten kregen een gebiedsontzegging. Desondanks bleven deze mensen terugkomen, zei Leers.

Obodai beschuldigt Immers van racisme

RKC-speler Anthony Obodai heeft Lex Immers van racisme beschuldigd in het eerste duel tussen ADO Den Haag en RKC Waalwijk in de promotie/degradatie-play-offs. Afgelopen zondag zou de speler van ADO de aanvoerder van RKC voor "kankeraap" hebben uitgemaakt. De aanklager van de KNVB moet nog bepalen of er een onderzoek komt.

Immers ontkent de aantijgingen. "Ik heb niets gezegd. Natuurlijk is het vervelend dat die jongen dit soort dingen over mij beweert. Maar ik maak me er verder niet druk om."

Badmintonsters in kwartfinales WK

De Nederlandse badmintonvrouwen hebben de kwartfinales bereikt van het wereldkampioenschap voor landenteams. De ploeg van bondscoach Martijn van Dooremalen was met 3-0 te sterk voor Nieuw-Zeeland.

De winstpunten kwamen op naam van Jie Yao, Judith Meulendijks en Karina de Wit. De Nederlandse ploeg speelt de kwartfinales tegen topfavoriet China, dat sinds 1998 de wereldtitel in bezit heeft.

Jan Sipkema overleden

Jan Sipkema, voormalig voorzitter van de vereniging 'De Friesche Elf Steden', is gisteravond overleden. Sipkema, die 76 jaar is geworden, was al geruime tijd ziek.


Sipkema leidde de vereniging van 1985 tot 1994. In de eerste twee jaren dat hij voorzitter was, werd de 'tocht der tochten' georganiseerd. Allebei werden ze toen gewonnen door Evert van Benthem. In 1994 werd Sipkema opgevolgd door Henk Kroes.

Sankoh slaat uitnodiging Sierra Leone af

Gibril Sankoh gaat niet in op de uitnodiging om uit te komen voor het nationale elftal van Sierre Leone. De verdediger van FC Groningen wil wachten op het besluit van de Nederlandse overheid of hij in aanmerking komt voor een Nederlands paspoort.

Sankoh was benaderd voor vier WK-kwalificatiewedstrijden tussen 31 mei en 21 juni. Jaren geleden vluchtte de verdediger vanwege de burgeroorlog vanuit Sierra Leone naar ons land. De voormalige speler van Stormvogels Telstar kwam nog nooit eerder uit voor zijn vaderland.

Messi krijgt toestemming voor Olympische Spelen

Lionel Messi zal komende zomer te bewonderen zijn op de Olympische Spelen in Peking. Tegenover een Spaans radiostation bevestigde de aanvaller dat hij van zijn club FC Barcelona toestemming heeft gekregen om aan het toernooi deel te nemen. Argentinië is de titelhouder van het olympisch voetbaltoernooi.

"Ik heb al met veel spelers gesproken die er toen bij waren. Ze vertelden me allemaal dat het een heel bijzondere ervaring is," aldus Messi.

Argentinië is in de groepsfase ingedeeld bij Australië, Ivoorkust en Servië.

NAC lacht bod op Vlemmings weg

Feyenoord is nog altijd aan het proberen assistent-trainer Leon Vlemmings bij NAC los te weken. De Rotterdammers zitten komende vrijdag opnieuw met de ploeg uit Breda om de tafel.

De stadioncclub verstuurde afgelopen week een brief naar Breda met daarin een bod van 80.000 euro. Dit bedrag werd door het bestuur van NAC weggelachen. Mocht Feyenoord de geldbuidel verder open trekken dan is het nog maar de vraag of NAC met Feyenoord in zee gaat.

"We hebben nog steeds het standpunt dat we niet meewerken." aldus NAC-directeur Theo Mommers. "Leon staat hier heel neutraal in. Als de clubs eruitkomen -wat ik niet verwacht- wil hij met Feyenoord praten en anders blijft hij met veel plezier hier. Hij heeft het bij ons uitstekend naar zijn zin."

Europese WiiWare launch-lineup bekend gemaakt

In navolging van Xbox Live en PlayStation Network zal ook de Wii downloadable games krijgen. Onder de noemer WiiWare zullen kleinere games tegen betaling te downloaden zijn naar het geheugen van de Wii. De Europese lancering van deze dienst vindt op 20 mei aanstaande plaats en vanaf die datum zul je de volgende games kunnen downloaden:

Dr. Mario & Germ Buster (Nintendo) - 1000 Wii Points
Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a King (Square Enix) - 1500 Wii Points
LostWinds (Frontier) - 1000 Wii Points
Pirates: The Key of Dreams
Pop (Nnooo) - 700 Wii Points
Star Soldier R (Hudson) - 800 Wii Points
Toki Tori (Two Tribes)
TV Show King (Gameloft) - 1000 Wii Points

Bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op de Japanse WiiWare-prijzen en kunnen dus afwijken van de werkelijke kosten.
Niet al deze games zullen direct op 20 mei beschikbaar zijn, een aantal zullen kort na de lancering uit komen. Welke dat zijn heeft Nintendo nog niet bekend gemaakt.

Wenger: "Van Persie is van wereldklasse"

De trainer van Arsenal, Arsene Wenger heeft gezegd dat zijn grootste hoop is dat Robin van Persie komend seizoen blessurevrij zal blijven.

"Hij heeft zoveel talent, ik geloof in hem en hoop dat hij geen blessures oploop. Van Persie is van wereldklasse," aldus de Fransman over de Nederlander die afgelopen seizoen geplaagd werd door blessures. Hij had knieproblemen, brak een botje in zijn voet en kreeg daarna ook nog problemen met zijn dijbeen. "Robin heeft gewoon veel pech, niet meer dan dat. Daardoor heeft hij helaas wel heel veel wedstrijden moeten missen," aldus Wenger.

Seedorf bedankt voor EK

Clarence Seedorf ontbreekt komende maand bij het EK in Oostenrijk en Zwitserland. De middenvelder van AC Milan heeft bondscoach Marco van Basten maandagavond telefonisch verteld dat hij niet zal ingaan op een eventuele selectie. Een reden voor het afzeggen van de 87-voudig international is niet bekendgemaakt.

Seedorf kwam in de eerste jaren van het bondscoachschap van Van Basten niet in beeld voor Oranje. Eind 2006 maakte de middenvelder zijn rentree bij het Nederlands elftal. Tot een vaste basisplaats leidde dit niet. Seedorf mocht vorig jaar maart tegen Roemenië en Slovenië zelfs twee keer voor vijf minuten opdraven.

Van Basten reageerde verrast op de mededeling van Seedorf. "Ik had het niet verwacht. Ik heb Clarence gezegd dat ik veel respect voor hem heb als mens en als voetballer. Maar zijn besluit stond vast."

Door de afmelding van Seedorf kent de voorlopige EK-selectie nog 29 spelers. Vrijdag verkleint Van Basten zijn selectie tot maximaal 26 spelers. De definitieve selectie van 23 spelers moet uiterlijk 28 mei bij de Uefa worden ingeleverd.

