Frankrijk bereikt finale EK -17

Maikel (WeebI)
Frankrijk heeft de finale van het Europees kampioenschap voor spelers onder 17 bereikt. In de halve finale won het via de strafschoppenserie van Turkije, nadat het na honderd minuten 1-1 stond.

De Fransen waren eigenlijk het gehele duel in balbezit, maar wisten hier aanvankelijk vrij weinig mee te doen. De Turken kwamen er af en toe gevaarlijk uit, en namen een kleine tien minuten voor rust zelfs de leiding. Abdülkadir Kayalı schoot in tweede instantie raak en passeerde doelman Mfa Mezui. Frankrijk nam echter het initiatief opnieuw in de tweede helft en tien minuten voor tijd was daar eindelijk de gelijkmaker. Yannis Tafer legde af op Thimothée Kolodziezciak, die op zijn beurt de bal in de goal ramde.

In de verlenging werd de goal niet gevonden, ondanks uitstekende kansen voor vooral de Fransen. De strafschoppenserie moest uitsluitsel geven, en daarin bleken Les Bleus de betere. Zowel Turkije als Frankrijk misten hun eerste strafschoppen, daarna gingen ze er wel in. Batuhan Karadeniz was de volgende die miste, en dat bleek fataal. Het gastland zag Eren nog wel gelijkmaken, maar omdat Lacazette de laatste mocht zetten en deze ook binnen schoot, gaat Frankrijk naar de finale. Het treft daarin Oranje onder 17 of titelverdediger Spanje, die het later vandaag gaan uitvechten.

Turkije - Frankrijk 1-1 (3-4 ns)
31' Abdülkadir Kayalı 1-0
69' Thimothée Kolodziezciak 1-1

Strafschoppen

Kayalı (Turkije) mist, 0-0.
Tafer (Frankrijk) mist, 0-0.
Çolak (Turkije) scoort, 1-0.
Fofana (Frankrijk) scoort, 1-1.
Çek (Turkije) scoort, 2-1.
Kukata (Frankrijk) scoort, 2-2.
Karadeniz (Turkije) mist, 2-2.
Kolodziezciak (Frankrijk) scoort, 2-3.
Eren (Turkije) scoort, 3-3.
Lacazette (Frankrijk) scoort, 3-4.