FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 27 november 2007

Voetbal: Uitslagen Champions League (27/11)

Icoon Champions LeagueVanavond werkte groep E t/m H de vijfde speelronde in de Champions League af. Vroeg op de avond won PSV in het koude Rusland al van CSKA Moskou. Hieronder volgen alle acht uitslagen van vandaag. Morgenavond komen de groepen A t/m D in actie.

Groep E
Olympique Lyon - Barcelona 2-2
VfB Stuttgart - Glasgow Rangers 3-2

Groep F
Dinamo Kiev - AS Roma 1-4
Manchester United - Sporting Portugal 2-1

Groep G
CSKA Moskou - PSV 0-1
Internazionale - Fenerbahçe 3-0

Groep H
Sevilla – Arsena 3-1
Steaua Boekarest - Slavia Praag 1-1

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Coulthard vol vertrouwen

David Coulthard, die volgend seizoen aan zijn veertiende volledige Formule 1 seizoen begint, heeft er vertrouwen in dat het beter seizoen gaat worden dan het afgelopen seizoen.

"Als ik kijk naar hoe het staat met de de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar, dan weet ik zeker dat we een stap voorwaarts kunnen gaan zetten en betere resultaten kunnen gaan scoren. Het team ziet er ook heel erg goed uit. Het team is verder gegroeid en we hebben nu de benodigde mankracht om een auto te bouwen die erg competitief kan zijn in de F1."

Coulthard vervolgde: "Dit jaar zagen we dat Mark Webber in de kwalificatie vaak sneller was dan ik, maar dat ik op mijn beurt in de races vaak sterker was. We hadden verder wat problemen met de betrouwbaarheid van de auto en waren een paar keer betrokken bij incidenten, maar dat hoort bij ook het racen. Dat we in het kampioenschap voor Honda en Toyota zijn geëindigd, is zeer positief," aldus de 36-jarige Schot.

Uitslagen CL 27-11-07

Vanavond werd in de Champions League de vijfde speelronde afgewerkt. De groepen E t/m H kwamen vanavond in actie. Hieronder alle uitslagen, standen en komend programma.

Poule E
Olympique Lyon - Barcelona 2-2
VfB Stuttgart - Glasgow Rangers 3-2

Stand in poule E:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegen Punten
1Barcelona # 53209211
2Glasgow Rangers5212767
3Olympique Lyon52128107
4VfB Stuttgart + 51046123
# = Champions League * = UEFA Cup + = Uitgeschakeld

Programma 12 december:
Barcelona – VfB Stuttgart
Glasgow Rangers - Olympique Lyon


Poule F
Dinamo Kiev - AS Roma 1-4
Manchester United - Sporting Portugal 2-1

Stand in poule F:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegen Punten
1Manchester United # 550012315
2AS Roma # 531110510
3Sporting Portugal * 5113684
4Dinamo Kiev + 50054160
# = Champions League * = UEFA Cup + = Uitgeschakeld

Programma 12 december:
AS Roma – Manchester United
Sporting Portugal – Dinamo Kiev


Poule G
CSKA Moskou - PSV 0-1
Internazionale - Fenerbahçe 3-0

Stand in poule G:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegen Punten
1Internazionale # 540111412
2Fenerbahçe5221558
3PSV5212357
4CSKA Moskou + 50146111
# = Champions League * = UEFA Cup + = Uitgeschakeld

Programma 12 december:
PSV - Internazionale
Fenerbahçe – CSKA Moskou


Poule H
Sevilla – Arsenal 3-1
Steaua Boekarest - Slavia Praag 1-1

Stand in poule H:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegen Punten
1Sevilla #540111712
2Arsenal #531112310
3Slavia Praag * 51225135
4Steaua Boekarest +5014381
# = Champions League * = UEFA Cup + = Uitgeschakeld

Programma 12 december:
Arsenal – Steaua Boekarest
Slavia Praag – Sevilla

Kevin Federline: celebrit(ne)y, woordkunstenaar en pro-gamer

Dat Kevin Federlin naast een spange carrière en een ille flow nog meer talenten heeft lijkt haast onmogelijk, maar het blijkt toch echt zo te zijn.

In zijn jeugd was K-Fed namelijk naast playboy een overtuigd gamer, en met succes! In de Februari-Maart uitgave van Nintendo Fun Club News staat namelijk op de high-score pagina trots de naam van Ons Aller Kevin vermeld. Het was hem namelijk in de NES game "Pro Wrestling" gelukt om Puma, de eindbaas, te verslaan. Een scan uit het magazine is hier te vinden.


Uniek beeldmateriaal van een euforische K-Fed in zijn natuurlijke omgeving

DS breekt recordaantal in Verenigd Koninkrijk

De Nintendo DS Lite heeft afgelopen week een hardwarerecord neergezet in het Verenigd Koninkrijk. Dit blijkt uit cijfers van Chart Track. Er werden in één week tijd ruim 191.000 exemplaren verkocht, maar handhelds/consoles zijn er nog nooit verkocht in een enkele week daar. Het oude record stond op 165.000 voor de PS3 tijdens de launchweek.

Nintendo is uiteraard zeer tevreden: We’re obviously delighted to be able to announce this. Momentum has been increasing on DS sales and to achieve the highest weekly sales figure ever in the history of the games market is fantastic

Vooral games als (Meer) Brain Training, New Mario en MySims verkopen erg goed op de Nintendo DS.

Martinus stunt in Champions League

DELA Martinus heeft voor een stunt gezorgd in de Champions League door Dinamo Moskou te verslaan.

Dinamo Moskou, de verliezend finalist van afgelopen seizoen, ging met 3-2 (25-12, 22-25, 25-18, 26-28, 15-13) ten onder tegen de ploeg van Avital Selinger. Martinus maakte vooral in de eerste set indruk toen het over Dinamo Moskou heen walste. In de rest van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, al slaagde Martinus er in de vierde set niet in vier matchpoints te benutten. In de beslissende vijfde set nam Martinus een 9-5 voorsprong maar kwamen de Russinnen nog sterk terug. Uiteindelijk besliste Martinus op 14-13 de wedstrijd.

CDA: Nederland kent geen woningnood

Icoon PolitiekHet CDA bestrijdt dat er een woningtekort is in Nederland. Dat heeft Tweede Kamerlid Ruud van Heugten van de partij vandaag gezegd. "Er zijn voldoende woningen beschikbaar.''

Volgens Van Heugten is het echte probleem dat mensen weigeren om in bepaalde typen woningen of in specifieke wijken te wonen. "Het is een kwaliteitsvraag'', stelt hij. Volgens de CDA'er heerst in sommige regio's zelfs een overschot aan woningen.

De uitlating van Van Heugten staat haaks op de analyse die minister Ella Vogelaar voor Wonen en Wijken vorige week gaf. Zij wil jaarlijks ruim 80.000 nieuwe woningen bijbouwen maar vraagt zich af of dat gaat lukken. Het woningtekort zal daarom aanhouden, aldus Vogelaar.

Om de zogeheten probleemwijken prettiger te maken voor de bewoners, wil het CDA samen met de ChristenUnie dat grote steden extra geld krijgen voor volkstuintjes. In de tuintjes maken mensen met een verschillende achtergrond gemakkelijker contact met elkaar.

Staf Depla van de PvdA wil dat Vogelaar wat doet aan randgemeenten van grote steden die te weinig sociale woningen bouwen. Op die manier zijn mensen met een laag inkomen gedwongen om naar de stad te trekken, waar de problemen zich vervolgens concentreren.

Depla wil randgemeenten en de daar actieve woningcorporaties dwingen woningen voor deze mensen te bouwen. Kamerlid Paulus Jansen van de SP denkt met een bonusregeling ervoor te zorgen dat meer mensen met een goed inkomen zich in de probleemwijken vestigen.

'Genoeg woningen beschikbaar' 

[Update] Friendslists delen en XBLA-demo's deleten

Binnenkort komt op vier december de herfst-update uit voor de Xbox 360 en Microsoft laat beetje bij beetje steeds meer details los. We kregen eerder al te horen dat er een tijdsslot bij zou komen en ook originele Xbox-games kunnen na deze update gedownload worden op de 360. Nu is bekend geworden je na de update de vrienden van je vrienden kunt bekijken.

Microsoft lijkt met deze functie een beetje de Hyves-kant op te gaan, want op deze manier kun je dus snel allerlei andere vrienden terug vinden. Na de update kan iedereen elkaars vrienden zien (alleen 18+ accounts), maar het is mogelijk om dit nu al uit te schakelen via deze link. Je kunt er voor kiezen om deze functie voor iedereen uit te schakelen, of alleen voor onbekenden.

Deze maand nog zal er meer info verschijnen over de herfst-update.

Update 20:50

Er is weer nieuwe informatie verschenen over de Herfst-update. Ditmaal komt het nieuws uit Japan waar bekend is geworden dat de game-blade aangepast is. Xbox Live Arcade is vervangen door Games Library. Als je deze opent dan lijkt het veel op de originele Xbox Live Arcade-pagina, maar je kunt nu ook horizontaal navigeren. Via deze functies kun je bijvoorbeeld Alle games laten zien, laatst gedownloade, demo's, Xbox Live Arcade, etc. Je kunt horizontaal navigeren met de schouder-knoppen.

Een andere, veel gevraagde, functie is het verwijderen van Xbox Live Arcade demo's. De demo's zijn nu te zien in je gespeelde games, maar vanaf vier december kun je ze dus verwijderen zodat je een schone lijst krijgt.

De marketplace-blade is aangepast en krijgt ook horizontale navigatie. Daarnaast zijn er nog maar vier keuzes in de marketplace-blade: "Recommended Content," "What's New," "Game Store," en "Video Store".

Een andere functie is de mogelijkheid om je profiel toe te voegen aan je gamertag. Je kunt ongeveer 500-1000 karakters invoegen, om zo jezelf meer te profileren als je dat wil.

Deze features zijn nog niet alles wat in de update zit, binnenkort zullen er vast weer wat nieuwe features gelekt worden.De Japanse versie van de Games-library pagina

Kamer wil verbod op gewelddadige games

De Tweede Kamer wil gewelddadige computergames als Manhunt 2 gaan verbieden. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin gaf eerder aan met de huidige wetten geen games te kunnen verbieden. Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt daarom dat de wet moet veranderen. Een leeftijdsindicatie van 16+ vindt de Kamer niet ver genoeg gaan.

SGP-Kamerlid Kees van der Staaij stelt dat jongeren beschermd moet worden tegen geweld uit videogames. SP, PvdA en VVD steunden zijn motie waarin staat dat de wet aangescherpt moet worden. Het is nog niet duidelijk wat het kabinet met de motie zal doen.

In Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland is het al mogelijk om games te verbieden. De Manhunt-serie is al verboden in deze landen. In Duitsland zijn ook Gears of War, Dead Rising, de Mortal Kombat-serie, Wolfenstein 3D en Commandos: Behind Enemy Lines verboden. In onder andere de Verenigde Staten en Nederland is het met de huidige wetgeving nog niet mogelijk games te verbieden.

Dit is vast niet te gewelddadig

Voetbal: Uitslag CSKA Moskou - PSV

Icoon Champions LeaguePSV heeft zijn vijfde wedstrijd in de Champions League gewonnen. In de Russische kou werd CSKA Moskou met 0-1 verslagen door een doelpunt van Jefferson Farfán kort voor rust.

PSV kreeg vanavond in Moskou de laatste kans om het Europese seizoen nog te enigszins te redden. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de Eindhovenaren vier punten, drie punten meer dan de tegenstander. Fenerbahçe stond tweede in Groep G met acht punten. Een overwinning op de Russen was voor PSV essentieel om, al is de kans niet groot, uitzicht te houden op een tweede plaats in de Champions League. Een gelijkspel zou een langer verblijf in de UEFA-cup veilig stellen.

PSV kreeg uiteindelijk waar het vooraf op gehoopt had. Met drie punten keerde de ploeg van interim-trainer Jan Wouters terug naar Eindhoven. PSV was via Farfan op voorsprong gekomen kort voor rust. Dirk Marcellis kreeg enige ruimte en bediende vanaf rechts Farfán die de bal, na van richting te zijn veranderd, achter de CSKA-doelman werkte. PSV had daarvoor nog geen enkele kans gehad en was aanvallend niet bij machte gevaar te stichten.

Ook na de thee was het de thuisploeg dat aanviel maar kansen creeeren deed het niet bij gebrek aan de juiste spitsen. Vlak voor dat de Spaanse arbiter afloot liepen de bezoekers nog bijna tegen een Russisch doelpunt aan maar ondanks de druk hield Gomez zijn doel schoon. Door de overwinning is PSV zeker van UEFA Cup-voetbal. De Champions League is ook nog steeds haalbaar.

CSKA Moskou - PSV

39' Farfán 0-1

Scheidsrechter: Mejuto González (SPA)
Stadion: Dinamo Stadion, Moskou
Toeschouwers: 25.000
Gele Kaart: Berezoutski , Dudu (CSKA Moskou) Méndez, Marcellis (PSV)

Opstellingen:

CSKA Moskou: Akinfeev, Berezoutski, Berezoutski, Ignashevitch, Semberas, Aldonin, Rahimic/(86’- Grigoriev) , Ramon/(61’- Erkin), Dudu/(74- Odiah), Zhirkov, Janczyk

PSV: Gomes, Marcellis, Alcides, Salcido, Rajkovic, Zonneveld, Méndez, Afellay, Bakkal/ (77’- Bakkal), Farfán/ (81’- Koevermans), Lazovic / (84’- Perez)


Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager

Uitslag CSKA Moskou - PSV

PSV heeft zijn vijfde wedstrijd in de Champions League gewonnen. In de Russische kou werd CSKA Moskou met 0-1 verslagen door een doelpunt van Jefferson Farfán kort voor rust.

