[NHL] Red Wings dicht bij Stanley Cup-finale

Damzkieee
De Detroit Red Wings hebben ook de derde wedstrijd in de Eastern Conference finale tegen de Dallas Stars gewonnen. In Dallas werd het 2-5, mede door een hattrick van Pavel Datsyuk. De stand in de best-of-sevenseries is nu 3-0 in het voordeel van de Red Wings.
Voor de Detroit Red Wings was het alweer de negende opeenvolgende zege in de playoffs. Keeper Chris Osgood was met zestien saves opnieuw erg belangrijk, maar viel dit keer in het niet bij de ontketende Datsyuk. Osgood: "Pavel speelde geweldig vanavond. We proberen niet elke wedstrijd op hem te steunen, hij heeft soms ook rust nodig, maar hij speelde uitstekend en was veruit onze beste speler".

Datsyuk scoorde net op het moment dat de eerste storm van Dallas was gaan liggen, na negen minuten in de eerste periode. Zes minuten later bracht Nicklas Grossman de spanning terug in de wedstrijd met zijn eerste goal in de playoffs, 1-1. Slechts 34 seconden konden de Stars genieten van hun doelpunt, het was opnieuw Datsyuk die de 1-2 voor Detroit scoorde.

In de tweede periode wist Dallas na vier minuten de stand weer gelijk te trekken toen Brad Richards' van richting veranderde schot achter Chris Osgood in het net verdween. Jiri Hudler scoorde met nog acht minuten op de klok in de tweede periode de 'game-winning-goal'. Eén-op-één met doelman Marty Turco faalde hij niet, 2-3. In de derde periode maakten de Red Wings het professioneel af, Henrik Zetterberg en opnieuw Pavel Datsyuk brachten de eindstand op 2-5.

De volgende wedstrijd zal woensdagavond lokale tijd gespeeld worden in Dallas. De Stars moeten nu vier wedstrijd achter elkaar winnen om nog tot de Stanley Cup-finale te komen.

Standen Conference Finals

Eastern Conference
Detroit Red Wings - Dallas Stars 3-0

Western Conference
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 2-0