FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 november 2007

Staatssecretaris: wethouder kan scholieren stoppen

Icoon OnderwijsWethouders kunnen op grond van de leerplichtwet tegengaan dat scholieren geen les volgen, maar de straat op gaan om actie te voeren. Dat zei staatssecretaris Marja van Bijleveldt mandag in het tv-programma Pauw en Witteman.

De CDA-bewindsvrouw zei ook vernomen te hebben dat leraren achter de acties zijn gaan staan en noemde dat "schandelijk''. Vandaag trad politie wederom op tegen scholieren die fanatiek protest aan het voeren waren.

Van Gaal: "Engeland zie ik wel zitten"

De coach van AZ, Louis van Gaal, heeft naar eigen zeggen wel oren naar een bondscoachschap in Engeland. De nationale voetbalbond FA is naarstig opzoek naar een opvolger voor de onlangs ontslagen coach Steve McClaren.

De onbezette plek van de ontslagen bondscoach Steve McClaren is al door velen afgezegd. Louis van Gaal heeft echter wél zin om de Brit op te volgen als hoofdcoach van het nationale team. De oefenmeester van de Alkmaarders wil ooit nog eens een groot land onder zijn hoede nemen. Hij is nog niet persoonlijk benaderd.

"Toen McClaren ontslagen werd begon het niet meteen te kriebelen, simpelweg omdat de kans niet groot is om bondscoach te worden. Ondanks dat er veel kandidaten zijn zou ik het wel willen doen. Anders zou er nooit zo'n clausule in mijn contract staan", aldus Louis van Gaal tegenover RTV Noord Holland.

Ook de namen van Jamie Redknapp, Fabio Capello en José Mourinho deden de ronde. De FA onthoudt zich van alle commentaar omtrent de nieuwe bondscoach van het nationale team van Engeland.

Duizenden geen besef van hiv-besmetting

Icoon OnderzoekNaar schatting ruim 11.000 mensen in Nederland worden niet behandeld voor hun besmetting met hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. Waarschijnlijk is ongeveer drie vijfde van hen zich er niet van bewust geïnfecteerd te zijn.

Dat staat in het rapport De Staat van HIV/Aids in Nederland van de Stichting HIV Monitoring. Volgens directeur Frank de Wolf heeft Nederland de hiv-epidemie niet onder controle. Het afgelopen jaar zijn er 1200 met hiv besmette mensen bijgekomen. Die stijging komt vooral doordat meer homoseksuele mannen onveilig vrijen. Het aantal heteroseksuelen onder de besmette personen blijft onverminderd hoog. Zij vormen ruim een derde van de totale populatie.

Geen besef
De stichting schat dat er ongeveer 18.500 mensen tussen 15 en 50 jaar in Nederland zijn die met hiv zijn geïnfecteerd. Van hen worden er 7000 in een van de 24 hiv-behandelcentra gevolgd. Vier vijfde van die groep is man. Uit het rapport blijkt dat homoseksuele mannen die niet beseffen besmet te zijn, verantwoordelijk zijn voor ongeveer 90 procent van alle nieuwe infecties onder homoseksuelen.

De stichting beveelt daarom de autoriteiten aan vooral mannen van middelbare leeftijd ervan te blijven doordringen dat ze veilig moeten vrijen. Als het risicogedrag na de introductie van een anti-hiv-behandeling in 1996 niet was toegenomen, zou de epidemie onder homoseksuele mannen door die behandeling waarschijnlijk tot staan zijn gebracht.

Onwetend..

Deus Ex 3 aangekondigd

De nieuwste ontwikkelstudio van Eidos, New Montreal Studio, heeft voor het eerst zijn deuren geopend voor het publiek.

Om dat te vieren werd er een aankondiging gedaan over het eerste project waar ze aan zullen werken. De mensen van de New Montreal Studio zullen zich bezig gaan houden met Deus Ex 3, het derde deel van de succesvolle Deus Ex franchise.

Gamasutra heeft gesproken met Eidos Montreal's manager, ex-Ubisoft executive Stéphane D'Astous, over het business plan van de studio en natuurlijk de nieuwe titel die daar in ontwikkeling is.




Over de planning liet D'Astous weten dat ze goed op schema liggen. Ze hebben al 80 mensen in dienst, en over de komende drie jaar zal dat moeten meegroeien naar 350 mensen.
Volgens D'Astous heeft Montreal twee groepen: een Q&A groep dat games test van andere studio's over de hele wereld, en een in-house development team dat net de eerste opzet heeft gemaakt voor Deus Ex 3.

Toen er werd gevraagd hoeveel developers er zullen gaan werken aan de game had hij het volgende te zeggen:

We're only working on AAA, major titles. We're going to be developing only major AAA games, using only next-gen technology. [...]We will want to limit our dev teams to a human-sized team of 80 people at the very highest of the peak in the production cycle. We don't want to become a huge studio where there's over 100 people on a title. [...] we will give them at least 18 to 24 months for the production cycle.

Er zullen dus relatief kleine teams worden gevormd die over een langere periode gericht zullen werken aan één game, om zo een hoge kwaltiteit te garanderen. Volgens D'Astous is dat een concept bij velen als muziek in de oren zal klinken. Er zijn vanuit de industrie veel klachten over de snelheid waarmee nieuwe titels worden ontwikkeld. Volgens D'Astous is het niet ongewoon dat een spel binnen 15 maanden moet worden ontwikkeld. Met het nieuwe concept zullen ze tussen de 18 en 24 maanden inplannen voor de ontwikkeling. Dit zou betekenen dat we Deus Ex 3 ergens in 2009 kunnen verwachten.

Politiemensen gewond bij rellen in Parijs

Icoon BuitenlandsZeker acht politiemensen zijn vanavond gewond geraakt bij rellen in de Parijse voorstad Villiers-le-bel. Dat heeft de politie laten weten.

Het is vanavond onrustig in de Parijse voorsteden, nadat er in de nacht van zondag op maandag ook al rellen waren geweest. De emoties in de voorsteden ten noorden van de hoofdstad zijn hoog opgelopen, nadat twee jongens van vijftien en zestien jaar zondagmiddag om het leven waren gekomen. Zij zaten zonder helm op een gestolen brommer en reden met hoge snelheid tegen een politieauto aan, waardoor zij om het leven kwamen.


Klik om een stukje Journal van TF1 hierover te bekijken: (Let op: Franstalig!)

Koninklijke onderscheiding voor Boogerd

Icoon WielrennenMichael Boogerd is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De oud-wielrenner ontving de onderscheiding tijdens de wielrenner van het jaar verkiezing in Den Bosch. Volgens de wielerbond KNWS is Boogerd is een ‘aansprekend voorbeeld voor de wielerwereld’.

"Decorandus heeft als professioneel wielrenner de Nederlandse belangen veelvuldig hooggehouden", aldus de KNWU. "Hij is voor de wielersport van buitengewoon grote betekenis geweest." De bond onderstreept in het huldebetoon ook het initiatief vanuit de Rabobank wielerploegen voor de Michael Boogerd Foundation, een stichting ter ondersteuning van vier goede doelen: KiKa, Right to Play, Warchild en Ride for the Roses.

Michael Boogerd beëindigde vorige maand na een profcarrière van 15 jaar zijn loopbaan. Daarin won de Hagenaar onder meer twee Touretappes, drie Nederlandse titels op de weg en éénmaal de Amstel Gold Race.

Kijk voor meer wielernieuws op FOK!sport!

Nieuwe PSP verkoopt sneller dan originele PSP in Japan

De Sonja Bakker-PSP doet het lekker op de Japanse markt. Het nieuwe, afgeslankte model doet het zelfs beter dan de originele handheld (bij de launch). Waar de PSP Slim & Lite er namelijk 2 maanden over doet om 1 miljoen stuks te verkopen, deed de originele PSP er twee weken meer over om dit getalletje te behalen.

Sony heeft ook nog eens vermeld dat ze 10 miljoen PSP's voor maart verkocht willen hebben (einde fiscale jaar). Nintendo streeft met haar DS overigens naar 28 miljoen stuks voor maart 2008. Erg pittig is de concurrentie dus nog steeds, maar ook voor Sony loopt het wel goed in de handheldmarkt.


Dit oudje wordt voorbijgestreefd door de nieuweling


Koninklijke onderscheiding voor Boogerd

Michael Boogerd is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De oud-wielrenner ontving de onderscheiding tijdens de wielrenner van het jaar verkiezing in Den Bosch.

Volgens de wielerbond KNWU is Boogerd is een ‘aansprekend voorbeeld voor de wielerwereld’. "Decorandus heeft als professioneel wielrenner de Nederlandse belangen veelvuldig hooggehouden", aldus de KNWU. "Hij is voor de wielersport van buitengewoon grote betekenis geweest." De bond onderstreept in het huldebetoon ook het initiatief vanuit de Rabobank wielerploegen voor de Michael Boogerd Foundation, een stichting ter ondersteuning van vier goede doelen: KiKa, Right to Play, Warchild en Ride for the Roses.

Michael Boogerd beëindigde vorige maand na een profcarrière van 15 jaar zijn loopbaan. Daarin won de Hagenaar onder meer twee Touretappes, drie Nederlandse titels op de weg en éénmaal de Amstel Gold Race.

Hitman-film brengt 21 miljoen in het laadje

Verfilming van games vindt steeds vaker plaats, maar ook steeds vaker loopt het mis. Een titel die erg populair is onder de gamers hoeft natuurlijk niet per se in de smaak te vallen bij de bioscoopgangers. Het lijkt er nu echter op dat Hitman heeft bewezen dan het tegengestelde ook kan.

Deze film heeft namelijk tot nu toe 21 miljoen Dollar opgeleverd en hiermee verwerft de huurmoordenaar een mooi plekje naast een stel andere films, zoals Beowulf die tot nu toe 23 miljoen opbracht. Laten we hopen dat Halo ook zo succesvol verfilmd gaat worden!

Hitchcock in 1000 frames...

Sommige mensen weten van gekkigheid niet wat ze met hun tijd moeten doen. Er zijn blijkbaar mensen die het leuk vinden om alle 52 Hitchcock films te reduceren tot 1000 frames. Waarom? Geen idee ik heb antwoord nog niet kunnen vinden.

Is het je teveel moeite om al die 1000 frames te bekijken, dan kun je blijkbaar hier Hitchcock films in 60 secondes bekijken. Voordat je gaat klagen, bij mij haperen de filmpjes.

Tekort aan 'Rolls-Royce' onder kerstbomen

Icoon KerstboomDenemarken, de grootste kerstboomproducent ter wereld, verwacht een schaarste van de Nordmann. Volgens een sectororganisatie wordt de mooie kerstboom omschreven als de “Rolls-Royce onder de kerstbomen”. Dit jaar zijn er minder exemplaren van de boom, nadat er eerder een overschot was van de Nordmann. Volgens de organisatie van de Deense kerstboomproducenten zijn er voor dit jaar 300.000 tot 400.000 kerstbomen te weinig.

De oorzaak is dat de productie dit jaar is gedaald tussen de negen en tien miljoen exemplaren. De sector was gestopt met het planten van nieuwe bomen na de crisisperiode tussen 1998 en 2004 waarin er een overproductie was. Door de schaarste konden de producenten hun prijzen verhogen met maximaal 25 procent. Voor een Nordmann van twee meter moet nu 370 Deense kronen (50 euro) neergeteld worden. Door de prijsverhoging kan de sector ondanks de lagere verkoop de winst op het niveau van 2006 houden.

Einde sofi-nummer

Icoon BinnenlandsHet sofi-nummer is sinds vandaag geschiedenis. Ongemerkt zijn het afgelopen weekeinde alle sofi-nummers omgezet naar zogeheten burgerservicenummers (BSN). Iedereen die zich na vandaag inschrijft bij een gemeente krijgt automatisch een BSN, ook pasgeborenen.

Het BSN vervangt met ingang van 26 november het sofi-nummer en zal gebruikt worden door alle overheidsinstanties. Het sociaal fiscale-nummer was bedoeld als nummer voor de belastingdienst, maar werd steeds vaker gebruikt voor andere doeleinden. "Maar het had zijn beperkingen", aldus een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Morgen zal in Den Haag de feestelijke uitreiking plaatsvinden van het eerste officiële BSN.

Spooktelefoontjes teisterden Rotterdam

Icoon TelecomDoor een fout in de systemen van telecomprovider Vodafone werden duizenden bellers het afgelopen weekend ongewild met elkaar doorverbonden, hetgeen hilarische taferelen veroorzaakte. De fout ontstond na werkzaamheden zaterdagochtend.

