Viva Piñata: Trouble in Paradise met nieuwe Piñata's en meer

Stefan (Nebo)
Met Viva Piñata wist Rare een hoop mensen te verrassen, maar een breed publiek had de game helaas niet. Rare en Microsoft gaan het nu echter nog een keer proberen met Viva Piñata: Trouble in Paradise. Vandaag is de eerste informatie binnen gestroomd over onder andere nieuwe Piñata's en omgevingen:

- Drop-in drop-out coöp is aanwezig, een grote toevoeging voor de game.

- Piñata's kennen een betere interactie met elkaar en de omgeving.

- De Piñata's zullen een leiderfiguur kennen en volgen elkaar meer in groepsverband.

- Piñata's kunnen met speelgoed spelen; denk bijvoorbeeld aan speelgoedauto's en muziekinstrumenten.

- Er zitten dertig nieuwe Piñata's in het tweede deel.

- Naast nieuwe Piñata's, kent de game twee nieuwe gebieden: Pinarctic en Dessert. Hier kun je vallen voor Piñata's testen.

- De game bevat een fotomode. De foto's kun je uploaden naar een speciale website.

- Het menu in de game is verbeterd.

- In Viva Piñata: Trouble in Paradise gaat gebruik maken van de Vision Camera. Er komen kaarten die de camera kan lezen, en zo kun je bijvoorbeeld het weer beïnvloeden. Met de kaarten kun je ook speciale Piñata's toevoegen of bepaalde items unlocken. Maar daar stopt het niet; je kunt zelfs je eigen kaarten maken. Maak je een foto van een speciale Piñata die jij hebt aangekleed, dan kun je op basis van de foto een kaart maken. Als je deze vervolgens via gamefora aan andere gamers aanbiedt, kunnen zij deze op hun plaats printen en via de Vision Camera deze speciale Piñata krijgen.

- De game moet in september van dit jaar uitkomen.