Game-industrie profiteert van staking scriptschrijvers



In Hollywood is nu al reeds drie weken lang een staking aan de gang van de Writers Guild of America. Dit is het verbond van alle radio, televisie en filmscriptschrijvers in dat land.

Zoals velen ook bij ons al gemerkt hebben heeft dit voor bijvoorbeeld een hoop TV-series gevolgen. Prison Break en 24 zijn uitgesteld, Heroes komt in december tot een vroegtijdig einde, er worden al een hele tijd geen nieuwe Amerikaanse talkshows meer opgenomen etc.

Het klinkt misschien wat raar, maar er is ook een industrie die juist profiteert van deze staking, namelijk de game-industrie.
De game-industrie valt niet onder de Writers Guild of America en de scriptschrijvers mogen dus wel blijven schijven voor nieuwe games. Er gaat niet zo veel geld om voor hen in deze wereld, maar het is wel dé manier om nog wat extra centjes te verdienen tijdens de staking.
Voorlopig heeft de staking dus juist een positief effect voor gamers. Laten we hopen dat hier een aantal mooie games met zeer diepgaande verhaallijnen uit voortkomen.