"Het probleem speelde alleen in de regio Rotterdam, een erg dichtbevolkt gebied. Daar trad een storing op, maar we weten nog altijd niet precies waardoor." zegt de woordvoerster van Vodafone. "Uitermate vervelend als je telkens de verkeerde mensen aan de lijn krijgt," gaat ze verder. De fout werd zaterdagmiddag rond vier uur opgelost door al het telefoonverkeer van de regio Rotterdam om te leiden via een andere centrale.

14-jarige wint Wii, verliest leven

In Amerika is wederom iemand omgekomen bij het winnen van een Nintendo Wii, al was het deze keer een vervelend ongeluk in plaats van te veel water. Bij de uitreiking van een Nintendo Wii op de plaatselijke ijshockeyclub vond het ongeval plaats.

Het 14-jarige slachtoffertje viel van de tribune toen hij zijn weg naar de prijs probeerde te vinden. Snel werd hij naar het ziekenhuis vervoerd maar dit mocht jammer genoeg niet meer baten. De politie heeft laten weten het geval als een ongeluk te beschouwen. Bij deze ons medeleven aan de nabestaanden van het jonge slachtoffer.

[Upd] Problemen ronde zes Voetbalmanager

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat er problemen omtrent de punten van de voetbalmanager zijn.

Het directe gevolg is wel dat de punten vandaag niet meer worden uitgedeeld. Verder is er ook wat mis gegaan met de stand, waardoor de wedstrijden twee keer zijn ingevoerd. We zijn inmiddels bezig om de ontstane problemen op te lossen.

Onze excuses voor het ongemak.

De FOK!sport-crew

Update @ 20:55:
De stand van de Voetbalmanager is inmiddels weer up-to-date. Aan de punten wordt nog gewerkt.

Koude dag? Seks op het perron!

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Oei, oei, oei, wat was het koud daar op het station van Roskilde in Denemarken. Zo koud zelfs dat een koppeltje een leuke manier gebruikte om warm te worden: Ze blokkeerden de deur van het glazen wachthuisje en begonnen aan een partijtje hete seks in het glazen hokje.

Helaas voor het liefdeskoppel waren de andere treinreizigers die in de kou op het perron stonden te wachten niet erg blij, ze belden de politie. De dienders maakten een einde aan de vrijpartij waarna de twee individuen "naar huis naar bed werden gestuurd". Het tweetal was overigens al bij de politie bekend vanwege niet betaalde boetes.

De beste top 25 ooit...

Muziekzender VH1 heeft een erg leuke top 25 gemaakt van de 25 beste power ballads ooit gemaakt. Je kent het wel, stoere langharige rockers die met een gevoelig nummer op de sentimentele toer gaan.

Power ballads are usually not so much ballads as they are love songs. They often explore sentimental themes such as heartache and need, love and loss.

En ja, ik beken: ik ben er dol op. Geniet je even mee???

Spray-on condooms uitgevonden

Icoon OpmerkelijkHij is te groot, te klein, te dik of te dun? Geen nood! Een Duitse uitvinder heeft de oplossing voor je probleem met condooms: Een spray-on condoom die perfect op maat is.

De uitvinder heeft een duidelijk motto: "een condoom moet op maat zijn van de man en niet andersom." De spray-on condooms worden gemaakt door het geslachtsdeel van de man in opgewonden toestand in een koker te plaatsen waarna er een laagje sneldrogend latex overheen gespoten wordt. Het afrollen van de condoom gaat hetzelfde als bij een traditioneel exemplaar.

Voordat je nu naar de winkel spurt, wacht even, het apparaat is namelijk nog niet te koop. Er moeten nog een aantal technische en formele zaken geregeld worden voordat je de doe-het-zelf kit bij de apotheek kunt halen.

[FOK!radio] Joep van Deudekom zoekt jou

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

"En waag het niet om op uw site een discussie over deze column te starten, want ik weet u te vinden." Zo eindigde cabaretier Joep van Deudekom vorige week een column in het programma van Giel Beelen op 3FM. In zijn wekelijkse column haalde hij hard uit naar de reacties die internetters op nieuwssites onder berichten het internet op spuien. Hij haalde de reacties onder een nieuwsbericht op FOK! aan. 'Het literair verkrachten' van het internet noemt Joep het. Een bericht over die column leverde bijna 500 reacties op. Dus weet Joep jou als reageerder te vinden. Vanavond in FOK!radio hoor je waarom hij FOK! verkoos, of hij nu zo'n hekel aan ons heeft en wat hij gaat doen nu er toch discussie over zijn column was. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

Er zit een opmerkelijk nieuw crewlid aan te komen. Tot in de hoogste regionen op FOK! is erover gesproken. Hoe en wat hoor je vanavond.

Je kunt zelf ook meepraten natuurlijk. Kom bijvoorbeeld naar ons irc-kanaal #fokradio. Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meekijken in de studio van FOK!radio kan via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Oprah op campagne met Barack Obama

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse talkshowhost Oprah Winfrey gaat volgende maand drie dagen mee op campagne met de Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Dit meldden Amerikaanse media vandaag.

Op 8 december bezoekt Oprah met Obama Iowa, een cruciale staat voor de Democratische kandidaten. Daarna vertrekken ze richting New Hampshire en South Carolina.

De schatrijke Oprah is razend populair in Amerika en heeft veel invloed op de mening van miljoenen vrouwen die dagelijks naar haar show kijken. Volgens een recente opiniepeiling is Oprah de op-een-na invloedrijkste vrouw in de VS. Wie er opéén staat? Hillary Clinton, de grootste concurrent van Obama.

Van Tiggelen ontevreden over Adeleye

Adrie van Tiggelen, interim-trainer van Sparta, heeft zijn verdediger Dele Adeleye hard aangepakt na het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. De 'Spijker' hield zijn hart vast bij de capriolen van de verdediger.

"Ik liet Promes al na vijf minuten warmlopen om Adeleye te waarschuwen. Hij speelde op rubberen noppen en gleed daardoor steeds uit. Dat leverde een domme gele kaart op. Hij neemt bij iedere actie veel te veel risico. Ik ben dat gedrag zat, en zal hem er zeker op aanspreken. Omdat we de kopkracht van Adeleye niet konden missen heb ik hem niet gewisseld."

NES games op je DS dankzij de Famiclone

Heb je altijd het GBA slot op de DS al nutteloos gevonden of speel je nog elke dag die oude vertrouwde GBA-games op je DS? Voor de eerste mensen heb ik goed nieuws: Er komt (toffe) hardware die gebruik gaat maken van het GBA slot. Voor de mensen die de tweede optie kozen heb ik ook goed nieuws: Nog meer sentiment op komst! Cyber Gadgets komt namelijk met de Famiclone. De wat? De Famiclone. Een apparaat dat je aan kan sluiten op je DS (via het GBA slot) en waarmee je vervolgens NES-cartridges kunt afspelen. Dus als je nog wat NES-cartridges op je zolder hebt liggen, dan moet je nu meteen naar boven rennen om de zolder af te pluizen. Ren echter niet te snel, want het is nog onzeker of de Famiclone ook in de Europese winkels te vinden zal zijn. In Japan komt het apparaat volgende maand uit voor een nog niet bepaalde prijs.



Robbie Williams met baard in Amsterdam

Icoon ShowbizzEen van de populairste popzangers ter wereld, Robbie Williams, is in het land. De 33-jarige superster heeft voor vier dagen een kamer geboekt in het Amstel Hotel in Amsterdam. In het geruchtencircuit wordt gezegd dat Williams in het hotel logeert met zijn Nederlandse vriendin. Vandaag was de popzanger aan het shoppen in het centrum van de hoofdstad.

De mensen die Williams willen spotten in Amsterdam zullen bedrogen uitkomen. Volgens ingewijden is de zanger moeilijk te herkennen omdat hij een grote baard heeft laten groeien.


Robbie is in het land!

[Upd] Beenhakker wil Bondscoach België worden

Leo Beenhakker schijnt gesolliciteerd te hebben naar de functie van bondscoach bij België. Onze zuiderburen hebben zich niet gekwalificeerd voor het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk, waardoor de dagen van de huidige bondscoach René Vandereycken geteld lijken.

De Belgische voetbalbond KBVB zal op 28 december besluiten of de huidige coach op straat wordt gezet. Inmiddels zouden al zes of zeven kandidaten geïnformeerd hebben naar de baan.

Beenhakker, die met zijn huidige werkgever wel naar het EK gaat, heeft nog een contract in Polen tot 2009 of 2010, afhankelijk van de WK-kwalificatie. Via zijn managementbureau zou Beenhakker echter zijn interesse in de positie van Belgisch bondscoach hebben laten blijken.

Update 18:09
Inmiddels heeft Don Leo ontkend zich kandidaat gesteld te hebben voor het bondscoachschap van België, zo meldt Voetbal International.

"Als ik inderdaad op een lijst mocht staan, laat ik er dan één ding over zeggen: ik heb totaal geen interesse om bondscoach van België te worden en blijf de komende jaren met veel plezier in Polen. Bovendien lijkt het me niet verstandig als ik René Vandereyecken zou opvolgen, want dan wordt het in België helemaal nooit meer rustig", alsdus de 65-jarige oefenmeester tegenover VI.

2007 in de race voor nieuw warmterecord

Icoon WeerHet jaar 2007 gaat mogelijk de boeken in als het jaar met een nieuw warmterecord. Volgens het KNMI wordt er een nieuw warmterecord bereikt als de maand december relatief zacht wordt. Wanneer alles normaal verloopt zal de gemiddelde temperatuur hetzelfde zijn als vorig jaar en wordt het oude record niet verbroken.

De gemiddelde temperatuur van vorig jaar was met 11,2 graden voor het eerst in drie eeuwen hoger dan elf graden. Het hoge gemiddelde was opmerkelijk omdat de eerste maanden van het jaar kouder waren dan normaal.

Vorig jaar september begon een buitengewoon warme periode, die tot juni aanhield. "Eind juni verdween die opmerkelijke warmte, maar de gemiddelde temperatuur was toen al zoveel hoger dan normaal, dat dit jaar nog altijd een record kan worden bereikt", aldus een woordvoerder van het KNMI.

Overzicht twaalfde speelronde Eredivisie

Afgelopen weekend stond er in de Eredivsie weer een volledige speelronde op het programma. Ajax wist zich als koploper te handhaven, aangezien Feyenoord zijn wedstrijd tegen FC Groningen verloor. PSV is nog steeds in de achtervolging. Ook deze ploeg won zijn duel. In de kelder van de Eredivisie veranderde niet veel. Heracles en VVV-Venlo speelden namelijk gelijk.

Alle uitslagen van het afgelopen weekend:

ThuisUitUitslag
NAC BredaRoda JC0-0
SC HeerenveenDe Graafschap2-3
AZWillem II2-0
HeraclesVVV-Venlo0-0
ExcelsiorPSV1-4
AjaxVitesse4-1
FC GroningenFeyenoord3-2
SpartaFC Twente1-1
FC UtrechtNEC3-2

De actuele stand in de Eredivisie kan je hier vinden.

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Klaas-Jan HuntelaarAjax12
2Afonso AlvesSC Heerenveen10
3Luis SuárezAjax8

Programma speelronde dertien:

DatumThuisUit
30/11FC UtrechtSparta
01/12FC GroningenVVV-Venlo
01/12Roda JCVitesse
01/12Willem IIExcelsior
01/12De GraafschapPSV
02/12AjaxNAC Breda
02/12FeyenoordHeracles
02/12NECSC Heerenveen
02/12FC TwenteAZ

Britney wil over gaan tot adoptie

Icoon ShowbizzAch, als je het niet voor elkaar krijgt met je eigen kinderen, dan maar twee nieuwe kinderen adopteren. Aldus de gedachtegang van Britney Spears.

Kevin Federline, haar ex, heeft de volledige voogdij gekregen over haar kinderen. Britney is daarom al een tijdje in gesprek met een adoptiebureau, Ze wil zo snel mogelijk over gaan tot een adoptie van twee Chinese kinderen.

De adoptiekinderen moeten de leegte die Britney voelt sinds het verloren voogdijschap opvullen. Ze mist de drukte van de kinderen, aldus bronnen van News of the World. Toch heeft ze nog wel de toestemming om haar kinderen twee keer per week te zien, al is dat natuurlijk niet genoeg.

