PlayStation 3 versie Orange Box tot nu toe onspeelbaar

Christophe (SpankmasterC)
Dat Valve geen hoge dunk heeft van de PlayStation 3 was al duidelijk, oprichter Gabe Newell liet zich al eens ontvallen dat de PS3 een "waste of everybody's time" is en de ontwikkeling van de Orange Box voor de PS3 is dan ook uitbesteed aan een interne studio van Electronic Arts in Engeland.

Deze blijken alleen niet erg lekker werk te hebben afgeleverd, 1up heeft namelijk kunnen spelen met een bijna complete build van de game en was er niet echt over te spreken.

After spending a significant amount of time with a near final version of the PS3 game, it's apparent that this version suffers from a number of technical flaws, which at best merely hinder game play and at worst make the experience downright unplayable. Framerate is a consistent issue throughout the Half-Life series of games included in The Orange Box. One moment you'll be cruising through the game at 30 frames per second and the next you'll be enjoying a slideshow of series protagonist Gordon Freeman cruising down the river.

Gek genoeg heeft Portal geen last van de slechte performance, deze draait als een zonnetje. Over het performance niveau van Team Fortress 2 kon men geen uitspraken doen omdat het onmogelijk was om de game te spelen wegens problemen om in contact te komen met een server.

De Orange Box voor de PlayStation 3 staat gepland voor 11 december in de VS en 14 december hier in Europa, dus veel tijd om de bugs uit de game te vissen is er niet. Het is in ieder geval wel te hopen dat de game niet in deze staat in de handen van verwachtingsvolle gamers terecht komt.