PSV kreeg vanavond in Moskou de laatste kans om het Europese seizoen nog te enigszins te redden. Voorafgaand aan de wedstrijd hadden de Eindhovenaren vier punten, drie punten meer dan de tegenstander. Fenerbahçe stond tweede in Groep G met acht punten. Een overwinning op de Russen was voor PSV essentieel om, al is de kans niet groot, uitzicht te houden op een tweede plaats in de Champions League. Een overwinning zou een langer verblijf in de UEFA-cup veilig stellen.

PSV kreeg uiteindelijk waar het vooraf op gehoopt had. Met drie punten keerde de ploeg van interim-trainer Jan Wouters terug naar Eindhoven. PSV was via Farfan op voorsprong gekomen kort voor rust. Dirk Marcellis kreeg enige ruimte en bediende vanaf rechts Farfán die de bal, na van richting te zijn veranderd, achter de CSKA-doelman werkte. PSV had daarvoor nog geen enkele kans gehad en was aanvallend niet bij machte gevaar te stichten.

Ook na de thee was het de thuisploeg die aanviel, maar kansen creëren deed het niet bij gebrek aan de juiste spitsen. Vlak voordat de Spaanse arbiter afloot liepen de bezoekers nog bijna tegen een Russisch doelpunt aan, maar ondanks de druk hield Gomes zijn doel schoon. Door de overwinning is PSV zeker van UEFA Cup-voetbal. De Champions League is ook nog steeds haalbaar.

CSKA Moskou - PSV

39' Farfán 0-1

Scheidsrechter: Mejuto González (SPA)
Stadion: Dinamo Stadion, Moskou
Toeschouwers: 25.000
Gele Kaart: Berezoutski , Dudu (CSKA Moskou) Méndez, Marcellis (PSV)

Opstellingen:

CSKA Moskou: Akinfeev, Berezoutski, Berezoutski, Ignashevitch, Semberas, Aldonin, Rahimic/(86’- Grigoriev) , Ramon/(61’- Erkin), Dudu/(74- Odiah), Zhirkov, Janczyk

PSV: Gomes, Marcellis, Alcides, Salcido, Rajkovic, Zonneveld, Méndez, Afellay, Bakkal/ (77’- Culina), Farfán/ (81’- Koevermans), Lazovic / (84’- Perez)

Backwards Compatability update voor de Xbox 360

Microsoft heeft weer een nieuwe Backwards Compatability update vrijgegeven. In deze update worden er nieuwe Xbox-titels speelbaar gemaakt op de Xbox 360. Na deze update staat de teller op 300 originele Xbox-titels die te spelen zijn op de Xbox 360. De volgende games zijn toegevoegd:

2006 Fifa World Cup Germany
25 to Life
AMF Bowling 2004
Apex
Arena Football
Armed and Dangerous
Baldurs Gate: Dark Alliance
Batman Rise of Sin Tzu
Bionicle
Blade II
Blinx: The Timesweeper
Blitz The League
Blood Omen 2
Blowout
Breakdown
Burnout 2: Point of Impact
Cabelas Dangerous Hunts 2
Championship Manager 2006
Colin Mcrae Rally 2005
Crime Life: Gang Wars
Dave Mirra Freestyle BMX 2
Dungeons& Dragons Heroes
ESPN College Hoops 2k5
ESPN NFL 2k5
Fantastic 4
FIFA 06 Soccer
Fight Night: Round 3
Final Fight: Streetwise
Forgotten Realms: Demon Stone
Freedom Fighters
Freestyle Street Soccer
Future Tactics: The Uprising
Godzilla Destroy All Monsters Melee
Godzilla Save the Earth
Goldeneye Rogue Agent
Greg Hastings Tournament Paintball Max'd
High Heat MLB 2004
Hunter: The Reckoning
Indiana Jones And The Emperors Tomb
MLB Slugfest Loaded
MVP Baseball 2003
MVP Baseball 2004
MVP Baseball 2005
Nascar Thunder 2002
Nascar Thunder 2003
NBA 2k3
NBA Ballers
NBA Inside Drive 2002
NBA Street V3
NCAA College Basketball 2k3
NCAA March Madness 2005
NCAA March Madness 2006
NFL 2k2
NFL 2k3
NHL 2005
NHL 2K3
NHL Hitz Pro
Nightcaster: Defeat The Darkness
NTRA Breeders Cup: World Thoroughbred Championships
Playboy The Mansion
RLH Hunt or be Hunted
Robin Hood: Defender of the Crown
Rocky
Rugby 2006
Shattered Union
Shrek Super Party
Star Wars: Jedi Starfighter
Starsky & Hutch
Syberia II
Techmo Classic Arcade
Terminator 3: Rise of the Machines
Test Drive
The Bard's Tale
The Chronicles of Narnia The Lion, The Witch and The Wardrobe
The Guy Game
The Lord Of The Rings: The Third Age
Thousand Land
Thrillville
Tom and Jerry in War of the Whiskers
Turok: Evolution
Van Helsing
WarPath
Worms 3D
Zathura

Kamer wil verbod op gewelddadige games

Icoon Games De Tweede Kamer wil gewelddadige computergames als Manhunt 2 gaan verbieden. Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin gaf eerder aan met de huidige wetten geen games te kunnen verbieden. Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt daarom dat de wet moet veranderen. Een leeftijdsindicatie van 16+ vindt de Kamer niet ver genoeg gaan.

SGP-Kamerlid Kees van der Staaij stelt dat jongeren beschermd moet worden tegen geweld uit videogames. SP, PvdA en VVD steunden zijn motie waarin staat dat de wet aangescherpt moet worden. Het is nog niet duidelijk wat het kabinet met de motie zal doen.

In Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland is het al mogelijk om games te verbieden. De Manhunt-serie is al verboden in deze landen. In Duitsland zijn ook Gears of War, Dead Rising, de Mortal Kombat-serie, Wolfenstein 3D en Commandos: Behind Enemy Lines verboden. In onder andere de Verenigde Staten en Nederland is het met de huidige wetgeving nog niet mogelijk games te verbieden.

Meer gamenieuws op FOK!games

Tweeling heeft verschillende vaders

Icoon OpmerkelijkEen slippertje kan rare gevolgen hebben. Een Chinese tweeling is namelijk door twéé verschillende vaders verwekt.

De vader, Lui Yuan, merkte dat er een aantal verschillen waren tussen de beide kinderen. De een was groter dan de ander en een van de twee was veel zwakker. Dit waren voor Lui al genoeg redenen om vraagtekens te zetten.

De man ontdekte tijdens het zoeken naar de waarheid dat er ook verschillende bloedgroepen in het spel waren. Na een DNA-test werd duidelijk dat één van de baby's van hem was, maar van wie was dan de andere?

De moeder, Yuan, biechtte vervolgens op dat ze inderdaad seks heeft gehad met haar ex. Hoe is dit precies mogelijk?

Artsen concluderen dat dit zeer zeldzaam is, maar niet onmogelijk. Het sperma van de man kan 72 uur lang in het lichaam van een vrouw blijven zitten. Door vermenging kan hetgeen wat nu gebeurd is gebeuren.

Ohuruogu kan toch naar Peking

De Britse hardloopster Christine Ohuruogu mag volgend jaar toch meedoen aan de Olympische Spelen in Peking. Ohuruogu werd dit jaar, na een jaar geschorst te zijn geweest, wereldkampioen op de 400 meter in de Japanse stad Osaka.

Ohuruogo miste in oktober 2005 en juni 2006 drie verrassingscontroles op het gebruik van doping. De Britse bond en de internationale atletiekfederatie IAAF besloten daarop dat ze een jaar geschorst werd en dat ze niet meer mee mocht doen aan de Olympische Speling van 2008 in Peking.

De beslissing van beide bonden vocht de Britse atlete aan bij de internationale arbitragecommissie CAS, dit niet zonder succes. In een verhoor dat drie uur duurde lukte het haar om de commissie ervan te over dat ze onschuldig is. Volgens Ohuruogu liep ze de tests mis omdat ze drastische aanpassingen had gemaakt in haar trainingsschema.

In een reactie liet de Britse atletiekbond Christine Ohuruogu met beide armen te verwelkomen in het Olympisch team van 2008: "We zijn blij dat ze mee kan als onderdeel van het Britse team", aldus de algemeen directeur van de Britse Bond, Simon Clegg. Clegg vertelde nog wel even het belang van verrassingstesten op doping: "Deze controles zijn een fundamenteel onderdeel van het gevecht tegen dopinggebruik in de sport. Atleten moeten zich het belang hiervan realiseren. Ze moeten beschikbaar zijn voor tests op de verblijfplaatsen die ze hebben opgegeven."

Seedorf in Reals beste elf ooit

Clarence Seedorf is gekozen in het elftal aller tijden van Real Madrid.

De middenvelder, die van 1996 tot 2000 uitkwam voor de Spaanse club, werd door lezers van de krant ‘Marca’ de plek van linkshalf gegund. Bijna 40.000 stemmen werden uitgebracht, waarbij Seedorf de voorkeur kreeg boven Paul Breitner en Mahamadou Diarra.

In het elftal aller tijden zijn nog vijf plekken over. Eerder werden Iker Casillas, Alfredo Di Stéfano, Sergio Ramos, Juanito en Fernando Hierro al gekozen in het elftal.

Werklozen krijgen diploma van UWV

Icoon BinnenlandsSommige werkloze uitkeringtrekkers die zonder diploma zitten kunnen met weinig moeite alsnog dat felbegeerde papiertje halen. Het gaat om mensen die de vereiste kennis en ervaring voor een diploma hebben opgedaan in de praktijk. De werklozen kunnen via het project Erkenning Verworven Competenties alsnog een papiertje halen. Het personeel van het UWV die mensen helpen bij het vinden van een baan krijgen binnenkort een checklist.

"Daarin staat waar iemand aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een diploma. Bijvoorbeeld zoveel jaar ervaring als secretaresse", laat een woordvoerder van de uitkeringsinstantie weten. Kanshebbers moeten eruit worden geplukt. Het is niet bekend om hoeveel mensen het gaat. “Dat moet vanzelf blijken.

Mensen met een bijstanduitkering kunnen bij de sociale dienst al terecht voor een diploma. Het geld daarvoor komt uit het re-integratiepotje. "Door mensen weer aan het werk te helpen, wordt uiteindelijk geld bespaard doordat ze geen bijstand meer ontvangen", zegt Tof Thissen, voorzitter van de vereniging van directeuren van sociale diensten.

Breukink blijft ploegleider

Erik Breukink blijft eerste ploegleider bij Rabobank. De voorgestelde structuurwijziging van de directie van de Rabo Wielerploegen is goedgekeurd door de raad van bestuur.

Breukink kwam zwaar onder vuur te liggen vanwege zijn rol in de affaire Rasmussen. De Deense Rabo-renner werd afgelopen zomer in de gele trui uit de Tour de France gezet en ontslagen nadat hij gelogen had over zijn verblijfplaatsen voor de Tour. Uit onderzoek bleek dat ploegdirecteur Theo de Rooij en Erik Breukink op zijn minst niet adequaat hadden opgetreden. Theo de Rooij stapte eerder al zelf op. Wel zal Breukink niet langer deel uitmaken van de Directie van de wielerploeg. Die directie bestond tot dit seizoen uit Breukink, de Rooij en ploegarts Geert Leinders. Harold Knebel zal nu het enige directielid zijn. Interim-directeur Henri van der Aat blijft tot 1 maart in functie. Margo Vliegenthart wordt voorzitter van de nieuwe raad van commissarissen.

Red Bull houdt interesse in Alonso

Red Bull-coureur Mark Webber, maar vooral zijn teamgenoot David Coulthard zijn de laatste dagen veelvuldig in het nieuws te vinden. Beide heren horen de geruchten over een eventuele komst van Fernando Alonso maar doen dat af als 'onzin'. Red Bull-baas Dietrich Mateschitz denkt er echter anders over.

In het Zwitsers weekblad Motorsport Aktuell doet Mateschitz nog eens een boekje open over zijn interesse in Alonso. De Oostenrijker ziet de Spanjaard graag komen, alleen de wens van Alonso om een éénjarig contract aan te gaan zit hem niet lekker. "Wij willen een tweejarig contract met Alonso, met daarbij een optie voor een derde jaar," aldus Mateschitz. "Wat ik begrijp is dat hij (Alonso, red.) op zoek is naar een éénjarig contract. Dat is bij ons niet mogelijk."

Volgens Mateschitz is Red Bull een aantrekkelijke optie voor de tweevoudig wereldkampioen, als de anderen afhaken. "Van alle teams waaruit Alonso kan kiezen zijn wij een alternatief met enorm veel potentie. Maar, die mogelijkheid staat alleen open met een tweejarig contract."

T-Mobile stapt uit wielersport

Icoon WielrennenT-Mobile stopt per direct met haar sponsoring in de wielersport. Het Duitse telecombedrijf, dat sinds 1991 aanwezig was in de wielrensport, nam de beslissing naar aanleiding van de vele dopingschandalen.

De beslissing van T-Mobile geldt voor zowel het heren- als het dameswielrennen. "We zijn tot deze beslissing gekomen om ons merk los te maken van het fenomeen doping in sport en dan specifiek in het wielrennen. Het was een moeilijk besluit, gezien onze lange geschiedenis als sponsor van professioneel wielrennen en mede gezien de inzet van Bob Stapleton als manager van het wielrenteam in 2007," verklaarde Hamid Akhavan, bestuurslid van Deutsche Telekom en de topman van T-Mobile International. "We hebben samen met het huidige management van het team hard gewerkt om een dopingvrije sport te promoten, maar zullen die strijd nu op een andere manier voortzetten. Onze beslissing is niet gebaseerd op enige vorm van onenigheid of wangedrag van het management van het team."

