Van Gaal: "Engeland zie ik wel zitten"

Lyzio
De coach van AZ, Louis van Gaal, heeft naar eigen zeggen wel oren naar een bondscoachschap in Engeland. De nationale voetbalbond FA is naarstig opzoek naar een opvolger voor de onlangs ontslagen coach Steve McClaren.

De onbezette plek van de ontslagen bondscoach Steve McClaren is al door velen afgezegd. Louis van Gaal heeft echter wél zin om de Brit op te volgen als hoofdcoach van het nationale team. De oefenmeester van de Alkmaarders wil ooit nog eens een groot land onder zijn hoede nemen. Hij is nog niet persoonlijk benaderd.

"Toen McClaren ontslagen werd begon het niet meteen te kriebelen, simpelweg omdat de kans niet groot is om bondscoach te worden. Ondanks dat er veel kandidaten zijn zou ik het wel willen doen. Anders zou er nooit zo'n clausule in mijn contract staan", aldus Louis van Gaal tegenover RTV Noord Holland.

Ook de namen van Jamie Redknapp, Fabio Capello en José Mourinho deden de ronde. De FA onthoudt zich van alle commentaar omtrent de nieuwe bondscoach van het nationale team van Engeland.