Morgenochtend is er nog een hoorzitting omtrent de voogdij. Britney en Kevin willen allebei met de feestdagen bij hun kinderen zijn. De rechter zal daar een uitspraak over moeten doen.
Met dank aan mouthman voor de submit.

Youp van't Hek lanceert glossyparodie

Alle BN'ers die een eigen tijdschrift hebben uitgebracht, hebben cabaretier Youp van't Hek geïnspireerd tot het maken van een parodie op deze glossy's. Met de woorden "Heel Bangladesh loopt onder en wij kijken naar elkaars nagelknipper" sprak de grappenmaker zijn verwondering uit over de populariteit van de bladen. Het blad 'Youp' wordt vanmiddag gepresenteerd.

Volgens van't Hek is zijn magazine een eenmalige grap. Toch probeerde hij de grap zo lang mogelijk geheim te houden. "Het blad lag tot kort voor de presentatie in de kluis. Ik wil niet dat anderen via een kort geding de verschijning tegenhouden."

Verschillende BN'ers lijken hun medewerking aan het blad te hebben verleend door middel van interviews en columns, maar schijn bedriegt. Alle teksten in zijn blad zijn namelijk afkomstig van Youps dikke duim. "Ik heb een dubbelinterview met Paul Witteman en we krijgen in dat gesprek enorme ruzie. Ook mijn personal trainer en astro-coach komen aan het woord."

Van't Hek neemt de lezer ook mee naar zijn huis, waar hij zijn favoriete gebruiksvoorwerpen laat zien. "Ik heb mijn favoriete schaar en emmer prachtig laten fotograferen. Emmers zijn zo makkelijk. Je kan er veel water in een keer mee verplaatsen." Lezers van zijn column in Vara TV Magazine hebben de afgelopen een voorproefje kunnen lezen van zijn eenmalige tijschrift. "Zij vroegen mij of het niet leuk was om een echt blad te maken en zo geschiedde."

De populaire cabaretier steekt zijn mening over collega-BN'ers met een eigen glossy niet onder stoelen of banken. "Ik wil die egotripperij van bekende mensen keihard belachelijk maken. De Linda, Gullit, Heleen, Catharine en Felderhof zijn allemaal volwassen glossy's, maar het is op zo'n kindertoon geschreven. Het was helemaal niet moeilijk om in mijn eentje mijn eigen blad vol te schrijven. Ik wil geen bom leggen onder de glossy wereld, maar ik denk dat er duizenden mensen de straat op kunnen. Je hoeft echt geen hele redacties te hebben om een tijdschrift te maken."

Youps pennenvrucht telt maar liefst 176 bladzijden en geen enkele advertentie. Er zijn slechts honderdduizend exemplaren gedrukt, dus fans moeten er vlug bij zijn. "We gaan niet bijdrukken, het blijft hierbij." En succes of niet, de grappenmaker houdt het bij een editie.


Of het blad ook leuke gedichten van Youp bevat, is nog onbekend

Spectaculaire beelden van witte haai

Om auteursrechterlijke redenen zijn de foto's verwijderd. Om de foto's te bekijken kun je op de links klikken.

Hij is de ultieme jager, moeder natuurs meest efficiënte moordmachine, die zijn prooi met onvoorstelbaar gemak opspoort en doodt.
Foto 1

Natuurfotograaf Chris Fellows brengt jaarlijks zes maanden voor de kusten van Zuid-Afrika door, om de witte haai in actie te zien.

Foto 2

Nu kan dat, maar voor hoe lang nog?

Foto 3

Door toedoen van de mens is de witte haai een bedreigde diersoort geworden.

Foto 4

De foto's van Fellows vormen een onderdeel van een campagne die de witte haai in een positiever daglicht wil plaatsen.

Foto 5

De in deze reportage afgebeelde witte haai weegt maar liefst twee ton. Met een snelheid van 56 km/u springt hij de lucht in...

Foto 6

... om op drie meter hoogte zijn vlijmscherpe tanden in een mals stukje vlees te zetten.

Foto 7

Fellows: Typisch voor de haai is dat hij eerst zijn prooi in tweeën bijt, om even later terug te komen voor het resterende deel. Dit alles gebeurt op het wateroppervlak, in een tijdsbestek van een paar minuten.

Foto 8

Nogmaals Fellows: Wanneer kinderen een zeehond verslonden zien worden door een haai, krijgen ze medelijden met de prooi, maar het is als een leeuw die een zebra vangt - een natuurlijk fenomeen.

Foto 9

Laatste keer Fellows: Het mogen aanschouwen van een perfect gestroomlijnde witte haai, die kalm, omlijst door zonnestralen, helder water doorwaadt, is als het zien van een sportwagen die jou met kinderlijk gemak op de snelweg voorbij raast. Het zijn deze momenten waardoor je waardering krijgt voor een prachtige creatie.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

S.T.A.L.K.E.R.-developer wordt Certified Xbox 360 developer

GSC Game World, die verantwoordelijk was voor S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, heeft van Microsoft het certificaat voor Xbox 360-development ontvangen. Hiermee mogen ze voortaan games voor de console van Microsoft ontwikkelen. Het kostte de studio twee jaar om dit certificaat te krijgen.

Sergiy Grygorovych, CEO van GSC Game World had er het volgende over te zeggen:

"Obtaining such a status for an independent developer based in ex-USSR means a lot. It took us over two years to get. Our old ambition to create multiplatform projects has become a reality.

Creating games for PC, we achieved practically everything, and now are prepared to garner the top spots in sales charts and gamers' recognition in the world of console games too."

Manchester wil Tevez definitief overnemen

Sir Alex Ferguson wil Carlos Tévez definitief overnemen van West Ham United. De Argentijn werd afgelopen zomer gehuurd van West Ham United en heeft zo'n indruk gemaakt bij Manchester United, dat de Schotse manager de 23-jarige Tévez graag langer aan de club wil binden.

De huurovereenkomst die begin augustus werd gesloten, loopt na volgend seizoen af. Destijds kwamen beide clubs overeen dat Manchter United vervolgens de mogelijkheid heeft Tévez definitief vast te leggen. Naar verluidt maakt de Londense club dan ongeveer dertig miljoen euro over.

Op de site van 'The Red Devils zegt Sir Alex: "Er is geen twijfel mogelijk over Carlos' toekomst, die ligt namelijk bij ons. Er is al gesproken met zijn adviseur, waarbij we hebben gezegd dat we erg tevreden over hem zijn."

Ferguson vindt de transfersom die naar Londen moet worden overgemaakt geen probleem. "Ik zeg niet om welk bedrag het gaat, maar wij vinden het zeker niet te veel. Hij heeft op iedereen indruk gemaakt met zijn gretigheid. Ik denk dat hij dit seizoen voor vijftien goals zal zorgen en dat zullen allemaal belángrijke goals zijn."

Arrestatie wegens teddybeer Mohammed

Een Britse schooljuf is in Sudan gearresteerd voor het beledigen van de islamitische profeet Mohammed, doordat haar leerlingen een teddybeer Mohammed mochten noemen. Dat berichtte de BBC vandaag.

Collega's van de 54-jarige Gillian Gibbons uit Liverpool zeiden dat ze een onschuldige fout had gemaakt door de kinderen van zes en zeven jaar zelf de naam van de knuffelbeer te laten kiezen. Agenten arresteerden de juf na klachten van enkele ouders.

De kinderen namen Mohammed om de beurt mee naar huis en beschreven in een schriftje wat hij in weekend had meegemaakt. Ze maakten ook tekeningen van de knuffel waaronder onder meer ''mijn naam is Mohammed'' geschreven stond. In de islam is het verboden de profeet af te beelden.

Gibbon kan tot zes maanden gevangenisstraf krijgen, veertig zweepslagen of een boete. Ze zit momenteel vast in een politiecel in de hoofdstad Khartum.

Met dank aan Opnosforatou voor de submit.

Bakelse pedofiel was bang voor vrijlating

Icoon Justitie De 42-jarige Rudy V. uit Bakel, die heeft bekend dat hij vijf van zijn verstandelijk gehandicapte pleegkinderen heeft verkracht, was bang dat hij zou worden vrijgelaten. Dat zei hij vandaag bij de rechtbank in Den Bosch.

Daar werd de strafzaak tegen hem overgedaan, omdat bij een eerdere behandeling een onbevoegde rechter was betrokken. V. wil niet vrijkomen, want hij wil eerst een behandeling ondergaan alvorens hij terugkeert in de maatschappij.

De officier van justitie eiste  opnieuw een celstraf van 13 jaar en tbs met dwangverpleging tegen de man. Ze acht bewezen dat V. zeven minderjarige jongens heeft verkracht. Onder hen waren zes pleegkinderen, die bij hem waren geplaatst via de William Schrikker Groep. Daarnaast heeft hij vijf kinderen mishandeld, bezat hij kinderporno en dwong hij jongens tot seks met elkaar.

De rechtbank veroordeelde V. in september tot 10 jaar cel en tbs. Het gerechtshof in Den Bosch vernietigde dit vonnis begin november, evenals tien andere uitspraken die in het bijzijn van een onbevoegde rechter zijn gedaan. De eerste drie zaken worden maandag overgedaan.

Het hof bepaalde begin november ook dat de nietige vonnissen niet tot vrijlating van de verdachten zouden leiden. Eerder werd wel een aantal verdachten vrijgelaten, omdat een onbevoegde rechter over hun voorlopige hechtenis had beslist.

NOC*NSF geeft Holland Acht op

Het NOC*NSF lijkt het het vertrouwen in de Holland Acht te hebben opgegeven. De roeiers en hun coach zeggen zelf niet meer financieel ondersteund te worden door het grootste Nederlandse sportorgaan. Door dit besluit lijken de Olympische Spelen van volgend jaar in Peking een stuk verder weg te zijn voor de roeiers.

Door het intrekken van de financiële steun van het NOC*NSF loopt de Holland Acht tienduizenden euro’s mis, die het nodig heeft voor kwalificatie. Nu zal er gezocht moeten worden naar alternatieven, zoals sponsoren.

Volgens Chef de Mission voor Beijing, Charles van Commenée, is de conclusie van de roeiers iets te snel genomen. "Voor mij telt maar één ding en dat is medailleperspectief. Ik ben nog in gesprek met de roeibond. Dat wij de steun aan de acht hebben ingetrokken, is voorbarig", aldus van Commenée.

De Holland Acht had al een nominatie op zak, maar doordat het team tijdens het WK in München tiende werd, liep het rechtstreekse kwalificatie mis. De enige kans om nu nog te kwalificeren voor de Olympische Spelen is in juni tijdens de Wereldbekerwedstrijd in het Poolse Poznan.

Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta behaalde de Holland Acht nog de gouden medaille. Acht jaar later in Athene werd het roeiteam tweede achter de Verenigde Staten. In 2000 in Sydney werd Nederland achtste en laatste in de finale.

China shopt voor 30 miljard euro in Europa

Icoon EuropaVoor de verandering is China aan het shoppen in Europa. China gaat van het Franse bedrijf Avera twee kerncentrales ter waarde van acht miljard euro kopen. Het is in de civiele kernenergie het omvangrijkste contract ooit.

De centrales zijn onderdeel van 30 miljard euro aan Chinese aankopen in Europa. Andere aanwinsten voor China waren onder andere 17 miljard euro aan vliegtuigen bij de Europese vliegtuigbouwer Airbus. Het gaat naar verluidt om 110 vliegtuigen voor de kortere afstanden van het type A320 en vijftig grotere van het type A330.

De aankopen vielen samen met het staatsbezoek aan China van de Franse president Nicolas Sarkozy. Hij werd vandaag met militaire eer ontvangen in Peking door zijn Chinese ambtgenoot Hu Jintao. Volgens Sarkozy kennen de contracten die vandaag getekend zijn in de 'Grote Hal van het Volk' hun weerga niet.

Ook over de exploitatie van de nieuwe kerncentrales en de Chinese deelname aan Afrikaanse uraniummijnen zijn overeenkomsten gesloten. Normaliter betaalt China de contracten in Amerikaanse dollars, maar wegens de instabiele situatie van deze valuta moet de helft van het bedrag voor de kerncentrales in euro's worden betaald.


"Contracten kennen hun weerga niet"

Sutil blijft bij Force India

Adrian Sutil maakt volgens de geruchten een goede kans om volgend jaar teamgenoot van Lewis Hamilton te worden bij McLaren Mercedes. De Duitser heeft echter nog een contract bij Force India, de opvolger van Spyker F1, en is van plan dat gewoon uit te dienen.