Bob Stapleton hoopt het team in een andere vorm voort te kunnen zetten: "We hopen onafhankelijk door te gaan om zo meer toekomstige successen te kunnen bereiken en een leider te blijven in de anti-doping-beweging."

Kijk voor meer sportnieuws op FOK!sport!

FOK!forum voert actie voor zieke katten

Icoon Sitenews - ForumDe kerstdagen komen er weer aan en dus is het tijd voor de kerstgedachte in het Flora & Fauna forum op het FOK!forum. Er is een speciale actie opgezet voor het Jochem Fonds. Dat fonds is speciaal opgericht voor zwerfkatten en terminaal zieke katten.

Dankzij het Jochem Fonds heeft de dierenkliniek Makatsi in Nieuw-Amsterdam een huiskamer ingericht waar de katten worden opgevangen en waar ze medische verzorging krijgen. De meeste katten die er zitten, kunnen vanuit dit verblijf worden herplaatst. Het enige wat ze hier voor terugvragen is een goed tehuis en veel liefde.

Nu brengt zo'n project natuurlijk de nodige kosten met zich mee, en de herplaatsers worden indien mogelijk zo snel mogelijk geplaatst. Maar er zijn natuurlijk startkosten. Een bloedtest om aids en leukemie uit te sluiten, ontvlooien, ontwormen, chippen en vaccineren. Ook medicijnen kosten geld, ook al komen deze uit eigen apotheek.

Dus is op het forum vanuit de users een inzamelingsactie gestart. Hoe je zelf mee kunt helpen Actie: Het JochemFonds! vinden.

Jochem

Naakte serieaanrander in Alkmaar

Icoon OpmerkelijkEen naakte man valt al langere tijd jonge vrouwen lastig in Alkmaar Noord. Hij slaat 's nachts toe in het gebied tussen de wijken Daalmeer en Vroonermeer. Vanaf april tot begin november heeft hij, voor zover bekend is bij de politie, al zevenmaal toegeslagen. Het lijkt er bovendien op dat de aanrander steeds brutaler wordt in zijn handelingen.

De piemelnaakte aanrander komt meestal in actie op het moment dat de vrouwen hun woning willen binnengaan. Hij betast ze of 'rijdt' tegen hen aan. Het incident vindt steeds buiten plaats voor de woning van het slachtoffer en vaak op het moment nadat de horeca haar deuren sluit en het einde staptijd is. Meestal in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Het betreft een blanke man (tussen de 20 en 25 jaar oud) die circa 1.85 meter groot is en donkerblond haar met een pony heeft. Hij heeft verder een slank tot mager postuur. De naakte aanrander verplaatst zich per fiets. Soms heeft hij een witte zakdoek voor zijn gezicht gebonden of een muts op zijn hoofd. Mensen die menen meer te weten, kunnen de politie bellen.


Met dank aan Boesh voor de submit.

T-Mobile stapt uit wielersport

T-Mobile stopt per direct met haar sponsoring in de wielersport. Het Duitse telecombedrijf, dat sinds 1991 aanwezig was in de wielrensport, nam de beslissing naar aanleiding van de vele dopingschandalen.

De beslissing van T-Mobile geldt voor zowel het heren- als het dameswielrennen. "We zijn tot deze beslissing gekomen om ons merk los te maken van het fenomeen doping in sport en dan specifiek in het wielrennen. Het was een moeilijk besluit, gezien onze lange geschiedenis als sponsor van professioneel wielrennen en mede gezien de inzet van Bob Stapleton als manager van het wielrenteam in 2007," verklaarde Hamid Akhavan, bestuurslid van Deutsche Telekom en de topman van T-Mobile International. "We hebben samen met het huidige management van het team hard gewerkt om een dopingvrije sport te promoten, maar zullen die strijd nu op een andere manier voortzetten. Onze beslissing is niet gebaseerd op enige vorm van onenigheid of wangedrag van het management van het team."

Bob Stapleton hoopt het team in een andere vorm voort te kunnen zetten: "We hopen onafhankelijk door te gaan om zo meer toekomstige successen te kunnen bereiken en een leider te blijven in de anti-doping-beweging."

Vogelaar: Integratie duurt 40 tot 60 jaar

De groep Turken en Marokkanen die in de jaren zestig en zeventig naar Nederland kwam, heeft ''veertig, vijftig, zestig jaar'' nodig om te integreren. Dat heeft PvdA-minister Ella Vogelaar voor Integratie vandaag gezegd in het NRC Handelsblad.

Het duurt volgens Vogelaar lang ''om de migrantengolf met relatief laagopgeleiden'' van de jaren zestig en zeventig te integreren. ''En dan hebben we nog het grote verschil tussen een westerse en niet-westerse samenleving, een sterke dominantie van het islamitische geloof, wat heel grote culturele verschillen met zich meebrengt''.

Grote groepen mensen integreren met vallen en opstaan, stelt de minister. ''Neem de Molukse gemeenschap. Iedereen denkt: Dat gaat wel goed. Maar we worden er nu mee geconfronteerd dat de derde generatie het in het onderwijs slechter doet dan de tweede.''

Toch wil zij niet alleen de nadruk leggen op problemen. ''Je doet mensen tekort door alleen maar te wijzen op wat slecht gaat. Je moet ook hoop bieden door te laten zien dat je als allochtoon ook vooruit kan komen'' stelt Vogelaar ''De deelname van niet-westerse allochtonen in het hoger onderwijs is de laatste jaren bijvoorbeeld verdubbeld.''

-
Link: Het NRC-interview met Vogelaar.

Jongen (14) vast voor mishandeling leraren

Icoon Onderwijs De politie heeft vanmorgen een 14-jarige jongen uit Goirle aangehouden op verdenking van mishandeling van vier docenten van een school in Tilburg tijdens de scholierenstaking een dag eerder. De jongen werd opgespoord na een anonieme tip, zei een woordvoerder van de politie.

De vier docenten van het Willem II College in Tilburg wilden een groep actievoerders van andere scholen de toegang tot het gebouw belemmeren. Een van de demonstranten schopte en sloeg de leraren.

Een 54-jarige leraar werd in het gezicht geraakt, viel achterover met zijn hoofd tegen een deur en raakte buiten bewustzijn. De leraar werd bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis behandeld.

De politie denkt dat met de aanhouding van de 14-jarige de belangrijkste verdachte achter slot en grendel zit. De jongen wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Keuzes

Wes22 stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Je kent het wel. Je favoriete schoeisel wil niet meer en het is tijd voor nieuwe gronddempers. Op naar de winkel. In het afgelopen kwartier tot twintig minuten (of half uur voor de dames onder ons) heb je meerdere voetbekleding aan gehad en om een of andere reden blijven er maar 2 paar schoenen in je hoofd oorlog voeren over welke van de 2 er met je mee naar huis gaan

'PvdA-raadslid verkrachtte zijn vrouw'

Icoon MisdaadHet half augustus aangehouden PvdA-raadslid Ronald Buld uit Hellendoorn wordt niet alleen verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld, maar ook te hebben verkracht. Dat zou Buld hebben gedaan op een parenavond nadat hij zijn vrouw verdovende middelen had toegediend.

Ronald Buld - die woonachtig is in Nijverdal - wil vooralsnog in de raad blijven zitten, want hij weigert zijn zetel op te geven zolang de rechter geen uitspraak heeft gedaan. Maar in persoon zal hij voorlopig niet in de raad verschijnen, want zijn voorarrest is vandaag verlengd in afwachting van nader onderzoek. De advocaat van Buld had om een tussentijdse vrijlating gevraagd, maar de rechter wees dat af omdat de gepleegde feiten te zwaar zijn.

De GroenLinks/PvdA-fractie in Hellendoorn heeft het vertrouwen in Buld inmiddels opgezegd.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

'Hollands Glorie' in Vlissingen-Oost

Icoon AlgemeenNa een jaar bouwen is het grootste onderstel ooit gemaakt voor een olieboorplatform klaar. Het Nederlandse bedrijf Heerema maakte het onderstel en de palen op hun werf in Vlissingen-Oost. "Een mooi stukje Hollands Glorie", aldus communicatiemanager Jeanny de Leeuw van Heerema.

Het bedrijf heeft veel ervaring met het bouwen van delen van olieboorplatformen in de Noordzee, en is één van de weinige bedrijven ter wereld die dit voor elkaar kunnen krijgen.

Het drie miljoen kilo zware onderstel van het olieboorplatform, genaamd Tombua Landana, wordt vanaf 15 december naar de kust van het Afrikaanse Angola gesleept. Daar wordt het platform met twaalf lange palen op de 370 meter diepe zeebodem vastgezet. De palen worden 155 meter diep de grond in geheid.

Het platform wordt pas daadwerkelijk operationeel in 2010. Dan begint het platform olie op te pompen uit de diepe zee. Door de hoge olieprijs wordt het steeds lucratiever om op moeilijke diepe plekken olie op te winnen. Het platform gaat dan 100.000 vaten ruwe olie per dag oppompen. Dat is ruimschoots meer dan één procent van de totale wereldproductie.

Webber: "Ik behoud zitje bij RBR"

Mark Webber is ervan overtuigd dat hij niet vervangen zal worden door Fernando Alonso bij Red Bull Racing. Ook zijn teamgenoot David Coulthard denkt volgend jaar weer bij Red Bull Racing te kunnen racen.

Volgens het geruchtencircuit zou Alonso al gesprekken hebben gevoerd met RBR over een eventueel racezitje in 2008. Als de Spanjaard overstapt naar het team, zou dat betekenen dat Webber of Coulthard hun zitje kunnen inleveren. Webber denkt echter dat zijn plekje bij Red Bull veilig is, ondanks dat zijn contract niet een clausule bevat die hem verplicht iedere Grand Prix te rijden, een voorwaarde waar Coulthard wel aan gebonden is. "Ik heb mijn contract er niet op nageslagen, maar ik ben er redelijk zeker van dat ik volgend jaar weer rijd," aldus de Australiër.

Wel hoopt Webber op een minder frustrerend seizoen dan 2007. Webber viel zeven keer uit dit jaar, waarvan zes keer door mechanische pech. "We moeten een hoop moeite doen om de problemen van afgelopen seizoen op te lossen," legde Webber uit. "Daarna kunnen we proberen het gat naar Ferrari en McLaren te overbruggen, maar ze zullen zich niet makkelijk laten inhalen."

Homofobie op Xbox Live

Dat homoseksualiteit nog niet overal onomstreden is, is een feit wat bij velen bekend is. Een homoseksuele Halo speler nam de proef op de som en ging met een nietsverhullende gamertag Halo 3 online spelen. Hij ging als 'xxxGayBoyxxx' elf dagen online en nam een aantal reacties op bij medespelers. Hij voegt er aan toe dat de opmerkingen puur spontaan tot stand zijn gekomen en er geen provocatie van zijn kant uit is geweest.

Zo wordt hij om zijn gamertag bedreigd met ophanging en wordt hem verweten dat hij naar kont stinkt. Let op, de opmerkingen kunnen 'nsfw' zijn.

"Other than maybe a quick "hello" to the chat room or a request to "veto", I didn't ever say anything first or taunt anyone. What was said by these players was initiated by them with no provocation on my part. The vast majority of the times I wouldn't even respond back so the audio would be clear.

I had a lot more footage but the movie would have been a lot longer and I don't have the time to edit all that. One thing you don't see are the betrayals, I was shot by my own teammates. Most don't want to party up with me, they even say "gayboy don't party up", some even leave mid-game so they don't have to play with me."


Jongens schoppen egel dood

Icoon ShockingGisteren zijn in Apeldoorn twee jongens van 13 en 16 jaar aangehouden wegens het doodschoppen van een egel. De knapen deden dat begin deze maand in de hal van een flat aan de Eburonenstraat.

Het duo filmde hun 'heldendaad' en plaatste het filmpje op internet. De politie kwam na bestudering van de beelden de egeldoders op het spoor. Het filmpje is inmiddels van het net verwijderd. De twee hebben tegen de politie bekend het diertje nodeloos te hebben gekweld en gedood.

De dierenmishandeling leidde tot veel verontwaardiging in de buurt, zo meldt de politie Noord- en Oost-Gelderland.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Criminele Europeanen sneller uitgezet

Criminelen uit EU-landen die in Nederland verblijven zullen sneller worden uitgezet. Dat heeft staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak vandaag aan de Tweede Kamer laten weten in antwoord op vragen van PVV-Kamerlid Hero Brinkman.

De PVV wilde weten wat het beleid is ten aanzien van het groeiende aantal Polen en Oost-Europeanen dat in Nederland werkt. De Nederlandse wetgeving kan op dit moment EU-burgers alleen uitzetten als ze zware misdaden zoals terroristische aanslagen, hebben gepleegd of voorbereid.

Toch wil de staatssecretaris EU-ingezetenden die in Nederland verblijven sneller het land uitzetten als ze crimineel gedrag vertonen. Volgens de PvdA-bewindsvrouw wordt er op dit moment al een proef gedaan met het uitzetten van criminelen in de politieregio's Haaglanden en Rijnmond.

Verder gaf Albayrak aan dat er eisen worden gesteld aan Polen die in Nederland verblijven. ''Ze moeten voldoende middelen van bestaan hebben. Als ze een beroep doen op de bijstand worden ze Nederland uitgezet.'' Het is volgens de staatssecretaris namelijk niet vanzelfsprekend dat de Oost-Europeanen ''gebruik maken van het Nederlandse sociale vangnet.''

