Zes- tot tienduizend kaarten voor Oranjefans

Gerard (RedFever007)
Er zijn in de groepsfase op het EK in Oostenrijk en Zwitserland zesduizend tot tienduizend kaarten beschikbaar voor Oranje-supporters. Bert van Oostveen, projectleider Euro 2008 van de KNVB, voorziet wederom problemen met het aantal beschikbare kaarten.

"Eén ding is zeker: de vraag naar kaarten voor wedstrijden van het Nederlands elftal zal het aanbod weer ruimschoots overtreffen", zo zegt Van Oostveen. "Het percentage van de beschikbare kaarten dat door de organisatie aan de nationale bonden wordt toegewezen, is in de groepsronde ongeveer twintig procent. Dit percentage is weliswaar hoger dan tijdens het WK 2006 in Duitsland maar de stadioncapaciteit daarentegen is in Oostenrijk en Zwitserland gemiddeld weer lager." In Duitsland was het percentage toegewezen kaarten acht procent.

Aanstaande zondag zal bekend gemaakt worden welke landen Nederland zal treffen op het EK. Als Oranje bij de loting, gehouden in Luzern, in Groep C terechtkomt is het Zwitserse Bern de vaste speelstad. Mocht een plaatsje in Groep D het resultaat van de loting zijn dan zal het Oostenrijkse Salzburg de speelstad van Nederland zijn. In beide stadions kunnen ongeveer dertigduizend toeschouwers.