Ook Spanje in eindstrijd EK -17

Maikel (WeebI)
De tegenstander van Frankrijk in de finale van het EK voor spelers onder 17 is Spanje. Nederland werd pas na een verlenging verslagen door de favoriet: 2-1.

De ploeg van Albert Stuivenberg domineerde in de eerste helft en liet de Spanjaarden geen moment uit het oog. De titelverdediger kon weinig uitrichten, en zag Oranje enkele keren zeer dichtbij komen, onder meer door een schot van Geoffrey Castillion. Vlak voor rust werd de ban alsnog gebroken, toen de voorzet van Jerson Cabral binnengekopt werd door Rodney Sneijder. De middenvelder stond totaal ongedekt en en het was derhalve een koud kunstje om doelman Álex te passeren.

Na de thee kwam Spanje direct beter in de wedstrijd, en het duurde dan ook niet lang voordat de gelijkmaker binnenviel. Nadat een corner niet het gewenste resultaat opleverde, speelde Thiago Alcántara de bal terug in de zestien, waar Pulido nog altijd stond. Randje buitenspel controleerde de linksback de bal om vervolgens via de lat binnen te schieten. De Spanjaarden bleven licht de betere, maar de kansen werden niet in treffers omgezet, waardoor er ook hier verlengd moest worden.

Nadat de eerste verlenging voor beide ploegen niets opleverde, kwam Spanje vlak na het begin van de tweede periode voor het eerst op voorsprong. De ingevallen Ángel Martínez haalde van buiten de zestien verwoestend uit, doelman Zoet kansloos latend. Rajiv van la Parra kreeg namens Oranje nog een enorme kans op de gelijkmaker na een slippertje van Álex. De Feyenoorder zag zijn inzet echter van de lijn gehaald door Pulido. Door de zege kan Spanje haar titel in de finale verdedigen tegen Frankrijk, dat eerder gastland Turkije uitschakelde.

Spanje - Nederland 2-1 (na verlenging)
36' Rodney Sneijder 0-1
45' Jorge Pulido 1-1
92' Ángel Martínez 2-1

Stadion: Atatürk, Antalya.
Arbiter: Anders Hermansen (DEN)
Gele kaart: Carles Planas (Spanje), Jerson Cabral (Nederland)

Opstellingen:

Spanje: Alex; Martín, Sielva, Oriol, Pulido; Carmona (Manu/51), Carles (Ángel Martínez/81); Keko, Thiago, Canales (Álvaro/85); Rubén.

Nederland: Zoet; Eekman, Burnet, Najah, Van Rhijn; Clasie, Bonevacia (Van Haaren/94), Sneijder; Mokhtar (Van La Parra/63), Cabral (Ebecilio/74); Castillion.