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Gullit verliest bij debuut Galaxy

Ruud Gullit heeft zijn eerste wedstrijd als coach van de L.A. Galaxy verloren. De Amerikaanse ploeg verloor de oefenwedstrijd tegen Sydney FC met 5-3.

David Beckham zorgde nog wel voor een hoogtepunt door in de eerste helft te scoren via een mooie vrije trap. Op dat moment stond Galaxy echter al met 3-0 achter. Galaxy verdediger Kevin Harmse kreeg in de tweede helft nog een rode kaart. De ruim 80.000 toeschouwers constateerden dat L.A. Galaxy onder de nieuwe trainer nog niet het gewenste sexy voetbal speelt.

Vrijdag krijgt de Nederlander, die eerder werkzaam was voor Feyenoord en Chelsea, een herkansing tegen de Wellington Phoenix uit Nieuw-Zeeland.

Opnieuw scholierenprotest in Waalwijk

Icoon OnderwijsOngeveer honderd leerlingen van middelbare scholen in Waalwijk hebben vanochtend gestaakt. Directeur Otto Dooijes van scholengemeenschap De Overlaat heeft dat gezegd. Op zijn school ontbraken dertig leerlingen.

Voor schooltijd hadden de leerlingen van verschillende scholen afgesproken. Ze hebben geprobeerd bij verschillende vestigingen actievoerders te werven, legde Dooijes uit. Een dag eerder sloot hij zijn school hermetisch af en werden acties nog voorkomen. Dit in tegenstelling tot andere steden, waar enkele stakingen uit de hand liepen.

Scholen in Waalwijk hebben vandaag de leerplichtambtenaar van de gemeente ingeschakeld. "Alle leerlingen die vandaag hebben deelgenomen aan de staking zijn geschorst en kunnen morgen maatregelen verwachten", kondigde Dooijes aan.

Gisteren gingen in Waalwijk nog driehonderd scholieren de straat op. Op weg naar het gemeentehuis verrichtte de politie in totaal twee aanhoudingen. De politie kon nog niets zeggen over ongeregeldheden of arrestaties van vandaag.

Villarreal akkoord met Boca

Juan Román Riquelme keert komende winterstop terug naar Boca Juniors. De Argentijn zit op een dood spoor bij zijn club Villarreal, waar hij in de clinch ligt met trainer Manuel Pellegrini.

De spelmaker zag afgelopen zomer diverse pogingen om een nieuwe club te vinden stranden. Vorig seizoen was al duidelijk dat de Argentijn niet meer welkom was in de kleedkamer van El Submarino Amarillo. In de tweede seizoenshelft werd hij verhuurd aan zijn voormalige werkgever Boca Juniors. De Argentijnse topclub is vervolgens in de weer geweest om de middenvelder weer te contracteren, en zijn daar nu in geslaagd.

In 2002 verliet Riquelme zijn vaderland om bij FC Barcelona te gaan voetballen. In zijn eerste en enige seizoen kon hij onder Louis van Gaal slechts sporadisch imponeren. Bij Villarreal groeide hij vervolgens uit tot volksheld, en loodste de ploeg voor het eerst in haar historie naar de Champions League. In 2007 ketste een transfer naar Club Atlético de Madrid op het laatste moment af.

Wereldreis

De meeste filmpjes die je bij ons ziet zijn kort, krachtig en meestal pijnlijk. Maar soms komt er een schoonheid bovendrijven, een filmpje wat lang en gewoon mooi is. In dit geval kun je genieten van een film van Robert Klause die met zijn trouwe BMW motorfiets over de hele wereld reisde. Prachtige beelden, mooie muziek. BMW kan blij zijn met deze reclame. 

Bilic: "Engeland arrogant"

Slaven Bilic, de bondscoach van Kroatië, vindt dat de spelers van het Engelse nationale elftal arrogant zijn. Bilic loodste zijn land woensdag ten koste van Engeland naar het EK.

Michael Owen gaf na het duel aan dat de uitschakeling puur aan de druk lag. Daarbij meldde hij ook dat er waarschijnlijk geen Kroaat is die het Engelse elftal zou halen, mocht dit een mogelijkheid zijn. Bilic vindt deze uitspraak van de spits, die er woensdag wegens blessureleed niet bij was, nergens op slaan.

"Er is vrij wat arrogantie te bespeuren als we deze woorden horen van een Engelse speler. Het is simpelweg niet waar", aldus de Kroaat in The Sun. "De Engelse spelers realiseren zich niet dat er in de rest van Europa ook hoogstaand voetbal wordt gespeeld. Begrijp me alleen niet verkeerd, ik respecteer Engeland. Als al hun beste spelers fit zijn kunnen ze best Europees of zelfs wereldkampioen worden."

Ken Kutaragi ontvangt Lifetime Achievement Award

Tijdens de D.I.C.E-bijeenkomst komende februari zal de vader van de PlayStation Ken Kutaragi de Lifetime Achievement Award ontvangen van de Academy of Interactive Arts and Sciences. Hij is de derde persoon die deze eer ten deel valt, Howard Lincoln en Minoru Arakawa van Nintendo gingen hem voor. Zij ontvingen de award voor hun werk om de Amerikaanse game-industrie nieuw leven in te blazen in de jaren '80.

Voorzitter van de AIAS Joseph Olin zei het volgende over Kutaragi:

"Ken Kutaragi's passion, innovative thinking and business savvy sparked a monumental movement that was unstoppable. If it wasn't for Ken and his concept of the original PlayStation, there wouldn't be the billion dollar industry there is today. His contributions have clearly set new standards for developers, publishers, and consumers worldwide."


Don Ken

Gehoorschade leraar na ontploffen nitraatbom

Icoon BinnenlandsEen leraar van een school in Zaltbommel heeft maandag gehoorschade opgelopen toen er een nitraatbom ontplofte in de gang van de school. Vier jongens van 14 en 15 jaar oud uit Zaltbommel en Ammerzoden hadden de bom afgestoken.

Eén van de jongens, een 14-jarige uit Ammerzoden, bekende in vuurwerk te handelen. Bij hem thuis werden 140 nitraatbommen en vuurwerk aangetroffen. De spullen zijn in beslag genomen.

De leraar stond dichtbij toen de bom ontplofte. De gehoorschade die hij opliep, is mogelijk blijvend. De man heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De jongens zijn opgepakt en inmiddels weer overgedragen aan hun ouders. Omdat het gaat om een ernstig vergrijp, komen ze niet in aanmerking voor een HALT-verwijzing. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

[A1GP] Bleekemolen boos op wedstrijdleiding

Jeroen Bleekemolen was niet blij met de beslissing die de wedstrijdleiding tijdens de sprintrace van het A1GP-weekend op het circuit van Sepang nam. Bleekemolen werd gestraft omdat hij te vroeg Zuid-Afrika zou hebben ingehaald.

"Ik ben nog nooit zo boos geweest", schrijft de coureur in zijn column. "Nadat wij de beelden bekeken hadden, zei de wedstrijdleiding dat wij niet eens een protest tegen de straf mochten indienen."

Bleekemolen zou volgens de jury 4,3 seconden voor het licht op groen ging al naast Zuid-Afrika hebben gereden. Volgens de coureur is dit onmogelijk: "Dat slaat helemaal nergens op. 4,3 seconden voordat het licht op groen gaat, zit je nog in de laatste bocht!".

David Bowie-pack voor Rock Band beschikbaar

Op de Amerikaanse Xbox Live Marketplace kun je nu het David Bowie-pack downloaden. In deze pack zitten de tracks Moonage Daydream, Heroes en Queen Bitch verwerkt. Moonage Daydream is een master track, terwijl Heroes en Queen Bitch covers zijn. Het pack kost 440 punten, maar de tracks zijn ook los te downloaden voor 160 MS Points per stuk.
Donderdag zal het pack waarschijnlijk op PSN verschijnen.

Rock Band verscheen vorige week in de VS en zal in het eerste kwart van 2008 in Europa verschijnen.

Kleuter weigert zonder slang te slapen

Icoon BizarMensen kunnen niet altijd het perfecte huisdier vinden voor hun kind. Zo wel de Cambodjaanse familie Uon; voor hun kwam de perfecte oplossing uit de struiken ‘geglibberd’. Hun zoontje, Sambath Uon, weigert om te gaan slapen zonder ‘Lucky’, een Birmaanse Python van zes meter lang, in zijn nabijheid. Sambath zegt trots: "Ik hou evenveel van mijn slang als van mijn zus. Al mijn vrienden zijn jaloers op mij".

Lucky maakte voor het eerst haar opwachting in het Cambodjaanse dorp toen ze drie maanden oud en 50 centimeter lang was. De drie pogingen om haar uit te zetten in de wilde natuur mislukten, zodat er niets anders op zat dan haar te ‘adopteren’. De moeder van Sambath vertelt: "De voorbije zes jaar hebben Sambath en Lucky altijd samen geslapen. Ze is een lid van de familie nu".

Er worden de slang zelfs helende krachten toegedicht: "We bidden voor haar en dat loont. Al heel wat mensen zijn genezen sinds ze gezegend werden door haar." aldus de moeder.

Safety Redskins doodgeschoten

Safety Sean Taylor van de Washington Redskins is overleden na een schietpartij in zijn huis.

De 24-jarige Taylor werd, acht dagen nadat er ingebroken werd in zijn huis, in datzelfde huis neergeschoten door een nog onbekende persoon. Hij werd geraakt in een slagader in zijn been en overleed door het bloedverlies. Zijn vriendin probeerde nog 911 te bellen maar moest dit doen met haar mobiele telefoon omdat de vaste telefoonlijn was doorgeknipt.

Taylor was een keiharde speler en had als bijnaam "meast" gekregen van zijn teamgenoten. Dit stond voor half-man half-beast (half mens, half beest). Afgelopen seizoen speelde hij nog mee in de Pro Bowl. Hij heeft ook meerdere keren een boete ontvangen voor het te laat tackelen van een tegenstander of voor andere dingen.

Taylor wist vorig jaar nog onder een veroordeling uit te komen wegens het bedreigen van iemand met een pistool.

SP komt in actie voor Manon Thomas

SP-Kamerlid Arda Gerkens wil dat Justitie optreedt tegen websites die 'duidelijk door een misdrijf' verkregen materiaal verspreiden. Gerkens heeft daartoe Kamervragen gesteld aan minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie.

Directe aanleiding voor de actie van de SP-politica zijn het blote filmpje en de naaktfoto's van Manon Thomas die vorige week op het net verschenen. Volgens Gerkens is hier sprake van heling. ''De man die de foto's heeft verspreid is opgepakt wegens computervredebreuk. Als je dan als site alsnog doorgaat met het publiceren van dat materiaal, dan is er sprake van opzet- of schuldheling.'' Ze verwijst naar de artikelen 416 of 417bis van het Wetboek van Strafrecht.

Gerkens stelt dat het voor degene die door het verspreiden van het materaal schade wordt berokkend, geen reële mogelijkheid is om alle websites te sommeren het materiaal te verwijderen. Het zou volgens haar effectiever zijn indien Justitie op zou treden tegen tenminste een aantal populaire websites die het materiaal online zetten. Dit zou een afschrikwekkend effect veroorzaken voor anderen die het materiaal willen verspreiden. Ook stelt ze dat Justitie zou moeten optreden tegen grote sites de linkjes plaatsten naar plekken waar dergelijke zaken gevonden kunnen worden.

In haar Kamervraag (hier te zien) doelt Gerkens op sites als GeenStijl, De Telegraaf en het Algemeen Dagblad.

FOK! linkte bij het bericht over de naaktfoto's naar Dumpert.nl (GeenStijl) en weblog Hersenscheet.com. Dumpert heeft de foto's weggehaald, maar bij Hersenscheet zijn nog gewoon te bekijken. En zo zijn er nog wel meer sites waar de foto's en het filmpje te zien zijn. (Update: Hersenscheet heeft ze nu ook verwijderd.)

Punten ronde 6

Een dag later dan normaal, maar hier zijn de punten van de zesde ronde van de FOK!voetbalmanager.

pleb06 is met 99 punten rondewinnaar. Djek_D eindigt deze ronde met 97 punten als tweede, samen met VerrekteZakHooi. contra1970 eindigt deze week als vierde en heeft 95 punten en de top 5 wordt afgesloten door misterbogey.

BassieD gaat na zes speelronden nog steeds aan de leiding. Hij heeft 548 punten. Thijs_HA heeft 547 punten en staat tweede. AmenhotepIV staat derde en heeft 541 punten. leroytje staat met 530 punten op de vierde plaats. ElmarO bezet met 527 punten plaats vijf.

Bij de subleagues won Antropogenetica met 91 punten. Tweede deze ronde is !!!AFC AJAX vs PSV!!! samen met Harry in de Warry .

!!!AFC AJAX vs PSV!!! heeft met 513 punten de leiding in het algemeen klassement. Top Zoveel 2006/2007 staat tweede met 461 punten en de derde plaats in het algemeen klassement wordt ingenomen door Hengelo League.

Voor de zevende ronde kun je nog wisselen tot aankomende vrijdag 30 november 17:59 uur

DVD: Tekkonkinkreet

Tekkonkinkreet klinkt Japans, het ziet er Japans uit en zo ongeveer de hele crew komt uit het land van de rijzende zon. Toch staat er onder het kopje regie de naam van Michael Arias, een Amerikaanse computerdeskundige, die o.a. meewerkte aan The Animatrix. Dat zijn naam wat raar staat op de aftiteling is niet zo vreemd, want met zijn regiedebuut is Arias de eerste buitenlander die een lange animéfilm heeft geregisseerd. Aan de film is dat echter totaal niet af te zien. Ten eerste is de film oogverblindend mooi, en de unieke stijl geeft je het idee naar niet wéér een typische Japanse animé te kijken. De gedurfde opening, waarin de kijker de hele stad doorvliegt, toont ook aan dat Arias zich absoluut niet heeft ingehouden en meteen heeft geprobeerd alles uit zijn debuut te halen.


