FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 28 november 2007

Blok beton velt bouwvakker (58)

Icoon OngelukEen 58-jarige man uit het Gelderse Zevenaar is vandaag om het leven gekomen, toen hij werd geveld door een betonblok. Dat gebeurde nadat het massieve gevaarte uit een kraan viel en recht op de arme man neerplofte.

Het drama gebeurde op de Klapstraat in het eveneens Gelderse Westervoort. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De man was een werknemer van het betreffende bedrijf. De Arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht.

'Toename loverboys heeft samenhang met clips van rappers'

Icoon BinnenlandsVereniging Humanitas maakt zich zorgen over de grote toename van loverboys. Op veel middelbare scholen in Brabant zijn meisjes te vinden die slachtoffer zijn van loverboys of groepsverkrachting, of zij kennen iemand die er mee te maken heeft gehad. Deze ontwikkeling vindt Humanitas ‘zorgwekkend’.

Humanitas maakte een voorlichtingsproject met de naam ‘Gevaarlijke Liefde’ die ze tijdens hun bezoek op scholen hebben gedraaid. Hiermee willen zij jongeren waarschuwen tegen de gevaren van de loverboys. Bij de training werden de hulpverleners benaderd door 74 meisjes en 1 jongen. Soms werkten zij als prostituee.

"Omdat er dagelijks ontzettend veel geld in prostitutie omgaat, zal het probleem ook blijven. Daardoor zal altijd handel blijven", zegt Elske Ros, projectleider van het project Gevaarlijke Liefde. "Meisjes denken dat ze een soort macht hebben over een man door een buskaart of een overnachting te accepteren voor een seksuele dienst. Dit is echt iets van de laatste jaren." Volgens Ros heeft de verharding samenhang met de idealisering van rappers. Jonge meisjes zien clips met vrouwen die bijna naakt te zien zijn, dure spullen hebben en wapens bij zich dragen. Humanitas komt ook schrijnende gevallen tegen bij bijvoorbeeld minderjarige asielszoekers. Deze meisjes hebben hier geen familie en lopen heel veel risico.

Ros vindt dat het heel belangrijk is dat jongeren goed voorgelicht worden. Hierdoor kan het voorkomen worden dat meisjes in de val trappen. Ze hoopt dat er leraren op school opgeleid willen worden tot trainer. Daarbij hoopt ze op subidie om het project te kunnen voortzetten. Het project kost ruim vijftigduizend euro per jaar.

Voetbal: Uitslagen Champions League (28/11)

Icoon Champions LeagueVanavond werd in de groepen A tot en met D de vijfde speelronde in de groepsfase van de Champions League gespeeld. Hieronder zijn alle uitslagen te vinden. Chelsea en AC Milan zijn na deze ronde zeker van overwinteren in het hoogste Europese toernooi.

Groep A
Besiktas - Olympique Marseille 2-1
Liverpool - FC Porto 4-1

Groep B
Valencia - Schalke 04 0-0
Rosenborg BK - Chelsea 0-4

Groep C
Lazio Roma - Olympiakos Piraeus 1-2
Werder Bremen - Real Madrid 3-2

Groep D
Benfica - AC Milan 1-1
Celtic - Sjachtar Donetsk 2-1

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager!

Uitslagen CL (28/11/2007)

Vanavond werd in de groepen A tot en met D de vijfde speelronde in de groepsfase van de Champions League gespeeld. Hieronder zijn alle uitslagen, standen en programma's terug te vinden.

Groep A

Besiktas - Olympique Marseille 2-1
26' Tello 1-0
65' Taiwo 1-1
88' Bobo 2-1

Liverpool - FC Porto 4-1
19' Torres 1-0
33' Lisandro 1-1
78' Torres 2-1
84' Gerrard (pen) 3-1
87' Crouch 4-1

Stand in groep A

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1FC Porto586-7
2Olympique Marseille576-5
3Liverpool5714-5
4Besiktas564-13

Programma 11 december:
FC Porto - Besiktas
Olympique Marseille - Liverpool


Groep B

Valencia - Schalke 04 0-0
32' Albelda (Valencia)

Rosenborg BK - Chelsea 0-4
7' Drogba 0-1
20' Drogba 0-2
40' Alex 0-3
73' J. Cole 0-4

Stand in groep B

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Chelsea *5119-2
2Rosenborg BK575-7
3Schalke 04552-3
4Valencia542-6

Programma 11 december:
Chelsea - Valencia
Schalke 04 - Rosenborg BK


Groep C

Lazio Roma - Olympiakos Piraeus 1-2
30' Pandev 1-0
35' Galletti 1-1
64' Kovacevic 1-2

Werder Bremen - Real Madrid 3-2
4' Rosenberg 1-0
14' Robinho 1-1
40' Sanogo 2-1
58' Hunt 3-1
71' van Nistelrooij 3-2

Stand in groep C

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Real Madrid5810-8
2Olympiakos Piraeus588-7
3Werder Bremen568-10
4Lazio Roma557-8

Programma 11 december:
Real Madrid - Lazio Roma
Olympiakos Piraeus - Werder Bremen


Groep D

Benfica - AC Milan 1-1
15' Pirlo 0-1
20' Maxi Pereira 1-1

Celtic - Sjachtar Donetsk 2-1
4' Brandão 0-1
45' Jaro¨ík 1-1
90+2' Donati 2-1

Stand in groep D

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1AC Milan *51011-5
2Celtic595-5
3Sjachtar Donetsk565-9
4Benfica543-5

Programma 11 december:
AC Milan - Celtic
Sjachtar Donetsk - Benfica


* = door naar volgende ronde

Huisbaas (60) begluurt 10 jaar huurders

Icoon OpmerkelijkEen zestigjarige huisbaas is in Duitsland opgepakt, omdat hij de afgelopen tien jaar zijn huurders in hun bed en in de badkuip begluurde. Eén van de huurders stuitte vorige week op een kleine camera toen ze aan het schoonmaken was in de badkamer.

De oude snoeper blijkt al tien jaar naar zijn huurders te koekeloeren. De viespeuk heeft inmiddels alles aan de politie opgebiecht. Op videobanden staan minstens zeven bewoners en oud-huurders van het pand. Ook heeft hij een onbekend aantal van hun gasten op beeld vastgelegd. De man zit vast voor het schenden van de privacy van zijn huurders. Waarschijnlijk waren de motieven van de huisbaas seksueel van aard.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Politie pakt pyromaan (45) op

Icoon BrandEen 45-jarige vrouw uit Roermond is gearresteerd voor een reeks brandstichtingen. De Limburgse zou de voorbije maanden onder meer een woning, een auto en straatmeubilair in de hens hebben gezet in de wijk 't Veld.

De vrouw zat vorig jaar ook al een tijdje in de cel, nadat ze poogde brand te stichten in het huis van haar buurman. Vorige week probeerde ze opnieuw om de woning van de man die naast haar woont in de fik te zetten. Het is niet bekend of bij haar poging de buurman nog in het huis aanwezig was. De vrouw heeft haar daden bekend en zit achter slot en grendel.

Fatale sleerit van Dune de Pyla

Icoon BuitenlandsEen jongetje van negen jaar dat met een sleetje van de Dune de Pyla in de Gironde in Frankrijk naar beneden ging, is overleden door een botsing met een boom, halverwege de duin. De Dune de Pyla heeft de hoogste duinen van Europa.

Zijn zusje van acht jaar is zwaargewond met een helikopter naar het ziekenhuis in Bordeaux overgebracht. De kinderen waren met hun vader naar de duinen gegaan om daar van het duin af te sleeën. De duinen hebben een hoogte van honderden meters.

Vijf aangiftes tegen pedovoetbaltrainer

Icoon MisdaadVijf minderjarige jeugdspelertjes van voetbalclub DOS Kampen hebben aangifte gedaan tegen hun trainer. De man is dit weekend aangehouden en wordt verdacht van minstens één ontuchtige handeling en het aanbieden van giften aan kinderen in ruil voor seksuele handelingen.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil niet bekend maken waar de ontuchtige handeling zou hebben plaatsgevonden. Een woordvoerder van OM laat wel weten dat de andere verdenkingen ook al bekend waren, voordat tot aanhouding van de mogelijke pedofiel werd overgegaan.

De spelertjes en ouders van DOS hebben Slachtofferhulp gekregen. De club heeft de trainer met onmiddellijke ingang geschorst en voor hem zijn inmiddels vervangers gevonden.

Volleyballers simpel langs Roemenië

De Nederlandse volleybalheren hebben hun eerste wedstrijd op het pré-olympisch kwalificatietoernooi in Catania gewonnen. Roemenië werd simpel geklopt.

In de eerste set ging het nog moeizaam met Nederland en keek het lang tegen een achterstand aan. De set werd uiteindelijk gewonnen en de tweede en derde set leverden een stuk minder problemen op. Nederland won de wedstrijd met 3-0 (26-24, 25-18, 25-19).

Donderdag speelt de ploeg tegen Griekenland en bij winst ontloopt het in de halve finale gastland Italië. Alleen de winnaar van het Pré-OKT plaatst zich voor het olympisch kwalificatietoernooi volgend jaar januari in Turkije. Voor Nederland is plaatsing voor dat toernooi noodzakelijk om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

CAS stelt Feyenoord in het gelijk

Het CAS heeft vandaag beslist dat Feyenoord slechts 67.000 euro schuldig is aan Flamengo voor opleidingskosten van André Bahia. De Braziliaanse club had een vergoeding van zes ton geëist.

Feyenoord werd vandaag echter door het Internationaal Sporttribunaal (CAS) in Lausanne in het gelijk is gesteld. Bahia kwam in de zomer van 2005 transfervrij naar Rotterdam. Hoewel de verdediger de gehele jeugdopleiding doorliep bij Flamengo, mocht hij daar begin 2004 vertrekken. Na een korte periode bij Palmeiras te hebben gespeeld, keerde Bahia even terug bij Flamengo.

Nadat zijn contract afliep vertrok hij naar Feyenoord. De Brazilianen eisten vervolgens van de Rotterdammers een vergoeding voor alle seizoenen dat Bahia deel uitmaakte van de jeugdopleiding, wat neerkwam op zo'n zes ton. Feyenoord weigerde dat en kreeg eerder al gelijk van de FIFA. Flamengo schakelde toen het CAS in. Het bedrag dat de Rotterdammers nu moeten betalen, komt overeen met negen maanden opleiding.

Kamer heeft 160 miljoen meer voor noorden

Icoon PolitiekHet doek lijkt nu echt gevallen voor de Zuiderzeelijn. Alles wijst erop dat minister van Verkeer Camiel Eurlings tegemoet wil komen aan de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie om 160 miljoen euro extra te besteden.

De drie fracties schaarden zich vandaag in een debat in de Tweede Kamer achter het kabinetsbesluit om af te zien van de snelle treinverbinding die de Randstad en Groningen zou moeten verbinden.

Zij willen wel extra geld uit het spoorbudget, bovenop de twee miljard aan toegezegde compenserende investeringen door het Rijk in het noorden. De bewindsman zei bereid te zijn die wens "welwillend" te bekijken. Hij liet het alleen nog afhangen van de formulering van de motie.

[upd] Britney Spears niet zwanger

Icoon OpmerkelijkOp z'n minst een beetje vreemd, maar Britney is zwanger van haar derde kind. Muziekproducer J.R. Rotem is volgens eigen zeggen de schuldige. Tegen tijdschrift In Touch vertelde hij "Het is waar."

Eerder deze week wilde de bijna haarloze Spears nog over gaan tot een adoptie, maar nu blijkt het in feite niet meer nodig. De e-mailtjes met de bekendmaking schijnen al verstuurd te zijn naar vrienden en bekenden. Een serie foto's van de echo waren als bijlage meegestuurd. Spears schijnt nu een maand zwanger te zijn.

J.R., met wie ze een knipperlicht relatie heeft, zou een geweldige vader zijn. Verder hoopt Britney dat haar leven weer op de rails komt als haar 3e kind geboren is.

Update 22.19
De roddelbladen hebben schijnbaar een slechte, rustige, tijd. Het nieuws dat Britney Spears zwanger is blijkt niets meer te zijn dan een roddel.

J.R. heeft volgens Britney, die een vriend heeft gevraagd om het nieuws te melden, nooit gezegd dat ze zwanger was. De vriend heeft verder een smsje gestuurd naar TV-host en radio DJ Ryan Seacrest met de volgende tekst: "Het is bullshit. Geen idee wie dit heeft verzonnen. J.R. weet ook niet eens wat er aan de hand is. Het is nep. Compleet nep. We hebben net haar clip opgenomen. Gaan nu naar huis om te slapen."

