Google stopt miljoenen in schone energie

Icoon DigitalGoogle gaat honderden miljoenen steken in schone energie. Het bedrijf wil binnen een paar jaar voldoende goedkope schone elektriciteit kunnen opwekken om een stad als San Francisco van stroom te kunnen voorzien. Deze één gigawatt aan elektriciteit zou goedkoper moeten worden dan stroom uit conventionele kolencentrales.

De zoekmachine huurt daarvoor een groep wetenschappers en deskundigen in die onderzoek gaan doen naar duurzame stroombronnen als zonne- en windenergie. Google wil zelf dit jaar al CO2-neutraal zijn. Door de servers van hun zoekmachine en andere diensten is Google een grootverbruiker van elektriciteit. Ook deze moeten in de toekomst efficiënter met energie omgaan.

Het hoofdkantoor van Google wordt al voorzien van een zonne-energie door middel van een zonne-installatie van 1,6 megawatt in het Californische Mountain View. Eerder lanceerde Google in samenwerking met verschillende andere technologiebedrijven een campagne om computerapparatuur energiezuiniger te maken.

Ook roept het samenwerkingsverband consumenten op onder hun eigen steentje bij te dragen, door bijvoorbeeld een efficiënte computervoeding te kopen of de pc uit te zetten als deze langere tijd niet gebruikt wordt. Een pc het hele jaar aan laten staan kost al snel honderden euro's aan elektriciteit.


Google: "Don't be evil"