Rossi wint Monza Rally Show 2007

Dat Valentino Rossi niet alleen op twee wielen hard kan rijden was al bekend. Door voor het tweede jaar op rij de Monza Rally Show te winnen, heeft hij bewezen dat hij ook in een rallyauto een constante snelle factor is.

Rossi won samen met ervaren co-piloot Carlos Cassina de jaarlijkse circuitrally zonder een penalty te incasseren. Het duo won drie van de zeven special stages, finishte twee keer tweede en een keer derde en vijfde. Andere deelnemers uit de MotoGP-wereld, waaronder 250cc-coureurs Marco Simoncelli en Fabrizio Lai, Yamaha-crewleden Roberto en Davide Brivio, Matteo Flamigni en Rossi's personal assistant 'Ucci', verkeerden allemaal in de onderste regionen van de uitslag.

Rossi was ook een van de sterksten in het kleinere evenement van het weekend, de Master Show. Hij bereikte daar in een soort play-off race de halve finale.

Vandaag begint op Jerez de eerste MotoGP-wintertest voor Rossi. Voor het eerst zal hij met zijn nieuwe teamgenoot Jorge Lorenzo een garage delen in de pits. Ook zal hij voor het eerst met Bridgestonebanden testen, terwijl Lorenzo op Michelins zal testen.

'Real wil van Drenthe af'

De Spaanse krant El Mundo Deportivo meldt dat Royston Drenthe in de winterstop mag vertrekken bij Real Madrid. Met zijn gedrag zou de Nederlander, die afgelopen zomer van Feyenoord overkwam, zich onmogelijk hebben gemaakt bij de Koninklijke.

Vooral het gedrag van Drenthe bij de wedstrijd tegen Murcia schoot bij de club in het verkeerde keelgat. Drenthe zat in zijn straatkleren op de bank bij Real, terwijl hij luisterde naar zijn iPod.

De trainer van de Spaanse landskampioen, Bernd Schuster, neemt Drenthe niet mee naar Duitsland, waar Real morgenavond in de Champions League speelt tegen Werder Bremen. Drenthe zou last van de griep hebben. Wesley Sneijder is vanwege een blessure ook niet van de partij. Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben zitten wel in de selectie bij de Spanjaarden.

Richard Páez stapt op bij Venezuela

De bondscoach van Venezuela, Richard Páez, is gisteren opgestapt. In een verklaring zei de 56-jarige oefenmeester dat hij niet langer een obstakel wil zijn in Venezuela's missie om zich te plaatsen voor het WK van 2010. In de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie bezet de Venezolaanse ploeg de vijfde positie.

De top vier en mogelijk de top vijf plaatst zich voor het WK. Het besluit van Páez komt wel op een opmerkelijk moment. Vorige week nog was Venezuela met 5-3 te sterk voor Bolivia door in de laatste tien minuten driemaal te scoren.

Amsterdam fietsvriendelijkste stad ter wereld

Icoon VervoerAmsterdam is de meest fietsvriendelijke stad ter wereld; het verkeer in onze hoofdstad bestaat voor 40 procent uit fietsers. Dit komt neer op zo’n 300.000 mensen.

Dit stelt Touroperator Virgin Vacations. Zij hebben een lijst samengesteld met de elf meest fietsvriendelijke steden ter wereld. Amsterdam lijkt soms overspoeld door tweewielers. Volgens Virgin promoot de Nederlandse hoofdstad hiermee een gezonde en actieve levensstijl.

De belangrijkste criteria waren onder meer de aanwezige fietsvoorzieningen, aanmoedigingscampagnes en de beschikbaarheid van fietskaarten. De top-11 ziet er als volgt uit:

1. Amsterdam, Nederland
2. Portland, Oregon
3. Kopenhagen, Denemarken
4. Boulder, Colorado
5. Davis, Californië
6. Sandnes, Noorwegen
7. Trondheim, Noorwegen
8. San Francisco, Californië
9. Berlijn, Duitsland
10. Barcelona, Spanje
11. Basel, Zwitserland

Celtic Cup in 2009 van start

In 2009 zal het voetbaltoernooi om de Celtic Cup, met Schotland, Ierland, Wales en Noord-Ierland als deelnemers, van start gaan. Gisteren stemden de bonden van de betreffende landen in met deze onderlinge competitie.

Met Ierland in plaats van Engeland is de strijd om de Celtic Cup een doorstart van het oude Britse 'Home Championship'. In 1984 stopte dat evenement vanwege het steeds maar groeiende internationale programma.

Engeland heeft geen interesse om mee te doen aan de strijd om de Celtic Cup.

Platini: "Engelse coach noodzakelijk"

In de voetbalwereld is de vacature van het bondscoachschap van Engeland momenteel het meest besproken onderwerp. UEFA-voorzitter Michel Platini bemoeit zich inmiddels zelfs met de aanstelling van een nieuwe trainer.

"Als ik op zoek moest gaan naar de nieuwe bondscoach, dan zou ik absoluut kiezen voor een Engelsman die het volste vertrouwen van het volk moet krijgen", aldus de Fransman.

Al vele buitenlandse namen zijn al in verband gebracht als nieuwe bondscoach van Engeland. Zo zouden Jose Mourinho, Fabio Capello, Felipe Scolari, Jurgen Klinsmann, maar ook de Nederlanders Louis van Gaal en Guus Hiddink op het verlanglijstje van de Engelse voetbalbond staan.

"Ik hou van het Engelse voetbal en geniet van de passie die de fans uitstralen. Maar ik kan me niet vinden in een eventuele aanstelling van een buitenlandse bondscoach", aldus Platini.

Bruins tijdig fit voor duel met Heracles

Naar verwachting zal Feyenoorder Luigi Bruins deze week de training bij de Rotterdammers hervatten. Clubarts Robbert van Linschoten heeft dit gezegd.

"De insteek is dat hij op tijd fit is voor zondag", aldus Van Linschoten. Bruins liep op 11 november, tegen Ajax, een blessure op aan zijn hamstring.

Feyenoord-trainer Bert van Marwijk zei eerder dat hij de hoop had dat hij Bruins afgelopen zondag, tegen FC Groningen, al had kunnen inzetten. Die wedstrijd kwam voor de 20-jarige speler echter te vroeg.

Makkelijk te begrijpen bijbel in de maak

Icoon OpmerkelijkGoed nieuws voor de mensen die de bijbel wel willen lezen, maar daar moeite mee hebben omdat het gebruikte Nederlands te moeilijk is. Over zeven jaar moet er een bijbel in de schappen liggen die geschreven is in begrijpelijk Nederlands. Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft het startsein gegeven voor een versie die ook te begrijpen is voor mensen die moeite hebben met lezen.

Komende maand gaat het genootschap op zoek naar medewerkers, zo laat de organisatie vandaag weten. Het genootschap experimenteerde al eerder met vertalingen van de bijbel. Drie hoofdstukken werden bij wijze van proef vertaald. Op deze manier ontstond er een tekst die ‘prettig leesbaar’ gevonden werd. Hieruit werd de conclusie getrokken dat een volledige vertaling gewenst is. Het project heeft als werktitel Basisbijbel meegekregen.

In deze Basisbijbel staat begrijpelijkheid voorop. Zo is de structuur van de tekst zo helder mogelijk, blijven alinea’s zo kort en overzichtelijk als mogelijk is, en is de lengte van de zinnen beperkt evenals het aantal gebruikte woorden. De nieuwe versie moet toegankelijker zijn voor de mensen die moeite hebben met de Nieuwe Bijbelvertaling. Die versie, die al makkelijker te begrijpen is dan de originele geschriften, kwam drie jaar geleden op de markt.

Snoyl naar RKC

Ferne Snoyl heeft een nieuwe club gevonden. De middenvelder, wiens contract bij NEC onlangs werd ontbonden, zal de rest van dit seizoen voor RKC Waalwijk spelen.

De voormalig Feyenoorder tekende bij de koploper in de Jupiler League een contract voor een halfjaar, met een optie voor nog een seizoen. Na de winterstop mag hij in actie komen voor zijn nieuwe club.

Eind oktober werd Snoyl door NEC op non-actief gesteld nadat hij een korte periode in een politiecel had gezeten op verdenking van huiselijk geweld. Een week daarna besloten speler en club uit elkaar te gaan. Snoyl was al tweemaal eerder uit de selectie van NEC gezet.

Karthikeyan verlaat Williams

Narain Karthikeyan vertrekt bij het team van Williams. De Indiër heeft de aanbieding van de renstal om ook volgend seizoen als testrijder aan de slag te gaan naast zich neergelegd. De manager van de coureur, Mark Perkins, heeft dit gezegd.

In 2006 begon Karthikeyan met testen voor Williams, maar hij zou in 2008 minder testuren krijgen. Vooral het afschaffen van traction control is een van de hoofdredenen voor het besluit van Karthikeyan. "Alle rijders zullen meer willen testen in het 'off-season' dus de testrijders zullen bijna geen kans krijgen", aldus Perkins.

Feyenoorder Lee kampt met heimwee

Het avontuur van Chun-Soo Lee bij Feyenoord lijkt geen succes te worden. De Zuid-Koreaanse aanvaller van Feyenoord kampt met heimwee, een probleem waar hij, toen hij in Spanje speelde, ook last van had. Feyenoord zou overwegen om Lee een tijdje terug te sturen naar zijn vaderland.

Tussen 2003 en 2005 speelde Lee voor de Spaanse voetbalclubs Real Sociedad en Numancia, maar had daar veel problemen. Hij had moeite zich aan te passen en sprak de taal niet goed.

Lee maakte op 20 oktober zijn debuut voor Feyenoord tegen Excelsior (1-0 zege). Vervolgens speelde hij nog drie Eredivisieduels, waarin hij niet tot scoren wist te komen. Afgelopen weekend miste Lee de wedstrijd bij FC Groningen (3-2 nederlaag), omdat hij zich ziek had gemeld.

Federer al 200 weken op rij de beste

Voor de zoveelste keer heeft Roger Federer deze week een mijlpaal bereikt in de tennishistorie. De 26-jarige Zwitser is voor de 200e week op rij de beste tennisser van de wereld. De eerste positie op de wereldranglijst bereikte de Zwitser op 2 februari 2004, na het winnen van de Australian Open, op dat moment zijn tweede grandslamzege.

In de 200 weken dat hij de nummer één van de wereld is, won Federer 41 van de 65 toernooien waaraan hij meedeed. Tien daarvan zijn grandslamtitels. Hij won 328 wedstrijden en verloor er slechts 24. Alleen Rafael Nadal, David Nalbandian en Guillermo Cañas lukte het om meer dan één keer van de Zwitser te winnen.

Er zijn bij de mannen drie tennissers die in totaal langer dan Federer de beste van de wereld waren. Connors stond in zijn carriére 268 weken nummer één, Ivan Lendl staat op 270 weken en de tennisser die zich het langst de beste tennisser van de wereld mocht noemen is Pete Sampras. De Amerikaan was in totaal 286 weken de beste van de wereld.

Bejaarden VS massaal aan de Wii

Nintendo heeft het imago een kiddy-console te zijn, maar daar lijkt nu toch echt definitief een einde aan te komen. In de gehele VS worden de Wii-consoles namelijk massaal aangeschaft door...bejaardencentra.

Vorig jaar werden zes bejaarden in het bejaardencentrum Sedgebrook gevraagd om een berg speelgoed uit te proberen om zo hun leeftijds- en centrumgenoten te helpen met het uitzoeken van leuk speelgoed dat ze hun kleinkinderen konden geven als kerstcadeau. Van de hele stapel wilden de uitverkorenen echter één artikel in de recreatieruimte houden: de Nintendo Wii. Ze hadden zoveel lol beleefd met het spelen met Nintendo's jongste console dat ze hem graag vaker wilden gebruiken.

Het bejaardencentrum maakt deel uit de Erickson Retirement Communities die vestigingen in de gehele VS heeft. Momenteel heeft elk centrum die bij deze keten aangesloten is tenminste één Wii in de recreatieruimte staan.
Voorstanders van deze toevoeging aan het assortiment zeggen dat de console een welkome afwisseling is in het leven van de ouderen en de hand-oog-coördinatie bevordert. Iets wat eindeloze sessies Mahjong en Bingo niet lukt.

Toch blijkt er voor sommigen nog een drempel te liggen. Centra doen hun best om zoveel mogelijk twijfelaars over de streep te trekken door de console op plaatsen te zetten waar veel ouderen komen en door toernooien uit te schrijven waarmee geld te verdienen valt. Voor sommige is schaamte een belemmerende factor, voor hen worden er schermen geplaatst.

Nintendo is ook in de bejaarden-doelgroep gedoken. Hoewel oorspronkelijk bedoeld voor Japan, waar de vergrijzing hoger is dan in de VS, doen games als "Brain Age" voor de Nintendo DS het erg goed.
Nintendo concludeerde dat er twee factoren waren die ouderen uit de videogame-wereld hielden: games waren te moeilijk te bedienen en de games waren niet gericht op ouderen. De Wii neemt deze twee hindernissen weg.

De markt voor oudere gamers groeit. Terwijl in 1999 nog maar negen procent van de 50+ Amerikanen games speelden, is dat in 2007 gestegen tot 24%. Dit is ook te danken aan Nintendo zelf, die een bejaarden-vriendelijk imago wil uitstralen. Tijdens een conferentie van de American Association of Homes and Services for the Aging in oktober had Nintendo een opstelling met vier plasma-TV's en vier Wii-bowlingbanen. Het was oorspronkelijk bedoeld om te tonen hoe leuk de Wii kan zijn. Het was de meest bezochte en drukste booth tijdens de gehele conferentie die 7000 man trok.