In een poging tot het lospeuteren van een verklaring probeerde Seacrest te bellen. Hij kreeg een smsje terug met de tekst "Sorry, kan niet antwoorden. We proberen paparazzi te ontwijken. Ze proberen ons om zeep te helpen, anders zou ik wel praten."
Met dank aan microkid en voor de submit, en CrazyDutchPunk voor de verhelderende update

De echte Guitar Hero is nog niet eens puber

Wat is niet Japans, heeft geen baard in de keel, heeft waarschijnlijk te veel vrije tijd over en is supergoed in Guitar Hero? Het antwoord op deze vraag is Ben, een klein jochie dat de term Guitar Hero overstijgt en Guitar God genoemd mag worden. Hij weet Through the Fire and the Flames van DragonForce met 95% te spelen in Guitar Hero III: Legends of Rock. Iets wat de meesten van ons nooit zullen kunnen.

Om in de woorden van Southparks Guitar Queer-o te spreken: "Congratulations. You Are Fags!".

RVD neemt dwarsheid GeenStijl hoog op

Icoon KoningshuisDe Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) neemt de dwarsheid van weblog GeenStijl hoog op. Eerder deze week sommeerde de RVD GeenStijl tot het verwijderen van de foto waarop Willem-Alexander en Máxima een iPhone kochten in New York. De RVD overweegt nu stappen tegen de weblog.

De foto werd gepubliceerd in de Duitse krant Bild, waarna GeenStijl de foto kocht, plaatste en suggereerde dat het prinsenpaar een toestel kochten dat in Nederland illegaal unlockt zou moeten worden. De RVD vindt dat GeenStijl een gedragscode schendt omdat het hier gaat om een privémoment. Maar omdat GeenStijl deze niet erkent vindt woordvoerder Dominique Weesie dat ze zich daar niet aan hoeven te houden. In een laatste e-mail dreigt de RVD met verdere stappen. GeenStijl heeft inmiddels laten weten de foto niet te verwijderen en de dagvaarding af te wachten. De Bild heeft de foto overigens wél verwijderd.
Lees ook op het Forum

Baas van de wereld met Supreme Ruler 2020

De naam zegt het al: het is is jouw taak om de baas te worden van de wereld.



In deze strategische game met een politiek tintje kan je door slinkse plannen en grof geweld de rest van de wereld onder je duim krijgen.
Zo zal je bijvoorbeeld de keuze moeten maken of je het Midden-Oosten wilt innemen: rijkdom door de olie, of meer onrust dan het waard is?



Ook zul je strategisch gelegen landen moeten "overhalen" om controle te krijgen over de belangrijke zeeroutes. Allemaal factoren die je moet meenemen als je de wereld wilt overnemen.

De game zal Q2 volgend jaar op de PC verschijnen

Harry Redknapp gearresteerd

De Engelse politie heeft vijf personen gearresteerd op verdenking van corruptie en fraude in het Engelse voetbal. Eén van hen is Harry Redknapp, de huidige manager van Portsmouth.

De overige personen die opgepakt zijn, zijn ook gerelateerd aan Portsmouth: Peter Storie (directeur), Willie McKay (zaakwaarnemer), Milan Madaric (voormalig voorzitter) en Andy Faye (oud-speler).

De arrestaties zijn het gevolg van een uitgebreid politieonderzoek naar corruptie binnen het Engelse voetbal. Ook Newcastle United en Glasgow Rangers zijn onderwerp van onderzoek.

Harry Redknapp wordt in de Britse media overigens ook veelvuldig genoemd als mogelijke nieuwe bondscoach van het Engelse nationale team.

Boxart GTAIV onthuld

Rockstar heeft hun artiesten weer eens aan het werk gezet bij het ontwerpen van een mooie boxart en het resultaat mag er dan ook zijn. Hoe het eindresultaat er uit ziet kun je in dit filmpje zien:

Deel vier van de GTA reeks op de next-gen consoles. Dit deel zal zich net als deel 3 afspelen in Liberty City, een op New York gebaseerde stad.

Ook woessie wordt ontzettend bedankt voor zijn submit.

GripShift dendert door

Na de downloadbare versie op de PS3 en de draagbare PSP versie, zal GripShift nu ook op het Xbox Live netwerk van de 360 verschijnen.




Voor GripShift veteranen en voor n00bs is er genoeg te doen met deze XBLA titel. Naast nieuwe levels is er ook een Deathmatch multiplayer modus, compleet met TrueSkill leaderboard en uiteraard de ndoige achievements.



Het spel zal dit kwartaal nog te verkrijgen zijn.

Brandende hoed goed voor 550 euro boete

Een 35-jarige Fransoos is vandaag door de rechter veroordeeld tot het betalen van een boete van 550 euro. De man had namelijk dit jaar tijdens een paardenrenwedstrijd in het Belgische Waregem de hoed van een bezoekster in brand gestoken. Naast de boete moet de man ook een schadevergoeding van 245 euro aan de vrouw betalen.

De bizarre brandstichting vond op 28 augustus plaats tijdens het jaarlijkse sportfestijn Waregem Koerse, een paardenwedren. Met een zelfgemaakt hoofddeksel op haar hoofd genoot het slachtoffer van de snelle knollen. De pret sloeg helaas gauw om in verbijstering toen de vrouw na afloop te maken kreeg met de dronken Fransman Yannick M.

Nadat de zuiplap eerst haar hoed wilde afpakken, stak hij deze met een aansteker in brand. Alerte getuigen wisten erger te voorkomen door het vuur snel uit te trappen. Niemand is tijdens het incident gewond geraakt.

Lekker spuiten

Alleen dwazen schrijven hun namen op muren en glazen, wil jij ook zo'n dwaas zijn en eens een mooie tag maken zonder dat je daarvoor de kou in moet dan is dit kleine stukje software een prima tijdverdrijf (virus en spywarevrij uiteraard).

Naast kleuren en stijl van de spuitbus kun je ook de achtergrond van je tag instellen,van bus tot metro en van muur tot trein alles kun je volkliederen.

Update: Linkje gefixt
 

Man zonder rijbewijs op weg naar CBR

Icoon OpmerkelijkEen niet zo slimme 43-jarige man uit het mooie Zwijndrecht liep gistermiddag tegen de lamp toen hij onderweg was met zijn auto naar het CBR om theorie-examen te doen voor het rijbewijs. De man werd op de S.M. Hugo van Gijnweg in Dordrecht door de politie staande gehouden. Toen de agenten vroegen naar zijn rijbewijs, kreeg hij dezelfde kleur als het felbegeerde pasje. De man moest zijn auto laten staan en verder lopen naar zijn examen. De politie heeft laten weten de man extra in de gaten te zullen houden.

Een 34-jarige man uit Leiden heeft vanmorgen zijn examen laten doen door een 39-jarige man uit Sassenheim. De examinatoren van het CBR hebben het voorval ontdekt en hebben vervolgens de politie ingeschakeld. De twee dombo’s werden aangehouden. Tegen het tweetal is een proces-verbaal opgemaakt. Ze moeten zich op 22 januari 2008 voor de Politierechter in Leiden verantwoorden. De Sassenheimer zakte voor het examen.

Alien vs Predator in beeld

De Britse ontwikkelaar Rebellion is bezig met de nieuwste game uit de Alien vs Predator franchise. AvP: Requiem zal binnenkort voor de PSP verschijnen, en er is nu ook een trailer online gezet.




Na twee games en een film zal er tegelijk met AvP:Requiem ook een gelijknamige film in de bioscoop verschijnen. De special effects zijn van de broertjes Strause die al een flinke rij kaskrakers op hun naam hebben staan.

Oma gaat ervandoor met doos Lego

De politie heeft vanochtend een 71-jarige vrouw uit de Bilt opgepakt. De bejaarde dame nam namelijk uit een winkel in Bilthoven een doos Lego mee, zonder deze bij de kassa af te rekenen.

Ze stak de goed gevulde doos, met een waarde van zeventig euro, onder haar jas en liep er doodleuk de winkel mee uit. Gelukkig zag een medewerker de diefstal gebeuren waarop hij de achtervolging inzette.

De oude vrouw die haar achtervolger in haar nek voelde hijgen, gaf de doos met de bouwsteentjes eerlijk terug. Omdat zij weigerde haar naam te noemen, belde de winkelmedewerker de politie. Deze wist haar even later in de kraag te vatten.

Schitterende artwork van Uncharted: Drake's Fortune

Heb je geld over en altijd al een prachtige tuin willen hebben, maar had je nooit inspiratie voor hoe je tuin eruit zou moeten zien? Dan kan deze prachtige artwork van Uncharted: Drake's Fortune je misschien verder helpen. Want wie wil er nou niet een tuin die eruit ziet als deze artwork?







Uncharted: Drake's Fortune brengt de hoofdrolspeler, die direct uit Indiana Jones lijkt te stappen, naar een onbewoond eiland in de Stille Oceaan. Hij is op zoek naar een schat van Sir Francis Drake, die 400 jaar geleden heeft geleefd. Hij is niet de enige die op zoek is naar de schat, want op het eiland stuit hij op verschillende huurlingen die ook heel graag de schat willen vinden.

Te vroege vogel levert boer boete op

Een Italiaanse boer heeft van de rechter een boete van tweehonderd euro gekregen. Zijn haan blijkt een echte vroege vogel, en laat dit dan ook merken door in alle vroegte uit volle borst te kraaien. Dit tot groot ongenoegen van zijn buren.

Op een gegeven moment waren zij hun gebroken nachten zo zat, dat ze de boer voor de rechter sleepten. De boer is het echter niet met de veroordeling eens. Hij heeft al aangegeven de uitspraak aan te vechten.

Ouders leren vloeken in gebarentaal

Ouders van dove kinderen die zich wel eens afvragen of hun kroost hen niet stiekem uitscheldt, kunnen nu deelnemen aan een speciale cursus. Tijdens de lessen leren de ouders de nieuwste gebaren voor schuttingtaal en scheldwoorden. Zo krijgt men onder andere de gebaren voor de scheldwoorden 'hoer' en klootzak' voor z'n kiezen.

Een initiator van de Vereniging Ouders van Dove Kinderen Noord heeft dit vandaag naar buiten gebracht. Volgens deze vereniging zijn de ouders meestal goed op de hoogte van de gebaren voor veelgebruikte woorden. Alleen van de gebaren voor 'vieze woorden' hebben ze nog geen kaas gegeten.

Zoutzuur lekt uit vaten in Gorinchem

Icoon BinnenlandsBij de chemische fabriek Purac aan de Arkelsedijk in het pittoreske Gorinchem heeft gisteren een tijd zoutzuur gelekt uit een opslagtank. Tijdens werkzaamheden aan de opvangbak werd een ventiel van de tank geraakt. Daardoor kon het zoutzuur, dat als het in contact met water komt een zeer bijtend zuur wordt, uit de tank vloeide. Er is niemand gewond geraakt. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit.

Zoutzuur is een bijtend goedje en produceert gevaarlijke dampen, maar het is niet brandbaar of explosief. Om te voorkomen dat de gaswolk zich kon verspreiden heeft de brandweer twee waterschermen op het terrein gezet. Het gasvormige zoutzuur is in de opvangbak neergedaald en wordt daar nu uit gepompt. De fabriek maakt chemische producten uit melkzuur, vooral voor de voedings- en cosmetische industrie.

Zes- tot tienduizend kaarten voor Oranjefans

Er zijn in de groepsfase op het EK in Oostenrijk en Zwitserland zesduizend tot tienduizend kaarten beschikbaar voor Oranje-supporters. Bert van Oostveen, projectleider Euro 2008 van de KNVB, voorziet wederom problemen met het aantal beschikbare kaarten.

"Eén ding is zeker: de vraag naar kaarten voor wedstrijden van het Nederlands elftal zal het aanbod weer ruimschoots overtreffen", zo zegt Van Oostveen. "Het percentage van de beschikbare kaarten dat door de organisatie aan de nationale bonden wordt toegewezen, is in de groepsronde ongeveer twintig procent. Dit percentage is weliswaar hoger dan tijdens het WK 2006 in Duitsland maar de stadioncapaciteit daarentegen is in Oostenrijk en Zwitserland gemiddeld weer lager." In Duitsland was het percentage toegewezen kaarten acht procent.