Tijdens de prijsuitreikingen van het Duitse ADAC vertelde Sutil: "Ik heb voor 2008 een contract met Force India en ik kijk niet naar andere teams. Met de nieuwe eigenaar is dit team in staat om een ervaren rijder te verkiezen boven een betalende rijder."

Wie zijn teamgenoot zal worden weet de Duitser niet, maar volgens hem gaat het tussen Christian Klien en Vitantonio Liuzzi. "Beiden hebben het goed gedaan tijdens de recente tests in Barcelona", zei hij. "Ze verdienen het om in de F1 te rijden, terwijl anderen die slechts geld hebben dat niet verdienen."

Scholierenstakingen lopen fors uit de hand

Icoon OnderwijsDe acties van stakende scholieren lopen op veel plaatsen in het land danig uit de hand. Het bontst maakten stakende scholieren het in Leiden. Daar voerde de politie charges uit op het Stadhuisplein. Zo'n duizend leerlingen gooiden met eieren en vuurwerk en riepen leuzen als ''Hamas, hamas, joden aan het gas.''

De politie treedt hardhandig op, met onder meer knuppels. De actie lijkt volgens het Leids Dagblad weinig meer te maken te hebben met het protest tegen het hoge aantal lesuren op middelbare scholen. De scholieren zijn vooral uit op rellen. De glas-in-loodramen van het stadhuis werden ingegooid, vuilnisbakken omgegooid en auto's beschadigd. Langsrijdende fietsers en automobilisten werden bekogeld met eieren, wat tot ruzies leidde. Vooral leerlingen van de ROC's waren bij de rellen betrokken.

Ook op andere plaatsen was het onrustig. Onder meer in Noord-Holland in Alkmaar. Daar vielen scholieren omstanders lastig, gooiden ze met eieren, staken vuurwerk af en gooiden rookbommen. Bij het Hilversumse mediapark moest de politie ingrijpen toen jongeren straatmeubilair vernielden en over auto’s liepen. In Haarlem pakte de politie na ongeregeldheden drie scholieren op. Ook in Hoorn zorgden circa honderd jongeren voor onrust. Her en der waren leuzen te horen als ''Schijt aan School'' en ''Hooligans''.

Op het Museumplein in Amsterdam kwamen tussen duizend en 1500 scholieren samen. De sfeer was grimmig. De politie heeft tenminste vier arrestaties verricht. Twee agenten raakten gewond. Bij het Concertgebouw hinderen demonstrerende scholieren het verkeer. De mobiele eenheid (ME) voerde charges uit.

Ook elders uit het land komen berichten over ongeregeldheden.

Lighthouse gaat WWII Battle Tanks uitgeven

De Nederlandse publisher Lighthouse Interactive heeft aangekondigd van de Russische publisher IDDK de rechten voor de game WWII Battle Tanks: T-34 vs Tiger te hebben verkregen. De game, welke ontwikkeld is door G5, draait om de Tweede Wereldoorlog. Je zult in 1944 aan de kant van de Russen of van de Duitsers kunnen vechten tijdens "Operation Bagration", een van de belangrijkste overwinningen van de geallieerden op het Duitse Rijk. Je zult kunnen spelen vanuit de drie posities in de tank; bestuurder, schutter en commandant. Het grafische aspect van de game is gemaakt op basis van historische foto's van het landschap. De game zal twee campaigns kennen en twee multiplayermodes die te spelen zijn online en via LAN.

WWII Battle Tanks: T-34 vs Tiger zal in het eerste kwartaal van 2008 in de winkels moeten liggen.







'Weigeren inburgering hoger beboeten'

Icoon PolitiekDe regeringsfracties van PvdA en CDA verwachten dat de boetes voor migranten die blijven weigeren in te burgeren, steeds hoger moeten worden. Hierdoor zullen ook onwelwillende inburgeraars uiteindelijk overstag gaan en de verplichte taal- en cultuurcursussen volgen.

Nu betalen veel Marokkaanse mannen die hun vrouwen uit het Rifgebergte halen, liever een boete dan dat ze hun vrouw laten emanciperen. Als de boetes hoger worden en oplopen, gaan de vrouwen eerder naar taalcursus, meent CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg.

Ook vinden de CDA en PvdA-fracties dat migranten die níet verplicht zijn om in te burgeren, zoals migranten uit lidstaten van de Europese Unie, verplicht moeten worden om taallessen te nemen als de gemeente waarin ze wonen dat nodig vindt. Dat zal vooral het geval zijn bij jonge gezinnen die kinderen moeten opvoeden. Ook hier zouden boetes moeten komen te staan op weigering, menen de CDA- en PvdA-fracties. ''Je bent als ouder verplicht om de taal te spreken van het land waar je woont'', zo zegt Van Toorenburg.

De regeringspartijen komen morgen met deze voorstellen tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie. Een Kamermeerderheid steunt de plannen.

PvdA-minister Ella Vogelaar van Integratie liet overigens eerder al weten niet van plan te zijn om ouders uit EU-lidstaten extra plichten op te leggen.

Derby ontslaat coach Davies

Derby County heeft haar trainer Billy Davies de deur gewezen. Dit werd vandaag bij monde van voorzitter Adam Pearson bekend gemaakt.

De Engelse club promoveerde afgelopen zomer naar de hoogste klasse in Engeland. Het begon aanvankelijk zeer slecht, maar heeft de afgelopen weken toch enkele resultaten weten te boeken. Desondanks bevinden the Rams zich nog altijd onderaan de Premiership-tabel. Het verlies thuis tegen Chelsea afgelopen zaterdag (2-0) was de druppel, waardoor de directie heeft besloten de Schot van zijn taken te ontheffen.

Davies is de zesde Premier League-coach die vertrekt. De eerste was Chelsea-trainer Jose Mourinho in september, gevolgd door Sammy Lee van Bolton Wanderers en onze landgenoot Martin Jol bij Tottenham Hotspur in oktober. Begin november werd Chris Hutchings ontslagen bij Wigan Athletic. Verder stapte Steve Bruce op als trainer van Birmingham City en volgde Hutchings op.

Dwangsom klokgelui Tilburg was niet terecht

Icoon JustitieDe rechtbank in Breda vernietigt het besluit van de gemeente Tilburg om een dwangsom op te leggen aan het kerkbestuur van de Margarita Mariakerk. Aanleiding voor het besluit was het te hard luiden van de kerkklokken om kwart over zeven 's ochtends.

Volgens de rechtbank heeft de gemeente het besluit ten onrechte gebaseerd op haar Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Breda had ook wel via andere regelingen 'handhavend kunnen optreden' tegen geluidsoverlast door klokgelui, aldus de rechtbank.

Omwonenden, verenigd in de actiegroep Wakker(e) Lui(den) klaagden over het vroege gelui bij de pastoor en toen dat niet bleek te helpen ook bij de gemeente Tilburg.

Uiteindelijk legde de gemeente in augustus aan de parochie een dwangsom op van 5000 euro voor elke dag dat het klokgelui op dit tijdstip meer dan 10 decibel boven de toegestane geluidsnorm zou uitkomen. Het kerkbestuur ging bij de rechtbank Breda met succes in beroep tegen deze dwangsom.

Strip: Ythaq 3 - Het Geluid van de Sterren

Sinds korte tijd heeft uitgeverij Luitingh een heuse stripafdeling, uitgeverij L. Met het overstappen van een redacteur van een andere uitgeverij naar Luitingh, is ook een aantal auteurs meegekomen, waaronder stripauteurs. Eén van de nieuwste creatieve producten van L is het derde deel van de stripserie Ythaq. De reeks is het resultaat van de samenwerking tussen stripschrijver Christophe Arleston (Lanfeust, Trollen van Troy) en tekenaar Adrien Floch (Sihoka).

Namaakindustrie China ontwikkelt PlayStation telefoon

De affaire rondom de PS3-phone is duidelijk nog niet afgelopen na het ontkennende bericht van Sony zelf. De Chinese namaakindustrie heeft namelijk besloten om dan zelf maar een PS3-phone in elkaar te knutselen.

De GSM is een mix tussen Microsoft, Sony, Samsung en Nintendo. De volledige naam van het gevaarte zal Amycoll PS3 Phone zijn. De oplettende Samsung-kenner zal in de naam een verwijzing naar 'Anycall' van Samsung bespeuren. De GSM zal ook gebruik maken van een fake-versie van de Windows user interface, Microsoft anyone?

Op de GSM zul je emulators van de NES, SNES en de Game Boy kunnen gebruiken en dit in samenwerking met de buttons van de Playstation. En het zou geen GSM zijn als je er niet mee kon telefoneren. Dus ja, ook met de Amycoll PS3 Phone kun je naar hartelust gaan bellen.

Bewijs nodig? Zie de foto's.



Wat denken jullie? Hebben we hier te maken met een echte GSM of een fake?

Scholieren weer in staking

Icoon OnderwijsOp het Museumplein in Amsterdam hebben zich vanochtend honderden scholieren verzameld om actie te voeren tegen de 1040-urennorm. De politie is aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Er zou al een waterkanon zijn ingezet om vernielzuchte scholieren uiteen te drijven.

De leerlingen demonstreerden vrijdag ook al. Op het Museumplein kwamen toen zeker duizend scholieren bijeen. Tijdens de actie vernielden raddraaiers ruiten van auto's. Ook op het Leidseplein kwamen tieners bijeen. Daar gooiden ze met grote schaakstukken naar trams en winkels.

In Den Haag kwamen ruim honderd protesterende scholieren bijeen voor het gebouw van de Tweede Kamer. Enkele leerlingen op het Plein gooien eieren naar de hoofdingang van de Tweede Kamer. Politieagenten nemen de gooiende scholieren apart.

Eindhoven
Ook op het Stadhuisplein in Eindhoven hebben zich vandaag weer een paar honderd scholieren verzameld. Daar gingen onder meer ongeveer tweehonderd leerlingen van het Novalis College in staking. Volgens directrice Marion Beijer waren ze dat net als vrijdag niet van plan maar heeft de politie de actie uitgelokt.

Vanochtend verscheen onaangekondigd een politiebusje op het schoolplein. Agenten deelden pamfletten uit waarop werd uitgelegd dat iedereen het recht heeft om te staken. Verder stond een aantal gedragsregels opgesomd. ''Toen waren ze natuurlijk niet meer te houden. Het blijven kinderen. We hebben ze maar laten gaan'', stelt de directrice. ''Een stommiteit van de eerste orde'', zegt ze over het optreden van de politie.

Afgelopen vrijdag probeerden de scholieren het Stadhuis in Eindhoven binnen te dringen. Dat mislukte. Twee jongeren werden toen gearresteerd wegens het afsteken van vuurwerk en het gooien van eieren.

Ook elders wordt vandaag actie gevoerd, zoals in Middelburg, Almere, Dordrecht en Bussum.



Stakende scholieren

Jongen slaat agent gebroken neus

Icoon Politie Een agent uit Zeewolde sprak een tiener (13) aan op zijn gedrag, maar dat liep niet zo goed af. De jonge knul was samen met zijn vader vuurwerk aan het afsteken op een industrieterrein. De agent wilde hem aanhouden wegens geluidsoverlast, maar de tiener werd zo agressief, dat hij de agent in zijn gezicht sloeg.

De agent moest met een gebroken neus naar het ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie moet beslissen wat er met de jongen gaat gebeuren.

De net geen '1 miljard in één console' uit China

Het lijkt er op dat de Wii, de Xbox 360 en de PS3 zware concurrentie tegemoet kunnen gaan zien. In China is namelijk het 999999999 in 1 Super Game systeem uitgebracht. De bijna 1 miljard games zijn in de vorm van een enkele casette inbegrepen bij de console.

Waarschijnlijk wordt de al jaren durende consolewar nu definitief geslecht in het voordeel van de 999999999 in 1 Super Game. Je kunt hem kopen op een van de vele markten van China of ergens op een straathoek tussen de overige prullaria.



Wowww!

Malibu snuiven rage bij jeugd in Friesland

Icoon OpmerkelijkWat doe je als armlastige jongere als je snel dronken wilt worden. Juist, Malibu snuiven, de nieuwste rage onder de jeugd in Friesland. Het BNN-programma Spuiten & Slikken registreerde jongeren die Malibu, een zoete, sterke drank, snoven van omgekeerde bekertjes.