Uitslagen Portugal speelronde 11

In Portugal werd afgelopen weekend en gisteravond weer een speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
União LeiriaSp. Braga0-0
Leixões SCSp. Portugal1-1
Académ.CoimbraBenfica1-3
CS MarítimoNaval0-1
Paços FerreiraCD Nacional1-0
FC PortoVitória Setúbal2-0
BelenensesEstrêla Amadora0-0
BoavistaVitor.Guimarães3-2

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Porto1192020-429
2Benfica1174022-625
3Sporting Portugal1154217-919
4Vitor.Guimarães1154214-1119
5Vit. Setúbal1146118-1218
6CS Marítimo1152413-717
7Sp. Braga1143411-1115
8Belenenses1135310-1114
9Naval113358-1812
10Leixoes SC1118211-1211
11Estr. Amadora1117311-1310
12CD Nacional112457-1110
13Boavista1116410-209
14Pac. Ferreira112368-159
15Ac. Coimbra111559-188
16Uniao Leira110475-164

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Lisandro LópezPorto10
2Nuno Gomes Porto5
=MatheusVitória Setúbal5
=MakukulaMarítimo5

Programma :

DatumThuis:Uit:
02/12Es. AmadoraLeixões SC
02/12BenficaFC Porto
02/12Sp. BragaMarítimo
02/12Vitória GuimarãesAcadémica Coimbra
02/12NacionalBoavista
02/12NavalPaços Ferreira
02/12Sp. PortugalUnião Leiria
02/12Vitória SetúbalBelenenses

Ballack na zeven maanden terug op voetbalveld

Voor het eerst sinds zeven maanden heeft Michael Ballack gisteren een wedstrijd gespeeld. De middenvelder van Chelsea, die kampte met een enkelblessure, speelde 45 minuten mee met het tweede elftal in een wedstrijd tegen de beloften van Birmingham City.

"Het voelde goed", aldus de Duitser na afloop. "Ik kijk uit naar mijn rentree in het eerste team."

In april van dit jaar raakte de 31-jarige Duitser geblesseerd en hij kwam sindsdien niet meer in actie. Pas na twee operaties aan zijn enkel kon de international serieus aan zijn herstel gaan werken.

Ruim 60 agenten gewond bij rellen in Parijs

Icoon BuitenlandsBij nieuwe rellen in voorsteden van Parijs zijn 64 politiemannen gewond geraakt, van wie vijf ernstig. Jongeren in Villiers-le-Bel gooiden met molotovcocktails en stenen naar de politie en staken tientallen auto's in brand.

Ook in vier andere voorsteden kwam het tot ongeregeldheden. Een agent liep een schotwond op in de schouder nadat hij was beschoten met een jachtgeweer, meldde de politie vanochtend.

De rellen begonnen gisteravond en duurden tot diep in de nacht. Ook een school, een rijschool en een schoonheidssalon en twee andere gebouwen gingen in vlammen op. De politie gebruikte traangas en rubberkogels om de raddraaiers uiteen te slaan. Zes personen zijn gearresteerd. Journalisten die de rellen wilden filmen en ook brandweerwagens werden aangevallen door de allochtone jongeren. Zondagavond en -nacht raakten bij rellen ook al veertig agenten gewond.

Het oproer volgt op de dood van twee jongens van vijftien en zestien jaar. Zij botsten zondag in Villiers-le-Bel met een gestolen brommer bij een kruispunt op een politiewagen en kwamen daarbij om het leven. Volgens geruchten werden ze achterna gezeten door de agenten, maar de politie zegt dat het een gewoon ongeluk was.

Het gerucht ging dat de agenten er na het ongeluk vandoor gingen, maar dit is door getuigen tegengesproken. Een politiewoordvoerder meldde dat de agenten hun auto verlieten, omdat die bewijsmateriaal was voor het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Ook zouden de agenten in gevaar zijn geweest.

Ajax-voorzitter Jaakke herkozen

Ajax-voorzitter John Jaakke voert ook de komende vier jaar de driekoppige raad van commissarissen aan. Tijdens de algemene jaarlijkse aandeelhoudersvergadering werden behalve de huidige Ajax-voorzitter, ook Sjoerd van Loon en Frank Eijken herkozen.

John Jaakke en de huidige directie dienden gisteravond in de ArenA enkele scherpe vragen te beantwoorden. Zo werden er door de vereniging van aandeelhouders vraagtekens gezet bij de bonussen voor Martin van Geel (63.000 euro), Maarten Fontein (20.000) en Jeroen Slop (20.000). Aangezien Ajax geen winst heeft gemaakt en de sportieve doelstellingen niet gehaald had, vonden de aandeelhouders het raar dat de bonussen alsnog uitgekeerd werden. "Maar dat had te maken met andere bereikte doelstellingen", zei Jaakke.

Een afvaardiging van de supportersvereniging wilde graag weten hoe het zat met de inbreng van ras-Ajacied Johan Cruijff. Jaakke gaf aan dat hij binnenkort een gesprek heeft met de legendarische nummer 14. "Hij ziet geen heil in commissies", aldus de voorzitter.

Gehoor aan onderwijsoproep Van Bijsterveldt

Icoon Onderwijs De Amsterdamse onderwijswethouder Hennah Buyne (PvdA) heeft haar leerplichtambtenaren vandaag opdracht gegeven te controleren of scholieren naar school en niet de straat op gaan. De inspecteurs moeten een kijkje nemen bij onderwijsinstellingen waar eerder leerlingen wegbleven.

Als kinderen niet op school verschijnen, kunnen hun ouders een boete krijgen. Buyne liet via haar woordvoerder weten het eens te zijn met staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs). De CDA-bewindsvrouw stelde gisteravond dat wethouders op grond van de leerplichtwet kunnen voorkomen dat scholieren actie voeren en daardoor lesuren mislopen. De Amsterdamse bestuurder noemde het gedrag van sommige leerlingen ''volstrekt verwerpelijk''. Ze roept ouders en scholen op hun uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat jongens en meisjes niet opnieuw over de schreef gaan.

Ook Rotterdam steunt de oproep van de staatssecretaris. Wethouder Leonard Geluk (CDA) heeft een brief gestuurd naar alle scholen waarin hij de schooldirecties vraagt extra toe te zien op het handhaven van de leerplichtwet. Extra verzuim moeten de scholen aangeven, zodat de gemeente leerplichtambtenaren kan inzetten. Mochten de scholen geen gehoor geven aan de oproep van de wethouder dan volgen ook in Rotterdam sancties in de vorm van geldboetes.


Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt

Doe Maar geeft eenmalig concert

Icoon ShowbizzAls je een (grote) fan bent van de popgroep Doe Maar, dan moet je de datum 12 juli 2008 zeker vrijhouden. Op die datum komt de groep die in de jaren 80 razend populair was met nummers als 'De bom' en '32 jaar', 'Nederwiet' en 'Belle Helene', in de originele bezetting bij elkaar in de Rotterdamse Kuip voor een eenmalig reünieconcert.

Henny Vrienten, Jan Hendriks, Ernst Jansz en Jan Pijnenburg kwamen in 2000 ook al eens bijeen voor een serie reünieconcerten. Die reeks concerten begon toen in België. De bandleden verklaarden: "We zijn zeven jaar verder en eerlijk is eerlijk, het blijft toch kriebelen om nog één keer samen te spelen. Toen de mogelijkheid zich aandiende om een concert te geven in De Kuip, leek dit ons een uitgelezen kans om nog één maal een bijzonder concert te beleven samen met onze fans". De kaartverkoop voor het concert op 12 juli start op 1 december om tien uur 's ochtends.


Doe Maar met 32 jaar (sinds 1 dag of 2)


Met dank aan mouthman en Avmmeke voor de submit.

Famitsu Most Wanted: PS3 nog altijd populair

Hoewel de verkoopcijfers van de PS3-console anders doen vermoeden, is de PS3 nog niet klaar voor de schroot in Japan. In een poll konden de lezers van het blad Famitsu aangeven naar welke games zij het meest uitkijken. Zeven van de twintig titels die zij noemden zijn voor de PS3. Verder werden er nog twee PS2-titels en één PSP-titel genoemd waardoor Sony 50% van de top 20 bezet.
De lijst is als volgt:

01. Dragon Quest IX (DS, 2,544)
02. Final Fantasy XIII (PS3, 2,525)
03. Resident Evil 5 (PS3, 1,894)
04. Metal Gear Solid 4 (PS3, 1,498 )
05. Super Smash Bros. Brawl (Wii, 1,327)
06. Dragon Quest IV (DS, 1,018 )
07. Lost Odyssey (360, 998 )
08. Dragon Quest VI (DS, 973)
09. Devil May Cry 4 (PS3, 861)
10. Final Fantasy VI (DS, 818 )
11. Monster Hunter 3 (Wii, 743)
12. Layton Kyouju to Akuma no Hako (DS, 737)
13. Super Robot Taisen Original Generation Gaiden (PS2, 724)
14. The Last Remnant (PS3, 701)
15. White Knight Story (PS3, 690)
16. Animal Crossing (Wii, 652)
17. Monster Hunter Portable 2nd G (PSP, 652)
18. Final Fantasy Versus XIII (PS3, 586)
19. Dragon Quest V (DS, 566)
20. SD Gundam (PS2, 562)

Het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel stemmen de titel kreeg.

Feyenoord-hooligans komen met rel-dvd

Icoon VoetbalTer gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord heeft de harde kern van de supporters een 'greatest hits' DVD-box uitgebracht van voetbalrellen. ''In honderd jaar Feyenoord is een hoop gebeurd en niet alleen op het veld'', aldus de initiatiefnemers.

''Ook in de ogen van de volgens veel mensen mindere kant van het voetbal is er veel gebeurd. Voor de liefhebbers is er binnenkort een dvd-box te koop met beelden van ongeregeldheden door de jaren heen.''

Op internet circuleert al een trailer waarin hooligans en ME'ers met elkaar op de vuist gaan. Te zien zijn beelden van massale vechtpartijen binnen en buiten het stadion, van in brand gestoken auto's en rellen met de politie.

Feyenoord is op zijn zachtst gezegd niet blij met de DVD-box. ''Dit heeft niets met Feyenoord te maken. Als je een echte supporter bent, breng je je club niet op deze manier in diskrediet'', zo luidt het officiële commentaar. De directie beraadt zich op eventuele maatregelen. Er zouden verschillende opties zijn om in te grijpen, maar daar wil de club niet op vooruitlopen. Ook de officiële Feyenoord Supportersvereniging is niet blij met de dvd.

Samensteller van de voetbalrellen-box is Gijs van Delft die al sinds 1974 filmopnamen maakt van ongeregeldheden. Hij begrijpt de commotie niet. ''Het gaat om allemaal oude beelden van sfeeracties en van rellen tegen de politie en andere supporters. Iedereen koopt die dingen, de harde kern vindt dat leuk'', aldus Van Delft in De Telegraaf.


[NFL]Uitslagen en standen week 11

Veel scheelde het niet, maar in de laatste 20 secondes verloor Miami de wedstrijd vannacht. Een fieldgoal van de Pittsburgh Steelers zorgde ervoor dat Miami ook de elfde wedstrijd verloor.

Uitslagen:

Final1234T
Miami Dolphins (0-11-0)00000
Pittsburgh Steelers (8-3-0) «00033

Final1234T
Green Bay Packers (10-1-0) «01714637
Detroit Lions (6-5-0)6331426

Final1234T
NY Jets (2-9-0)03003
Dallas Cowboys (10-1-0) «71431034

Final1234T
Indianapolis Colts (9-2-0) «02110031
Atlanta Falcons (3-8-0)1030013

Final1234T
Houston Texans (5-6-0)730717
Cleveland Browns (7-4-0) «01431027

Final1234T
Tennessee Titans (6-5-0)06006
Cincinnati Bengals (4-7-0) «7714735

Final1234T
New Orleans Saints (5-6-0) «01021031
Carolina Panthers (4-7-0)33006

Final1234T
Washington Redskins (5-6-0)037313
Tampa Bay Buccaneers (7-4-0) «1090019

Final1234T
Seattle Seahawks (7-4-0) «7010724
St. Louis Rams (2-9-0)1630019

Final1234T
Minnesota Vikings (5-6-0) «141031441
NY Giants (7-4-0)703717

Final1234T
Oakland Raiders (3-8-0) «337720
Kansas City Chiefs (4-7-0)737017

Final1234T
Buffalo Bills (5-6-0)077014
Jacksonville Jaguars (8-3-0) «10631736

Final OT1234OTT
San Francisco 49ers (3-8-0) «71077637
Arizona Cardinals (5-6-0)714010031

Final1234T
Baltimore Ravens (4-7-0)077014
San Diego Chargers (6-5-0) «0227332

Final OT1234OTT
Denver Broncos (5-6-0)310147034
Chicago Bears (5-6-0) «331414337

Final1234T
Philadelphia Eagles (5-6-0)7147028
New England Patriots (11-0-0) «14100731

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
y-New England Patriots11001.0004421855-06-08-03-04-0Won 11
Buffalo Bills560.4551672583-32-35-50-13-2Lost 2
New York Jets290.1821812782-40-52-50-41-3Lost 1
Miami Dolphins0110.0001832770-50-60-70-40-3Lost 11

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers830.7272721456-02-36-22-14-0Won 1
Cleveland Browns740.6363153115-12-35-42-03-2Won 2
Baltimore Ravens470.3641822433-21-51-73-00-5Lost 5
Cincinnati Bengals470.3642812923-31-44-50-22-2Won 1

