PS3 de nieuwe droom voor hackers?

De PlayStation 3 heeft tijdens een officieel onderzoek, Folding@Home genaamd, naar vouwen van eiwitten zichzelf al bewezen als een krachtige rekenmachine. De console is perfect voor mensen die veel ruwe processorkracht willen en voor hackers zou de PS3 zelfs een droom kunnen zijn.

Nick Breese, een Nieuw-Zeelander die zich specialiseert in het onderzoeken van de veiligheid van computers, heeft onderzoeken gedaan met de PS3. Volgens hem is de PS3 in staat om tot honderd keer sneller codes te kraken dan de huidige Intel processoren. Het is niet zo dat hij meer kan dan een normale PC, want er bestaat weldegelijk gespecialiseerde PC hardware die hetzelfde kan bereiken. De prijs hiervan is echter niet gering, maar de relatief lage prijs van een PS3 kan ervoor zorgen dat meer hackers toegang hebben tot de benodigde hardware.
Met de rekenkracht van de console zijn de beveiligingen op bijvoorbeeld PDF en Zip bestanden is niet langer veilig voor aanvallen.

De console blijkt perfect voor het kraken van codes, omdat de berekeningen die nodig zijn voor het kraken vergelijkbaar zijn met de berekeningen die gemaakt moeten worden om 3D omgevingen op je scherm te toveren.
Meer geavanceerde beveiligingstechnieken blijven echter wel veilig, denk hierbij bijvoorbeeld aan internetbankieren.
Nick Breese heeft dit onderzoek uitgevoerd om ervoor te zorgen dat er nog betere codetechnieken ontwikkeld kunnen worden.