De reportage van Filemon Wesselink lijkt te bevestigen dat de vaderlandse jeugd steeds vroeger aan de drank gaat. En dat gaat dan ook steeds extremer, zoals het populaire comazuipen. Spuiten & Slikken liet zien dat de jeugd elkaar inderdaad opjut tijdens het drinken.

Wesselink was aanwezig bij jongeren in het Friese Wymbritseradiel, die samenkwamen in een oude caravan om alvast 'in te drinken'. De jongste aanwezige was veertien jaar oud. Na het indrinken toog de groep af naar een buurtcentrum waar verder werd gezopen en Malibu werd gesnoven. Campagnes om jongeren van de drank te houden helpen blijkbaar niet. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld ook een rage om met je zatte kop op het internet te verschijnen.

Met je dronken harses op internet, ook leuk!

Uitslagen Basketbaleredivisie week 47

De afgelopen week zijn er weer wedstrijden gespeeld in de Nederlandse Basketbaleredivisie. MyGuide Amsterdam is opnieuw koploper in de eredivisie na de lastige uitwedstrijd bij Rotterdam Challengers. In Rotterdam werd een magere 54-57 behaald. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

DatumThuisUitUitslag
22/11/2007Rotterdam ChallengersOmniwold Almere88-68
22/11/2007Den Helder SealsZ&Z Leiden67-73
24/11/2007Matrixx MagixxAris Friesland105-66
24/11/2007Upstairs WeertCapitals Groningen81-92
24/11/2007Rotterdam ChallengersMyGuide Amsterdam54-57
24/11/2007Omniwold AlmereEiffelTowers Den Bosch76-97
24/11/2007Giants Bergen op ZoomLandstede Basketbal75-85

Stand

#TeamGPWV
1MyGuide Amsterdam1220102
2EiffelTowers Den Bosch1320103
3Matrixx Magixx121893
4Upstairs Weert121893
5Capitals Groningen111474
6West-Brabant Giants121475
7Rotterdam Challengers111265
8Landstede Zwolle131267
9Z&Z Leiden13849
10Den Helder Seals11429
11Aris Friesland122111
12Omniworld Almere122111

Programma

DatumThuisUit
27/11/2007Omniwold AlmereLandstede Basketbal
28/11/2007Aris FrieslandZ&Z Leiden
29/11/2007MyGuide AmsterdamUpstairs Weert
29/11/2007Den Helder SealsGiants Bergen op Zoom
29/11/2007EiffelTowers Den BoschRotterdam Challengers
29/11/2007Capitals GroningenMatrixx Magixx

Fallout 3 in the picture

Onlangs zijn er een viertal nieuwe screenshots verschenen van het spel Fallout 3. De plaatjes zijn niet van te hoge kwaliteit maar het geeft je wel een beeld van het spel. We hebben hier overigens te maken met de PC-versie van Fallout 3.



De vorige Fallout games stonden bekend om hun 'expliciete' beelden van tijd tot tijd, en deze gore zal ook in Fallout 3 volop aanwezig zijn. Ontploffende hoofden is één voorbeeld, en deze death scenes zullen kennelijk allemaal in slow-motion te zien zijn. De game geeft je net als zijn voorgangers veel vrijheid. Je kunt een krachtpatser worden met een minigun over z'n schouder, of een charmant scharminkel dat zich langs alles en iedereen weet te praten. Daarnaast zal Fallout 3 maar liefst negen tot twaalf verschillende eindes kennen. Ook kunnen vijanden jou op specifieke plekken op het lichaam raken, zoals jij dat ook kon in de vorige games. Fallout zou Fallout natuurlijk niet zijn zonder een flinke portie radioactieve straling, en deze straling speelt dit keer een grotere rol. Niet alleen gebieden waar straling is zijn gevaarlijk, ook eten of drinken kan besmet zijn.

Beschoten Bredase vrouw overleden

Icoon PolitieEen 39-jarige vrouw uit Breda die donderdag in haar woonplaats door een onbekende onder vuur werd genomen, is aan de gevolgen van haar verwondingen overleden. De Bredase liep 's middags haar honden uit te laten bij het bedrijventerrein Minervum en de Bavelse Berg, toen ze ineens onwel werd.

De vrouw waarschuwde de hulpdiensten, die constateerden dat ze een schotwond had. In eerste instantie leken de verwondigen niet levensbedreigend te zijn. Vanochtend is zij echter in een ziekenhuis alsnog overleden aan de gevolgen van de schotwond.

De politie heeft inmiddels 25 rechercheurs ingezet om de toedracht van de schietpartij op te helderen. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond aandacht aan de zaak.

Sfeervol artwork van Uncharted: Drake's Fortune

Ergens begin december zal Uncharted: Drake's Fortune in de winkelschappen liggen. Enkele weken/dagen daarvoor proberen ontwikkelaars hun spel altijd nog te tonen in de media en Naughty Dog doet dit door middel van sfeervol artwork. En natuurlijk hebben wij voor jullie de plaatjes.



Uncharted: Drake's Fortune brengt de hoofdrolspeler, die direct uit Indiana Jones lijkt te stappen, naar een onbewoond eiland in de Stille Oceaan. Hij is op zoek naar een schat van Sir Francis Drake, die 400 jaar geleden heeft geleefd. Hij is niet de enige die op zoek is naar de schat, want op het eiland stuit hij op verschillende huurlingen die ook heel graag de schat willen vinden.

Poolse vrouwen willen een Nederlandse man

Icoon AlgemeenTerwijl mannen bij immigratie over het algemeen de overtoon voeren, blijkt dat bij de gevestigde Poolse gemeenschap in Nederland de vrouwen in de meerderheid zijn. Per 1 januari 2007 waren er 21.686 Poolse vrouwen van de eerste generatie in Nederlandse gevestigd, tegen 13.145 mannen.

De Poolse vrouwen, maar ook vrouwen uit bijvoorbeeld Bulgarije en Roemenië, komen naar Nederland vooral voor werk, maar vaak ook voor een Nederlandse huwelijkspartner, om zo een nieuw bestaan op te bouwen. Poolse vrouwen zijn vooral het alcoholisme van de Poolse mannen en de gevolgen daarvan zat. Bijna 50 procent van de gescheiden Poolse vrouwen kwam in een scheiding te liggen door gevolgen van alcoholgebruik.

Antropologe Cathelijne Pool (what's in the name) promoveert binnenkort op de migratie van Polen in Europa. Pool: "Een vrouw hoort in Polen te trouwen tussen 18 en 25 jaar, zeker op het platteland. Dit is een ongeschreven regel, die ook in landen als Rusland heerst. Deze sociale norm speelt mee bij de beslissing van vrouwen om te migreren. Via specifieke relatiebemiddelingsbureaus komen zij in contact met een West-Europese man." Poolse vrouwen komen dan ook voor de vrijheid en avontuur naar Nederland.

Dertiger Alex Mooren van het relatiebureau Amor zegt: "Poolse vrouwen zijn veel vrouwelijker, huishoudelijker en zorgzamer dan Nederlandse vrouwen. Dat spreekt veel mannen aan." Mooren gaat zelf binnenkort trouwen met de 24-jarige Poolse Anna Bloch. Bloch: "De Nederlandse man heeft een heel andere mentaliteit. Hij is rustiger, drinkt niet zoveel en gebruikt minder geweld dan de Poolse mannen. Ik heb slechte ervaringen met mijn Poolse ex-vriend. De perspectieven zijn in Nederland bovendien veel beter."

Volgens Bloch staat de Nederlandse man hoog in het vaandel in Polen: "Nederlandse mannen bieden een stabieler leven. Ze zijn zorgzamer en hebben meer respect voor vrouwen. Oudere mannen zijn beter verzorgd en van karakter jonger. In Polen zijn de mannen van dezelfde leeftijd niet meer zo actief. Bovendien tolereren Poolse mannen weinig terwijl ze hoge eisen aan hun partner stellen."

Dat Poolse vrouwen een voorliefde hebben voor West-Europese mannen bleek uit een enquête die een Pools onderzoeksbureau vorig jaar onder vrouwen hield. Zo’n 65 procent van de Poolse vrouwen hadden voorkeur voor een man uit West-Europa, twintig procent voor een Pool en tien procent had geen mening.

PlayStation 3 versie Orange Box tot nu toe onspeelbaar

Dat Valve geen hoge dunk heeft van de PlayStation 3 was al duidelijk, oprichter Gabe Newell liet zich al eens ontvallen dat de PS3 een "waste of everybody's time" is en de ontwikkeling van de Orange Box voor de PS3 is dan ook uitbesteed aan een interne studio van Electronic Arts in Engeland.

Deze blijken alleen niet erg lekker werk te hebben afgeleverd, 1up heeft namelijk kunnen spelen met een bijna complete build van de game en was er niet echt over te spreken.

After spending a significant amount of time with a near final version of the PS3 game, it's apparent that this version suffers from a number of technical flaws, which at best merely hinder game play and at worst make the experience downright unplayable. Framerate is a consistent issue throughout the Half-Life series of games included in The Orange Box. One moment you'll be cruising through the game at 30 frames per second and the next you'll be enjoying a slideshow of series protagonist Gordon Freeman cruising down the river.

Gek genoeg heeft Portal geen last van de slechte performance, deze draait als een zonnetje. Over het performance niveau van Team Fortress 2 kon men geen uitspraken doen omdat het onmogelijk was om de game te spelen wegens problemen om in contact te komen met een server.

De Orange Box voor de PlayStation 3 staat gepland voor 11 december in de VS en 14 december hier in Europa, dus veel tijd om de bugs uit de game te vissen is er niet. Het is in ieder geval wel te hopen dat de game niet in deze staat in de handen van verwachtingsvolle gamers terecht komt.

Vertrek verdediger Olsson bij NEC nabij

Het lijkt erop dat Jonas Olsson NEC in de winterstop gaat verlaten. De zaakwaarnemer van de verdediger, Martin Dahlin, zou met een aantal clubs uit de Engelse Premier League aan het praten zijn. Newcastle United zou de meeste interesse hebben in Olsson, die nog een contract bij NEC heeft tot medio 2009.

"Ik weet dat mijn zaakwaarnemer voor mij bezig is," aldus de Zweed. "Ik wacht wel af. Door een vertrek in de winterstop kan NEC in elk geval nog geld aan mij verdienen."

'Zweepslagen verkrachte vrouw terecht'

Het buitenland moet niet zeuren over de tweehonderd zweepslagen en een half jaar cel waartoe onlangs een 19-jarige Saoedische vrouw werd veroordeeld, want die straf is gewoon meer dan terecht. Dat heeft het Saoedische ministerie van Justitie laten weten naar aanleiding van hevige buitenlandse kritiek.

Dat de 19-jarige was gechanteerd, vervolgens gekidnapt en tenslotte door een groep mannen was verkracht, doet helemaal niet ter zake, zo zegt het ministerie. Ze is namelijk aangetroffen met een man waarmee ze niet getrouwd was, en ze heeft toegegeven dat ze met hem een verhouding had.

Terwijl ze met haar vriend in een auto zat, stapten twee andere mannen in die hen naar een afgelegen plek reden. Daar werd de vrouw volgens haar zeggen verkracht door zeven mannen, van wie er drie zich ook aan haar vriend vergrepen.

Volgens het Saoedische ministerie van Justitie zijn zowel de vrouw als haar echtgenoot inmiddels overtuigd van de juistheid van het vonnis. De lijfstraf zal daarom conform de uitspraak worden uitgevoerd. Dat is, zo zegt het ministerie, in lijn met 'het boek van God en de leer van de profeet Mohammed'.

Het wordt de vrouw bovendien zwaar aangerekend dat ze na een veroordeling voor een lagere rechtbank, waar ze 90 zweepslagen kreeg opgelegd, publiciteit zocht voor de hoger beroepszaak. ''Voor wie bezwaar heeft tegen uitgesproken vonnissen, voorziet de rechtspraak in een beroepsprocedure zonder de media in te schakelen.''

De rechtspraak in Saoedi-Arabië geschiedt door religieuze rechtbanken die zich baseren op een strenge uitleg van het islamitisch recht. Rechters hebben veel ruimte om naar eigen inzicht de strafmaat te bepalen. Het gevolg is volgens critici willekeur.

De celstraffen voor de zeven mannen die de vrouw in totaal veertienmaal verkrachtten, werden in hoger beroep ook verdubbeld, tot tussen de twee en negen jaar.