[Upd] Seedorf niet op EK2008

Clarence Seedorf zal niet deelnemen aan het Europees kampioenschap voetbal in Oostenrijk en Zwitserland. De 32-jarige middenvelder heeft dat gisteravond aan bondscoach Marco van Basten laten weten.

"Ik was verrast door zijn mededeling, ik had het niet verwacht. Ik heb Clarence gezegd dat ik veel respect voor hem heb als mens en als voetballer. Maar zijn besluit stond vast," aldus de oefenmeester.

Na de afmelding van Seedorf telt de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het Europees kampioenschap in Zwitserland en Oostenrijk nog 29 spelers. Deze groep wordt vrijdag 16 mei verder teruggebracht tot maximaal 26 spelers. De definitieve groep van twintig veldspelers en drie keepers moet vervolgens uiterlijk woensdag 28 mei bij de UEFA worden ingeleverd.


Update 12:57

In een vraaggesprek op de website van De Volkskrant geeft de 87-voudig international aan dat hij te weinig vertrouwen voelt van Van Basten. "Sinds mijn rentree in de nationale ploeg, zijn niet de juiste voorwaarden gecreëerd voor mij. Ik kan niet uitblinken als de teamspeler die ik wil zijn. Het is een pijnlijke beslissing voor me, waarover ik maandenlang heb nagedacht. Het was vooral moeilijk naar mijn ploeggenoten toe en de supporters die me na stonden. Maar het is ook een keuze waar ik volledig achter sta, die ik heb genomen in het volle vertrouwen dat dit het beste is wat ik kan doen onder deze omstandigheden," lichtte de AC Milan-middenvelder zijn besluit toe.

Noodtoestand Florida door bosbranden

Gouverneur Charlie Crist van de Amerikaanse staat Florida heeft de noodtoestand afgekondigd. Grote bosbranden hebben duizenden hectaren bos en natuur in de as gelegd en tientallen huizen verwoest. Scholen zijn ontruimd en bewoners worden geëvacueerd. De branden worden extra aangewakkerd door de droge en harde wind.

De branden zouden zijn aangestoken. Ooggetuigen hebben iemand iets uit een auto zien gooien, waarna de bosbranden ontstonden. Inmiddels zijn er duizenden hectaren bos in vlammen opgegaan. Bij Daytona Beach brandde 300 hectare af en in de buurt van Cape Canaveral ging 1.200 hectare verloren. De autoriteiten hebben uit voorzorg twee belangrijke wegen afgesloten. Een woordvoerder uit Palm Bay, waar vijftig huizen zijn verbrand, zegt dat er te weinig middelen zijn om zelf het vuur te bestrijden.

Horror/action game Larva Mortus demo, met screens

Larva Mortus is een topdown horror/action game. Aan het einde van de 19e eeuw zijn er DUISTERE dingen aan de horizon dus reis je naar de horizon (figuurlijk) om deze DUISTERE dingen te bevechten. Er zijn nu drie nieuwe screenshots van deze game verschenen.




De officiele featureset:

- 30 frightening supernatural monsters to destroy. Vampires, undead, werewolves and more!
- A dark and horrifying atmosphere! With mysterious storyline quests!
- Solid arsenal varying from classic pistols and shotgun to the fancy "Dynamo Gun"
- Randomly generated missions for high replay value
- Main character development through a set of RPG-like features
- Many environments - from spooky manors and catacombs to dark forests and lonely deserts
- A dark horror orchestral musical score

De game is zowel voor de pc als de Mac, voor de pc demo klik hier en de drie mensen met een Mac kunnen hier klikken.

Helmut Kohl hertrouwd

De voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl is hertrouwd. De 78-jarige Kohl trad afgelopen donderdag in besloten kring in het huwelijk met de econome Maike Richter (44). Da heeft zijn woordvoerder dinsdag in Berlijn bekendgemaakt.

Kohls eerste echtgenote, Hannelore, pleegde in 2001 zelfmoord. Ze leed aan een zeldzame lichtallergie die ervoor zorgde dat ze de hele dag in het donker binnen moest blijven. De laatste vijftien maanden van haar leven kwam ze alleen nog 's avonds buiten. Het echtpaar was 41 jaar getrouwd.

Kohl was van 1982 tot 1998 bondskanselier. Eerder dit jaar kwam hij na een val in zijn huis in het ziekenhuis terecht.

Advocaten: rechters partijdig in snelkookpanmoord

De rechters die zich buigen over de zogenoemde Haarlemse snelkookpanmoord zijn partijdig en moeten daarom de zaak aan andere rechters overdragen. Dat betoogden de advocaten van de hoofdverdachte, de 52-jarige M.Y. uit Haarlem, vandaag voor de rechtbank in Haarlem.

Vorige week kreeg de verdediging per abuis een stuk van de griffier van de rechtbank, waarin volgens de advocaten al allerlei oordelen worden gegeven over de zaak. De rechtbank is hierdoor niet onpartijdig constateren de raadslieden. Ze willen dat de rechters zich terugtrekken, anders volgt er een zogenoemd wrakingsverzoek. Hiermee proberen de advocaten de magistraten dan alsnog te dwingen om de zaak neer te leggen. De rechters in Haarlem laten dinsdagmiddag weten wat ze gaan doen.

Zwieren en zwaaien in Pitfall The Big Adventure

Pitfall komt naar de Wii en in de game moet je Harry helpen krokodillen te ontwijken. De wii controller moet onder andere gebruikt worden om door de jungle heen te slingeren aan allerlei touwen. Er zijn nu drie screenshots van de game verschenen die je hieronder kan zien.



“Pitfall is one of the most legendary franchises in the history of videogames, so we look forward to releasing a new version exclusively for Wii. What could be more fun than using the Wii Remote to swing on a vine over blood thirsty crocodiles as retro-cool Pitfall Harry?!” aldus een Acitivision medewerker.

Oplages betaalde dagbladen gedaald

De oplages van de betaalde landelijke dagbladen zijn in 2007 verder gedaald. In totaal rolden vorig jaar bijna 80.000 landelijke dagbladen minder van de persen dan in 2006.

De gratis landelijke kranten stegen juist in oplage. Dat bleek vandaag uit de jaarcijfers van het onderzoeksinstituut HOI.

De grootste daler onder de landelijke kranten was het AD, met een oplage van 479.122 tegenover 524.974 een jaar eerder. Ook De Telegraaf en de Volkskrant daalden fors. De oplages van die kranten lagen vorig jaar respectievelijk 10.979 en 11.917 exemplaren lager dan in 2006. NRC Handelsblad verloor 9.926 stuks. Winst was er voor De Telegraaf op Zondag (5.274 stuks), Het Financieele Dagblad (4022), Trouw (790) en Het Parool (574).

De gratis kranten boekten vorig jaar stijgingen. De oplage van Metro steeg met 51.264 exemplaren naar een totaal van 516.488 stuks per dag. Daarmee is Metro het grootste gratis dagblad van Nederland en de grootste stijger. Sp!ts steeg van 401.553 naar 421.858.

