FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 maart 2007

'Rotterdammer werd gedood om rap-battle'

Icoon MisdaadDe 22-jarige Antilliaan Ajo, die zondag in de Rotterdamse wijk Hoogvliet werd doodgeschoten, lijkt het slachtoffer te zijn van een zogenaamde rap-battle. Dat valt op te maken uit een artikel in het Algemeen Dagblad.

Een neef van het slachtoffer die getuige was van het dodelijke schietincident, vertelt: ''Ajo wilde een hartig woordje wisselen met de latere schutter.'' De inzet waren beledigende rapteksten die jonge Antillianen over en weer hadden gestuurd. Een soort battle per cd. ''Zo gaat dat. Ze sturen elkaar cd's met raps, of ze laten ze door meisjes langs brengen.''

Het gesprek liep volledig uit de hand. ''Ajo werd heel boos. Waarom weet ik niet. Maar het zette de dader op scherp. Hij trok zijn pistool en raakte Ajo in de borst.'' Volgens Ajo's neef schoot de verdachte uit angst. ''Hij is een tijdje geleden zélf zeven keer beschoten.''

'Antilliaanse manier'
Ajo’s zwangere vriendin was getuige van het sterven van haar vriend. ''Zij wist dat hij zijn laatste adem zou uitblazen. Ze viel op haar buik bij hem en werd even later opgenomen in het ziekenhuis. Het kind en de vrouw maken het inmiddels naar omstandigheden goed'', vertelde de neef aan het AD.

De neef van Ajo zweert overigens wel wraak, als de politie de voortvluchtige dader niet snel weet te pakken. ''Ik geef ze drie dagen. Anders lossen we het op onze eigen manier op. Jullie Hollanders doen het misschien met een rechtszaak, maar wij doen het op de Antilliaanse manier.''

Met dank aan pberends voor de submit.

Voetbal: Hiddink gaat niet in beroep

Icoon VoetbalGuus Hiddink gaat niet in hoger beroep naar aanleiding van de straf die hij van de rechtbank in Den Bosch opgelegd kreeg. De reden hiervoor was dat de bondscoach van Rusland belastingfraude zou hebben gepleegd. Ook het openbaar Ministerie (OM) heeft laten weten dat het geen verdere stappen zal ondernemen.

Vorige maand legde de rechter Hiddink een voorwaardelijke celstraf van zes maanden op. Bovendien moest de oefenmeester 45.000 euro boete betalen naar aanleiding van het ontduiken van de belasting in 2003. De succescoach uit Varsseveld stond namelijk ingeschreven in België, maar later bleek dat hij daar helemaal niet woonde. Het OM had Hiddink ook aangeklaagd voor fraude in 2002. De rechtbank eiste toen tien maanden onvoorwaardelijke celstraf.

"Dat de rechtbank niet twijfelde aan mijn oprechtheid is het belangrijkste", aldus Hiddink. "En nu een streep onder de zaak."

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Hiddink gaat niet in beroep

Guus Hiddink gaat niet in hoger beroep naar aanleiding van de straf die hij van de rechtbank in Den Bosch opgelegd kreeg. De reden hiervoor was dat de bondscoach van Rusland belastingfraude zou hebben gepleegd. Ook het openbaar Ministerie (OM) heeft laten weten dat het geen verdere stappen zal ondernemen.

Vorige maand legde de rechter Hiddink een voorwaardelijke celstraf van zes maanden op. Bovendien moest de oefenmeester 45.000 euro boete betalen naar aanleiding van het ontduiken van de belasting in 2003. De succescoach uit Varsseveld stond namelijk ingeschreven in België, maar later bleek dat hij daar helemaal niet woonde. Het OM had Hiddink ook aangeklaagd voor fraude in 2002. De rechtbank eiste toen tien maanden onvoorwaardelijke celstraf.

"Dat de rechtbank niet twijfelde aan mijn oprechtheid is het belangrijkste", aldus Hiddink. "En nu een streep onder de zaak."

EU wil voetbalgeweld aanpakken

Icoon SportDe bewindslieden van de EU die Sport in hun portefeuille voeren willen het geweld en vandalisme rond sportwedstrijden beteugelen. Tijdens een bijeenkomst in het Duitse Stuttgart zijn de politici dinsdag bijeengekomen om te praten over de aanpak van het probleem, dat vooral de voetbalsport parten speelt. Daarbij zijn de nodige maatregelen voorgesteld.

