'Twente wil Koster'

Sven (Svensational)
Ajax-trainer Adrie Koster staat in de nadrukkelijke belangstelling van FC Twente. Die club is op zoek naar een nieuwe coach, aangezien huidig trainer Fred Rutten komend seizoen aan de slag gaat bij Schalke 04.

Dat de belangstelling juist nu naar buiten komt is vrij pikant, aangezien FC Twente met Ajax strijdt om een plek in de voorronde van de Champions League. Afgelopen zaterdag won FC Twente het eerste duel met 2-1, aankomende zondag zal de return plaatsvinden. Eerder wees Ron Jans, trainer van FC Groningen, de vacante positie al van de hand.

Koster stond dit seizoen ook al in de belangstelling van PSV, bij die club zou hij assistent-trainer kunnen worden. Nadat Ajax aanvankelijk toestemming had gegeven aan Koster om te praten met PSV, werd dat weer ingetrokken na tussenkomst van toekomstig trainer Marco van Basten.

Ajax daarentegen hoopt twee Twente-spelers, Orlando Engelaar en Douglas Franco Teixeira, te kunnen vastleggen voor volgend seizoen. Ook Schalke 04 is geïnteresseerd in het tweetal.