Kwart meer artsen nodig in 2025

In 2025 zijn er ongeveer een kwart meer artsen nodig dan nu. Dat komt vooral door de vergrijzing en doordat vrouwelijke huisartsen vaak parttime werken. Dat meldde het medisch onderzoeksinstituut Nivel vandaag.

De vrouwelijke arts is flink in opkomst. In 2000 was nog maar 26 procent van de huisartsen en specialisten vrouw, nu is dat al 33 procent en in het jaar 2025 zal dat zijn toegenomen tot 55 procent. Omdat vrouwen vaker parttime werken, zijn er meer medisch specialisten en huisartsen nodig. Maar ook door de vergrijzing en de bevolkingsgroei zijn er steeds meer artsen nodig. Nivel berekende dat tot 2015 ongeveer 17 procent meer artsen nodig zijn.

Zoektocht naar vermiste jongen hervat

De politie heeft vandaag in alle vroegte samen met diverse hulpverleners de zoektocht naar de vermiste 17-jarige badgast hervat. De Rotterdammer is sinds zondagavond zoek.

Hij was samen met zijn broer op een luchtbed in zee afgedreven in de buurt van de Zuid-Hollandse badplaats Rockanje. Het luchtbed sloeg om. De jongere broer van 13 kon worden gered.

De reddingsmaatschappij KNRM, het KLPD en diverse vissersboten helpen de politie vandaag bij de zoektocht.

Jan Sipkema (76) overleden

Jan Sipkema, de voormalige voorzitter van de Vereniging 'De Friesche Elf Steden', is gisteravond overleden. Dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. Sipkema leidde de vereniging tussen 1984 en 1994.

Sipkema reed de loodzware Elfstedentocht in 1963 als wedstrijdrijder. Hij reed de tocht uit, maar kreeg geen kruisje omdat hij meer dan anderhalf uur na winnaar Reinier Paping binnenkwam. Sipkema woonde tot een half jaar geleden in Sneek. Omdat hij aan de ziekte van Parkinson leed verhuisde hij naar Noord-Holland, waar zijn dochter woont.

De oud-voorzitter wordt zaterdag waarschijnlijk gecremeerd in het Noord-Hollandse Westerveld, aldus Henk Kroes, zelf ook oud-voorzitter van De Friesche Elf Steden. Henk Kroes was ijsmeester in de tijd dat Sipkema voorzitter was.

FOK!tv Classic: Stenders Kijkvermaak

In de serie FOK!tv SunChaser Classics een geheel herziene versie van de start van KX Radio, het internetradioproject van Rob Stenders. Stenders heeft onlangs een boekje gepubliceerd genaamd 'Stenders Leesvermaak', vandaar dat wij wat kijkvermaak aanbieden.

Overigens is er een Stenders speelfilm in de maak, die ergens volgend jaar moet verschijnen. Tot die tijd dus deze film. Behalve Stenders zie je zijn vriendin Margje Teeuwen die ons rondleidt door haar huis in Almere. Verder komen onder meer Giel Beelen, kok Rudolf van Veen, Gerard Ekdom, Wilfred Genee en Birgit Schuurman langs.

Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (111Mb)

Méndez toch weer beschikbaar voor Ecuador

De middenvelder van PSV, Edison Méndez, wil toch weer uitkomen voor zijn vaderland Ecuador. In januari besloot de middenvelder te stoppen als international, maar komt terug op zijn woorden.

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan de bevolking van Ecuador, mijn moeder en mijn zoon", liet de middenvelder in een verklaring weten. "Ik wil meedoen met de kwalificatiewedstrijden voor het WK in Zuid-Afrika." Ecuardor speelt op 15 juni haar eerstkomende WK-kwalificatieduel. Dan is Argentinië de tegenstander.

Méndez, die 81 interlands op zijn naam heeft, is welkom aldus de bondscoach Sixto Vizuete. Uit verschillende bronnen was te lezen dat het vertrek van de routinier te maken had met de aanstelling van de huidige bondscoach.

Portugese selectie voor EK bekend

De Portugese selectie voor het naderende EK is bekend. Luiz Felipe Scolari, bondscoach van Portugal, maakte maandag de lijst met namen bekend. Portugal neemt het in groep A op tegen Tsjechië, Zwitserland en Turkije.

Maniche heeft geen plek gekregen in de selectie van Scolari. De beweeglijke middenvelder, die in zijn Porto-tijd nog een belangrijke kracht was voor zijn land, is na een slecht half jaar bij Internazionale niet opgenomen in de EK-selectie.

De EK-selectie:

Doel: Quim (Benfica), Ricardo (Real Betis), Rui Patrício (Sporting Portugal)

Verdediging: Bruno Alves (FC Porto), Fernando Meira (VfB Stuttgart), Jorge Ribeiro (Boavista), José Bosingwa (FC Porto/Chelsea), Pepe (Real Madrid), Miguel (Valencia), Paulo Ferreira (Chelsea) en Ricardo Carvalho (Chelsea)

Middenveld: Deco (Barcelona), Petit (Benfica), João Moutinho (Sporting Portugal), Miguel Veloso (Sporting Portugal), Raúl Meireles (FC Porto), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nani (Manchester United), Ricardo Quaresma (FC Porto) en Simão Sabrosa (Atlético Madrid).

Aanval: Hélder Postiga (Panathinaikos), Hugo Almeida (Werder Bremen) en Nuno Gomes (Benfica).

Sam Houser heeft geen problemen met overname door EA

De Amerikaanse krant, The Wall Street Journal, publiceerde gisteren een artikel over Sam Houser, president van Rockstar en Godfather van de Grand Theft Auto-serie. In dit artikel kwam ook kort de overnamestrijd tussen Electronic Arts en Take Two, waar Rockstar een onderdeel van is, naar voren. Sam gaf aan geen enkele problemen te hebben met een overname. Hij ziet Rockstar dan als kleine vis in een enorme vijver (als je $500 miljoen omzet in een week klein kunt noemen). De belofte van EA CEO Riccitiello om meer autonomie te geven aan labels als Bioware en wellicht ook Rockstar, maakt ook dat Houser zich geen zorgen maakt. Hij zal de games blijven maken, die hij nu maakt, zonder verder toestemming te gaan vragen bij EA voor content in de game.

Het volledige artikel over Sam Houser kun je hier nalezen.



[NBA] Cavs thuis langs Celtics

De Cleveland Cavaliers hebben de vierde wedstrijd in de halve finale van de Eastern Conference weten te winnen van de Boston Celtics. Het team onder leiding van LeBron James won met 88-77.

James bewees wederom waarom hij de leider is en lange tijd grote favoriet voor de MVP-titel. Hij eindigde de wedstrijd met 21 punten, dertien assists en zes rebounds. De center Ben Wallace bleef steken op twee punten en zeven rebounds. ‘Big Ben’, zoals Wallace ook wel eens genoemd wordt, werd in de voorgaande seizoenen geprezen om zijn reboundkwaliteiten. Sinds zijn komst van de Chicago Bulls heeft hij dat nog niet bewezen. Wally Szczerbiak lijkt zijn draai wel te hebben gevonden bij de Cavs, de guard eindigde de wedstrijd met veertien punten en twee assists.