Aanstaande zondag zal bekend gemaakt worden welke landen Nederland zal treffen op het EK. Als Oranje bij de loting, gehouden in Luzern, in Groep C terechtkomt is het Zwitserse Bern de vaste speelstad. Mocht een plaatsje in Groep D het resultaat van de loting zijn dan zal het Oostenrijkse Salzburg de speelstad van Nederland zijn. In beide stadions kunnen ongeveer dertigduizend toeschouwers.

Partij vd Dieren woest over terreurspotje

De Partij voor de Dieren is des duivels over de anti-terroristenspotjes van Postbus 51. Daarin worden buiten figuren met radicale ideeën over politiek of geloof ook extreme ideeën over dierenrechten genoemd. Volgens de PvdD zijn dierenactivisten echter geen terroristen.

De Dierenpartij eist dat de radio- en televisiespots ''waarin mensen die dieren een beter leven gunnen worden afgeschilderd als terroristen'' zo snel mogelijk uit de ether en van de buis gehaald worden.

Over dierenactivisten die geweld gebruiken heeft de PvdD wel een mening, maar het zijn volgens hen geen terroristen: ''Wij wijzen geweld tegen mens en dier te allen tijde af. Maar hoe verwerpelijk gewelddadig activisme ook is, het is geen terrorisme. Wij willen niet dat deze term te pas en te onpas wordt gebruikt. Dat moet je zuiver houden.''

De partij wijst erop dat PvdA-minister Guusje ter Horst (PvdA) van Binnenlandse Zaken eerder dit jaar nog gezegd heeft dat er geen reden is om aan te nemen dat ''activiteiten die onder het dierenactivisme gerangschikt kunnen worden, aanleiding kunnen zijn tot terroristische acties''. Ook haalt de PvdD een recent AIVD-rapport aan waarin zou staan dat de veiligheidsdienst geen terroristische dreiging ziet in het dierenrechtenactivisme.

De PvdD wil desnoods een spoeddebat aanvragen over de spotjes.

Een deel uit het spotje luidt: ''In elke klas zitten wel radicale figuren. Soms met extreme ideeën over dierenrechten, of politiek, of geloof… Dingen die er behoorlijk hard uitkomen. Ik schrik daarvan, en er zijn ook leerlingen natuurlijk die daar echt gekwetst van kunnen raken. Een mond kan scherper zijn dan een mes, zeg ik wel eens. En daar mag je best een beetje voorzichtig mee zijn..''

Hier kun je de spotjes bekijken

Commotie om voetblessure Nadal

De voetblessure van Rafael Nadal zal hem de rest van zijn carriére achtervolgen. Dat zegt althans de coach en tevens oom van Nadal. Toni Nadal denkt dat de carrière van de Spaanse tennisser misschien in gevaar is, iets dat door een woordvoerder ontkend wordt. Volgens Benito Perez-Barbadillo valt het allemaal wel mee.

"Ik weet niet of de voortslepende blessure zijn loopbaan bedreigt, maar feit is dat hij altijd veel voorzorgsmaatregelen voor zijn voet zal moeten nemen. Het is een serieus probleem. Ik laat het aan een arts over om te zeggen of de blessure zijn loopbaan bedreigt. Ik wil daar niet op antwoorden", zo zei Toni Nadal in een Spaanse krant.

Volgens de woordvoerder is de ophef over de voetblessure niet terecht. "Dit is allemaal geen nieuws. Er is niets serieus aan de hand. Rafael heeft inderdaad al heel lang een voetprobleem, maar daar heeft hij mee leren leven. Het betekent zeker niet het einde van zijn loopbaan. Hij heeft afgelopen seizoen heel veel gespeeld en dat zou hij niet doen als het niet kon."

Schultz doet mee aan Tennis Masters

Brenda Schultz-McCarthy zal van 10 tot en met 16 december deelnemen aan de Tennis Masters in Rotterdam.

De inmiddels 37-jarige Schultz is bij de Masters als derde geplaatst, achter Michaela Krajicek en Elise Tamaela. Bij de mannen voert Robin Haase de plaatsingslijst aan. Raemon Sluiter en Peter Wessels zullen niet in Rotterdam verschijnen. De grootste cuncurrenten van Haase zullen Jesse Huta Galung, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker zijn.

Top of Flop User's Choice: Sophie Ellis Bextor

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop was typisch zo'n gevalletje "either you love it or hate it". En de 'haters' vormden de meerderheid: Jeroen van der Boom - Een wereld is een flop,  dus. qwry verwoordde jullie mening nog als beste: "Dit is zoveel vaker, zoveel beter gedaan. Komt ook nog eens bij kijken dat, naast dat de tekst slecht is, het Nederlands gewoon totaal niet klinkt. Flop met de hoofdletter F."

De tip van vanavond is van elkravo:

"vind ik echt een lekker nummer..."

FOK!Blog Babe Battle #27

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we een Isabel en in de rechterhoek Vika! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Isabel vs Vika

 

EO moet stoppen met gratis krant

Icoon BinnenlandsHet Commissariaat voor de Media heeft vandaag laten weten dat de Evangelische Omroep moet stoppen met het uitgeven van de gratis krant Christenen in Contact. Reden hiervoor is dat de krant niet mag concurreren met andere bladen omdat dit buiten de bevoegdheden van de omroep valt. Christenen in Contact bestaat twee jaar en heeft een oplage van tachtig duizend exemplaren.

De advertentie-inkomsten van EB Media en het Friesch Dagblad lopen sterk terug sinds de verschijning van de EO-krant. Om die reden heeft het Commissariaat voor de Media besloten dat Christenen in Contact binnen zes maanden moet verdwijnen

Lerares Mohammed-teddybeer officieel aangeklaagd

De Sudanese justitie heeft een gedetineerde Britse lerares formeel in staat van beschuldiging gesteld omdat ze het toestond dat haar leerlingen een teddybeer in de klas Mohammed noemden.

Volgens justitie is er sprake van belediging van de islam en van haatzaaien, zo berichtte de BBC vandaag. Naar verwachting moet de Britse morgen voor een rechter verschijnen. Ze kan tot zes maanden gevangenisstraf krijgen of veertig zweepslagen of een boete.

Collega's van de lerares uit Liverpool zeiden eerder dat ze een onschuldige fout had gemaakt door de kinderen van zes en zeven jaar zelf de naam van de knuffelbeer te laten kiezen. Agenten arresteerden de juf na klachten van enkele ouders.

De kinderen namen Mohammed om de beurt mee naar huis en beschreven in een schriftje wat hij in het weekend had meegemaakt. Ze maakten ook tekeningen van de knuffel waaronder onder meer ''mijn naam is Mohammed'' geschreven stond. In de islam is het verboden de profeet af te beelden.

Unieke Xbox 360-knuffels te koop

Echte Xbox 360 fanboys die stiekem toch wel houden van het schattige van de nintendo franchise kunnen nu misschien toch stiekem hun harten laten smelten. Op Ebay worden namelijk verschillende handgemaakte Xbox 360's in knuffelformaat verkocht.

De pluche consoles zijn ongeveer net zo groot als de echte spelsystemen en zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten. De schattige roze uitvoering met blije manga-oogjes is tot nu toe nog het minst populair en is op dit moment nog te verkrijgen voor zo'n 36 pond.

Populairder zijn de standaard witte 360 met wederom blije manga-oogjes en ook de "Red Ring of Death"-editie is erg gewild. Deze laatste is naast de gevreesde rode lampjes ook voorzien van toepasselijk dichtgeknepen manga-oogjes.


Ben jij geinteresseerd in zo'n unieke knuffel dan moet je wel snel zijn, want de bieding loopt nog maar vier dagen.

Kamer tegen hoofddoek bij politie

Het zal politieagentes waarschijnlijk niet worden toegestaan een hoofddoekje te dragen. De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) kan dan wel van oordeel zijn dat er geen goede argumenten zijn om religieuze kledingstukken als hoofddoekjes en tulbanden bij de politie te verbieden, een meerderheid van de Tweede Kamer, waaronder tenminste twee regeringspartijen, oordeelt daar heel anders over.

Dat bleek vanmiddag toen PVV-Kamerlid Hero Brinkman de kwestie aansneed tijdens een debat met PvdA-minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Brinkman wees erop dat een politievrouw met een hoofddoekje geen schijn van kans maakt als ze moet optreden tegen Marokkaanse relschoppers. De PVV is sowieso gekant tegen het dragen van hoofddoekjes omdat die ''discriminerend'' zijn en de ''integratie niet bevorderen''. De fracties van CDA, VVD en ChristenUnie hebben om diverse redenen ook bezwaar tegen geloofsuitingen van politieagenten.

Het CDA vindt dat een duidelijke geloofsuiting niet past bij het politieambt. De ChristenUnie is tegen het dragen van een hoofddoekje en andere religieuze symbolen bij de politie, omdat dat het onafhankelijke karakter van de overheid zou kunnen schaden. Regeringscoalitiepartij PvdA heeft nog geen standpunt over de kwestie ingenomen.

De Raad van Hoofdcommissarissen is van mening dat het noodzakelijk is dat agenten neutraal overkomen. De raad vindt dat deze eis moet worden vastgelegd in de nieuwe kledingregels. Die regels moet minister Ter Horst nu opstellen.

Nintendo milieu-onvriendelijkste elektronicabedrijf

Normaliter probeert Greenpeace met een stel rubberboten olietankers tegen te houden, maar zo af en toe houden ze zich ook bezig met de milieu(on)vriendelijkheid van elektronicabedrijven. Naast de fabrikanten van TV's en computers zijn nu ook de participanten in de gamesmarkt onder handen genomen.

Sony, die al langer onder controle van Greenpeace staat, doet het behoorlijk goed met 7,5 van de 10 punten. Microsoft doet het al een heel stuk slechter met 2,7 van de 10 punten voor milieuvriendelijkheid. De kroon wordt echter gespannen door Nintendo. Het bedrijf wist namelijk, als enige, het te presteren om 0 punten binnen te slepen. Dit aantal punten is vooral te wijten aan de omgang met schadelijke stoffen en chemicaliën. Nintendo heeft daarentegen wel de console die voor de meeste vetverbranding zorgt.


Hier de gehele testschijf van Greenpeace

CD: Cobblestone Jazz - 23 Seconds

Het illustere trio Danuel Tate, Mathew Jonson en Tyger Dhula vormt samen Cobblestone Jazz. Het album 23 Seconds bestaat uit twee cd`s en wordt uitgegeven door het legendarische label Studio !K7. De eerste cd bestaat uit studiowerk en op de tweede cd vinden we de registratie van Cobblestone Jazz Live At Mondo Madrid May 10th 2007. Als toetje zijn de twee underground-hits Dump Truck en India In Me toegevoegd aan de tweede schijf. Het geheel wordt geleverd in een digipack met bijpassend artwork.

Cobblestone Jazz – 23 Seconds

Moslimraad gaat actie tegen Wilders-film ondernemen

De Nederlandse Moslimraad (NMR) heeft vandaag juridische stappen aangekondigd om de omstreden Koran-film die PVV-leider Geert Wilders wil maken en uitzenden, tegen te houden. Ook wil de NMR campagne voeren om een tegengeluid te laten horen. ''Ik denk niet dat Wilders de Koran heeft gelezen, evenals het Wetboek van Strafrecht, want discrimineren mag niet'', aldus de voorzitter van de raad.

De Moslimraad zegt het ergste te vrezen als Wilders daadwerkelijk met een film over de Koran komt, waarin de PVV-leider wil aantonen dat de Koran een fascistisch boek is. De raad is bang dat er rellen komen, zoals in Frankrijk.

NMR-voorzitter Abdelmajid Khairoun betreurt de plannen van Wilders ten zeerste: ''Hij blijft maar blijft provoceren. We vrezen het ergste als dit werkelijkheid wordt. Het laatste woord is dan aan de jongens op straat. Die kunnen wij dan niet meer tegenhouden, kijk naar Frankrijk'', zegt de voorzitter.

Wilders kwetst volgens Khairoun niet alleen moslims, maar heel Nederland. Hij verwacht veel negatieve reacties uit het buitenland. ''Andere landen zullen het niet begrijpen. Ik ben bang dat veel Nederlandse producten geboycot zullen worden, net als bij de Deense spotprenten affaire.''

Een andere overkoepelende Nederlandse moslimorganisatie, het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) wilde vandaag niet reageren op de plannen van Wilders. ''Het is niet de eerste keer dat Wilders iets negatiefs over de Koran zegt, meer wil ik voorlopig niet zeggen'', aldus voorzitter Driss el Boujoufi.