Timmer onzeker voor treffen Heracles

Het is onzeker of Henk Timmer aankomende zondag het doel van Feyenoord kan verdedigen in de competitiewedstrijd tegen Heracles. De keeper liep in het verloren duel tegen FC Groningen een vleeswond op aan zijn been.

Eind deze week wordt duidelijk of Timmer inzetbaar is. De keeper liep tegen FC Groningen tegen de doelpaal aan en werd tijdens en na de wedstrijd gehecht. Hij speelde de wedstrijd wel gewoon uit.

PS3-patch Assassin's Creed op komst

Ubisoft heeft onlangs laten weten dat zij een patch voor het spel Assassin's Creed op de PS3 gaan uitbrengen. Dit alles heeft te maken met de binnengekomen klachten over dat het spel zou vastlopen. Ubisoft gaf eerst aan dat deze problemen veroorzaakt werden door de 2.0-firmware van Sony. Dit bleek echter niet het geval te zijn nadat Assassin's Creed nog steeds vastliep na het uitbrengen van de firmware 2.01.

Ubisoft heeft dan nu aangekondigd met een eigen patch te komen zodat PS3-gamers Assassin's Creed kunnen gaan spelen zoals het spel behoort te zijn. Wanneer de patch zal verschijnen is nog niet helemaal duidelijk maar Ubisoft belooft dat dit zo snel mogelijk zal zijn om enig verder oponthoud te voorkomen.

Met dank aan 'c20h25n3o' en 'Laurenzo66' voor het submitten van dit nieuws.

'Harold Knebel opvolger Theo de Rooij'

Harold Knebel wordt de opvolger van Theo de Rooij als directeur van de Rabobank Wielerploeg. De raad van bestuur van Rabobank moet nog wel zijn voordracht goedkeuren. De 45-jarige Knebel is momenteel directeur Private Banking bij Rabobank.

Na de Tour de France van dit jaar stapte De Rooij op als directeur van de wielerploeg na alle commotie rondom Michael Rasmussen, de Deen die door De Rooij als klassementsleider uit de Tour werd gehaald.

Schotten niet bang voor Oranje

Schotland ziet voldoende mogelijkheden om de eindronde van het WK van 2010 in Zuid-Afrika te bereiken. Gisteren werd bekend dat het in een poule is ingedeeld met Nederland.

"Met alle respect, maar we treffen liever Nederland dan opnieuw Italië of Frankrijk", aldus Gordon Smith, de voorzitter van de Schotse voetbalbond. "Wij kunnen redelijk tevreden zijn met deze loting. Zeker aangezien er ook enkele groepen zijn waar ik ons liever niet in terecht zag komen."

Ook de Schotse bondscoach Alex McLeish is tevreden, "Ik hoop dat we de goede reeks van de afgelopen kwalificatiecampagne door kunnen zetten en ons nu wel zullen kwalificeren. Daar heb ik het volste vertrouwen in". Naast Schotland en Nederland maken ook Noorwegen, Macedonië en IJsland deel uit van Groep 9 van de WK-kwalificatie.

Barça zonder Henry naar Lyon

Thierry Henry is door Frank Rijkaard buiten de selectie gelaten voor het Champions League-duel van Barcelona met Olympique Lyon van morgen.

De coach van FC Barcelona kon afgelopen zaterdag in de 3-0 zege op Recreativo Huelva nog gebruik maken van de Franse spits, maar Henry liep in die wedstrijd een rugblessure op. Ronaldinho keert voor de wedstrijd in Frankrijk terug in de selectie nadat hij afgelopen zaterdag rust kreeg van Rijkaard.

Uitslagen Turkije speelronde 13

Afgelopen weekend werd de dertiende speelronde in Turkije gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
BüyüksehirDenizlispor0-2
OftassporBesiktas0-1
FenerbahceAnkaraspor4-2
BursasporKonyaspor1-0
AnkaragücüManisaspor1-0
GaziantepsporGençlerbirligi2-2
RizesporKasimpasa2-0
SivassporKayserispor1-0
TrabzonsporGalatasaray0-1


De stand:
#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Galatasaray139403125-8
2Sivasspor1310123124-9
3Fenerbahce137422522-14
4Besiktas137332415-11
5Ankaragücü136342115-14
6Denizlispor136342120-15
7Kayserispor135532018-14
8Büyüksehir135351816-14
9Oftasspor135261714-13
10Trabzonspor134451614-14
11Konyaspor134451614-22
12Bursaspor133641513-14
13Gaziantepspor134361516-18
14Manisapor133461317-21
15Rizespor134181313-25
16Gençlerbirligi132471016-22
17Ankaraspor13157811-19
18Kasimpasa13211078-24

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Muhammed AliSivasspor8
2Yusuk SimsekDenizlispor7
3Gökdeniz KaradenizTrabzonspor6
=De NigrisGaziantepspor6
=SemihFenerbahce6
=BoboBesiktas6

Programma :

DatumThuis:Uit:
30/11GenclerbirligiTrabzonspor
01/12DenizlisporFenerbahce
01/12KasimpasaBursaspor
01/12KonyasporAnkaragücü
02/12AnkarasporSivasspor
02/12BesiktasRizespor
02/12GalatasarayBüyüksehir
02/12KayserisporGençlerbirligi
02/12ManisasporGaziantepspor

Terugslag voor AZ'er Mendes

David Mendes da Silva heeft afgelopen zaterdag, in de competitiewedstrijd tegen Willem II, een terugslag gekregen. De AZ'er, net terug van een zware knieblessure, zal waarschijnlijk aankomende donderdag niet meespelen in de UEFA-cupwedstrijd tegen Larissa.

Daarnaast raakten ook Moussa Dembélé en Sebastien Pocognoli geblesseerd tegen de Tilburgers. Volgens trainer Louis van Gaal zijn de twee Belgen echter weer fit voor het duel tegen de Grieken. "Alleen over Mendes da Silva maak ik me wel enige zorgen. Hij heeft liesklachten, dus daar vrees ik met het oog op AZ - Larissa wel voor", aldus Van Gaal.

De Mos: "Ajax of AZ wordt kampioen"

Nadat Vitesse afgelopen zondag met 4-1 onderuit ging in de ArenA, verklaarde coach Aad de Mos dat de titelstrijd zal gaan tussen AZ en Ajax.

De oefenmeester van de Arnhemmers liet vandaag in het AD weten dat zijn titelkandidaten duidelijk zijn. Ajax of AZ wordt de nieuwe landskampioen van Nederland. De Mos wist het volgende te melden: "AZ speelt het beste voetbal in Nederland vind ik. Die ploeg gaat terugkomen, en zal nog maar heel weinig verliezen."

Anderzijds is de coach ook te spreken over de kansen van Ajax: "Ajax heeft de kwaliteit om in een mindere wedstrijd tóch de drie punten te pakken. Dan ben je in mijn ogen een titelkandidaat. Zondag heeft Ajax geflatteerd van ons gewonnen, want ik vond dat wij onze beste wedstrijd van het seizoen speelden. Maar met drie van zulke spitsen ben je natuurlijk altijd bewapend", refereerde De Mos naar de doelpuntenmakers van Ajax. Zowel Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suárez als Albert Luque wisten te scoren voor de Amsterdammers.

Kerkdeuren in Waalwijk dichtgelijmd

Icoon OpmerkelijkKerkgangers in Waalwijk stonden gisterochtend ineens voor een dichte deur. In de vroege morgen moest de omstreden pastoor Karel van Roosmalen mededelen dat alle vier de deuren waren dichtgelijmd. De pastoor gaat ervan uit dat het om een bewuste wraakactie gaat. "Het lijkt er niet op dat sprake is van jeugdig vandalisme. De dader moet goed op de hoogte zijn geweest", zegt Van Roosmalen in zijn verklaring. De dader is nog spoorloos. De pastoor heeft aangifte gedaan.

De deuren moesten gisterochtend worden open gezaagd om de kerk in te kunnen. Anderhalf uur na de ontdekking konden de kerkgangers alsnog naar binnen. De deuren zijn provisorisch gerepareerd. Vorig jaar ontstond in de katholieke gemeenschap van Waalwijk ruzie; een groep parochianen verweet de pastoor dat hij bazig zou zijn en stelden dat hij de geest van de tijd niet verstaat. Bemiddeling door de leiding van het bisdom mislukte en de boze parochianen houden tegenwoordig hun diensten buiten de kerk.

Volgens de pastoor passen de dichtgelijmde deuren in een reeks incidenten. Eerder moesten twee keer de sloten van het kerkhof worden vervangen omdat een grappenmaker de sleutels had gestolen om de begraafplaats midden op de dag op slot te gooien en bezoekers vast te zetten achter het hek.

Rake klappen voor overvaller snackbar

Icoon MisdaadEen 26-jarige man uit Warnsveld die zaterdagavond een snackbar in Oldenzaal probeerde te overvallen, is van een koude kermis thuisgekomen. De overvaller hield in cafetaria Ada de dochter van de 45-jarige eigenaar Yasar Tas onder schot. Vader Tas bedacht zich geen moment en stortte zich op de crimineel.

Er ontstond een worsteling waarbij over en weer rake klappen vielen. De overvaller wist zich uiteindelijk los te rukken en probeerde weg te rennen. Onur Tas, de zoon van de eigenaar, kwam toen echter net de zaak binnen en overmeesterde de dader. Ook hierbij vielen rake klappen. De overvaller, die zijn tanden in de arm van Onur zette, brak zijn pols.

De gealarmeerde politie sloeg de overvaller uiteindelijk in de boeien. Onur zegt wel last te hebben van zijn hand. ''Die is zwaar gekneusd. Maar goed, we hebben die vent toch met z’n allen weten te overmeesteren.'' De wonden van Onur zijn overigens volgens TC/Tubantia mirakuleus snel genezen. Op een foto in de Tubantia staat hij met alleen zijn vinger in het verband, terwijl op een foto in De Telegraaf ook zijn andere onderarm compleet is verbonden.

De recherche zal de toedracht van de vechtpartij onderzoeken

Militairen krijgen voorwaardelijke werkstraffen

Icoon Justitie Twee militairen die op het fregat HM Tjerk Hiddes een vrouwelijke collega in een kist opsloten, zijn vandaag veroordeeld tot voorwaardelijke werkstraffen van dertig uur. Een meerdere die erbij stond zonder in te grijpen, kreeg een werkstraf van twintig uur voorwaardelijk.

Een andere meerdere werd vrijgesproken. De straffen zijn het resultaat van een omvangrijk onderzoek naar vermeende verkrachtingen, aanrandingen en mishandelingen. Die zouden vrij regelmatig op het schip zijn voorgekomen. Uiteindelijk is van het onderzoek alleen het incident met de kist overgebleven.

De straffen zijn lager uitgevallen dan de 75 en 50 uur werkstraf die het Openbaar Ministerie had geëist. Volgens de rechtbank zijn de militairen door het onderzoek ten onrechte voor allerlei vermeende misstanden aangekeken.

Daarnaast gaat het volgens de rechtbank niet om heel ernstige feiten, die ook al lang geleden gepleegd zijn, in januari 2005. De Tjerk Hiddes nam toen deel aan de golfexpeditie Enduring Freedom.

De voorwaardelijke straffen van dertig uur werden opgelegd aan de 25-jarige V. B. uit Kuinre, en de 24-jarige J. S. uit Nijemirdum. Zij tilden de vrouw in een kist, duwden hardhandig de deksel dicht en rolden haar heen en weer over het dek. Ze stribbelde tegen en riep dat ze eruit wilde. Dat is een aanranding volgens het militair recht.

De werkstraf van twintig uur voorwaardelijk was voor de 33-jarige M. N. uit Den Helder omdat hij niet ingreep. De 38-jarige bootsman uit Den Haag ging vrijuit.

'Sliplift' beste Belgische uitvinding

Icoon Opmerkelijk Een stang waarmee ouderen hun onderbroek makkelijker kunnen aantrekken, is uitgeroepen tot de beste Belgische uitvinding van het jaar. De gepensioneerde leerkracht Pierre Van den Broeck (74) had het ding uitgevonden voor zijn zus, die een tijdje slecht ter been was.

De 'sliplift' won de eerste prijs in een tv-programma 'De Bedenkers'. ''Nooit verwacht'', zei Van den Broeck vanochtend. Hij kreeg 25.000 euro uit handen van Vlaams premier Kris Peeters. Een firma voor zorgartikelen uit Lokeren neemt zijn uitvinding in productie.