Tijdens de bijeenkomst is onder meer gepleit voor verscherpte veiligheidseisen waaraan alle stadions in de Europese Unie moeten voldoen. Het personeel in de stadions moet worden opgeleid volgens Europese normen. Een website moet politie en justitie in de EU in staat stellen informatie rond geweld tijdens sportwedstrijden uit te wisselen. De politie zou voorzien moeten worden van een handboek waarin geschreven staat hoe de sterke arm moet handelen tijdens sportevenementen.

De bijeenkomst werd gehouden naar aanleiding van een roep om hulp van Michel Platini, de voorzitter van de overkoepelende Europese voetbalbond UEFA. Hij deed zijn oproep naar aanleiding van rellen rond voetbalwedstrijden die zich de afgelopen maanden vooral in Spanje, Servië, Duitsland en Frankrijk afspeelden. Zo was de stad Sedan in het laatstgenoemde land vorige week nog het toneel van rellen, veroorzaakt door "aanhangers" van FC Utrecht.

Eerder pleitte Platini al voor een speciale Europese politiemacht die het geweld rond voetbalwedstrijden moet aanpakken. Dit korps zou ook moeten afrekenen met de corruptie en omkopingen binnen de voetbalwereld.
Zie voor meer sportnieuws ook FOK!Sport

Wassen onderuit in dubbelspel

Rogier Wassen komt niet meer in actie tijdens het ATP-toernooi van Indian Wells. Samen met partner Chris Haggard (Zaf) ging de Nederlander in de tweede ronde van het dubbelspel onderuit tegen het Britse duo Tim Henman en Andy Murray (3-6, 0-6).

Michaëlla Krajicek is hierdoor de enige Nederlandse inbreng die nog actief is in Amerika. Zij speelt later vandaag nog haar wedstrijd in de tweede ronde van het damesdubbel. De Nederlandse tennisster moet het, samen met de Italiaanse Tathiana Garbin, opnemen tegen Nathalie Dechy (Fra) en Vera Zvonareva (Rus). Laatstgenoemde speelster komt ook nog in het enkelspel uit en neemt het daarin op tegen Maria Sharapova.

Derde jongeren niet eerlijk bij sollicitatie

Icoon OnderzoekEen derde van alle jongeren is niet eerlijk tijdens een sollicitatiegesprek. Dat bljkt uit een onderzoek van StudentenWerk onder 5000 jongeren in de leeftijdscategorie 16 tot 26 jaar.

Er wordt gelogen over gegevens als personalia, werkervaring of opleiding. Eén op de drie jongeren geeft toe dit wel eens te hebben gedaan. Dertien procent gaf aan af en toe niet eerlijk te zijn tijdens een sollicitatiegesprek.

17 procent liegt alleen als ze meer kans maken hierdoor de baan te krijgen. Zij passen gegevens zo aan, zodat deze gunstig aansluiten op de functie eisen. Er zijn zelfs jongeren die aangeven altijd te liegen tijdens een sollicitatiegesprek. Bijna 68 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze dat nooit zouden doen.

Bijna 80% van de jongeren geeft aan zich netjes kleden als zij op sollicitatiegesprek gaan. Hiervan gaat twaalf procent altijd strak in pak naar een gesprek en negen procent trekt kleding aan die hij of zij dagelijks aanheeft.

Cassano weer negatief in het nieuws

Antonio Cassano, speler van Real Madrid, is wederom op negatieve wijze in het nieuws gekomen. Volgens de Spaanse krant AS zou de aanvaller van de Spaanse club het volgende tegen trainer Fabio Capello hebben gezegd: 'Je bent gek, waarom heb je me er niet ingebracht bij de derde wissel'.

Het is niet de eerste keer dat Cassano met Capello in de clinch ligt. Eind vorig jaar werd de speler tijdelijk uit de selectie gezet, nadat hij opnieuw met de oefenmeester in aanvaring kwam. De speler uitte namelijk zijn onvrede over de speelwijze van zin trainer. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe sanctie zal worden.

Bosnische moslims vrezen het wahabisme

BuitenlandsBosnische moslims blijken grote problemen te ondervinden van zeer streng in de leer zijnde islamieten, die het wahabisme aanhangen. De hoogste politiechef van de moslim-Kroatische Federatie in Bosnië waarschuwde deze week voor de invloed van deze radicale moslims. Volgens hem vormen de wahabieten in Bosnië een bedreiging voor het land.