Winterverhalen 2

Ze snikte hevig en stond op het punt hysterisch te worden. Ik zag de bui al hangen. Haar ouders zouden nu haar kamen binnenstormen en me naakt de straat op smijten. Snel legde ik mijn hand op haar mond om zo verder dramatisch geluid te voorkomen. Ze keek me angstig aan, maar ik wist tenslotte haar gerust te stellen door haar bezwete rug lieflijk te strelen. Ze leek iets meer tot rust te komen en sloot haar armen om mijn lichaam heen. Zachtjes beet ze in mijn schouder.

Nationale feestdag voor Sinterklaas?

Icoon BinnenlandsDe meeste Nederlanders lijken het sinterklaasfeest onze belangrijkste traditie te vinden. Dat is de voorlopige uitkomst van een onderzoek van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur. In de enquête van enkele weken geleden gaf 90 procent van de inzenders aan het sinterklaasfeest het belangrijkste volksfeest te vinden.

Ineke Stroucken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur vraagt zich daarom af of we Sinterklaas niet moeten uitroepen tot nationale feestdag. "Er is een aantal dagen die we bestempelen als nationale feestdagen. Denk aan Hemelvaart, Kerstmis en Pasen. Maar als Nederlanders zeggen Sinterklaas belangrijk te vinden, moet daar misschien verandering in komen.''
Nationale feestdag?

Bedrijven vuistdiep in kandidaten VS

Icoon AmerikaBedrijven blijken vuistdiep in de campagnes van de Amerikaanse presidentskandidaten voor 2008 te zitten. Vooral financiële instellingen gooien de kandidaten aan zowel Democratische als Republikeinse zijde dood met geld. De naam van zakenbank Goldman Sachs komt veelvuldig voor op de hoogste plaatsen in de lijsten.

Zelfs het mediaconglomeraat News Corporation spendeert bijna 100.000 dollar aan de campagne van Hillary Clinton. Opvallenden bij Democraat Barack Obama zijn een tweetal universiteiten die samen ruim een kwart miljoen voor de 'zwarte' presidentskandidaat overhebben. Het advocatenkantoor Bracewell & Giuliani stort 103.000 dollar in de kas van presidentskandidaat en mede-eigenaar Rudy Giuliani.

De libertarische Ron Paul doet het slecht bij de bedrijven. Zijn niet-particuliere donaties komen vooral van softwarebedrijven en het Amerikaanse leger, waarschijnlijk vanwege zijn felle kritiek op het defensiebeleid van Bush. Toch weet Ron Paul op dit moment evenveel fondsen te werven als zijn tegenstanders: de campagnekas van Paul staat de laatste maanden roodgloeiend door giften van Amerikaanse burgers.

Op 5 november zamelden Ron Paul-supporters binnen 24 uur een recordbedrag van 4,3 miljoen dollar in. Andere kandidaten die na dit succes een zelfde soort actiedag organiseerden faalden jammerlijk: presidentskandidaat Fred Thompson haalde op zijn dag slechts 8.200 dollar binnen. Obama wist op zijn actiedag 4.640 dollar op te halen.


Amerikaanse particulieren mogen maximaal 2.300 dollar storten

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

CDA en PvdA voor extra geld spoor naar Noorden

Icoon VervoerDe PvdA en het CDA in de Tweede Kamer willen 160 miljoen euro beschikbaar stellen voor verbeteringen aan het spoor naar het Noorden.

De twee regeringsfracties steunen het kabinetsbesluit om af te zien van de Zuiderzeelijn, een snelle spoorverbinding tussen Groningen en Amsterdam. Bestuurders uit het Noorden riepen de Kamer vanmiddag nog op dat besluit terug te draaien. Ze voelen zich ook tekortgedaan met de 2 miljard euro aan investeringen ter versterking van de economische structuur, die het kabinet ter compensatie heeft aangeboden.

PvdA-Kamerlid Diederik Samsom wil met het extra geld uit het spoorbudget de verbinding tussen Zwolle en Leeuwarden en Zwolle en Groningen verbeteren. CDA'er Ger Koopmans koppelt er wel de voorwaarde aan dat eventuele extra kosten voor spoorprojecten voor rekening van de regio komen.

Het Noorden krijgt wat hem betreft de regie over de uitvoering van het compensatiepakket, maar neemt ook de risico's op zich. ''Als er geld overblijft mogen ze dat houden, maar worden projecten duurder dan is dat voor rekening van het Noorden.''

Christenen boos over housefeest in kerk

De fractie van de ChristenUnie/SGP in de gemeente Westland maakt zich boos over muziekfeesten die worden gehouden in de Oude Kerk in Naaldwijk. De fractie wil dat de gemeente een verbod instelt. Directe aanleiding is een houseparty die afgelopen weekeinde werd gehouden in de monumentale kerk.

Een kerk is volgens de fractie niet geschikt voor het houden van een feest ''waarbij muziek ten gehore wordt gebracht die in schrille tegenstelling staat tot de psalmen en gezangen tot Gods eer.'' De combinatie van een housefeest en een kerk noemt fractievoorzitter Arie van Heteren ''een soort vloeken in de kerk.''

Bovendien meent de ChristenUnie/SGP-fractie dat de Oude Kerk schade heeft opgelopen door geluidstrillingen van de muziek. Tevens zouden wildplassers de muren hebben aangetast. De christelijke partij is daarover ''zeer geschokt en bedroefd''.

De Oude Kerk is in de vijftiende eeuw gebouwd en een rijksmonument.

Met dank aan xpompompomx en mouthman voor de submit.

Nieuwe vredesonderhandelingen MO

Icoon Isra묯PalestinaDe Palestijnse president Abbas en de Israëlische premier Olmert zijn na langdurig onderhandelen overeengekomen vernieuwde vredesonderhandelingen te starten. Dit besluit vond plaats op de door president Bush georganiseerde conferentie in Annapolis (Maryland, VS).

Het beoogde doel is om voor het eind van 2008, wanneer de Amerikaanse president noodzakelijkerwijs de 'Oval Office' moet verlaten, een vredesverdrag te hebben getekend. Dit zou de momenteel zeer matige reputatie van Bush, die aan het begin van zijn termijn beloofde zich in te zetten voor de vrede maar daar tot nu toe weinig van liet zien, op de valreep kunnen opvijzelen.

Mede vanwege deze opvallende timing en de onderhandelingsresultaten uit het verleden zijn veel analisten kritisch over de vredesconferentie. Zo wordt er onder andere opgemerkt dat alle drie de betrokken leiders momenteel weinig draagvlak hebben voor daadwerkelijke concessies. Olmert is onpopulair vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij een corruptieschandaal; Abbas verloor onlangs de controle over de Gazastrook aan het democratisch gekozen Hamas, en ook de steun voor Bush aan het thuisfront heeft inmiddels een recordlaagte bereikt.

Naast deze persoonlijke kwesties spelen onder de oppervlakte dezelfde hete hangijzers als bij vorige vredesonderhandelingen: de toekomstige grenzen van de twee staten, het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen, de Joodse nederzettingen in de bezette gebieden en de toekomstige status van Jerusalem. Geen van de betrokken partijen heeft nog aangegeven hun standpunten ten aanzien van deze kwesties bij te willen stellen.

Oude Kamphuis gaat weer voetballen

Niels Oude Kamphuis heeft zijn voetbalschoenen weer uit het vet gehaald. De dertigjarige middenvelder gaat spelen voor zaterdaghoofdklasser Excelsior '31 uit Rijssen.

De KNVB keurde de overschrijving van de in Rijssen woonachtige Oude Kamphuis goed, waardoor hij sinds vorig weekend speelgerechtigd is voor het eerste elftal van Excelsior '31. Bij die club trainde hij al geregeld mee.

In mei van dit jaar beëindigde Oude Kamphuis bij FC Twente zijn voetballoopbaan. Daarvoor kwam hij uit de Duitse clubs Borussia Mönchengladbach en Schalke 04, dat hem eerder weghaalde bij FC Twente. In 2001 speelde Oude Kamphuis zijn eerste en enige interland. Hij viel tien minuten voor tijd in tijdens Engeland - Nederland.

'Bouterse heeft aanslagen voorbereid'

Icoon BuitenlandsDe Surinaamse minister van Justitie, Chan Santokhi, heeft woensdag fors uitgehaald naar oud-legerleider Dési Bouterse. Hij zegt over informatie te beschikken dat Bouterse aanslagen in zijn eigen land voorbereid, met het oog op het begin van het proces rond de Decembermoorden.

Bouterse zou samen met zijn achterban een 'enorme destabilisatie' van Suriname voorbereiden. Er zouden plannen zijn voor diverse moordaanslagen op belangrijke functionarissen, inclusief Santokhi zelf.

Het proces rond de Decembermoorden uit 1982 moet vrijdag beginnen. Bouterse, die als hoofdverdachte wordt gezien, heeft altijd gezegd niet voor de krijgsraad te zullen verschijnen.

Volgens Santokhi heeft een arrestatieteam van de politie twee weken geleden een inval gedaan waarbij behalve Surinamers ook 'buitenlanders' zijn gearresteerd. Zij waren volgens de bewindsman in een vergevorderd stadium met het plannen van een aanslag.

Er zou 'keiharde informatie' beschikbaar zijn waaruit bleek dat 'mensen uit het buitenland' zijn ingehuurd om aanslagen te plegen. Ook zouden er zich bewapende aanhangers van Bouterse in het binnenland van Suriname bevinden, wachtend op een signaal om in actie te komen.

Santoki sluit een mogelijke alliantie tussen de Bouterse-aanhang en de georganiseerde misdaad niet uit. Volgens Santokhi staat de ontwikkeling van de democratie en toekomst van Suriname op het spel.

Subheader
Dési Bouterse plant aanslagen?


Ook op het Fok!Forum kan je meekletsen over de toestand in Suriname

Silent Hill 5 laat zich zien in scans

Het officiële Britse PlayStation Magazine had een special over Silent Hill 5. Hier zijn een aantal scans van verschenen, die wij jullie niet willen onthouden. Zoals is te zien zullen de altijd charmante verpleegsters weer van de partij zijn. Silent Hill 5 moet ergens in 2008 uitkomen op de PS3 en Xbox 360.




Silent Hill 5 zal het eerste deel van de survival horror serie zijn die op de PS3 en Xbox 360 uitkomt. In dit deel neemt de speler de rol van Alex Shepherd op zich. Deze oorlogsveteraan keert huiswaarts om de mysterieuze verdwijning van zijn jongere broertje, Joshua, op te lossen. Zijn reis zal hem leiden door Shepherd’s Glen om uiteindelijk in de lege straten van Silent Hill te belanden. Het spel zal een nieuwe verbetert vechtsysteem kennen, met nieuwe aanvallende en verdedigende technieken om zo het duivelse gespuis te lijf te gaan. Ook de bekende puzzels zullen weer terug keren, en zullen dit maal nog interactiever worden.

Asteroids & Asteroids Deluxe op XBLA

Zoals elke woensdag is er vandaag ook weer een game verschenen op Xbox Live Arcade op de Xbox 360. Deze keer gaat het om een bundel met twee games: Asteroids en Asteroids Deluxe. Deze bundel kan voor 400 MS-punten gekocht worden (ongeveer 5 euro).

Asteroids is in 1979 voor het eerst uitgegeven door Atari en een jaar later kwam de opvolger Asteroids Deluxe alweer uit. Nu kun je beide games weer spelen op de Xbox 360, met HD-graphics, anti-aliasing en Dolby Digital Surround geluid. In de games zijn ook twaalf achievements te vinden en kun je de scoren vergelijken met de rest van de wereld in de leaderboards. De mode Throttle Monkey zit er bij: speel de games op een hogere snelheid.



Pluchen krokodil zorgt voor vertraging

Icoon BizarEen enorme pluchen krokodil heeft vandaag een vlucht van Ryanair tussen de Italiaanse steden Rome en Bergamo twee uur aan de grond gehouden. Dat meldden de Italiaanse kranten woensdag.

Onenigheid over de vraag waar het dier moest worden opgeborgen, verhitte de gemoederen aan boord zo ernstig dat de gezagvoerder besloot niet te vertrekken.

De eigenaar van het speelgoedbeest had de krokodil als handbagage meegenomen in de cabine en op de vloer in het gangpad gelegd. Daar mocht het beest van het cabinepersoneel niet blijven, waarop een ruzie met de eigenaar ontstond. Er moest zelfs politie aan te pas komen.