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis Colts920.8183091724-15-15-24-03-0Won 2
Jacksonville Jaguars830.7272431954-24-16-22-12-2Won 3
Tennessee Titans650.5452042213-23-33-43-12-2Lost 3
Houston Texans560.4552432633-22-43-52-10-3Lost 1

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
San Diego Chargers650.5452612235-11-45-31-22-1Won 1
Denver Broncos560.4552212953-32-35-30-32-1Lost 1
Kansas City Chiefs470.3641622062-42-33-51-22-2Lost 4
Oakland Raiders380.2732002401-42-43-50-31-3Won 1

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas Cowboys1010.9093582215-15-03-17-04-0Won 5
New York Giants740.6362532413-34-12-05-42-2Lost 1
Philadelphia Eagles560.4552342182-33-32-13-51-3Lost 1
Washington Redskins560.4552132403-22-42-13-51-3Lost 3

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Green Bay Packers1010.9092961855-15-03-07-13-1Won 6
Detroit Lions650.5452572694-22-32-04-53-1Lost 3
Chicago Bears560.4552212512-33-33-12-51-3Won 1
Minnesota Vikings560.4552362273-22-42-13-51-3Won 2

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Tampa Bay Buccaneers740.6362141645-12-31-26-23-0Won 3
New Orleans Saints560.4552432522-33-31-34-32-2Won 1
Carolina Panthers470.3641732430-54-20-34-42-3Lost 5
Atlanta Falcons380.2731552442-41-41-32-51-3Lost 2

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle Seahawks740.6362451835-12-31-26-24-1Won 3
Arizona Cardinals560.4552542593-22-42-13-52-2Lost 1
San Francisco 49ers380.2731502541-42-40-23-63-3Won 1
St. Louis Rams290.1821682810-52-40-22-71-4Lost 1

Steve Fossett moet dood verklaard

Icoon Buitenlands De vrouw van de Amerikaanse avonturier Steve Fossett wil dat haar man dood wordt verklaard. Zij is daarom naar de rechter gestapt. Dit meldde de krant Chicago Tribune vandaag.

Fossett verdween op 3 september tijdens een vlucht boven de woestijn van Nevada. Een wekenlange zoektocht met behulp van vliegtuigen en satellietfoto's heeft niets opgeleverd, althans niet wat Fossett betreft. Wel werden brokstukken gevonden van acht andere vliegtuigcrashes in de woestijn, van soms decennia geleden. De zoektocht heeft meer dan 1,2 miljoen dollar gekost.

De multimiljonair Fossett verwierf wereldwijde bekendheid met avontuurlijke recordpogingen, zoals een solovlucht met een heteluchtballon rond de aarde.

De vrouw van Fossett schrijft in haar verzoekschrift aan de rechter dat zij maanden na de verdwijning van haar man ''moet accepteren dat Steve niet heeft overleefd''. Hij had slechts één fles water bij zich toen hij in de woestijn neerstortte; dus waren zijn overlevingskansen gering, ook al heeft hij de crash overleefd. Volgens Peggy Fossett verkeerde haar man in goede geestelijke gezondheid en had hij geen schulden of andere financiële problemen. Niets wijst dan ook op een in scène gezette verdwijning, aldus haar verklaring.

Greenpeace: Philips slordig met afval

Icoon Onderzoek Veel bedrijven proberen tegenwoordig milieuvriendelijk te werk te gaan. Maar er zijn nog steeds grote bedrijven die heel wat kunnen verbeteren. Op de jaarlijkse groene ranglijst voor elektronicaproducenten van Greenpeace, doet Philips het niet al te best. Volgens de milieuorganisatie ruimt het bedrijf zijn elektronica-afval niet op. Greenpeace zegt ook dat het concern nog altijd schadelijke materialen gebruikt. Veel vervuilend afval zou terecht komen in ontwikkelingslanden.

Op de ranglijst staat Sony Ericsson op nummer één. Nokia staat op nummer negen en Nintendo staat op nummer tien.

Dinosaurusbotten houden Australische bouw tegen

Icoon BuitenlandsDe vondst van dinosaurusbotten in Melbourne, Australië staat een groot bouwproject in de weg. Het was de bedoeling om op de locatie van de vondst een ontziltingsinstallatie te bouwen die zeewater omzet in drinkwater. Politici en wetenschappers vinden de vondst echter zo belangrijk dat ze nu pleiten voor een andere locatie. Ze vinden de botten een ‘wereldwonder’.

Het is een forse streep door de rekening van de autoriteiten. Het project, dat 1,7 miljard euro kost, kan een grote rol spelen in de strijd tegen de enorme droogte die al jaren heerst in Melbourne en zijn omgeving. Het oorspronkelijke plan was dat de installatie in 2011 klaar zou zijn en vanaf dan voor 150 miljard liter drinkwater per jaar zou zorgen.

Boek: Talitha Stevenson - Ontmaskering

De dertigjarige Talitha Stevenson brengt haar tweede roman op de markt: Ontmaskering, een dikke pil van bijna 450 pagina's. Haar eerste roman, An Empty Room stond in de shortlist voor de 'Whitbread First Novel Award' in 2003. Ze was journalist voor The Guardian, maar heeft ook als model gewerkt. Ze groeide op in Londen, maar verliet Engeland om in een commune in Florence te gaan wonen. Zowel haar eerste als tweede roman zijn onder het genre 'psychologische roman' te scharen. Momenteel werkt ze aan haar derde roman, dat zeer waarschijnlijk in diezelfde lijn zal liggen.

LAKS neemt afstand van DWARS en geweld

Icoon OnderwijsHet Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft nadrukkelijk afstand genomen van de scholierenacties die gisteren plaatsvonden. Ook heeft LAKS geen goed woord over voor DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. DWARS riep dit weekend, tot onvrede van LAKS, de scholieren op actie te gaan voeren, terwijl LAKS juist had aangegeven dat de leerlingen naar school moesten gaan.

''Wij hebben scholieren opgeroepen naar school te gaan en zullen dat de komende dagen blijven doen'', aldus vicevoorzitter Jaap Oosterwijk van LAKS.

In de Wereld Draait Door hekelde gisteravond LAKS-voorzitter Sywert van Lienden de handelswijze van DWARS. Volgens hem wilden de GroenLinks-jongeren een graantje van de publiciteit mee pikken door de scholierenacties te claimen. Het was, zo zei Van Lienden, al lang duidelijk dat scholieren elkaar dit weekend onderling tot acties aanzetten. DWARS kwam daarop met de oproep om maandag te gaan staken. Wel moest het een ''lieve'' actie worden, zo zei DWARS nog.

Van Lienden: ''Nogal naïef om te denken dat na de rellen van vrijdag er maandag ineens lief actie zou worden gevoerd''. Grote afwezige was gisteren DWARS-voorzitter Joeri van der Hoff. Hij zegde 's middags een gesprek af met Van Lienden en ging ook niet in op een uitnodiging van de Wereld Draait Door.

Op haar website neemt DWARS wel afstand van het geweld van gisteren: ''We betreuren het ten zeerste dat de scholierenstakingen in verscheidene gevallen tot geweld en vernielingen hebben geleid. [...] Wij riepen zondag uitsluitend op tot 'lieve acties.' Helaas zijn de scholierenstakingen in sommige gevallen toch uit de hand gelopen. Het groepje raddraaiers die de stakingen aangrijpen om te rellen verziekt het voor de rest.''

Gisteren werden door het hele land bijna tweehonderd scholieren opgepakt bij stakingsacties. In de meeste gevallen betrof het scholieren die vuurwerk afstaken, met eieren gooiden of ramen en straatmeubilair sloopten.Boze scholieren in Amsterdam


Arrestatie boze scholier


Eiergooiertje in de kladden gevat


Foto's ©ANP

Rock Band vs Guitar Hero 3: 3's & 7's

Sinds de strijd tussen Sony en Microsoft is uitgebarsten zijn de vergelijkingsfilmpjes bijna niet meer aan te slepen. The GamerShow doet ook een duit in het vergelijkingszakje, maar op een geheel andere wijze. Zij besloten eens de notecharts van Guitar Hero 3 en het gitaardeel van Rock Band naast elkaar te leggen om te kijken welke game het dichtste bij het echte gitaarspelen komt. Het nummer dat ze hiervoor hebben uitgekozen is 3's & 7's van Queens of the Stone Age. Kijk en oordeel voor jezelf.

Nazi-jagers: Operatie Laatste Kans

Icoon JustitieDe nazi-jagers van het Simon Wiesenthal Centrum noemen het zelf Operatie Laatste Kans. Deze laatste operatie richt zich vooral op Zuid-Amerika waar veel nazi’s naar toe zijn gevlucht na de oorlog. Het is volgens de mensenrechtengroep zo’n beetje de laatste kans om de schuldigen te pakken. De voortvluchtige nazi’s zijn al erg oud, en als ze al gepakt worden zal er nog maar weinig tijd zijn om hen te berechten.

Volgens het Centrum zijn er tussen de 150 en 300 prominente nazi’s uitgeweken naar Zuid-Amerikaanse landen, voornamelijk naar Argentinië en Brazilië. Wereldwijd jaagt het Centrum nog op 480 verdachten die zich in 20 verschillende landen bevinden.

12 jaar cel tegen moeder 'behekste baby' geëist

Icoon Justitie Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren voor de rechtbank in Den Haag celstraffen van 12 en 10 jaar geëist tegen de ouders van de 'behekste baby' Mehak.

Het anderhalf jaar oude meisje uit India overleed begin vorig jaar nadat haar ouders en andere mensen in haar omgeving exorcisme op haar pleegden. De ouders stonden onder invloed van een Indiase gebedsgenezeres.

De hoogste eis was voor de 23-jarige Rani S., de moeder van Mehak. Vader Lalit K. (26) moet 10 jaar de cel in volgens het OM. De derde verdachte Renu S. (42), de huishoudster van de familie, hoorde 6 jaar cel tegen zich eisen.

Mehak zou behekst zijn en het kind moest geslagen worden om zo de geesten te verdrijven. Ze werd mishandeld met een stok en een zweep. Na haar dood constateerden de artsen vijftien ribbreuken en inwendige bloedingen bij het meisje.

Loting PDC darts

Michael van Gerwen heeft het niet getroffen met de loting voor het PDC World Darts Championship. De 18-jarige darter moet het in de eerste ronde opnemen tegen elfvoudig kampioen Phil Taylor. Raymond van Barneveld had meer geluk, hij het opnemen tegen de Japanner Akihiro Nakagawa of Antony Forde uit Barbados.

Het toernooi begint 17 december in Purfleet.

Eerste ronde

Phil Taylor-Michael van Gerwen
Adrian Gray-Mark Walsh
Andy Jenkins-Barellano / Navratil
Alan Tabern-Per Laursen
Roland Scholten-Matt Clark
Mervyn King-Qualifier Duitsland 2
Wayne Mardle-Ray Carver
Wes Newton-Jamie Caven
Peter Manley-Toon Greebe
Alan Warriner-Little-Sayed / Yongsheng
Colin Lloyd-Jan van der Rassel
Denis Ovens-Colin Monk
Terry Jenkins-Kirk Shepherd
Mick McGowan-Jason Barry
Battie Bates-Gerry Convery
Colin Osborne-Bolton / Extercatte
Raymond van Barneveld-Nakagawa / Forde
Bob Anderson-Jason Clark
Kevin Painter-Gary Mawson
Chris Mason-Steve Brown
Adrian Lewis-Dave Askew
Vincent van der Voort-Jelle Klaasen
Dennis Priestley-Steve Maish
Wayne Jones-Tony Eccles
Andy Hamilton-Leroy Kwadijk
Alex Roy-Warren Parry
John Part-Charles Losper
Andy Smith-Qualifier Duitsland 1
James Wade-Steve MacArthur
Steve Beaton-Steve Evans
Ronnie Baxter-Dan Olson
Mark Dudbridge-Steve Hine

Vergoossen moet contract uitdienen

Nagoya Grampus Eight laat Sef Vergoossen definitief niet voortijdig naar PSV gaan. De Limburger zei vorige week nog goede hoop te hebben dat hij alsnog eerder dan 1 januari in Eindhoven aan de slag kon gaan, maar tijdens een gesprek maandagmiddag liet het bestuur weten Vergoosen aan zijn contract te houden.

"Het interim-trainerschap bij PSV lijkt me een mooie functie. Het is een job waar ik niet drie jaar aan vast zit. Ze hebben me opnieuw uitgelegd dat ze me toch niet laten gaan. Ze blijven bang voor de reacties van de fans en de media indien ik voortijdig was vertrokken", aldus Vergoossen.

Vergoossen meldt zich nu op 1 januari in Eindhoven, de huidige interim-trainer Jan Wouters doet dan een stapje terug en gaat weer als assistent-trainer aan de slag onder Vergoossen.

8 jaar cel en tbs tegen vader Maasmeisje geëist

De vader van het zogenoemde Maasmeisje Antonio G. moet van het Openbaar Ministerie (OM) acht jaar de cel in voor het doden van zijn dochter. Bovendien eiste het OM gisteren in Rotterdam tbs met dwangverpleging.

Voorbijgangers vonden het 12-jarig meisje vorig jaar zomer in stukken terug in de rivier de Maas. Hierdoor ontving Gessica haar bijnaam, het Maasmeisje. Andere delen van haar lichaam zijn nooit terug gevonden.

Lange tijd was niet duidelijk om welk meisje het ging. Politie en justitie lieten daarom een reconstructie van haar hoofd maken. Pas toen herkenden mensen haar en ging het balletje rollen.