De grote trio van Boston, Paul Pierce, Ray Allen en Kevin Garnett, hadden moeite met scoren in de wedstrijd. Allen en Garnett bleven steken op vijftien punten en Pierce moest genoegen nemen met twaalf punten. De Celtics, die voor de play-offs als grote favoriet gezien werden, blijven het moeilijk hebben.

Halilhod¸ic nieuwe bondscoach Ivoorkust

Vahid Halilhod¸ić is door de Ivoriaanse voetbalbond als nieuwe bondscoach aangesteld. De bondsvoorzitter, Jacques Anouma, maakte dit maandag bekend.

De geboren Bosniër met een Frans paspoort behaalde eerder successen met Rijsel, Rennes en PSG. Hij wordt bij de Ivoorkust de opvolger van de Duitser Uli Stielike op die in april van dit jaar te horen kreeg dat zijn contract niet zou verlengd worden. Jean Tigana was lange tijd in beeld maar de beslissing is op Halilhod¸ić gevallen.

Ivoorkust werd als een favoriet beschouwd in de Afrika Cup maar sneuvelde in de halve finale toen het met 4-1 verloor van de latere winnaar Egypte. Halilhod¸ić moet de Ivoorkust voorbereiden op het WK 2010 in Zuid-Afrika.

'Talenten allochtonen niet erkend op basisschool'

Veel kinderen van de tweede generatie Turken en Marokkanen beginnen hun schoolloopbaan met een achterstand omdat hun talenten op de basisschool niet worden erkend. Daardoor bereiken de jongeren het hoger onderwijs veelal via een lange weg van het stapelen van opleidingen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Migratie en Etnische Studies (IMES) van de Universiteit van Amsterdam, dat vandaag naar buiten is gebracht.

Voorheen werd dat probleem in de brugklas ondervangen, omdat daar werd bepaald welk niveau het beste bij welke leerling past. De afschaffing van dat systeem heeft volgens het IMES geleid tot een ''paradoxale situatie'', waarbij ''honderden miljoenen besteed worden aan achterstandsleerlingen, terwijl gelijkertijd bewezen succesroutes zijn afgeschaft''.

Volgens het onderzoek onder, dat onder duizend Turkse en Marokkaanse Nederlanders van de tweede generatie in Amsterdam en Rotterdam werd uitgevoerd, blijkt verder dat er een elite binnen die gemeenschappen is ontstaan. Een kwart van hen woont in de betere wijken en is hoogopgeleid.

De helft van hen heeft het succes via een tijdrovende omweg moeten bereiken. Vanaf het vmbo of de mavo zijn ze naar het hoger onderwijs opgeklommen.

Verkeersslachtoffers kwamen uit Rotterdam

De drie inzittenden van een auto die afgelopen weekeinde in Maastricht op het Oranjeplein bij een verkeersongeval om het leven kwamen, zijn drie mannen uit Rotterdam. De vierde inzittende van de personenauto die met hoge snelheid tegen een betonnen muur langs de A2 botste, is een 21-jarige man uit Gouda.

Hij raakte zwaargewond. Dat liet de politie vandaag weten.

De politie wil nog niet bevestigen dat het om Marokkaanse drugsrunners gaat, zoals buurtbewoners zeggen. Wel zegt een woordvoerder dat de vier bekenden van de politie zijn. Bij de aanrijding was mogelijk een tweede auto betrokken die er vervolgens vandoor zou zijn gegaan. De politie verwijst voor meer informatie naar een persconferentie die burgemeester Gerd Leers van Maastricht vanmiddag geeft.

Vlaams Belang: meer samenwerken met Nederland

Het Vlaams Belang wil dat de Vlaamse regering de banden aanhaalt met Nederland. De Vlaamse deelstaat moet op meer terreinen samenwerken dan alleen taal, cultuur, onderwijs en wetenschap.

Maar een fusie tussen Vlaanderen en Nederland is niet de bedoeling, zei Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter vandaag naar aanleiding van de fusievoorstellen van PVV-leider Geert Wilders.

''In plaats van permanent naar het zuiden te kijken en het lot van Vlaanderen te laten afhangen van de Franstalige en Waalse politieke agenda, moet Vlaanderen zijn blik veel meer naar het noorden durven richten'', stelt Dewinter.

Vlaams Belang streeft al lang naar een onafhankelijke republiek Vlaanderen. De partij heeft echter geen macht, omdat andere politici het Vlaams Belang weren uit alle mogelijke coalities. Nederland en België werken al samen in organisaties als de Taalunie en de aloude Benelux.

'Zorg allochtonen lijdt onder politiek fatsoen'

Erfelijke aandoeningen die vooral voortkomen bij allochtonen worden niet of later opgespoord en daardoor onvoldoende behandeld. Dat stelt de Vereniging Klinische Genetica Nederland in een vertrouwelijke brief aan staatssecretaris van Volksgezondheid Jet Bussemaker (PvdA), die in handen is van het Nederlands Dagblad. De opsporing zou te wensen overlaten omdat artsen de etnische afkomst van patiënten niet registreren.

De genetici pleiten ervoor in bepaalde situaties de afkomst van patiënten in het medisch dossier te vermelden. Uit politiek fatsoen zou dit nu niet gebeuren. Artsen zijn volgens geneticus Piero Giordano van het Leids Universitair Medisch Centrum onterecht bevreesd te discrimineren. Kennis over aandoeningen zou daarom niet goed doordringen tot huisartsen en patiënten.

Erfelijke aandoeningen zoals een aantal vormen van bloedarmoede en mutaties van het borstkankergen, komen bij bepaalde bevolkingsgroepen vaker voor dan bij andere. Als iemands afkomst bekend is, kunnen artsen en laboranten gerichter naar aandoeningen zoeken en deze behandelen.

Bepaalde bevolkingsgroepen zouden verder genetisch anders reageren op medicijnen. Ook staat het taboe volgens de genetici wetenschappelijk onderzoek in de weg.

Immigratie trekt aan

Nederland heeft in het eerste kwartaal bijna 32 duizend immigranten verwelkomd. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekendgemaakt. De toename is zo'n zesduizend groter dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. Volgens het CBS is de krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt een voor de hand liggende verklaring.

Vooral Polen wisten de weg naar Nederland te vinden. In het eerste kwartaal van dit jaar waren het er bijna 3500. Sinds de toetreding van Polen tot de Europese Unie in mei 2004 is het aantal Poolse immigranten verdubbeld. Begin vorige maand woonden er naar schatting 45 duizend Polen van de eerste generatie in Nederland.

De Poolse immigranten die zich sinds vorig jaar hebben gevestigd in Nederland wonen vooral in Noord-Brabant en in de tuinbouwgebieden, zoals het Westland, de Bollenstreek en de omgeving van Almere.

Mannen willen vrouw met knuffelgehalte

De ideale vrouw ziet er heel anders uit dan we altijd dachten. Uit de media komt vaak naar voren dat de ideale vrouw lange benen, smalle heupen, volle borsten en een zelfbewust gezicht heeft. Maar de waarheid blijkt anders. "Mannen gaan liever voor een echte dame met een hoog knuffelgehalte, die goed kan organiseren", zei psycholoog Annemarie Determan van Parship.nl gisteravond in FOK!radio. "De ideale vrouw is niet langer dan haar partner en bij voorkeur is ze jonger dan hij."