De passagiers, die door de intercom te horen hadden kregen dat de vertraging de 'schuld' was van de krokodil, raakten verdeeld. Sommigen opperden het beest op de achterste rij lege stoelen te leggen, anderen vonden dat de eigenaar met zijn krokodil maar moest vertrekken. Een non kon de gemoederen bedaren, waarna de passagier en de krokodil het vliegtuig verlieten en de vlucht met twee uur vertraging alsnog kon vertrekken.

'Schnappi vliegt toch niet mee.'

Google stopt miljoenen in schone energie

Icoon DigitalGoogle gaat honderden miljoenen steken in schone energie. Het bedrijf wil binnen een paar jaar voldoende goedkope schone elektriciteit kunnen opwekken om een stad als San Francisco van stroom te kunnen voorzien. Deze één gigawatt aan elektriciteit zou goedkoper moeten worden dan stroom uit conventionele kolencentrales.

De zoekmachine huurt daarvoor een groep wetenschappers en deskundigen in die onderzoek gaan doen naar duurzame stroombronnen als zonne- en windenergie. Google wil zelf dit jaar al CO2-neutraal zijn. Door de servers van hun zoekmachine en andere diensten is Google een grootverbruiker van elektriciteit. Ook deze moeten in de toekomst efficiënter met energie omgaan.

Het hoofdkantoor van Google wordt al voorzien van een zonne-energie door middel van een zonne-installatie van 1,6 megawatt in het Californische Mountain View. Eerder lanceerde Google in samenwerking met verschillende andere technologiebedrijven een campagne om computerapparatuur energiezuiniger te maken.

Ook roept het samenwerkingsverband consumenten op onder hun eigen steentje bij te dragen, door bijvoorbeeld een efficiënte computervoeding te kopen of de pc uit te zetten als deze langere tijd niet gebruikt wordt. Een pc het hele jaar aan laten staan kost al snel honderden euro's aan elektriciteit.


Google: "Don't be evil"

Eurlings wil wel proef met antigeluid

Icoon WetenschapCDA-minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat staat welwillend tegenover proeven om geluidsoverlast van Schiphol te lijf te gaan met zogeheten antigeluid. Onderzoeksinstituut TNO meent dat het dreunende lawaai van vliegtuigen kan worden gedempt door in tegengestelde richting geluidsgolven van dezelfde frequentie uit te zenden met luidsprekers.

Dergelijk antigeluid zou mogelijk de overlast in Hoofddorp verminderen die afkomstig is van startende vliegtuigen op de Polderbaan. Volgens TNO kunnen met behulp van antigeluid ook 'stiltegebieden' worden gecreëerd in de tuin, zodat bewoners ongestoord buiten kunnen zitten. In theorie is het zelfs mogelijk een soort akoestische muur met antigeluid te maken waarmee grotere gebieden worden afgeschermd.

Critici zetten grote vraagtekens bij de haalbaarheid van antigeluid. Eurlings is evenwel bereid om mee te betalen aan proeven met zo'n systeem in slaapkamers in Hoofddorp.

Activision wil goedkopere consoles

Bobby Kotick van Activision heeft kenbaar gemaakt dat hij graag wil dat de prijzen van de huidige next-gen consoles zakken tot maximaal $199 in de komende twee jaar. Volgens hem is dit noodzakelijk om de grote massa te blijven bereiken en natuurlijk ook om de kansen te vergroten dat Activision nog meer winst gaat maken.

"De Wii zet met zijn huidige prijs een standaard en een verwachting. Mensen zeggen dat de Wii technisch gezien minder complex is, al denk ik niet dat dit de consument veel uitmaakt." aldus Kotick.

Hij voegt toe: "In de volgende twee jaar moeten de prijzen onder de $199 liggen en er is te verwachten dat de Nintendo Wii tegen die tijd gezakt zal zijn naar een prijs van zo'n $129."

De reden achter deze woorden van Kotick zijn natuurlijk vrij simpel. Hoe goedkoper de consoles worden, des te meer er verkocht zullen worden. Dit houd dan weer in dat er meer potentiele consumenten zijn die games van Activision kunnen aanschaffen.

Nieuwe batterij voor PSP verdubbelt speelduur

Volgende maand zal er in Amerika een nieuwe batterij gaan verschijnen voor de PSP. Deze batterij zou de standaardbatterij die nu bij de PSP Lite verkocht wordt overtreffen door twee keer zo lang mee te gaan tijdens het gamen op de PSP.

De batterij (2200 mAh) zal verkocht gaan worden voor zo een 45 dollar en Sony benadrukt dat de batterij zo lang mee zal gaan dat je nu echt tijdens lange vliegreizen kunt blijven gamen. De batterij zal in een pakket komen waarbij ook een cover zit, deze zal verschijnen in de kleuren zilver en zwart. Er is gekozen om deze cover bij het pakket te voegen aangezien de nieuwe batterij iets dikker is dan de standaardbatterij en de cover zorgt ervoor dat de PSP er nog steeds gestroomlijnd uit zal zien. Ga er maar wel vanuit dat de nieuwe batterij ook echt alleen maar op de nieuwe versie van de PSP (Lite-versie) zal werken en niet op de oudere versie.

Het pakket zal ergens midden december in Amerika verkocht gaan worden. Een EU-release is nog niet bekend.

Omroep weet niets over film van Wilders

De publieke omroepen zijn niet door Geert Wilders benaderd met het verzoek zijn voorgenomen provocerende film uit te zenden. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is niets bekend over mogelijke interesse van publieke omroepen voor de koran-film.

De fractievoorzitter van de PVV liet eerder vandaag weten dat hij werkt aan een film waarin de koran wordt neergezet als een fascistisch boek. Het is de bedoeling dat de film in januari op de tv komt. Naar verluidt zouden enkele publieke omroepen interesse hebben in de film.

''In het uitzendschema voor januari staat geen film van Geert Wilders ingepland. Mocht een omroep plaats willen maken voor een extra uitzending, dient dat eerst met de zendercoördinatoren te worden overlegd'', aldus de NPO.

Een mogelijkheid om de film op tv te krijgen, zou zijn via de zendtijd voor politieke partijen. Elke partij mag per jaar zeventien uitzendingen van bijna drie minuten maken in dat kader. Het Commissariaat voor de Media houdt toezicht op de uitzendingen, maar dat gebeurt pas achteraf. Het is niet bekend hoe lang de film van Wilders zal zijn.

'Niet op uit om te beledigen'
Wilders heeft vanmiddag  na afloop van een debat in de Tweede Kamer laten weten dat hij er met zijn film over de Koran niet op uit is mensen te beledigen. Als dat wel gebeurt, is dat ''jammer maar niet mijn probleem''

Hij zal met de korte maar ''stevige'' film zijn eerder verkondigde standpunten over de Koran op een beeldende manier uitdragen. De PVV-leider wil daarmee laten zien dat het voor moslims heilige geschrift een ''verschrikkelijk en fascistisch'' boek is dat mensen nog altijd inspireert tot ''verschrikkelijke'' daden.  ''Ik hoop dat het de ogen van mensen opent dat de Koran à la Mein Kampf verboden moet worden'', zei Wilders tegen de pers.

PS3 de nieuwe droom voor hackers?

De PlayStation 3 heeft tijdens een officieel onderzoek, Folding@Home genaamd, naar vouwen van eiwitten zichzelf al bewezen als een krachtige rekenmachine. De console is perfect voor mensen die veel ruwe processorkracht willen en voor hackers zou de PS3 zelfs een droom kunnen zijn.

Nick Breese, een Nieuw-Zeelander die zich specialiseert in het onderzoeken van de veiligheid van computers, heeft onderzoeken gedaan met de PS3. Volgens hem is de PS3 in staat om tot honderd keer sneller codes te kraken dan de huidige Intel processoren. Het is niet zo dat hij meer kan dan een normale PC, want er bestaat weldegelijk gespecialiseerde PC hardware die hetzelfde kan bereiken. De prijs hiervan is echter niet gering, maar de relatief lage prijs van een PS3 kan ervoor zorgen dat meer hackers toegang hebben tot de benodigde hardware.
Met de rekenkracht van de console zijn de beveiligingen op bijvoorbeeld PDF en Zip bestanden is niet langer veilig voor aanvallen.

De console blijkt perfect voor het kraken van codes, omdat de berekeningen die nodig zijn voor het kraken vergelijkbaar zijn met de berekeningen die gemaakt moeten worden om 3D omgevingen op je scherm te toveren.
Meer geavanceerde beveiligingstechnieken blijven echter wel veilig, denk hierbij bijvoorbeeld aan internetbankieren.
Nick Breese heeft dit onderzoek uitgevoerd om ervoor te zorgen dat er nog betere codetechnieken ontwikkeld kunnen worden.

Duizenden kuikens gedumpt in Parken Brussel

Icoon WeirdOngeveer 5000 levende kuikens zijn de afgelopen dagen achtergelaten in dozen in Brusselse parken. Dat schrijven de Vlaamse kranten De Standaard en De Morgen vandaag. De kuikens mochten niet mee aan boord van een vlucht naar Ethiopië. Medewerkers van de luchthaven in Zaventem hebben vervolgens de dieren mee naar huis genomen, maar het thuisfront was daar in veel gevallen niet blij mee.

De vogelbescherming heeft de afgelopen dagen steeds meer meldingen gekregen van dozen vol met kuikens die waren achtergelaten in Brusselse parken. De vogelbescherming heeft intussen opvanggezinnen voor een groot aantal kuikens gevonden, maar ook andere dierenopvangcentra zijn er blij mee: daar dienen de kuikens als voer voor de slangen.

'kwek, kwek, kwek, ik ben een kuikentje..'

Filmbundel voor PlayStation 3

Dat de PlayStation 3 gebruik maakt van een Blu-Ray speler weten we natuurlijk allemaal. Voorheen kwamen er al eens filmbundels met Blu-Ray films uit voor de PlayStation 3. Dit om de consumenten meteen kennis te laten maken met deze vrij nieuwe speler. Onlangs is bekend gemaakt dat er weer een nieuwe filmbundel voor de PlayStation 3 zal verschijnen.

In januari krijgen de consumenten namelijk de kans een 40GB PlayStation 3 te kopen met de Blu-Ray versie van Harry Potter and the Order of the Phoenix. Dit pakket vervangt dan de bundel 40GB PlayStation 3 inclusief de Blu-ray film Spiderman 3. Het pakket zal nog steeds te verkrijgen zijn voor 399 euro.

De verkoop van Blu-Ray films is de laatste tijd enorm gestegen en dit komt dan deels natuurlijk ook door de PlayStation 3. Titels als '300' en 'Casino Royale' deden het erg goed en gingen als warme broodjes over de toonbank.

Wat denken jullie? Gaat Blu-Ray uiteindelijk winnen van HD-DVD?

Uwe heeft het weer hoog in zijn Boll



Uwe Boll doet er alles aan om het imago van zijn nieuwste film Postal hoog te houden. Zijn film werd namelijk zeer slecht ontvangen door zowel filmcritici als door de gamepers.

Boll beweert nu echter dat zijn film door de bioscoopbezoekers beter gevonden wordt dan de film Titanic. Zijn redenatie hiervoor komt van de site Internet Movie Database.

Op Imdb heeft Postal gemiddeld meer 9 en 10 scores gekregen dan Titanic. 43,7% van de mensen geeft Postal minimaal een 9, terwijl dit bij Titanic maar 39,6% is. Boll negeert echter wel het feit dat Postal slechts een gemiddelde score haalt van 5,9 haalt tegenover de 7,1 van Titanic. Ook negeert hij het feit dat het aantal stemmers bij Titanic een flink stuk hoger ligt.

Postal 9-10 43,7%
Votes Percentage Rating
927 39.8% 10
91 3.9% 9
101 4.3% 8
91 3.9% 7
94 4.0% 6
55 2.4% 5
42 1.8% 4 55 2.4% 3
103 4.4% 2
771 33.1% 1
Arithmetic mean = 5.9. Median = 7

Titanic 9-10 39,6%
Votes Percentage Rating
41,473 27.7% 10
17,834 11.9% 9
21,797 14.6% 8
20,302 13.6% 7
13,002 8.7% 6
8,775 5.9% 5
5,351 3.6% 4
4,397 2.9% 3
3,445 2.3% 2
13,250 8.9% 1
Arithmetic mean = 7.1. Median = 8

Postal is een film die gebaseerd is op de gelijknamige videogame van developer Running With Scissors. In de game wordt de Postal Dude ontslagen en wordt zijn leven tot een hel gemaakt door zijn vrouw. Hierdoor knapt er iets bij het personage wat leid tot moordzuchtige en zeer grove acties, waarbij je langzaam in een complot belandt.

