Commotie om voetblessure Nadal

De voetblessure van Rafael Nadal zal hem de rest van zijn carriére achtervolgen. Dat zegt althans de coach en tevens oom van Nadal. Toni Nadal denkt dat de carrière van de Spaanse tennisser misschien in gevaar is, iets dat door een woordvoerder ontkend wordt. Volgens Benito Perez-Barbadillo valt het allemaal wel mee.

"Ik weet niet of de voortslepende blessure zijn loopbaan bedreigt, maar feit is dat hij altijd veel voorzorgsmaatregelen voor zijn voet zal moeten nemen. Het is een serieus probleem. Ik laat het aan een arts over om te zeggen of de blessure zijn loopbaan bedreigt. Ik wil daar niet op antwoorden", zo zei Toni Nadal in een Spaanse krant.

Volgens de woordvoerder is de ophef over de voetblessure niet terecht. "Dit is allemaal geen nieuws. Er is niets serieus aan de hand. Rafael heeft inderdaad al heel lang een voetprobleem, maar daar heeft hij mee leren leven. Het betekent zeker niet het einde van zijn loopbaan. Hij heeft afgelopen seizoen heel veel gespeeld en dat zou hij niet doen als het niet kon."