Het blijkt allemaal uit een Europees onderzoek. Determan was verrast door de resultaten. "Ik dacht toch dat de mannen meer voor het traditionele beeld zouden gaan, maar dat blijkt dus niet het geval. De man gaat meer voor het innerlijke. Al blijft het uiterlijk wel heel belangrijk."

De Europese man is ook nog eens redelijk mild voor zijn toekomstige partner, 27 procent vindt een snurkende vrouw bijvoorbeeld best sexy. Eén volk doet absoluut geen water bij de wijn, dat zijn de Spanjaarden. Zij stellen de meeste eisen aan een toekomstige partner en nemen niet snel genoegen met minder dan hun ideaal beeld. "Je ziet Europees wel verschil. De Noorse mannen willen bijvoorbeeld gewoon een flink stel borsten, terwijl de Zweden kleine borsten ook ok vinden", aldus Determan.

De vrouw wil weer een echte man, blijkt uit het onderzoek. "Single vrouwen willen een man die haar een gevoel van veiligheid geeft, die heldhaftig is en op zijn doel af gaat, die de rol van beschermer op zich neemt, die het liefst langer en ouder is en als het even kan een goed gevulde portemonnee meebrengt." De slechte adem kan niet (meer). "Vrouwen verdragen geen mannen met een slechte adem, voor 71 procent kan dit een reden zijn om geen relatie met iemand te beginnen." Tevens is meer dan driekwart van de single vrouwen niet gecharmeerd van onbetrouwbare of onderdanige mannen.

De man lijkt dus erg soepel te zijn terwijl de vrouw wel wat eisen heeft. Toch weten ze elkaar goed te vinden volgens Determan. "Ze gaan allebei toch wel meer voor het innerlijk. Dus het komt toch wel goed!"

De mannelijke luisteraars van FOK!radio gaan ook het liefst voor een vrouw die lief is. Zo'n 500 mensen stemden op een poll (rechts onder in beeld) met de vraag 'Hoe ziet jouw ideale vrouw eruit?'  37 procent koost voor 'een vrouw die lief is'.  Al volgt 'Cup D, smalle heupen en lange benen' op de tweede plaats met 23 procent. Derde is 'iemand die lekker wil knuffelen' met twintig procent.

[NHL] Red Wings dicht bij Stanley Cup-finale

De Detroit Red Wings hebben ook de derde wedstrijd in de Eastern Conference finale tegen de Dallas Stars gewonnen. In Dallas werd het 2-5, mede door een hattrick van Pavel Datsyuk. De stand in de best-of-sevenseries is nu 3-0 in het voordeel van de Red Wings.
Voor de Detroit Red Wings was het alweer de negende opeenvolgende zege in de playoffs. Keeper Chris Osgood was met zestien saves opnieuw erg belangrijk, maar viel dit keer in het niet bij de ontketende Datsyuk. Osgood: "Pavel speelde geweldig vanavond. We proberen niet elke wedstrijd op hem te steunen, hij heeft soms ook rust nodig, maar hij speelde uitstekend en was veruit onze beste speler".

Datsyuk scoorde net op het moment dat de eerste storm van Dallas was gaan liggen, na negen minuten in de eerste periode. Zes minuten later bracht Nicklas Grossman de spanning terug in de wedstrijd met zijn eerste goal in de playoffs, 1-1. Slechts 34 seconden konden de Stars genieten van hun doelpunt, het was opnieuw Datsyuk die de 1-2 voor Detroit scoorde.

In de tweede periode wist Dallas na vier minuten de stand weer gelijk te trekken toen Brad Richards' van richting veranderde schot achter Chris Osgood in het net verdween. Jiri Hudler scoorde met nog acht minuten op de klok in de tweede periode de 'game-winning-goal'. Eén-op-één met doelman Marty Turco faalde hij niet, 2-3. In de derde periode maakten de Red Wings het professioneel af, Henrik Zetterberg en opnieuw Pavel Datsyuk brachten de eindstand op 2-5.

De volgende wedstrijd zal woensdagavond lokale tijd gespeeld worden in Dallas. De Stars moeten nu vier wedstrijd achter elkaar winnen om nog tot de Stanley Cup-finale te komen.

Standen Conference Finals

Eastern Conference
Detroit Red Wings - Dallas Stars 3-0

Western Conference
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 2-0

Gesjoemel met GRID vergelijkingsvideo

Een nieuwe week, een nieuwe vergelijkingsvideo van Gametrailers. Dit keer is de nieuwe racer van Codemasters aan de beurt. Toch hadden ze bij Gametrailers deze keer een klein foutje gemaakt.

Bij de originele vergelijking hadden ze beeldmateriaal van de PS3 gebruikt voor de crashes van beide versies. Door verschillende soorten crashes bij de verschillende versies te gebruiken, werd de indruk gewekt dat de PS3 versie minder zou zijn, terwijl het eigenlijk allebei dezelfde versie is.

De originele vergelijking is offline gehaald, en een nieuwe heeft zijn plaats ingenomen. Wil je weten of jou favoriete console de mooiste graphics of phyisics heeft, dan kan je hieronder terecht.



Frieza tegen Vegeta in Dragon Ball Z Burst Limit trailer

Nog iets minder dan een maandje wachten en dan ligt Ataris eerste Dragon Ball Z-game voor de Xbox 360 en PlayStation 3 in de winkels. In onderstaande trailer kun je alvast kijken hoe de gameplay, zonder levensbalkjes, in zijn werk zal gaan.


Met Burst Limit verschijnt Dragon Ball Z voor het eerst op de Xbox 360 en PlayStation 3. Door dit nieuwe deel wil Namco Bandai de grens tussen serie en game nog verder doen vervagen. Je zult alle grote gevechten van de Saiyan Saga t/m de Cell Games Saga kunnen naspelen. Uiteraard zit de game ook propvol met karakters uit deze saga's. Dit maal zal de game ook online te spelen zijn.

Uitslaande brand plastic-recyclingbedrijf Enschede

Bij het plastic-recyclingbedrijf Rodepa in Enschede woedt vanmorgen een grote uitslaande brand. Volgens de directeur is het pand niet meer te redden. Het personeel kon zich tijdig in veiligheid brengen. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.


Het vuur zou inmiddels ook zijn overgeslagen naar een naastgelegen bedrijfsgebouw. Nadere bijzonderheden ontbreken. Toevallig is het vandaag precies 8 jaar geleden dat de vuurwerkramp in Enschede plaatsvond. Klik hier om op de hoogte te blijven van de laatste informatie.

 

Foto gemaakt door: Rikketik

 

 

Foto gemaakt door: Under_Score
 

EA gaat weer skaten

Na het succesvolle skate. kon een vervolg niet uitblijven. EA heeft dan ook niet geheel verassend aangekondigd dat een tweede deel inmiddels ontwikkeld wordt voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Verdere details zoals nieuwe features of een releasedate zijn er nog niet.
EA heeft wel duidelijk gemaakt dat deze game los van skate. it, de skate-game die van de Wii Balance Board gebruik maakt, ontwikkeld wordt.