De politiechef refereerde aan het opruiende gedrag van een groepje orthodoxe moslims in het stadje Kalesija. Lokale moslims klagen dat ze niet naar muziek mogen luisteren en dat vrouwen gedwongen worden hoofddoeken te dragen. Vorige week gingen dorpelingen zelfs met de wahabieten op de vuist.

Bosnische moslims hebben van origine een seculiere traditie, maar kampen al enige jaren met de wahabitische moslims die niet terugschrikken voor geweld. Vorig jaar vermoordde een jonge wahabiet zijn moeder omdat ze niet wilde bidden. Begin dit jaar werden twee Bosniërs veroordeeld voor het voorbereiden van een aanslag.

Het wahabisme, een fundamentele conservatieve stroming binnen het soennisme die de staatsgodsdienst is van Saoedi-Arabië, kreeg in Bosnië voet aan de grond in de jaren negentig, toen een groep buitenlandse strijders hen kwam helpen tijdens de Bosnische oorlog. Na de oorlog verwierf Saoedi-Arabië bovendien veel invloed door geld te steken in de wederopbouw.

Ekramy: "Volgend seizoen wil ik spelen"

Sherif Ekramy begint zijn geduld enigszins te verliezen. De keeper van Feyenoord staat dit seizoen op de tweede plaats in rangorde van keepers bij de club. Toch hoopt de sluitpost dat hij volgend seizoen meer speeltijd bij de Rotterdammers zal krijgen.

"Volgend seizoen ben ik 24 jaar en is de tijd er rijp voor om het te laten zien", aldus Ekramy. Naar eigen zeggen is hij helemaal klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. "Ik ben een stabiele persoonlijkheid, kan mijn controle bewaren en ben een volwassen keeper. Ik ben er klaar voor en moet nu spelen."

"Als ik volgend seizoen weer geen minuten maak, kan je spreken van een verloren seizoen. Maar ik geloof niet dat dat gaat gebeuren. Ik wil volgend seizoen eerste keeper worden bij Feyenoord", vervolgt de Egyptenaar, die tot nu toe vijf keer in de hoofdmacht van de Rotterdamse club speelde.

Toch lijkt het er op dat Ekramy volgend seizoen in aanmerking zal komen voor meer speeltijd. Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, liet weten dat de kloof tussen de Egyptenaar en de ervaren Henk Timmer wordt namelijk steeds kleiner. "Henk heeft nog steeds een kleine voorsprong op Sherif. Hij is dus voor mij nog steeds in principe de eerste man. Maar Sherif komt eraan. Hij staat te trappelen om de plaats van Henk over te nemen. Dat is een prima zaak. Zo houden ze elkaar scherp."

Hoogbejaarde man moet naar kleuterschool

De 102-jarige Jules Verdonck uit België kreeg onlangs de uitnodiging te verschijnen op de kleuterschool. De krasse bejaarde bedankte echter voor de eer. Zijn familie stuurde kleuterschool 'de Zevensprong' een reactie. Hierin schreven ze dat meneer Verdonck niet aanwezig kon zijn op de spelmiddag, omdat hij hiervoor veel te oud zou zijn. Als bewijs werd een foto van de hoogbejaarde man bijgevoegd.

De spelmiddag werd georganiseerd om alle peuters op een leuke manier te laten zien wat naar school gaan inhoudt. Blijkbaar was er een foutje in de administratie van de gemeente Nijlen, die de adressen beschikbaar stelde, geslopen. De man zou volgens deze administratie honderd jaar jonger zijn, zo meldde de website van het Gazet van Antwerpen vandaag.

Met dank aan tracer60, bobsqaud en YouWish voor de submit.

Walvis doodt redder

Icoon Opmerkelijk Een walvis in ondiep water in Japan heeft een 58-jarige visser gedood die met zijn bootje probeerde de walvis te redden. Een andere visser, die eveneens de walvis probeerde te redden, raakte licht gewond. Dat hebben Japanse media gemeld.

Een 15-meter lange walvis was om zes uur 's ochtends lokale tijd naar water gezwommen dat maar drie meter diep was. Vissers in het havenstadje Ouchi probeerden de walvis terug naar zee te leiden door middel van een touw. Ook maakten zij geluiden om de walvis naar zee te jagen. De walvis begreep de reddingsactie niet en viel een vissersboot aan.

Op de boot waren drie mensen aan boord. Alle inzittenden vielen door de klap het water in. Twee van hen konden veilig opgepikt worden door andere boten, maar een van hen kon niet meer gevonden worden. Twee uur later werd hij dood aan de kust aangetroffen. De walvis zwom twaalf uur later uiteindelijk zelf terug naar zee.