Het bijzondere artikel won het in de finale van uitvindingen zoals bananenfriet en speculaaspasta. Foto's en meer info vind je op de site van het tv-programma.

Schuster geen bondscoach Engeland

Bernd Schuster wordt niet de nieuwe bondscoach van Engeland. Spaanse media meldden onlangs dat de Duitse trainer van Real Madrid was benaderd voor de baan.

Na het 2-3 verlies van Engeland tegen Kroatië en het missen van het EK daardoor werd Steve McClaren van zijn taken ontheven. Daags na de uitschakeling van de Engelsen berichtte de Spaanse sportkrant Marca dat Brian Barwick van de FA Schuster had benaderd. Barwick is de man die is aangesteld om de opvolger van McClaren te zoeken.

Gevraagd naar de waarheid van de geruchten, antwoordde Schuster: "We laten het hier maar bij, er wordt dagelijks onzin gepubliceerd", aldus de trainer van Real Madrid. "Ik was wel verbaasd dat ik werd genoemd." Schuster volgde afgelopen zomer Fabio Capello op bij de Koninklijke. Ook de Italiaan wordt genoemd als kanshebber voor de job als manager van the Three Lions.

"Luque nieuwe specialist bij Ajax"

Na dure missers tegen Slavia Praag en bijvoorbeeld Roda JC heeft Klaas-Jan Huntelaar besloten geen penalties meer voor zijn rekening te nemen. Albert Luque gaat de honneurs vanaf elf meter waarnemen, zo meldde Ajacied Urby Emanuelson.

De afgelopen jaren was Huntelaar de absolute nummer één als het ging om het nemen van penalties. Dit seizoen lijkt de spits van Ajax echter niet scherp vanaf elf meter. Hierdoor heeft The Hunter besloten iemand anders de stafschoppen te laten nemen. In dit geval aanvaller Albert Luque, die in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse ook al trefzeker was vanaf elf meter.

"Hij heeft er natuurlijk al een paar gemist dit seizoen. Daarom neemt Luque ze nu. Je wilt namelijk niet dat zoiets een eigen leven gaat leiden", aldus Urby Emanuelson.

Reacties op loting WK-kwalificatie

Gisteren werd er geloot voor de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in 2010. Nederland treft onder meer Noorwegen en Schotland. Hieronder vind je reacties van enkele bondscoaches en andere personen.

Luiz Felipe Scolari, de bondscoach van Portugal, vertelde dat hij geen voorkeur had. "We zitten in een lastige groep, maar dat zijn ze eigenlijk allemaal. Het goede is dat we niet extreem ver hoeven te reizen zoals in de EK-kwalificatie." Zweden zit ook in Groep 1, samen met Denemarken. De twee Scandinavische landen ontmoetten elkaar ook in de afgelopen kwalificatiereeks. "Alweer die Denen! Dat is niet goed", zegt Lars Lagerback, trainer van Zweden. "Ze waren ongelukkig in de Euro-kwalificatie, want ze hebben een goed team. Ik ben hier niet blij mee."

Kobi Kuhn ontmoet met zijn Zwitserland onder meer Griekenland en Israel. "De meesten zijn van hetzelfde niveau in deze groep. We gaan ons echter eerst concentreren op Euro 2008." In Groep 3 bevindt zich Noord-Ierland. Spits Warren Feeney vond het volgende. "Tsjechië is een echte grootmacht, en Polen is zeer constant. Maar we zijn vol vertrouwen, zeker na de afgelopen kwalificatiereeks."

Duitsland werd in Groep 4 geloot, samen met Rusland en Finland. De Duitse bondscoach Joachim Low denkt dat Finland voor een verrassing kan zorgen. "Rusland is de sterkste tegenstander op papier, maar Finland kwam ook dichtbij kwalificatie voor het EK." Angel Maria Villar, president van de Spaanse voetbalbond, zag zijn land loten tegen onder anderen Turkije en België. "Het enige dat telt is kwalificatie. We zullen tegen alle landen ons beste beentje voor zetten. We moeten ons kwalificeren, dat zijn we verplicht."

In Groep 6 lootten Kroatië en Engeland opnieuw tegen elkaar. Bernd Strange, bondscoach van Wit-Rusland, vindt dat de andere landen daarvan kunnen profiteren. "We weten nu al dat het lastig wordt. Kroatië en Engeland trekken de meeste aandacht, maar de rest moet niet onderschat worden." Oostenrijk-trainer Andreas Herzog was niet tevreden met de loting. "Het wordt uitermate lastig als je loot tegen landen als Servië, Roemenië en vice-wereldkampioen Frankrijk. Maar zo is het nu eenmaal, en we moeten gewoon ons best doen."

Roberto Donadoni, bondscoach van regerend wereldkampioen Italië, was tevreden met de uitkomst. "Bulgarije, Ierland, Georgië en Montenegro hebben geen rijke voetbalhistorie, maar zijn nog altijd lastig om te verslaan. Bulgarije is waarschijnlijk de hoofdtegenstander." Georgië speelde onder leiding van Klaus Topmoller ook in de EK-kwalificatie tegen Italië. "Maar nu is het een stuk minder lastig, en hebben we zeker een kans", aldus de Duitser.

Marco van Basten kon zich wel vinden in de loting van Oranje. Nederland treft Schotland, Noorwegen, Macedonië en IJsland. "Ik ga vaak naar Schotland om te golfen. Het is geweldig om daar nu ook heen te gaan om te voetballen; Schotland is een goede tegenstander. Het wordt niet makkelijk."

Owen: "De druk was te groot"

Michael Owen denkt dat de hoofdreden voor het falen van het Engelse nationale team de mentale instelling was. Volgens de spits van Newcastle United konden de Engelsen de druk niet aan, waardoor Kroatië kon winnen.

Engeland mist het aankomende EK in Oostenrijk en Zwitserland doordat er thuis met 2-3 verloren werd van Kroatië. Hierdoor kon het Rusland van Guus Hiddink de tweede plaats in de groep overnemen. Na een vroege 0-2 achterstand werd er nog wel gelijkgemaakt, maar de elf van bondscoach Steve McClaren bezweken alsnog onder de druk. Volgens Owen, die tegen Kroatië geblesseerd moest toekijken, hadden de Britten eerder in de kwalificatiereeks minder punten moeten morsen.

"Ik denk dat er geen Kroaat is die goed genoeg is om in ons team te komen", zegt Owen in The Sun. "Het ligt dus niet aan onze kwaliteiten en techniek, maar het zat allemaal in ons hoofd. De fans zijn veeleisend, en ze verwachten dat we ons kwalificeren - en gelijk hebben ze. Hoe wij met die druk omgingen, daar lag het probleem. Maar goed, die druk hebben we op onszelf gelegd door de makkelijkere groepswedstrijden niet te winnen."

13-jarige Limburger gearresteerd na ontvoering

Icoon PolitieDe Limburgse politie heeft zaterdagavond vijf mensen opgepakt wegens de ontvoering van een 46-jarige vrouw. De verdachten, waaronder een 13-jarige jongen, hadden de vrouw vrijdagavond uit een woning in Echt ontvoerd en meegenomen naar een hotelkamer boven eetcafé Het Roerpotje aan het Stationsplein in Roermond.

De partner van de vrouw ontdekte dat zijn eega verdwenen was toen hij thuis kwam en zag dat het eten stond aan te branden. Zaterdagmiddag zochten de verdachten contact met de vriend van het slachtoffer en eisten van hem een onbekende hoeveelheid losgeld.

De politie wist hierdoor de ontvoerders te traceren. Een arrestatieteam van de politie bevrijdde rond 17.30 uur de ontvoerde vrouw. Naast de 13-jarige jongen werden twee mannen van 24 en 38 jaar, een vrouw van 37 jaar en een jongen van 17 in de boeien geslagen. De hoofdverdachte van de ontvoering is een ex-werknemer van de partner van de vrouw.

Volgens de politie betreft de ontvoering een ruzie binnen een groep Libanezen. De hoofdverdachte was ooit klusjesman voor de man van de ontvoerde vrouw en krijgt naar eigen zeggen nog veel geld van hem.

Met dank aan MikeV voor de submit.

Warhawk-expansion pack aangekondigd

Terwijl er nog dagelijks veldslagen op PSN worden uitgevochten in Warhawk, werkt Incognito aan een uitbreidingsset voor de online oorlogsgame. Vandaag werd bekend wat deze uitbreidingsset zal betekenen voor de spelers. De expansion-pack is getiteld "Operation: Omega Dawn", en zal een nieuwe battleground en een nieuw vliegtuig aan de game toevoegen.

De battleground is getiteld "Omega Factory" en de slag om dit terrein dat rijk is aan high-tech industrieën zal 's nachts plaats vinden. Op wat de grootste map voor Warhawk tot nog toe is, zullen diversie nieuwe gebouwen en torens geplaatst worden, waardoor indoor-combat ook een grotere factor zal gaan spelen. De battleground kan gespeeld worden op vijf verschillende maps.

Om dit grote terrein snel oer te steken is er een nieuw voertuig toegevoegd: de KT-424 Combat Dropship. Met deze vliegmachine kun je zeven soldaten en één tank of jeep snel naar tactische posities vervoeren. Aangezien de lucht en grond voorzien zijn van genoeg spelers die graag negen spelers in één klap uit de lucht willen knallen, is de KT-424 voorzien van een MBEC-3 Heavy Support Cannon.
De oorspronkelijke battlegrounds van Warhawk zullen aangepast worden, zodat ook daar de KT-424 ingezet kan worden.

Operation: Omega Dawn verschijnt in december op PSN, over een prijs is nog niets bekend.

Groningse boerenkinkels op tractor rossen bankjes om

De Regiopolitie Groningen is op zoek naar twee boerenjongens die zaterdagnacht in Oldekerk 'los' gingen in een tractor. Een inwoner hoorde omstreeks 01.00 uur een tractor rijden op een speelveldje en was hiervan wakker geworden. Toen hij een kijkje ging nemen, zag hij dat er een paar bankjes op het veldje omver waren gerost.

Op het veldje ontdekte de man ook verse trekkersporen. In de verte zag hij een tractor wegrijden. Op zijn fiets ging hij er achter aan. In de buurt van het AOC Terracollege wist hij de tractor in te halen en zag dat er twee jongens in zaten.

Hij trachtte vervolgens de cabinedeur te openen, maar dat mislukte. De man moest zelfs nog uitwijken om niet in botsing te komen met de trekker. De jongens reden daarna weg in de richting van Niekerk. Volgens de getuige gaat het om een twee-wiel-aangedreven rode Case tractor met een gesloten cabine.

Raiden Fighters Aces komt naar XBLA?

Oude arcade-titels van weleer verschijnen regelmatig op Xbox Live Arcade. Volgens het Japanse blad Famitsu werkt Success momenteel aan een XBLA-bundel van oude Raiden Fighters-games getiteld Raiden Fighters Aces. In de bundel zul je de volgende Raiden Fighters-titels tegenkomen:
Raiden Fighters (1996)
Raiden Fighters 2 (1997)
Raiden Fighters Jet (1998)


De originele Raiden Fighters 2

Aan de verticale scrolling shooter-gameplay zal weinig tot niets veranderen, maar Success wil wel online-support, online leaderboards en de mogelijkheid om replays te up- en downloaden toevoegen.
Tevens zal er een DVD-strategy-guide verschijnen waar de beste Raiden Fighters-spelers van Japan je van tips en trucs voorzien.

Raiden Fighters Aces zal ergens in de loop van het komende jaar in Japan verschijnen, over een Europese of Amerikaanse release is nog niets bekend.

Koets met Sinterklaas slaat op hol

Icoon ShockingNadat het paard van Sinterklaas eerder al in Alkmaar door zijn hoeven zakte is Amerigo zaterdag in de Gelderse plaats Haarlo (gemeente Berkelland) op hol geslagen. Daarbij trok het beest de koets waarin de goedheiligman zat, achter zich aan.

Rond het middaguur voerde de koets op de Willem Sluyterweg een stoet van kinderen en muzikanten aan, toen het paard om onduidelijke redenen ineens een zijstraat indook, de benen nam en de koets met Sint en al over een trottoir en door een heg sleurde.

Uiteindelijk kwam het paard met de koets in een tuin tot stilstand. Nadat het edele dier was gekalmeerd, vervolgde Sinterklaas zijn intocht. Er vielen bij het incident geen gewonden.