Skate. is een skate-game waarin de vaardigheden van de speler voorop gesteld worden; je personage wordt niet beter, maar de speler wordt steeds beter. Trucjes haal je uit door met de rechterpook allerlei bewegingen te doen en van tijd tot tijd moet je bepaalde uitdagingen overwinnen.

Genetisch gemanipuleerde mensenembryo gemaakt

Wetenschappers van de Amerikaanse Cornell universiteit hebben voor het eerst een menselijk embryo gemaakt, door middel van genetische manipulatie. Het embryo is gemaakt om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van cellen en ziektes die zich vanaf de bevruchting ontwikkelen. Na vijf dagen moesten de onderzoekers het embryo weer vernietigen.

De onderzoekers hebben voor hun experiment een embryo gebruikt, die was overgebleven na een proefbuisbehandeling. Via een virus moest een gen worden toegevoegd aan het embryo. Er werd een groen fluorescerend eiwit gebruikt als gen. De wetenschappers, onder leiding van Nikica Zaninovic, kunnen niet met zekerheid zeggen dat het embryo genetisch gemanipuleerd was, omdat het experiment na vijf dagen moest worden afgebroken en het embryo verplicht moest worden vernietigd.

Ondanks het onzekere resultaat, zeggen de onderzoekers dat de techniek in principe kan worden gebruikt om genen, die ziektes veroorzaken, te manipuleren. Het gaat hierbij om ziektes als taaislijmziekte , hemofilie en kanker; erfelijke ziektes dus. Een gen dat wordt toegevoegd aan een embryo, kan een blijvende verandering veroorzaken, ook bij eventueel nageslacht, omdat genen aan elke generatie worden doorgegeven.

Critici plaatsen echter kanttekeningen bij deze ontwikkeling en zeggen dat deze techniek ook kan worden gebruikt voor niet noodzakelijke doeleinden. Daarbij kan gedacht worden aan genetische manipulatie wat betreft haarkleur, oogkleur of lengte.

Grand Theft Auto IV is duidelijke consoleseller voor Microsoft

De stroom berichten aan de geweldige prestaties die Grand Theft Auto IV neerzet houdt maar niet op. Microsoft heeft bekend gemaakt dat de game namelijk de verkopen van de Xbox 360 flink omhoog geduwd heeft. Niet minder dan 40% van haar verkochte consoles in de week van de launch van de game werd verkocht samen met de game. Microsoft was ook erg tevreden met de prestaties van de game in het algemeen. In Amerika was 60% van de verkochte exemplaren van de game voor de Xbox 360 en in Engeland is dat inmiddels zelfs 62%. Dit alles zorgde voor een stijging van 54% van het aantal verkochte Xbox 360-systemen.

Alleen al 10.000 doden in Mianzhu

Alleen al in de stad Mianzhu in de Chinese provincie Sichuan zouden gisteren zeker 10.000 mensen bedolven zijn geraakt door gebouwen die zijn ingestort na een hevige aardbeving. Dat heeft staatspersbureau Xinhua gemeld. Mianzhu ligt op ongeveer 35 kilometer van het epicentrum van de beving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter.

In de iets verderop gelegen stad Shifang zouden 3000 mensen zijn omgekomen. Daar zijn onder meer twee chemische fabrieken ingestort. Meer dan 80 ton vloeibare ammoniak is weggelekt.

Screenshot Player Creator van Top Spin 3

Een punt waarop tennisgames almaar uitgebreider worden, is het aantal manieren waarop je jouw karakter kan ontwerpen. Niet heel verrassend heeft Top Spin 3 dan ook weer een Player Creator welke op onderstaande screenshot te zien is. Het moge duidelijk zijn dat er weer een enorme lading details is, die aan te passen is.

Top Spin 3 ligt vanaf 30 mei in de winkels voor de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS en Wii.



PC softwareverkopen USA, Return of the Sims

De PC softwareverkopen uit de USA van 27 april tot en met 3 mei zijn bekend gemaakt, en wederom zijn De Sims erg populair. De eerste twee plekken worden door de brabbelende levenssimulator in beslag genomen, en op nummer tien zien we een verrassing: Crysis laat weer eens van zich zien.

Wederom: deze cijfers zijn gebaseerd op de retail-verkopen, en de gemiddelde verkoopsprijs staat in dollars aangegeven.

1.The Sims 2 Kitchen & Bath Interior Design Stuff - Electronic Arts - $20
2. The Sims 2 Double Deluxe - Electronic Arts - $30
3. Call Of Duty 4: Modern Warfare - Activision - $42
4. World Of Warcraft: Battle Chest - Vivendi - $38
5. The Sims 2 FreeTime - Electronic Arts - $30
6. World Of Warcraft - Vivendi - $20
7. World Of Warcraft: Burning Crusade - Vivendi - $30
8. Sins Of A Solar Empire - Stardock - $40
9. Assassin's Creed: Director's Cut Edition - Ubisoft - $48
10. Crysis - Electronic Arts - $38

Eerste details Guitar Hero IV bekend

In het juni-nummer van Gameinformer staat een hoop informatie over het komende Guitar Hero IV.
Het viel al te verwachten dat de game de kant opgaat van Rockband, dus met meerdere instrumenten, en die verwachting wordt waargemaakt. Guitar Hero IV bestaat dan ook uit een gitaar, een basgitaar, een microfoon en een zesdelig drumstel met twee bekkens. Of de instrumenten van Rockband en Guitar Hero IV uitwisselbaar zijn is nog niet bekend.
Vanwege het gedoe met Gibson, hebben de makers dit keer zelf een gitaar ontworpen. De gitaar bevat een feature die nog niet bekend is gemaakt maar die volgens de makers de manier waarop je speelt sterk beïnvloedt.
Verder kan je veel zelf ontwerpen in de game, artiesten, album art en zelfs je instrumenten. Ook kan je de studio in om je eigen songs te maken, en deze via internet uitwisselen met andere spelers.
Over de tracklist is nog weinig bekend, wel zal deze tracks bevatten van o.a. Van Halen, The Eagles, Sublime en Linkin Park.

De game Guitar Hero IV zal rond de kerst in de winkels liggen.

Moeder haalt bijtende hond van kind

Een staffordachtige hond heeft zondagavond een 3-jarig kind in een speelweide in Hulst (Zeeland) in zijn gezichtje gebeten en liet vervolgens niet meer los. De moeder van het jongetje moest de bek van het beest opentrekken om het kind los te krijgen.

Dat liet de politie gisteren weten. Het jongetje moest in het ziekenhuis op zeven plaatsen worden gehecht. Het dier, dat vanuit het niets in de speelweide opdook, is er na het ingrijpen door de moeder vandoor gegaan. De politie zoekt nog uit wie de eigenaar van de hond is.