In oktober 2006 hield de politie de verdachte aan. Hij heeft altijd ontkend zijn dochter te hebben gedood. Hij zweeg grotendeels. Ook gisteren hield hij de kaken op elkaar. Wel zei hij 'ooit een periode kwijt te zijn geweest'.

Mogelijk speelde zijn medicijngebruik daarbij een rol. Zijn psychotische klachten verergerden nadat hij vorig voorjaar ritalin tegen zijn ADHD kreeg voorgeschreven. Samen met zijn alcoholverslaving werd hij steeds agressiever ten opzichte van zijn dochter. Met gevolg dat hij haar met geweld om het leven bracht, stelt het OM.

De doodsoorzaak is echter nooit vastgesteld. Wel heeft de politie de tassen waarin ze is gevonden naar G. kunnen terugleiden, heeft ze een botsplinter van het meisje gevonden in het doucheputje in hun woning en zaten bloedspatten van haar op onder meer de muren van de badkamer.

Volgens deskundigen is de man sterk verminderd toerekeningsvatbaar en zwakbegaafd.

'Geen nieuw bewijs over dood Holloway'

Icoon MisdaadHet dossier dat het Openbaar Ministerie (OM) naar de advocaten van de verdachten van de moord op Natalee Holloway hebben gestuurd, bevat vooral oud materiaal en is ''ridicuul''.

De advocaten David Kock en Ronald Wix, die de verdachte broers Deepak en Satish K. verdedigen, hebben dat gezegd tijdens een persconferentie op het eiland die massaal door Amerikaanse pers werd bezocht.

''Het nieuwe bewijs is een uitwerking van het oude materiaal wat 2,5 jaar geleden niet goed gedaan is. Het is door elkaar geschud en als nieuw gepresenteerd'', meent advocaat David Kock die van Justitie een twaalf pagina's tellend document heeft ontvangen. ''Achterin, weggemoffeld, zitten wat tapverslagen, maar 97 procent is oud. Het nieuwe alleen is niet goed genoeg.''

De rechter-commissaris besloot gisteravond dat Joran van der Sloot acht dagen langer vast moet blijven zitten. De periode van acht dagen gaat woensdag in.

Het Openbaar Ministerie verdenkt Van der Sloot, inmiddels 20 jaar oud, van doodslag of zware mishandeling op Holloway.

Tientallen slachtoffers van huizenfraude Rotterdam

Icoon Binnenlands Zeker zestig mensen zijn het slachtoffer geworden van een fraude met de verkoop van woningen in Rotterdam. Dat blijkt uit een rapport van de gemeente Rotterdam, waarop het tv-programma NOVA de hand wist te leggen.

Zeker twintig notarissen in en rond Rotterdam zouden meewerken aan de fraude. Ruim twintig taxateurs zouden regelmatig valse taxatierapporten maken.

De gemeente kent zestig slachtoffers van de vastgoed- en hypotheekfraude, die begint met oplichters die slachtoffers benaderen en hen een of meer huizen verkopen. De prijzen die de slachtoffers daarvoor betalen, liggen te hoog omdat de taxatierapporten een te hoge waarde bevatten. De fraudeurs zeggen de huizen vervolgens te verhuren, maar na een tijd komen er geen huuropbrengsten meer binnen. De slachtoffers blijven achter met te duur betaalde huizen en een hypotheekschuld.

Mosley naar Belgrado

Max Mosley is afgelopen weekend in Belgrado geweest om met de Servische premier Vojislav Kostunica te praten. De gesprekken zouden gaan over een circuit wat in de toekomst aangelegd gaat worden.

Er is weinig bekend gemaakt gemaakt over de ontmoeting, maar de Servische premier Kostunica vertelde: "Het project is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de autosport in Servië en voor het toerisme."

Ook werd er over de toekomst van Milos Pavlovic gesproken, de coureur die afgelopen seizoen in de World Series by Renault uitkwam. De Serviër werd daar derde in het kampioenschap met 96 punten.

Beelden en interview beschikbaar van Ninja Gaiden 2

Een hoop mensen kunnen niet wachten tot de release van Ninja Gaiden 2 die exclusief op de Xbox 360 beschikbaar zal zijn. Zijn voorganger, de originele Ninja Gaiden, kreeg namelijk een grote groep fans achter zich omdat de game ronduit sterk gemaakt was. Nu hebben we dus van diens opvolger een filmpje met nieuwe beelden en daar bovenop ook nog eens een interview met de ontwikkelaar!Pieters hoopt op snelle rentree

Erik Pieters hoopt vrijdag in het duel met Sparta Rotterdam gewoon in actie te kunnen komen. De speler van FC Utrecht moest zich afgelopen zondag tegen NEC nog laten vervangen.

De 19-jarige jeugdinternational heeft een blessure aan zijn linkerbeen, het lijkt echter niet zo ernstig te zijn. Daarom hoopt de linksback vrijdag weer in actie te kunnen komen met FC Utrecht. Pieters is dit seizoen één van de vaste waardes in het team van Willem van Hanegem.

MRI-scan voor Simons

Timmy Simons heeft maandag een MRI-scan ondergaan om uit te wijzen wat de oorzaak is van zijn rugklachten. Woensdag krijgt hij de uitslag.

Eerder zijn er al röntgenfoto's gemaakt van de rug van Simons, maar die gaven geen uitsluitsel. Simons miste door de problemen met zijn rug al de interlands van België met Polen en Azerbeidzjan. Ook kwam hij voor PSV niet in actie in het duel met Excelsior en zal hij het Champions League-duel met CSKA Moskou moeten missen.

Rutte haalt uit naar Wilders en Verdonk

Icoon PolitiekGeert Wilders en Rita Verdonk bedriegen hun kiezers door met populistische, onwerkbare oplossingen te komen. De roergangers van de 'nieuwe politiek' maken zich schuldig aan goedkope retoriek door bij hun oplossingen de wet terzijde te schuiven.

Dat zegt VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Mark Rutte in een opiniestuk vandaag in de Volkskrant. Hij schreef het stuk samen met Joshua Livestro, columnist van De Telegraaf.

"De VVD is bereid over ieder onderwerp met iedereen te debatteren en ziet niet in waarom we voor de nieuwe politiek een uitzondering zouden moeten maken. Er is ook geen reden om bang te zijn'', aldus Rutte. De VVD sluit andere partijen niet op voorhand uit. "Zo'n cordon sanitaire is een bange oplossing voor bange mensen.''

Volgens de VVD-leider vindt er de komende jaren een uniek experiment plaats in Nederland. "Dan moet de kiezer zich voor het eerst op grote schaal uitspreken of hij een gelikte presentatie of goeddoortimmerde hervormingsvoorstellen wil. Wie meent met een paar soundbites de wereld te kunnen veranderen, bedriegt niet alleen de kiezers maar vooral ook zichzelf.''

Rutte denkt dat levendige discussies helpen bij het rekruteren van nieuw talent. "Zonder vers bloed of nieuwe ideeën zullen de nieuw-politieke partijen wel erg afhankelijk worden van die ene sterke man of vrouw. Als die plotseling wegvalt, valt ook het fundament onder de partij weg. Tot welke chaos dat kan leiden, hebben we gezien bij wijlen de LPF.''

'Rutte weet het beter.'

Bouterse steekt draak met proces Decembermoorden

Icoon BuitenlandsDesi Bouterse heeft maandagavond flink de draak gestoken met het proces over de Decembermoorden dat vrijdag begint. Hij liet het niet na om verschillende betrokkenen bij het proces hard aan te pakken.

Naast de huidige Surinaamse regering kreeg ook Nederland een flinke veeg uit de pan. Ons land zou druk hebben gezet om Bouterse alsnog in Suriname veroordeeld te krijgen.

"Politiek Den Haag heeft een probleem. Er zijn vijftien anonieme getuigen en die vallen alle vijftien weg", schampte hij voor een kolkende massa op het partijbureau van zijn Nationale Democratische Partij (NDP). Hij doelde hiermee op zijn veroordeling in Nederland voor zijn betrokkenheid bij een transport cocaïne die in Stellendam werd onderschept. Zijn Nederlandse raadsvrouw, Inez Weski, werkt momenteel aan een herzieningsverzoek om die veroordeling van tafel te krijgen. Bouterse: "En dan wordt Bouterse vrijgesproken."

Daarom zou Nederland volgens hem bij de Surinaamse regering erg hebben aangedrongen op zijn berechting voor de Decembermoorden.

Bouterse steekt de draak met decembermoorden 

Uitslagen Frankrijk speelronde 15

Afgelopen weekend werd in Frankrijk de vijftiende speelronde gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Stade RennesOl. Lyon0-2
Saint-EtienneFC Sochaux1-0
RC StrasbourgValenciennes0-0
Ol. MarseilleFC Metz3-1
CaenGir. Bordeaux5-0
AS NancyLille OSC2-0
RC LensFC Lorient1-1
ToulouseAS Monaco0-0
AJ AuxerreLe Mans3-0
Ol. NicePSG2-1


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1 Ol. Lyon15 11 1 3 32-1434
2 AS Nancy14 9 4 1 22-731
3 Gir. Bordeaux15 7 4 4 19-1725
4 Stade Rennes15 7 3 5 17-1524
5 Ol. Nice15 6 5 4 16-1223
6 Le Mans15 7 2 6 21-2323
7 Valenciennes15 6 4 5 17-1622
8 AS Monaco15 6 3 6 19-1521
9 St. Etienne15 6 3 6 17-1521
10 Strasbourg15 5 5 5 15-1320
11 FC Lorient15 4 7 4 15-1719
12 Caen14 5 3 6 16-1718
13 Toulouse14 4 5 5 12-1517
14 Lille OSC15 3 8 4 14-1617
15 Ol. Marseille15 4 5 6 14-1717
16 AJ Auxerre15 5 2 8 15-2217
17 RC Lens14 4 4 6 12-1516
18 PSG15 3 7 5 13-1716
19 FC Sochaux15 2 7 6 12-1913
20 FC Metz15 1 4 10 8-247


Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1BenzemaOl. Lyon11
2BellionGir. Bordeaux10
3De MeloLe Mans9
4Bakary KonéOl. Nice7
=NiangOl. Marseille7

Programma :

DatumThuis:Uit:
28/11RC LensCaen
01/12Gir. BordeauxToulouse
01/12Le MansAS Nancy
01/12Lille OSCOl. Marseille
01/12LorientSt. Etienne
01/12Ol. LyonRC Strasbourg
01/12FC MetzAJ Auxerre
01/12AS MonacoOl. Nice
01/12PSGCaen
01/12FC SochauxRC Lens
01/12ValenciennesStade Rennes

Kansloze nacht, krakende ochtend

Donald kwam binnen. Met een blik op de vage ogen van Cobi wist hij wat voor feestje het was. Met een lach op zijn gezicht liep hij op het feestvarken af. Hij gaf hem drie dikke zoenen en riep: "Gefeliciteerd! Daar moet op gedronken worden!"
Met een vers biertje voor ons allemaal, en een shotglaasje voor zichzelf, kwam hij bij ons zitten. Zijn hand ging onder tafel naar mijn linkerbeen, waar de fles sterk naar keuze meestal stond.

MX vs. ATV Untamed scheurt voorbij

MX vs. ATV Untamed verschijnt volgende maand, 17 december, in Amerika. Maar vandaag zijn er alvast weer wat nieuwe trailers vrij gegeven. Deze delen wij natuurlijk graag met jullie, dus kun je ze hieronder bewonderen.

MX vs ATV Untamed is een offroad racer waarin je deelneemt aan het X-Cross Tournament. In dit toernooi heb je acht verschillende race-modi zoals Endurocross, Opencross, Supercross, Waypoint en SuperMoto. Spelers kunnen kiezen uit verscheidene voertuigen waaronder de nieuwe ORV Sport, Monster Trucks en motoren waarmee ze door de tracks kunnen scheuren.

[Update] 2K Boston laat PS3 wederom links liggen of niet?

Het lijkt erop dat 2K Boston, het team achter BioShock, wederom de PlayStation 3 links laat liggen. In een vacature op Gamasutra voor een nieuw project worden namelijk onder platforms alleen de Xbox 360 en de PC genoemd.
quote
Do you believe video games are art? WE DO! 2K Boston, the studio behind the art-deco inspired underworld dystopia known as Rapture, is looking for talented Artists to help bring our next vision to life.

Of de ontwikkelaar zich nog bedenkt is onduidelijk, maar tot nu toe lijkt het er dus op het bedrijf zich ook in hun volgende project afzijdig houdt van andere platformen dan de Xbox 360 en PC. Wij zijn benieuwd, wat denk jij ervan?

Update 00:40

Cyberia18 wees ons op het feit dat op de site van 2K ook vacatures staan, en daar vragen ze juist weer specifiek om mensen met PS3-ervaring.

quote
Experience with PS3 development is highly desirable.

Misschien dat ze juist twee exclusives (PS3 en 360/PC) gaan maken? Dat zou wel erg onwaarschijnlijk zijn en we houden het er maar op dat de volgende game gewoon multiplatform zal worden.

Softwareverkopen UK: Need for Speed hoogste binnenkomer

De nieuwe EA racer Need for Speed ProStreet is op nummer twee binnen gekomen in de Britse softwarelijsten. Assassin's Creed kon niet van zijn eerste plek gestoten worden door NFS PS, ondanks de vele platformer waar de game voor verschenen is en de verkopen van AC met 32% daalden.

ProStreet doet het met de twee positie een stuk slechter dan eerdere NFS games; zowel Carbon als Most Wanted kwamen op de eerste plek binnen.

Brain Training voor de Nintendo DS doet het uitermate goed, afgelopen week verkocht de game meer dan ooit in de UK en ook de DS zelf verkocht verkocht meer dan ooit. Helaas zijn er nog geen officiële cijfers bekend.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.