Owen: "De druk was te groot"

Maikel (WeebI)
Michael Owen denkt dat de hoofdreden voor het falen van het Engelse nationale team de mentale instelling was. Volgens de spits van Newcastle United konden de Engelsen de druk niet aan, waardoor Kroatië kon winnen.

Engeland mist het aankomende EK in Oostenrijk en Zwitserland doordat er thuis met 2-3 verloren werd van Kroatië. Hierdoor kon het Rusland van Guus Hiddink de tweede plaats in de groep overnemen. Na een vroege 0-2 achterstand werd er nog wel gelijkgemaakt, maar de elf van bondscoach Steve McClaren bezweken alsnog onder de druk. Volgens Owen, die tegen Kroatië geblesseerd moest toekijken, hadden de Britten eerder in de kwalificatiereeks minder punten moeten morsen.

"Ik denk dat er geen Kroaat is die goed genoeg is om in ons team te komen", zegt Owen in The Sun. "Het ligt dus niet aan onze kwaliteiten en techniek, maar het zat allemaal in ons hoofd. De fans zijn veeleisend, en ze verwachten dat we ons kwalificeren - en gelijk hebben ze. Hoe wij met die druk omgingen, daar lag het probleem. Maar goed, die druk hebben we op onszelf gelegd door de makkelijkere groepswedstrijden niet te winnen."