Naakte man in bed blijkt dief

Een Maleisische vrouw belandde in een nachtmerrie toen ze ontdekte dat de naakte man in haar bed niet haar echtgenoot was maar een dief, berichtte the Star vandaag.

De 36-jarige vrouw lag te slapen toen een inbreker ontdekte dat haar man in diepe slaap op de bank lag. De dief kleedde zich uit en kroop bij de vrouw in bed. De doezelige vrouw vermoedde dat er iets niet klopte toen de man in haar bed met een vreemde stem haar antwoordde.

Ze liep vervolgens naar de kamer waar ze het op een gillen zette toen ze daar haar man aantrof. De inbreker ontvluchtte de slaapkamer via het raam en nam daarbij spullen mee.

Hulp komt langzaam op gang in China

China heeft 50.000 soldaten gemobiliseerd om te helpen bij herstelwerkzaamheden na de aardbeving die maandag het zuidwesten van China trof. Dat hebben staatsmedia vandaag gemeld.

Japan treft voorbereidingen om hulp te sturen naar het getroffen gebied. Ook andere landen als de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en ook de Europese Unie hebben hulp aangeboden.

Het is onduidelijk hoeveel slachtoffers zijn gevallen bij de aardbeving. Volgens een woordvoerder van het district Aba in de provincie Sichuan is het lot van rond de 60.000 mensen in de regio nog onduidelijk. Volgens de woordvoerder hebben zeker 30.000 mensen de nacht in de open lucht doorgebracht en is er een gebrek aan tenten, voedsel, medicijnen en satellietcommunicatie in de regio.

VS jagen weer op daders volkerenmoord Rwanda

De Verenigde Staten hebben gisteren aangekondigd weer actief achter de belangrijkste daders van de volkerenmoord in Rwanda aan te zitten. Mensen die een tip geven die tot de aanhouding van een van de dertien verdachten leidt, komen in aanmerking voor een beloning van 5 miljoen dollar (3,2 miljoen euro).

De VS hervatten de campagne omdat het laatste half jaar nauwelijks meer informatie binnenkwam over de voortvluchtige verdachten die zijn aangeklaagd wegens hun betrokkenheid bij de genocide in Rwanda. In 1994 hebben radicale Hutu's in het Midden-Afrikaanse land naar schatting 800.000 Tutsi's en gematigde Hutu's om het leven gebracht.

Binnenkort worden posters, luciferdoosjes en andere items met foto's van de verdachten verspreid in de Democratische Republiek Congo. De meeste verdachten zouden zich daar ophouden.

Beter bier veilig dan kind

Een Australiër heeft een boete gekregen omdat hij wel een kratje bier had vastgegespt in de auto maar niet een 5-jarige passagier. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De Australiër scheurde over de snelweg met naast hem een volwassene en achterin de auto twee volwassen passagiers die tussen hen in een kratje bier in de veiligheidsriemen hadden zitten. Het kind zat voor het bier, zonder riem. "Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", aldus de politieagent van Alice Springs in het woestijnachtige centrum van Australië.

Tsjetsjeen verdacht van moord op Politkovskaja

Rusland heeft gisteren een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een 34-jarige Tsjetsjeen die verdacht wordt van de moord op de journaliste Anna Politkovskaja. Daarmee lijkt de moord op de Russische journaliste opgelost.

Een medeplichtige is op borgtocht vrijgelaten en zeven andere medeplichtigen zouden nog vastzitten. Volgens de hoofdaanklager zouden anti-Kremlin-machten uit het buitenland het brein achter de moord zijn, met het doel Rusland in diskrediet te brengen.

De Russische journaliste werkte voor de krant Novaja Gazeta, die kritisch schreef over de regering van president Vladimir Poetin. Ze werd op 7 oktober 2006 doodgeschoten. De moord leidde internationaal tot ophef.

Parlement Haïti stemt tegen nieuwe premier

 Het parlement van Haïti heeft zich gisteren uitgesproken tegen de benoeming van econoom Ericq Pierre als nieuwe premier van het land. Woensdag stemde de Senaat nog voor zijn kandidatuur.

Pierre was voorgedragen om premier Jacques Edouard Alexis te vervangen, die vorige maand werd ontslagen vanwege aanhoudende gewelddadige voedselrellen in het armste land van Zuid-Amerika. Betogers waren woedend om de flink gestegen voedsel- en brandstofprijzen. De regering kondigde daarop een noodplan aan om de rijstprijzen ongeveer 15 procent te laten zakken in een poging meer voedselrellen te voorkomen.

Duizenden werknemers fabriek omgekomen

Duizenden werknemers van een Chinese fabriek zijn omgekomen nadat het fabrieksgebouw instortte als gevolg van de aardbeving die China gisteren trof. Dat maakte staatspersbureus Xinhua vandaag bekend.

De stoomturbinefabriek stond in Hanwang in de Chinese provincie Sichuan. De aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter heeft het zuidwesten van China getroffen en kostte al zeker 10.000 mensen het leven.

Software charts UK, Niko, Mario, Mii's en Ironman bovenaan

Het was te voorspellen. GTAIV blijft namelijk net als vorige week stevig bovenaan staan in de software verkopen, gevolgd door Wii Fit, de met één plaats gestegen Wii Play, Mario & Sonic At The Olympics en tot slot op de vijfde plaats de op de film gebasseerde game Ironman.

Deze week zijn Forza Motorsport 2 en Singstar Summer Party de grote dalers. Zij zijn namelijk beiden dertien plaatsen in de lijst gedaald. De grote stijger deze week is Carnival: Funfair Games voor de Wii.



Marine biedt hulp aan bij zoekactie naar tiener

De politie bekijkt met de marine of die kan helpen bij de zoekactie naar een 17-jarige jongen. De jongen met het syndroom van Down wordt sinds zondagavond vermist in de zee bij het Zuid-Hollandse Rockanje. Hij lag op een luchtbed dat omsloeg.

De politie zoekt met boten, duikers en helikopters, maar neemt niet aan dat de jongen nog levend wordt gevonden. "We hopen het beste, maar we vrezen het ergste", aldus een woordvoerder.

De marine heeft volgens de woordvoerder voorgesteld om speciale torpedo's af te schieten. Die zenden onderweg radarsignalen uit, zodat over een groot gebied kan worden nagegaan wat er in het water ligt. De politie en de marine overleggen nog of de torpedo's worden ingezet.

Maandag blijven de hulpdiensten tot zonsondergang rond 22.00 uur zoeken. "Daarna zien de duikers niks meer, dus dan heeft het niet veel zin meer", legt de woordvoerder uit.

Het broertje van de vermiste jongen was ook op het luchtbed toen dit omsloeg. Een getuige had het luchtbed steeds verder van de kust zien afdrijven. Rond 18.00 uur sloeg het om. Met een bootje voer de getuige naar het luchtbed toe en kon het 13-jarige broertje redden. De andere jongen was toen volgens de getuige al onvindbaar. De vader en twee zusjes waren ook op het strand aanwezig. De moeder zat thuis in Rotterdam.

Vorige week nog waarschuwde de KNRM dat mensen met luchtbedden moeten oppassen dat zij niet door de wind de zee opdrijven.