Wouters neemt Fagner mee naar Moskou

Jan Wouters heeft besloten om Fagner als 19e speler mee te nemen naar Moskou voor de wedstrijd in de Champions League tegen CSKA Moskou. Hij neemt er 19 mee onder andere vanwege de afwezigheid van de geschorste Addo en de geblesseerden Simons en Van der Leegte.

Fagner Conserva Lemos, zoals de Braziliaan voluit heet, speelde tot nu toe 3 keer in het eerste van PSV, waarin hij één doelpunt maakte tegen NEC. De 18-jarige speler voelt zich het beste thuis aan de rechterkant, als rechtsback of vleugelaanvaller.

Daarnaast hebben Culina en Affelay nog geen volledig duel gespeeld en kunnen zij vandaag of morgen nog een terugslag krijgen. De van Chelsea gehuurde Serviër Rajkovic behoort ook tot de selectie.

PSV speelt morgenavond om 18:30 tegen de Moskovieten.

Mobiel bellen ook op snorfiets verboden

Mobiel bellen in het verkeer wordt ook op de snorfiets verboden. Dat blijkt uit een wijziging van verkeerswetgeving die minister Camiel Eurlings (Verkeer) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Een woordvoerster van de CDA-bewindsman heeft vanochtend een bericht daarover in De Telegraaf bevestigd. Het rijden op een snorfiets wordt door Eurlings niet veel moeilijker geacht dan het besturen van een bromfiets. Het rijden op een snorfiets die met maximaal 25 kilometer per uur minder hard mag, zou dezelfde aandacht en concentratie vergen van de bestuurder.

Verder wordt te hard rijden op de stoep met gemotoriseerde gehandicaptenvoertuigen aangepakt. Invalidewagentjes mogen voortaan op het trottoir niet harder dan 6 kilometer per uur. Dat komt overeen met de gemiddelde snelheid van een voetganger.

[NHL]Standen per 26-11-2007

Hier zijn de standen van de NHL zoals die op dit moment zijn.

Atlantic Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Philadelphia Flyers13722870606-1-27-6-05-3-2W1
New York Rangers13922853478-4-05-5-26-3-1L2
New York Islanders12802449528-3-04-5-06-4-0W1
New Jersey Devils111022456593-4-08-6-26-4-0W4
Pittsburgh Penguins101122268695-6-25-5-04-5-1W2

Northeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Ottawa Senators165133715310-3-16-2-05-4-1L3
Montreal Canadiens12832769625-4-27-4-15-5-0L2
Boston Bruins11822452517-2-14-6-14-4-2L1
Buffalo Sabres101012161587-4-03-6-15-5-0W4
Toronto Maple Leafs81152170864-5-44-6-13-5-2L3

Southeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Carolina Hurricanes13832980727-4-16-4-25-5-0L1
Florida Panthers111212363697-4-04-8-15-4-1W3
Atlanta Thrashers111202261784-5-07-7-07-3-0L2
Tampa Bay Lightning101122274708-3-12-8-15-4-1L4
Washington Capitals81411756693-7-05-7-13-6-1W2

Central Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Detroit Red Wings15623276568-2-07-4-25-4-1L2
St. Louis Blues13802653469-3-04-5-06-4-0W2
Chicago Blackhawks12922666676-5-06-4-25-3-2L2
Columbus Blue Jackets11842662577-3-24-5-23-5-2W2
Nashville Predators11922462637-3-14-6-16-2-2L1

Northwest Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Vancouver Canucks12922662605-6-17-3-17-1-2W1
Minnesota Wild12922661617-4-05-5-25-5-0W1
Colorado Avalanche12912563669-2-03-7-14-5-1L1
Calgary Flames101132366716-6-24-5-14-6-0L1
Edmonton Oilers91311954735-7-04-6-14-5-1W1

Pacific Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Dallas Stars12742869597-3-25-4-27-1-2W5
Anaheim Ducks11942661668-3-33-6-16-2-2W1
San Jose Sharks11832558493-5-18-3-25-3-2L2
Phoenix Coyotes111002255614-7-07-3-06-4-0W4
Los Angeles Kings91311963746-7-03-6-13-6-1L1

Sampras wint van Federer

In Macau troffen de huidige nummer één van de wereld Roger Federer en de voormalige nummer één Pete Sampras elkaar voor een demonstratiewedstrijd. De strijd werd in het voordeel van de 36-jarige Amerikaan beslist: 7-6 (8) en 6-4. Eerder verloor Sampras in Seoul en Kuala Lumpur nog van de 26-jarige Zwitser.

"De oude man staat op één. Maar laten we nu niet direct allerlei overhaaste conclusies trekken. Het was een wedstrijd op hoog niveau, die elke kant op had kunnen gaan. Waarschijnlijk had ik iets meer baat bij de snelle vloer," aldus Pete Sampras, die volgend jaar maart nog een ontmoeting heeft met Federer in New York.

Federer, die twaalf grand slams won tegenover veertien grand slams die Sampras in zijn carrière behaalde, toonde veel respect voor zijn idool: "Pete speelde heel goed. Ik had in de vorige twee partijen al moeite om mijn idool te verslaan en vind het alleen maar mooi dat hij me vandaag ook een keer kon pakken. Hopelijk ben ik de volgende keer weer de beste."

In het verleden troffen Federer en Sampras elkaar één keer tijdens een officiële partij. In 2001 versloeg Federer op Wimbledon de toenmalige titelverdediger in vijf sets.

Genesis Special Deel 1: 1976 - 1982

2007 is niet alleen het jaar dat de heren live weer hun kunnen toonden, ook qua releases is het geen misselijk jaar. Genesis brengt namelijk in 2007 en 2008 drie boxen uit, die bijna uit elkaar spatten van materiaal. Een retrospectief om een dikke 'U' tegen te zeggen. April dit jaar werd het eerste kartonnen pretpakket in de winkels gelegd. 'The Middle Period', 1976-1982. 1976 was het jaar waarin de plek van Peter Gabriel gevuld moest worden. De flamboyante en charismatische zanger voelde zich niet meer thuis in de atmosfeer waarin Genesis zich bevond. Onder andere Phil Lynott, Peter Frampton, Jeff Lynne en David Cassidy deden een gooi naar de vacature van leadzanger van de beroemde progrockband.

Het werd echter drummer Phil Collins die achter zijn drumstel vandaan kroop en naar voren trad als leadzanger. Het eerste album waarop Collins vocaal tot zijn volle recht kwam was A Trick Of The Tail.

Genesis 1976-1982 Box 1

T-Mobile dreigt met stoppen

T-Mobile zal later deze week bekend maken of het stopt met sponsoring van de gelijknamige wielerploeg. Het Duitse bedrijf is een aantal weken geleden een intern onderzoek gestart.

Het telecombedrijf bekijkt voor de tweede keer of de geldkraan dichtgedraaid moet worden, na uitlatingen van Patrik Sinkewitz. Het laatste onderzoek is ondertussen afgerond. Volgens bronnen rond de Amerikaanse teammanager Bob Stapleton is er een alternatief als T-Mobile besluit te stoppen.

Sinkewitz, die dit jaar op testosterongebruik werd betrapt, heeft tegenover de Duitse wielerbond verklaard dat hij zowel bij QuickStep (2003-2005) als bij T-Mobile (2006) doping heeft gebruikt met medeweten en soms medewerking van teamartsen en leiding. De Duitse renner verklaarde ook dat hij, twee dagen na het naar huis sturen van Jan Ullrich voor de Tourstart in 2006, van Straatsburg naar Freiburg werd gereden om in de universiteitskliniek een bloedtransfusie te ondergaan.

Voorhuis wint Kraantje Lek

Jorien Voorhuis is zondag winnaar geworden van de 26ste editie van de Kraantje Lek Troffee. De 23-jarige Hengelose schaatsster behaalde op de kleine vierkamp een puntentotaal van 171,039. Ze bleef daarmee Wieteke Cramer en Ingeborg Kroon ruim voor.

Voorhuis maakte vooral indruk op de 1500 meter (2.04,37, baanrecord) en op de 3000 meter (4.34,55). Kroon wist de 500 meter te winnen (40.45). Nataja Bruintjes was de beste op de 1000 meter (1.23,98). Zij kwalificeerde zich zondag evenals Cramer, Kroon, Helen van Goozen en Maren van Spronsen voor het NK allround, eind december in Groningen. Voorhuis wist zich daar al eerder voor te kwalificeren.

CU wil seksdating van tv weren

Icoon PolitiekFractieleider Slob van de ChristenUnie wil dat na de belspelletjes op tv nu ook de seksdatingreclames van het beeld verdwijnen. Hij vindt dat de nachtelijke reclames, die te zien zijn op de commerciële netten, bijdragen aan de seksualisering van de maatschappij.

Vanmiddag zal de fractieleider in de Tweede Kamer voorstellen om de seksdating aan te pakken via de mediawet. Hij wil dat de regels voor het telewinkelen, waar de seksdating ook onder valt, worden aangepakt. Slob voelt zich gesterkt door de Emancipatienota van minister Plasterk. Hierin staat dat er een verband is tussen de seksualisering van de maatschappij en ongewenst seksueel gedrag.

Voor meer (erotisch) geklets over de CU kijk je ook op het Forum!

'Geen besnijdenissen in Nederland'

Icoon MedischEr worden geen vrouwenbesnijdenissen uitgevoerd in Nederlandse privéklinieken. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg na een onderzoek. Aanleiding daarvoor was een artikel in Nieuwe Revu.

Het weekblad beweerde dat een aantal plastisch chirurgen een vrouwenbesnijdenis wilde uitvoeren als er genoeg voor werd betaald. Tegenover de Inspectie ontkennen de klinieken dit.

Ook zijn er geen aanwijzingen gevonden dat de verboden operatie toch ergens wordt uitgevoerd.

Rellen in voorstad van Parijs

Icoon BuitenlandsIn een voorstad van Parijs zijn tientallen jongeren gisteravond slaags geraakt met de politie. Aanleiding was een verkeersongeluk waarbij twee jongens van 15 en 16 jaar oud na een aanrijding met een politie-auto omkwamen.

De twee reden gistermiddag op een motor in de noordelijke voorstad Villiers-le-Bel. Op een kruising botsten ze tegen een politiewagen. De jongens droegen geen helm en waren op slag dood.

Volgens de politie was de sfeer in de Parijse wijk de hele avond gespannen. Tientallen jongeren gingen de straat op, plunderden winkels, gooiden met molotov-cocktails en staken gebouwen in brand. "Er is geen politie. Vier politievoertuigen kwamen ter plaatse, maar ze werden meteen aangevallen door de jongeren en vertrokken opnieuw", aldus een getuige.

Twee jaar geleden waren er wekenlang rellen in Parijse buitenwijken. Die volgden na de dood van twee jongens die in een transformatorhuisje waren geëlektrocuteerd, toen ze zich daar schuil hielden voor de politie.

Moordwijf

Vier jaar lang hadden ze een relatie gehad. Zij, een manipulatief, ontrouw, knap en hoogst onaardig meisje met een 'ik wil'-rimpel tussen haar wenkbrauwen, en hij. Hij, een zachtaardige, hondstrouwe, alles voor de lieve vrede slikkende goedzak. Nadat hij haar op de dag van het afmaken en inleveren van zijn doctoraalscriptie voor zíjn computer had gevonden, seks-cammend met een gozer uit Maasbracht, had hij haar zijn appartement uitgewerkt. Zeven maal is scheepsrecht, dacht hij nog. Hier komt ze niet meer mee weg.

LAKS: ga maandag gewoon naar school

Icoon OnderwijsHet Landelijk Actie Komitee Scholieren (LAKS) heeft vanavond alle scholieren opgeroepen morgen gewoon in de klas te gaan zitten en niet de straat op te gaan. Dat heeft voorzitter Sywert van Lienden laten weten.

Het LAKS heeft aanwijzingen dat relschoppers en voetbalvandalen gewelddadige acties van plan zijn en roept scholieren op zich daar verre van te houden.

Daarnaast acht de scholierenvakbond het nu niet in het belang van scholieren om actie te voeren, omdat staatssecretaris Marja van Bijsterveld en de VO-raad vandaag al versoepeling van de 1040 urennorm hebben aangekondigd.

Het LAKS wil daarom in ieder geval geen scholierenacties meer voor het spoeddebat van woensdag, aldus Van Lienden. Vrijdag staat er nog wel een landelijke demonstratie in Den Haag op het programma als de politiek niet tegemoetkomt aan de eisen van het LAKS.

Met dank aan Poul voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.