Final Fantasy IV klaar voor de verkoop

Nu zullen jullie allemaal denken: 'Huh, Final Fantasy IV is al eeuwen oud! En nu pas klaar voor de verkoop?!'. Maar we hebben het hier over de remake van Final Fantasy IV op SNES (en later verscheen het spel ook op de PlayStation en de GBA). We hebben nu te maken met een derde remake en dat voor de Nintendo DS.

Final Fantasy IV voor op de Nintendo DS is volgens Square Enix nu helemaal klaar en ligt dus ook te wachten op vervoer naar de winkelschappen. De Japanse winkelschappen weliswaar, daar waar het spel op 20 december van dit jaar zal arriveren. De EU-release van het spel ligt rond het eerste kwartaal van het jaar 2008, dit natuurlijk omdat het spel omgezet dient te worden in andere talen. Als wij de exacte EU-releasedatum van het spel weten, zullen wij het jullie ook melden.

Wat vinden jullie van al deze remakes?

Nu ook datingsite voor 'lelijke' mensen

Icoon OpmerkelijkDe datingsite mooiemensen.com heeft nu concurrentie. De schrijver Kluun, pseudoniem voor Raymond van de Klundert, heeft als reactie lillekemeense.com opgezet. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt in een radioshow van Giel Beelen. De schrijver hoopt hiermee de ‘lelijke’ mensen hulp te kunnen bieden.

De minder gelukte exemplaren bieden zich, in Tilburgs dialect, aan. De schrijver staat zelf ook op de site, opgedirkt met jaren ’80-bril en kapsel. Kluun is bekend van de boeken ‘De weduwnaar’ en ‘Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!’. In het laatste boek kunnen aanstaande vaders lezen wat hun te wachten staat.

Bond beslist begin december over Vandereycken

Op 8 december weet bondscoach René Vandereycken of de Belgische voetbalbond (KBVB) met hem verder wil. Het uitvoerend comité van de bond komt dan bijeen om te beslissen over een nieuw contract.

Aankomende maandag moet Vandereycken zich tegenover de technische commissie verdedigen voor de gemaakte keuzes in de mislukte EK-kwalificatie.

In Poule A van de EK-kwalificatie, eindigden de Rode Duivels als vijfde achter Polen, Portugal, Servie en Finland. In de strijd om de WK-kwalificatie van 2010 moeten de Belgen het opnemen tegen onder meer Turkije en Spanje.

Final Fantasy XII: Revenant Wings in beeld

Onlangs zijn er gameplay-beelden van Final Fantasy XII: Revenant Wings opgedoken. Het filmpje laat zien hoe onder andere het gevechtssysteem is geïmplementeerd in het spel.

Final Fantasy XII: Revenant Wings speelt zich een jaar na de gebeurtenissen van Final Fantasy XII (speelbaar op de PS2) af. Je krijgt te maken met dezelfde wereld (Ivalice) en personages (Vaan en Balthier) die al in FFXII geïntroduceerd zijn.

Game-industrie profiteert van staking scriptschrijvers



In Hollywood is nu al reeds drie weken lang een staking aan de gang van de Writers Guild of America. Dit is het verbond van alle radio, televisie en filmscriptschrijvers in dat land.

Zoals velen ook bij ons al gemerkt hebben heeft dit voor bijvoorbeeld een hoop TV-series gevolgen. Prison Break en 24 zijn uitgesteld, Heroes komt in december tot een vroegtijdig einde, er worden al een hele tijd geen nieuwe Amerikaanse talkshows meer opgenomen etc.

Het klinkt misschien wat raar, maar er is ook een industrie die juist profiteert van deze staking, namelijk de game-industrie.
De game-industrie valt niet onder de Writers Guild of America en de scriptschrijvers mogen dus wel blijven schijven voor nieuwe games. Er gaat niet zo veel geld om voor hen in deze wereld, maar het is wel dé manier om nog wat extra centjes te verdienen tijdens de staking.
Voorlopig heeft de staking dus juist een positief effect voor gamers. Laten we hopen dat hier een aantal mooie games met zeer diepgaande verhaallijnen uit voortkomen.

Kovac stopt na EK als international

Niko Kovac, de aanvoerder van het Kroatische nationale elftal, heeft bekend gemaakt dat hij zijn interlandcarrière na het Europees kampioenschap van volgend jaar zal beëindigen.

De inmiddels 36-jarige Kovac, die speelt bij Red Bull Salzburg, speelde al 72 interlands voor zijn vaderland. "Ik wil afscheid nemen met een mooi resultaat op het EK", aldus de voormalig speler van Bayern München en Hertha BSC.

'Kerstman is uit de bijbel afkomstig'

Icoon OpmerkelijkDe kerstman is een personage uit de bijbel. Althans, dat denkt elf procent van de Nederlanders. Zijn commerciële concurrent Sinterklaas is volgens bijna twee procent afkomstig uit de bijbel. Dit is vandaag gebleken uit een onderzoek van de website Vergelijk.nl onder ruim 2700 mensen.

Volgens meer dan de helft van de ondervraagden is de Kerstman eigenlijk afgeleid van Sinterklaas. Een kwart heeft geen flauw idee waar de Kerstman nou eigenlijk vandaan komt, en de rest denk dat de beste man een verzinsel is van Coca Cola.

Nederlandse kolonisten namen in de 17e eeuw Sinterklaas mee naar Amerika. Vermoedelijk is de Kerstman hier een afgeleide van. Coca Cola heeft er wel mee te maken; het uiterlijk van de Kerstman is in verregaande mate bepaald door de Amerikaanse frisdrankfabrikant.

Franse seriemoordenaar opgepakt

Icoon Misdaad Een Franse 68-jarige travestiet is gisteravond in de stad Mulhouse gearresteerd. De man wordt verdacht achttien mensen te hebben vermoord. Zijn slachtoffers waren voornamelijk homoseksuelen. Dat heeft een woordvoerder van justitie vandaag naar aanleiding van een bericht in de regionale krant L'Alsace bevestigd. De man werkte als travestiet in Duitse en Franse cabarets.

De man vermoordde zijn slachtoffers tussen 1980 en 2002. Justitie geeft aan dat hij een medeplichtige zou hebben gehad, maar die zit nu al vast wegens moord op een verzekeringsmakelaar. Tien kennissen van de 68-jarige man zijn eveneens opgepakt voor verhoor.

Simons mag training hervatten

Timmy Simons mag de training hervatten bij PSV. De Belg kampt met een rugblessure, maar heeft geen letsel. Dat heeft een mri-scan maandag uitgewezen. Door de kwetsuur ontbrak de aanvoerder van de Eindhovenaren gisteren in Rusland, waar PSV in de Champions League met 0-1 won van CSKA Moskou.

"Timmy heeft van de dokter groen licht gekregen om de training te hervatten", aldus zaakwaarnemer Guy Bonny. "Ik denk dat het duel zaterdag met De Graafschap nog wat vroeg komt. Een week nadien zal hij weer inzetbaar zijn."

Doekjes voor 55 miljoen euro het riool in

Icoon ShockingJe kent ze vast wel, de makkelijke wegwerpdoekjes om even wat stof op te ruimen of het vochtige toiletpapier om je prachtige billen mee te reinigen. Dat veel mensen die doekjes in het toilet deponeren en daarmee 55 miljoen euro wegspoelen was vast niet bekend. Het betreft dan ook 55 miljoen euro die nodig is voor het schoonhouden van het riool en de zuiveringspompen.

Rioned, de stichting voor rioolbeheer, meldde woensdag dat deze wegwerpdoekjes verstoppingen in rioleringen kunnen veroorzaken en dat water- en zuiveringspompen storingen krijgen. De Nederlandse huishoudens kost dit zo'n 25 miljoen euro per jaar en de gemeenten en waterschappen ongeveer 30 miljoen.

"Vaak wordt ten onrechte gedacht dat 'billendoekjes' en vochtig toiletpapier door het toilet kan worden gespoeld", aldus Rioned. De stichting hoopt dan ook dat de producenten op de verpakkingen willen gaan vermelden dat de doekjes na gebruik niet door het toilet moeten worden getrokken.

Negentig procent van de gemeenten heeft te kampen met pompstoringen, veroorzaakt door de wegwerpdoekjes. De helft van de gemeenten kampt met rioolverstoppingen. Bij particulieren zou het gaan om 300.000 verstoppingen per jaar.

Met dank aan Damenace voor de submit.

Luigi Bruins niet inzetbaar tegen Heracles

Trainer Bert van Marwijk kan, in tegenstelling tot eerdere berichten, komend weekeinde geen beroep doen op Luigi Bruins. De middenvelder van Feyenoord is niet voldoende hersteld van een hamstringblessure.

Van Marwijk mist zondag daarnaast de aanvallend ingestelde spelers Nicky Hofs en Tim Vincken wegens blessures en Michael Mols is niet van de partij vanwege een schorsing. Feyenoord heeft Chun-soo Lee voor enkele weken teruggestuurd naar Zuid-Korea omdat hij nog altijd aanpassingsproblemen heeft.

Tests Schumacher en Fisichella bij Force India

Giancarlo Fisichella, Franck Montagny en Ralf Schumacher gaan volgende week testen voor Force India F1. Later in de week zullen Christian Klien, Vitantonio Liuzzi, Roldan Rodriguez en Giedo van der Garde tests uitvoeren bij het voormalige Spyker F1.

Fisichella hoopt zijn contract bij Renault F1 te kunnen verlengen tot en met 2008, maar omdat Renault haar coureurs voor volgend jaar nog niet heeft bekend gemaakt, heeft de Italiaan toestemming gekregen om een testrit uit te voeren bij Force India. Schumacher heeft daarentegen de zekerheid dat hij in 2008 niet bij zijn oude team Toyota rijdt, maar heeft ook nog geen contract voor komend seizoen.

Kamermeerderheid wil growshops verbieden

Een voorstel van het CDA om growshops te verbieden, kan rekenen op steun van een meerderheid van de Tweede Kamer. Het voorstel wordt gesteund door de VVD, de PVV, de ChristenUnie en de SGP.

Volgens CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma zijn de growshops onderdeel geworden van de georganiseerde wietteelt en -handel en moeten ze daarom worden verboden. Begin vorig jaar was het CDA al bezig met een verbod op de shops, toen nog onder leiding van Maxime Verhagen.

Growshops zijn winkels die zich richten op de wietkweek. Maar zolang ze geen wietstekjes verkopen, hebben ze feitelijk geen strafbare zaken in huis. Hun assortiment bestaat uit kweeklampen, ventilatoren, afzuigers, filters, pompen en voeding. Dat zijn op zich geen verboden zaken, want die kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld tomaten of bloemen mee te laten groeien. Dat is ook de reden dat de toenmalige ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken, Piet Hein Donner en Johan Remkes, alleen de invoering van een vergunningenstelsel als mogelijkheid zagen.

De belangenorganisatie van growshops heeft laten weten niets te zien in het door een Kamermeerderheid gewenste verbod. Daarmee zou de growshopondernemer alleen maar in de criminaliteit worden gedrukt.

Overigens wordt er nu al tegen growshops opgetreden als ze zich schuldig maken aan de verkoop van stekjes of de inkoop van wiet van telers.



Een van de vele growshops die Nederland telt.

'Veel criminele Roemenen actief in Nederland'

Icoon MisdaadVolgens Frank Engelsman, fraudespecialist van detectivebureau Ultrascan, zijn er op dit moment ruim 1800 Roemenen crimineel actief in Nederland. Dit zegt hij vandaag in diverse GPD-kranten.

In oktober en november is er, door negen medewerkers, vijf weken lang onderzoek gedaan naar Roemenen in Nederland. "Daarbij kwamen ze tot de conclusie dat 1807 Roemenen zich bezighielden met criminele activiteiten. Dat zijn dan alleen de mensen die we ook daadwerkelijk konden traceren. Waarschijnlijk zijn het er nog veel meer", zegt Engelsman.

Ultrascan meldt verder dat het aantal criminele Roemenen in zes maanden tijd is verdubbeld. Ze plegen vooral inbraken en overvallen en houden zich bezig met mensenhandel, prostitutie en pinpasfraude.

Opmerkelijk genoeg komt tachtig procent van de criminele Roemenen uit het noordoosten van Roemenië. Het is mogelijk dat de Roemenen zien dat anderen met geld terugkomen uit Nederland. Dit zou andere Roemenen kunnen aansporen hetzelfde te proberen.