Angst voor nieuwe burgeroorlog in Libanon

In Libanon groeit de angst voor een burgeroorlog, nu na zes dagen nog geen eind is gekomen aan de gevechten tussen voor- en tegenstanders van de regering. De strijd heeft al aan zeker 61 mensen het leven gekost. Bijna tweehonderd mensen raakten gewond.

Het is de ergste crisis sinds het einde van de burgeroorlog die woedde tussen 1975 en 1990. Het leger kondigde gisteren aan dat het vanaf vandaag indien nodig geweld gaat gebruiken om de orde te herstellen. Het ultimatum waarin de militairen herstel van de rust eisen, loopt om 05.00 uur dinsdagochtend (onze tijd) af.

In de havenstad Tripoli leverden gisteren aanhangers van de oppositie, geleid door de sjiitische Hezbollah, felle gevechten met soennitische aanhangers van de prowesterse regering. Ook soennitische groepen die het gedachtegoed van de terreurbeweging al-Qaeda aanhangen, zouden zich in de strijd hebben gemengd. Aan het eind van de dag keerde de rust terug, nadat het leger nieuwe posities had ingenomen. Zeker 7000 mensen zouden Tripoli zijn ontvlucht.

Een delegatie van de Arabische Liga komt woensdag naar Beiroet in een poging een eind te maken aan het geweld.

In het weekeinde leek de crisis nog tot een einde te komen, toen het leger twee maatregelen van de regering, gericht tegen Hezbollah, buiten werking stelde. Daarop trokken de strijders van Hezbollah zich terug uit soennitisch West-Beiroet. Hun overname van dat stadsdeel was een vernedering voor Saad al-Hariri, de leider van de coalitie die de regering steunt. In Beiroet hing maandag een gespannen rust. Scholen en veel bedrijven waren nog dicht.

De strijd brak vorige week uit toen de regering het telecomnetwerk van Hezbollah illegaal verklaarde en het hoofd van de beveiliging van de luchthaven ontsloeg, omdat hij banden met die beweging zou hebben. Daarna braken gevechten uit, die veel mensen aan de burgeroorlog deden denken.

Het leger herriep de twee maatregelen zaterdag, maar vervolgens begonnen de gevechten in het noordelijke Tripoli en in dorpen in het Shouf-gebergte ten oosten van Beiroet. De strijd in de bergen bij de hoofdstad eindigde na een nacht en een dag van bloedvergieten, nadat beide partijen akkoord waren gegaan met de komst van het leger naar de dorpen.

Al bijna anderhalf jaar verkeert Libanon in een diepe politieke crisis. De Hezbollah en haar bondgenoten, onder wie de christelijke oud-generaal Michel Aoun, staan lijnrecht tegenover de regering, bestaande uit soennitische, druzische (een geloofsgroep) en christelijke partijen.

De oppositie eist een beslissende stem in regeringszaken waarmee zij onder meer de ontwapening van Hezbollah zou kunnen tegenhouden. Door de crisis zit het land al sinds november zonder staatshoofd. Het parlement zou dinsdag voor de negentiende keer een nieuw staatshoofd proberen te kiezen, maar dat is uitgesteld tot 10 juni.

Dodental Myanmar stijgt naar 32.000

Het dodental in Myanmar (Birma) als gevolg van de verwoestende cycloon Nargis is gestegen tot 31.938. Dat maakte de staatstelevisie van het Aziatische land maandag bekend. Er zouden slechts 1403 gewonden zijn en nog 29.770 mensen worden vermist.

Hulporganisaties en de Verenigde Naties vrezen dat het dodental nog veel hoger zal worden. Hulp van buitenaf komt nog maar steeds mondjesmaat het door militairen gerunde land binnen.

Maandag arriveerde een eerste vliegtuig met hulpgoederen uit de Verenigde Staten. Dat land wil nog twee vliegtuigen sturen en doneert 13 miljoen dollar aan de VN voor noodhulp aan Myanmar.

Negen familieleden opgepakt na ruzie

De politie heeft maandagmiddag negen Turkse mannen aangehouden na een vechtpartij vlakbij het station in het Noord-Hollandse Heemskerk. Twee van hen liepen steekwonden op en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Daarna zijn ook zij opgepakt voor verhoor, laat de politie weten.

De mannen, tussen de 23 en 48 jaar, zijn allemaal familie van elkaar. Door nog onbekende reden kregen zij op een parkeerterrein op het Euratomplein onderling ruzie. Twee familieleden komen uit Duitsland, vier uit Beverwijk en drie uit Heemskerk zelf.

GP-organisatie mogelijk bestraft

De organisatie van de Grote Prijs van Turkije in Istanbul hangt mogelijk een straf boven het hoofd vanwege een incident met een zwerfhond. De FIA is direct met een onderzoek begonnen.

Twee honden liepen tijdens de GP2-race enkele uren voor de hoofdrace het circuit op. Een van de trouwe viervoeters kwam in aanraking met de bolide van Bruno Senna. De Braziliaan kon niet meer verder in zijn zwaar beschadigde bolide.

"Er was iets ernstigs mis met de veiligheid en beveiliging van het circuit", aldus een woordvoerder van de FIA. "We kunnen een straf niet uitsluiten." Het circuit in Istanbul maakt sinds 2005 deel uit van het formule 1-programma.

'Twente wil Koster'

Ajax-trainer Adrie Koster staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Twente. Die club is op zoek naar een nieuwe coach, aangezien huidig trainer Fred Rutten komend seizoen aan de slag gaat bij Schalke 04.

Dat de belangstelling juist nu naar buiten komt is vrij pikant, aangezien FC Twente met Ajax strijdt om een plek in de voorronde van de Champions League. Afgelopen zaterdag won FC Twente het eerste duel met 2-1, aankomende zondag zal de return plaatsvinden. Eerder wees Ron Jans, trainer van FC Groningen, de vacante positie al van de hand.

Koster stond dit seizoen ook al in de belangstelling van PSV, bij die club zou hij assistent-trainer kunnen worden. Nadat Ajax aanvankelijk toestemming had gegeven aan Koster om te praten met PSV, werd dat weer ingetrokken na tussenkomst van toekomstig trainer Marco van Basten.

Ajax daarentegen hoopt twee Twente-spelers, Orlando Engelaar en Douglas Franco Teixeira, te kunnen vastleggen voor volgend seizoen. Ook Schalke 04 is geïnteresseerd in het tweetal.

Federer wil vlag dragen tijdens OS

Roger Federer heeft aangegeven graag op zijn 27ste verjaardag de nationale vlag van Zwitserland te dragen. Op 8 augustus 2008 vindt namelijk de opening van de Olympische Spelen in Beijing plaats.[/

"Ik zou me vereerd voelen als ik de nationale vlag van Zwitserland mag dragen op mijn verjaardag", aldus de nummer 1 van de wereld. "Deelnemen aan de Olympische Spelen is een droom voor iedere sporter.". Federer werd tijdens de laatste Spelen in Athene al in de tweede ronde uitgeschakeld. In Sydney verloor hij de partij om de derde plaats.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.