Marine biedt hulp aan bij zoekactie naar tiener

De politie bekijkt met de marine of die kan helpen bij de zoekactie naar een 17-jarige jongen. De jongen met het syndroom van Down wordt sinds zondagavond vermist in de zee bij het Zuid-Hollandse Rockanje. Hij lag op een luchtbed dat omsloeg.

De politie zoekt met boten, duikers en helikopters, maar neemt niet aan dat de jongen nog levend wordt gevonden. "We hopen het beste, maar we vrezen het ergste", aldus een woordvoerder.

De marine heeft volgens de woordvoerder voorgesteld om speciale torpedo's af te schieten. Die zenden onderweg radarsignalen uit, zodat over een groot gebied kan worden nagegaan wat er in het water ligt. De politie en de marine overleggen nog of de torpedo's worden ingezet.

Maandag blijven de hulpdiensten tot zonsondergang rond 22.00 uur zoeken. "Daarna zien de duikers niks meer, dus dan heeft het niet veel zin meer", legt de woordvoerder uit.

Het broertje van de vermiste jongen was ook op het luchtbed toen dit omsloeg. Een getuige had het luchtbed steeds verder van de kust zien afdrijven. Rond 18.00 uur sloeg het om. Met een bootje voer de getuige naar het luchtbed toe en kon het 13-jarige broertje redden. De andere jongen was toen volgens de getuige al onvindbaar. De vader en twee zusjes waren ook op het strand aanwezig. De moeder zat thuis in Rotterdam.

Vorige week nog waarschuwde de KNRM dat mensen met luchtbedden moeten oppassen dat zij niet door de wind de zee opdrijven.