Beenhakker wil Bondscoach België worden

Leo Beenhakker schijnt gesolliciteerd te hebben naar de functie van bondscoach bij België. Onze zuiderburen hebben zich niet gekwalificeerd voor het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk, waardoor de dagen van de huidige bondscoach René Vandereycken geteld lijken.

De Belgische voetbalbond KBVB zal op 28 december besluiten of de huidige coach op straat wordt gezet. Inmiddels zouden al zes of zeven kandidaten geïnformeerd hebben naar de baan.

Beenhakker, die met zijn huidige werkgever wel naar het EK gaat, heeft nog een contract in Polen tot 2009 of 2010, afhankelijk van de WK-kwalificatie. Via zijn managementbureau zou Beenhakker echter zijn interesse in de positie van Belgisch bondscoach hebben laten blijken.

Update 18:09
Inmiddels heeft Don Leo ontkend zich kandidaat gesteld te hebben voor het bondscoachschap van België, zo meldt Voetbal International.

"Als ik inderdaad op een lijst mocht staan, laat ik er dan één ding over zeggen: ik heb totaal geen interesse om bondscoach van België te worden en blijf de komende jaren met veel plezier in Polen. Bovendien lijkt het me niet verstandig als ik René Vandereyecken zou opvolgen, want dan wordt het in België helemaal nooit meer rustig", alsdus de 65-jarige oefenmeester tegenover VI.