Mannen willen vrouw met knuffelgehalte

De ideale vrouw ziet er heel anders uit dan we altijd dachten. Uit de media komt vaak naar voren dat de ideale vrouw lange benen, smalle heupen, volle borsten en een zelfbewust gezicht heeft. Maar de waarheid blijkt anders. "Mannen gaan liever voor een echte dame met een hoog knuffelgehalte, die goed kan organiseren", zei psycholoog Annemarie Determan van Parship.nl gisteravond in FOK!radio. "De ideale vrouw is niet langer dan haar partner en bij voorkeur is ze jonger dan hij."

Het blijkt allemaal uit een Europees onderzoek. Determan was verrast door de resultaten. "Ik dacht toch dat de mannen meer voor het traditionele beeld zouden gaan, maar dat blijkt dus niet het geval. De man gaat meer voor het innerlijke. Al blijft het uiterlijk wel heel belangrijk."

De Europese man is ook nog eens redelijk mild voor zijn toekomstige partner, 27 procent vindt een snurkende vrouw bijvoorbeeld best sexy. Eén volk doet absoluut geen water bij de wijn, dat zijn de Spanjaarden. Zij stellen de meeste eisen aan een toekomstige partner en nemen niet snel genoegen met minder dan hun ideaal beeld. "Je ziet Europees wel verschil. De Noorse mannen willen bijvoorbeeld gewoon een flink stel borsten, terwijl de Zweden kleine borsten ook ok vinden", aldus Determan.

De vrouw wil weer een echte man, blijkt uit het onderzoek. "Single vrouwen willen een man die haar een gevoel van veiligheid geeft, die heldhaftig is en op zijn doel af gaat, die de rol van beschermer op zich neemt, die het liefst langer en ouder is en als het even kan een goed gevulde portemonnee meebrengt." De slechte adem kan niet (meer). "Vrouwen verdragen geen mannen met een slechte adem, voor 71 procent kan dit een reden zijn om geen relatie met iemand te beginnen." Tevens is meer dan driekwart van de single vrouwen niet gecharmeerd van onbetrouwbare of onderdanige mannen.

De man lijkt dus erg soepel te zijn terwijl de vrouw wel wat eisen heeft. Toch weten ze elkaar goed te vinden volgens Determan. "Ze gaan allebei toch wel meer voor het innerlijk. Dus het komt toch wel goed!"

De mannelijke luisteraars van FOK!radio gaan ook het liefst voor een vrouw die lief is. Zo'n 500 mensen stemden op een poll (rechts onder in beeld) met de vraag 'Hoe ziet jouw ideale vrouw eruit?'  37 procent koost voor 'een vrouw die lief is'.  Al volgt 'Cup D, smalle heupen en lange benen' op de tweede plaats met 23 procent. Derde is 'iemand die lekker wil knuffelen' met twintig procent.