Sampras wint van Federer

Jan Willem (WEST)
In Macau troffen de huidige nummer één van de wereld Roger Federer en de voormalige nummer één Pete Sampras elkaar voor een demonstratiewedstrijd. De strijd werd in het voordeel van de 36-jarige Amerikaan beslist: 7-6 (8) en 6-4. Eerder verloor Sampras in Seoul en Kuala Lumpur nog van de 26-jarige Zwitser.

"De oude man staat op één. Maar laten we nu niet direct allerlei overhaaste conclusies trekken. Het was een wedstrijd op hoog niveau, die elke kant op had kunnen gaan. Waarschijnlijk had ik iets meer baat bij de snelle vloer," aldus Pete Sampras, die volgend jaar maart nog een ontmoeting heeft met Federer in New York.

Federer, die twaalf grand slams won tegenover veertien grand slams die Sampras in zijn carrière behaalde, toonde veel respect voor zijn idool: "Pete speelde heel goed. Ik had in de vorige twee partijen al moeite om mijn idool te verslaan en vind het alleen maar mooi dat hij me vandaag ook een keer kon pakken. Hopelijk ben ik de volgende keer weer de beste."

In het verleden troffen Federer en Sampras elkaar één keer tijdens een officiële partij. In 2001 versloeg Federer op Wimbledon de toenmalige titelverdediger in vijf sets.