Bulgaren, Polen en Roemenen massaal naar Nederland
Het CBS publiceerde cijfers dat er ruim 13.000 Bulgaren, Polen en Roemen in de afgelopen negen maanden naar Nederland zijn gekomen. Dit is twee maal zoveel als in dezelfde periode in 2006.

De oorzaak hiervan ligt waarschijnlijk in het feit dat Roemenië en Bulgarije sinds januari van dit jaar lid zijn van de EU. In 2004 werd Polen lid van de EU en ook toen was er een forse toename van het aantal Polen naar ons land. Van hen is inmiddels bijna 25 procent teruggekeerd. Zondag waarschuwde de Haagse wethouder Norder nog voor de grote toestroom van Polen, Roemenen en Bulgaren.

Zestig procent van de Bulgaren heeft zich in de vier grote steden gevestigd. De meesten werken in de kassen in het Westland. De Polen trekken meer naar de duin- en bollenstreek en de Brabantse steden.

PVV-leider Geert Wilders pleitte deze week voor sluiting van de grens voor Polen tot 2009.

Met dank aan Sardanas voor de submit.

Sørensen vindt Bundesliga niks

Aston Villa-keeper Thomas Sørensen heeft bekend dat hij aanbiedingen van een tweetal Bundesliga-clubs heeft afgeslagen. De Deen is zijn basisplaats in Engeland kwijtgeraakt.

De talentvolle Scott Carson, die door Aston Villa gehuurd is van Liverpool, staat op dit moment onder de lat in Birmingham. Sørensen, die sinds 2003 veel duels speelde bij Villa, kan nu niets anders dan van de bank toekijken. Tot nu toe speelde de Deen geen minuut in het lopende seizoen. De doelman gaf eerder al aan dat hij serieus over zijn toekomst bij Aston Villa moest nadenken.

"Het is waar dat ik een paar aanbiedingen van geïnteresseerde Duitse clubs heb afgeslagen", zegt Sørensen. "Ik deed dat omdat de Bundesliga me niet echt aanstaat. Ik vind het niks, en ik denk dat de mentaliteit in het Duitse voetbal me ook totaal niet ligt." Sørensen verruilde in 1998 Denemarken voor Engeland, waar hij bij Sunderland ging voetballen. In 2003 verkaste hij naar zijn huidige werkgever voor zo'n drie miljoen euro.

Amerikaanse rechter zette rechtzaal in de cel

Icoon OpmerkelijkIn de VS is uitspraak gedaan over een opmerkelijk staaltje rechtspraak.

We schrijven maart 2005, Niagara Falls. In de rechtzaal zit rechter Robert Restaino een huishoudelijk geweldzaak voor als plots een mobiele telefoon afgaat. Er breekt iets bij de rechter en hij eist de telefoon. Krijgt hij die niet, dan gaat iedereen in de zaal de cel in.

"Every single person is going to jail in this courtroom unless I get that instrument now."

Beveiligingsbeambten gingen toen naarstig op zoek naar de telefoon zonder resultaat en toen de rechter de zaal weer betrad gaf hij de zaal nog éénmaal de kans om te zeggen wie verantwoordelijk was voor de rinkelende telefoon. Toen het wederom stil bleef werden alle 46 mensen naar de gevangenis gestuurd met een borgtocht van $1500,-.

Één verdachte protesteerde nog dat het niet eerlijk was tegenover degenen die niet schuldig waren. De rechter antwoorde dat hij dat snapte en wist, maar zette toch door. De 46 werden daarna afgevoerd, ingeboekt, gefouilleerd en in reeds volle cellen gestouwd. Een paar mensen konden geen borgtocht betalen en werden later geboeid verscheept naar een andere gevangenis.

Pas toen journalisten later die middag vragen gingen stellen beval de rechter de mensen weer in vrijheid te stellen. De commissie die de zaak onlangs in onderzoek kreeg oordeelde dat de rechter niet langer z'n functie kan uitoefenen, ondanks het verweer van de rechter dat hij op dat moment onder grote emotionele stress stond. De rechter kan binnen 30 dagen beroep aantekenen en zal tot die tijd gewoon in functie blijven.

Met dank aan Dagonet voor de submit en het herschrijven.

Jewell nieuwe trainer Derby County

Derby County heeft officieel bevestigd dat Paul Jewell de nieuwe manager wordt van de club. Jewell volgt de maandag ontslagen Schot Billy Davies op.

Davies kreeg Derby dit seizoen niet op de rails, en vanwege de matige resultaten bevinden the Rams zich nog altijd op de laatste positie in de Premier League. Jewell stapte vorig seizoen op bij Wigan Athletic nadat hij met zijn club door het oog van de naald kroop op de laatste speeldag en degradatie voorkwam.

Jewell tekent in Derby een contract dat hem tot medio 2011 verbindt met de club. De Engelsman trainde eerder Bradford City en Sheffield Wednesday. Nadat hij opstapte bij Wigan werd hij nog in verband gebracht met het bondscoachschap van Ierland.

Manon Thomas eist geld voor naaktfoto's

Icoon ShowbizzVoormalig tv-presentatrice Manon Thomas wil geld zien van websites en media die de sexy naaktfoto's die van haar vorige week opdoken, hebben verspreid. Dat heeft haar advocaat aan dagblad De Telegraaf laten weten. De raadsman heeft reeds verschillende media aangeschreven

De eis, een schadevergoeding, is gebaseerd op de schending van de privacy en het feit dat media hebben geholpen met de bekendmaking van het bestaan van de foto's. De advocaat kan nog niet zeggen hoe hoog de claim zal worden, maar verwacht dat het in de tienduizenden euro's kan lopen.

Vorige week al zei Thomas' advocaat Geert Jan Oosten dat de 44-jarige Manon na de publicaties nauwelijks nog de straat op durfde. Volgens dezelfde advocaat werden ook haar kinderen gepest.

PvdA wil eerst kilometerheffing voor leaserijders

Icoon FileAls het aan de PvdA ligt, gaan leaserijders al in deze kabinetsperiode een kilometerheffing betalen op alle wegen. Vanaf 2012, dus in de volgende kabinetsperiode, zouden vrachtwagens en personenauto's moeten volgen, het liefst tegelijk.

Tweede Kamerlid Lia Roefs van de PvdA heeft vanochtend een bericht in AD hierover bevestigd. De PvdA voelt er volgens Roefs niets voor om vrachtwagens als eerste met een heffing te confronteren. Het wegtransport heeft immers geen alternatief, in tegenstelling tot bestuurders van personenwagens, die ook het openbaar vervoer kunnen nemen.

Vrijdag komt minister Camiel Eurlings van Verkeer met zijn voorstellen voor kilometerheffing. Eerder werd bekend dat het niet lukt om al in deze kabinetsperiode een kilometerheffing landelijk in te voeren. Naar verluidt zou Eurlings voorlopig willen volstaan met enkele proeven, zoals een spitsheffing rond Amsterdam.

Golden Axe: Beast Riders onthult wat details

PlayStation Magazine heeft een flink artikel gewijd aan de remake van Golden Axe waar SEGA nu mee bezig is. Remake is echter niet het juiste woord, omdat de game vrijwel nergens meer op z'n naamgenoot lijkt.

Van de oorspronkelijke cast zul je in deze game alleen als Tyris Flare spelen, Gillus the dwarf en Ax Battler zullen wel in de game voorkomen, maar alleen als NPCs. De lineaire gameplay is ook overboord gezet: het zal een free roaming action game gaan worden, waarbij je op verschillende fantasy-beesten zult kunnen rijden om van punt A naar B te komen. Tijdens het berijden van deze kreaturen zul je ook gevechten moeten leveren. Er zullen in totaal vijf verschillende monsters zijn waar je op kunt rijden, variërend van klein tot gigantisch groot.

Je zult ook te voet gevechten kunnen leveren, waarbij Tyris verschillende spreuken en combo's tot haar beschikking heeft.



Golden Axe: Beast Riders staat gepland voor een release ergens in 2008 op de Xbox 360 en PlayStation 3.

Ook in Amerika breekt Nintendo records

Gisteren bleek dat de DS in Engeland het verkooprecord heeft verbroken, maar daar blijft het niet bij. Ook in Amerika is de DS nu de best verkopende console in een enkele week. Afgelopen week, de week van Thanksgiving, ging de DS meer dan 653.000 keer over de toonbank. Dat is 53.000 keer meer dan de vorige recordhouder, de GBA die dat record in 2005 neerzette in dezelfde periode.

Naast de DS doet ook de Wii het uitstekend. Nintendo's nieuwste thuisconsole ging 350.000 keer over de toonbank in de afgelopen week.

George Harrison van Nintendo verklaart het succes door te melden dat Nintendo-consoles voor de hele familie zijn, iedereen kan er mee spelen: As shoppers look for ways to maximize their limited holiday spending money, they turn to gifts that can be used by the entire family. Wii and Nintendo DS offer something for every member of the family. They're the most fun video game experiences at the most affordable price

'Hoofddoek onder politiepet moet kunnen'

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) is van oordeel dat er geen goede argumenten zijn om hoofddoekjes en tulbanden bij de politie te verbieden. ''De consequentie is dat een hoofddoek onder de politiepet gedragen kan worden'', zegt woordvoerder Barbara Bos van de commissie vandaag in De Telegraaf. ''Het is een advies, maar onze adviezen worden meestal niet zomaar ter zijde geschoven.'

De CGB wijst erop dat er veel andere Westerse landen zijn waar politiekorpsen religieuze uitingen in hun kleding niet verbieden en dat er vooralsnog ook geen redenen zijn om dit in Nederland wel te doen. In Groot-Brittannië mogen Sikhs bijvoorbeeld een tulband dragen. Overigens zonder een politiepet erop. In Turkije en Frankrijk zijn hoofddoekjes echter weer wel verboden.

Het is nu aan PvdA-minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) of ze een landelijk kledingvoorschrift gaat invoeren en of ze daarin hoofddoekjes, keppeltjes en tulbanden toestaat. Ter Horst had de commissie om advies gevraagd omdat politiekorpsen nu nog hun eigen beleid voeren waar het gaat om kledingvoorschriften. De politie wilde meer duidelijkheid wat wel en niet mag.

Politievakbond ACP is verrast door het advies van de CGB. ''We zijn zelf ook geïnterviewd tijdens het onderzoek van de commissie. We hebben daarin duidelijk te kennen gegeven dat wat ons betreft het uniform ook echt uniform moet zijn. Dus ook zo neutraal mogelijk'', aldus voorzitter Gerrit van de Kamp.

-
Link: Het CGB-advies (.pdf-bestand)

Milieudefensie plant illegaal bomen in Brussel

Icoon BelgieActievoerders van Milieudefensie hebben vanochtend illegaal bomen geplant in Brussel. Onder meer op de Grote Markt, bij het Atomium en bij de Europese Commissie zijn klinkers uit de grond gerukt voor een nieuwe boom. Ook in de pisbak van het beeldje Manneke Pis is een boom gezet.

''Bij de Grote Markt gebeurde dit onder het oog van agenten in een politiebusje, die niet ingrepen'', zei woordvoerster Marlijn Dingshoff woensdag ter plaatse.

De circa twintig actievoerders van Milieudefensie en de Vlaamse zusterorganisatie protesteren hiermee tegen de import van 'fout hout' in de Europese Unie. De groep vraagt strengere regels tegen hout dat illegaal is gekapt. Rond half negen overhandigen actievoerders een boompje aan Europees Commissaris Stavros Dimas (Milieu).

Gespannen kalmte in Franse voorsteden

Icoon Buitenlands De Franse premier François Fillon heeft de Parijse voorstad Villiers-le-Bel bezocht en sprak er gisteravond van ''een kalme maar breekbare'' toestand. Hij zei er alles aan te doen om te voorkomen dat de rellen zich verspreiden.

De premier noemde de relschoppers die er sinds zondag tijdens ongeregeldheden 120 agenten verwondden, 'criminelen'. De Franse president Nicolas Sarkozy heeft vandaag spoedberaad belegd over de jongste onlusten in arme wijken waar veel Fransen van buitenlandse origine zijn.

In Villiers-le-Bel kwam het vannacht niet tot een derde achtereenvolgende nacht van ongeregeldheden. De politie streek er gisteravond met naar schatting duizend man neer en stuitte niet meer op relschoppers of geweldplegers. Er waren meer journalisten dan jongeren op straat rond middernacht, zeiden waarnemers woensdagmorgen in de Franse pers.

Fillon ging gisteren samen met minister van Binnenlandse Zaken Michèle Alliot-Marie naar Villiers-le-Bel om steun te betuigen aan de de belaagde politie en brandweer. Er braken hevige rellen uit nadat zondag twee tieners om het leven waren gekomen bij een verkeersongeval waar een politieauto bij betrokken was. Justitie in Pontoise onderzoekt de toedracht. Alles wijst vooralsnog op een ongeval, aldus een betrokken ambtenaar.

In Verneuil-sur-Seine stal een groepje van acht jonge tieners gisteravond een bus die ze vervolgens in brand wilden steken. De acht onder wie een jongen van dertien jaar oud, zijn aangehouden. Op verscheidene plaatsen rond de Franse hoofdstad werd gepoogd de ongeregeldheden aan te wakkeren, vooral door brandstichters. Zo werd bijvoorbeeld brand gesticht in een recreatiecentrum in de voorstad Clichy-sous-Bois. Daar begonnen in 2005 de ergste rellen in heel het land in veertig jaar tijd. Ze werden destijds ook ontketend door de dood van twee tieners. De rellen konden slechts met moeite en met behulp van de noodtoestand worden bedwongen.

In een wijk van Toulouse werden gisteren circa twintig auto's in brand gestoken en stichtten vandalen brand in een bibliotheek.

Afscheidsduel Stam verplaatst

De afscheidswedstrijd van Jaap Stam die op 25 juli 2008 gepland stond, is een dag later. In overleg met SBS6, die de wedstrijd uitzendt, is besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar zaterdag 26 juli 2008. Dit omdat Feyenoord een toernooi heeft in datzelfde weekend.

Namen die hebben toegezegd dat ze komen zijn: Ronaldo, Clarence Seedorf, Ruud van Nistelrooij, Hernan Crespo, Paolo Maldini, Ryan Giggs en Roy Keane.

De wedstrijd wordt in het FC Zwolle stadion gespeeld. De voorverkoop begint zo snel mogelijk.

Genesis Special - 12 Albums 1976 - 2007


2007 is niet alleen het jaar dat de heren live weer hun kunnen toonden, ook qua releases is het geen misselijk jaar. Genesis brengt namelijk in 2007 en 2008 drie boxen uit, die bijna uit elkaar spatten van materiaal. Een retrospectief om een dikke 'U' tegen te zeggen. April dit jaar werd het eerste kartonnen pretpakket in de winkels gelegd. 'The Middle Period', 1976-1982. 1976 was het jaar waarin de plek van Peter Gabriel ingevuld moest worden, de flamboyante en charismatische zanger voelde zich niet meer thuis in de atmosfeer waarin Genesis zich bevond. Onder andere Phil Lynott, Peter Frampton, Jeff Lynne en David Cassidy deden een gooi naar de vacature als leadzanger van de beroemde progrockband.

[Upd] Aksel Lund Svindal hard onderuit

De Noorse skiër Aksel Lund Svindal is bij een trainingsafdaling voor de wereldbekerwedstrijden in Beaver Creek hard onderuit gegaan.

Svindal, die afgelopen week nog de Super G in Lake Louise wist te winnen, is met snijwonden opgenomen in het ziekenhuis. Er waren dertien hechtingen nodig om hem weer op te lappen, daarnaast verloor de Noor enkele tanden. Het is onduidelijk of Svindal nog kan starten in de vier wedstrijden waaraan hij in Beaver Creek wilde deelnemen.

Update:
Svindal ligt op de Intensive Care, hij is gevallen in de Eagle Jump. Daarbij heeft hij naast bovenstaande kwetsuren ook zijn neus gebroken. Door de diepe snijwonden blijft hij op de Intersive Care om kans op infecties te verkleinen. Svindal zal niet deelnemen aan de wedstrijden in Beaver Creek. Het is nog onduidelijk of hij dit jaar nog in actie kan komen.

PSV wil contract Gomes verlengen


PSV heeft de onderhandelingen met doelman Heurelho Gomes geopend over een tussentijdse verlenging van zijn contract. De huidige verbintenis van de Braziliaanse publiekslieveling loopt medio 2011 af.

"We zijn inderdaad aan het praten om zijn contract te verlengen, dat heeft natuurlijk te maken met zijn goede prestaties. Inhoudelijk kan ik nog niks zeggen over de besprekingen, die zitten nog in de beginfase." bevestigt Jan Reker, algemeen directeur van PSV.

Gomes verdiende in de zomer van 2004 een transfer naar PSV en is bezig aan zijn vierde seizoen in Eindhovense dienst. De populaire keeper was daarvóór drie seizoenen actief voor de Braziliaanse topclub Cruzeiro.

Wilders komt met omstreden Koran-film

Icoon PolitiekGeert Wilders heeft opnieuw voor beroering gezorgd in Den Haag. Vorige week gruwelde Den Haag over een voorstel van de PVV om een immigratiestop voor moslims in te stellen. Nu blijkt dat de omstreden PVV-leider bezig is aan een provocerende film over de koran. Eind januari zou deze film voor het eerst te zien zijn, zo schrijft de Telegraaf woensdag.

De film lijkt een rechtstreekse aanklacht tegen de koran te worden. "In de film leidt dat tot iets", zegt Wilders tegen de krant. Hij wilde niet verklappen of hij bijvoorbeeld het heilige boek verscheurt of verbrandt. Het is nog niet duidelijk wie de film gaat uitzenden.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en de ministeries van Buitenlandse Zaken, Justitie en Binnenlandse Zaken praten op Wilders in. De veiligheidssituatie van heel Nederland zou door zo'n provocerende film in het geding zijn. Men is tevens bang voor anti-Nederlandse acties in de islamitische wereld. Volgens een woordvoerder van Justitie stelt het kabinet dan ook alles in het werk om voorbereid te zijn op 'dreigende taal en plotselinge discussies in binnen- en buitenland'.

Wilders had eerder al aangegeven de koran te willen verbieden en dat moslims de helft van de koran maar moesten verscheuren. Het geschrift werd eerder al door de PVV-leider vergeleken met 'Mein Kampf' van Adolf Hitler. In 2004 leidde een film van Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh, Submission, tot grote beroering in binnen- en buitenland. Filmmaker Theo van Gogh werd kort nadat de film verscheen vermoord.


Ook het Fok!Forum discussieert over de provocerende film van Wilders!

Boek: Hector Macdonald - De stormprofeet

SubheaderPetra Woods is de stoere leidster van het kustwachtteam in Sydney. Dat team is voor een groot deel gesponsord door haar vriendin Kirsten McKenzie, die leiding geeft aan een grote bank. Ze zijn al zeer lang vriendinnen en doordat Petra niet bezig is met financiële zaken, neemt Kirsten haar geregeld in vertrouwen. Ook zijn ze samen in Afrika op vakantie geweest. Uit Afrika hebben ze een jongen genaamd Moses meegenomen. Op een galafeest op de dure boot van Kirsten wordt Moses voorgesteld, maar Petra keurt het duidelijk af. Ze neemt Moses mee op haar eigen boot en vaart weg. Dan doet hij een voorspelling: De schepen sterven, Haar schip, je vriendin

Hoornaars doden moeder en 2 kinderen

Icoon BuitenlandsDe hoornaar blijkt een territoriaal insect te zijn. Door een zwerm hoornaars is namelijk een Cambodjaanse vrouw met haar twee kinderen doodgestoken. Tijdens het hout sprokkelen in een bos bij haar dorp verstoorde ze per ongeluk een nest.

De pogingen die de moeder, Loy Sophea, deed om haar 1-jarige dochter en 2-jarige zoon te beschermen waren tevergeefs. Herhaaldelijk werden de drie in het hoofd en lichaam gestoken.

Door dorpelingen werd het drietal naar het ziekenhuis gebracht. Onderweg stierf het jongetje. Later stierven moeder en dochter in het ziekenhuis.
Met dank aan Reigndear voor de submit.

Yolanthe gaat van BNN naar de Tros

Icoon ShowbizzActrice en presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen stapt over van BNN naar de Tros. Dat maakte de vriendin van Jan Smit gisteren bekend in de 'Nieuwste Show'. Ze gaat een zangprogramma presenteren rond tweelingen.

Hoewel Cabau van Kasbergen zegt het bij BNN helemaal te gek te vinden, gaat ze toch naar de Tros omdat ze daar een eigen programma krijgt. "Bij BNN ben ik altijd onderdeel van een programma. Wel blijf ik bij BNN te zien in de soap Onderweg Naar Morgen", aldus de actrice. BNN-voorzitter Patrick Lodiers wenst haar alle succes, hoewel hij zich afvraagt of ze wel past bij de Tros. "De Tros, dat is toch suf, daar ga je toch heen na je veertigste. En wat moet je dan straks als je echt veertig bent, waar moet je dan heen?" De Tros is in ieder geval blij met de 22-jarige actrice. Ook vriend 'Jan Smit zit bij de 'Grootste Familie van Nederland.'

Met dank aan heyyeh voor de submit.

CD: Putumayo - Tango Around The World

Even een stukje geschiedenis: om de oorsprong van de tango te vinden moeten we terug naar het eind van de negentiende eeuw. De muziek vindt zijn thuishonk in Buenos Aires in Argentinië. Ástor Piazzolla is natuurlijk een welbekende vertegenwoordiger van de tango, niet in de laatste plaats door de bewerking die Carel Kraayenhof van zijn nummer Adiós Nonino ten gehore bracht op het huwelijk van Willem-Alexander en Màxima. De stijl van de tango is er eentje die is ontstaan uit verschillende soorten muziek, te weten: de Spaanse flamenco, de Cubaanse Habanera en de Argentijnse Milónga. Een mooie mix die leidde tot de passierijke tango. Inmiddels is er een meer eigentijdse ontwikkeling te zien door de oorspronkelijke stijl te combineren met jazz, rock, bolero of balkan en zelfs met elektronica. Al deze ontwikkelingen maakten het voor Putumayo, grootleverancier van wereldmuziek cd's, aantrekkelijk om een album samen te stellen met tangomuziek. En zo is de verzamel-cd Tango Around The World tot stand gekomen.

Gooi een strike in Pain

Donderdag zal Pain in de Amerikaanse Playstation Store verschijnen. In dit sadistische spelletje kun je behalve je karakter veel pijn bezorgen ook een lekker potje bowlen, zoals te zien is in de volgende trailer.

Pain is een spel voor het PSN en zal te downloaden zijn van de PlayStation Store. In het spel is het de bedoeling je karakter zoveel mogelijk pijn te laten leiden. Dit doet je door hem af te schieten met een enorme katapult in een levendige omgeving. Hoe meer pijn je weet te bezorgen, hoe meer punten je zult krijgen. Er zullen verschillende game-modi aanwezig zijn, waarin je bepaalde doelen moet halen of een zo hoog mogelijk scoren moet zien neer te zetten.

Afrikaanse kinderen vluchten naar Europa

Icoon BuitenlandsSteeds meer kinderen uit de Afrikaanse sub-Sahara riskeren hun leven voor een beter bestaan in Europa. Dat liet een functionaris van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) gisteravond weten.

Kinderen die illegaal immigreren is een nieuwe trend voor sub-Sahara Afrika, aldus IOM. Enkele dagen geleden werden duizend Senegalese kinderen gevonden op het Canarische eiland Tenerife.

''Het is een zeer delicaat probleem. Minderjarigen kunnen niet worden uitgezet en ze kunnen ook niet werken'', zo zei de functionaris. De kinderen gaan alleen terug als autoriteiten het eens worden met de ouders.

Spanje probeert een overeenkomst te sluiten met de Senegalese justitie over het repatriëren van kinderen tussen de tien en dertien jaar.

Kamer wil antiterreurbeleid onder de loep nemen

Icoon Terrorisme De Tweede Kamer wil dat er een onderzoek komt naar alle maatregelen die Nederland in de afgelopen jaren heeft genomen om terrorisme te bestrijden. Een kleine meerderheid steunde gisteren een voorstel daartoe van D66. Naast D66 vinden PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie en de PvdD zo'n onderzoek nuttig. Regeringspartij CDA en VVD, PVV, SGP en Verdonk vinden een onderzoek onnodig.

Uit het onderzoek moet blijken of het terrorismebeleid effectief is en of de maatregelen bijvoorbeeld niet te veel ten koste gaan van vrijheden van burgers. D66-fractieleider Alexander Pechtold heeft herhaaldelijk gezegd dat het erop lijkt dat de hele samenleving minder vrij wordt om de vrijheid van terroristen te beperken.

D66 pleitte begin dit jaar nog voor een parlementair onderzoek naar het terrorismebeleid, maar kreeg daar toen onvoldoende steun voor.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.