Casino Stardust in Las Vegas opgeblazen

In de Amerikaanse stad Las Vegas is het casino Stardust opgeblazen. Stardust behoorde tot de eerste casino's in Las Vegas en was de favoriete stek van zanger Frank Sinatra. Het casino zal plaatsmaken voor het megaresort Echelon.

De sloop van het 32-verdieping-tellende casino is een spectaculair evenement geworden. Eerst werd er veel roodgloeiend vuurwerk afgestoken op het gebouw. Daarna werden de explosieven geactiveerd en stortte het gebouw in elkaar. Het opwaaiende stof zorgde voor veel overlast voor auto's, bussen en andere casino's in de stad. Het opruimen van de puinhoop zal 2 maanden in beslag nemen. Het nieuwe megaresort van 5000 kamers zal zijn deuren openen in 2010.

Het tafereel is te zien als je klikt op de link onder 'Video bij dit bericht'.



Grote vuurwerkshow voor vernietiging

Second Life: Exposed

Second life is op dit moment een ware mediahype. Bedrijven zien er toekomst in en richten op dit moment hun digitale vestigingen op in de virtuele wereld.

Blogger Peter Evers schrijft een serie blogartikelen over zijn belevingen in deze wereld en stelt vragen aan Second Life-medewerkers die voor de verschillende bedrijven in dienst zijn in deze virtuele wereld. Een erg interessante reeks artikelen, ontdek wat zijn ervaringen zijn, en wat voor unieke eigenschappen de wereld die Second Life heet, heeft.

Man maakt 6 vrouwen zwanger in 3 maanden

Een aan lager wal geraakte Amerikaanse producer droeg tijdens een rechtszaak wegens fraude wel heel bijzondere, verzachtende omstandigheden aan. De 25-jarige Ricky Lackey uit Ohio vroeg de rechter over zijn hart te strijken, omdat hij dit jaar vader wordt van zes kinderen. Dit heuglijke feit wil de rapper niet vieren vanachter de tralies.

De verwondering die er heerste in de rechtszaal werd nog groter toen Lackey duidelijk maakte dat die zes kinderen uit zes verschillende vrouwen zullen worden geboren. De vrouwen verwachten hun kroost in augustus, september en oktober. De rechter liet het verhaal verifiëren en zijn verhaal bleek te kloppen.

Lackey moest terechtstaan wegens fraude. Hij heeft geprobeerd een bank op te lichten voor een bedrag van ruim drieduizend euro. De producer kreeg uiteindelijk een voorwaardelijke straf, dus hij kan straks bij zes verschillende moeders beschuit met muisjes gaan smeren.

Met dank aan YouWish voor de submit.

[upd] Politie sluit wijk Ondiep af

De politie in Utrecht sluit dinsdagavond de wijk Ondiep hermetisch af. Zij controleert iedereen die erin of eruit wil. Rondom de wijk fouilleert zij preventief. Dat hebben de gemeente, het Openbaar Ministerie en de politie bekendgemaakt.

De gemeente wil hiermee voorkomen dat in de wijk ongeregeldheden ontstaan. Maandagavond ontstonden er relletjes in de wijk. Daar zouden mensen betrokken zijn geweest die niet in de wijk wonen.

Aanleiding voor de onrust in Ondiep is een schietpartij zondag op de Thorbeckelaan. Een politieagent die zich ernstig bedreigd voelde, schoot een 54-jarige man neer. Die overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Update 20.05 uur
Inmiddels zijn er nieuwe relletjes uitgebroken in de wijk. Relgroepen gooien stenen naar de uitgerukte politie op de plaatsen rondom de afzetting. De sfeer wordt momenteel steeds grimmiger. Dat meldde het NOS Journaal.

De politie had de wijk afgesloten, omdat er op internet opgeroepen werd om naar de wijk toe te komen om te rellen. De burgemeester noemt de opgetrommelde mensen "reltoeristen" die niet uit de wijk komen.

Ondiep in onrust
Ondiep in onrust

Ook IBM produceert nu 65nm-Cells

IBM heeft aangekondigd dat per vandaag er 65nm-Cellchips van de band in hun fabriek in de staat New York zullen rollen. Deze kleinere chips produceren minder hitte en zijn goedkoper te produceren, waardoor het verlies op de PS3-consoles teruggebracht wordt. Sony begon in januari al met de goedkopere chips.

Hoeveel verlies er nu nog op elke console geleden wordt is onduidelijk, maar reken voorlopig niet op een pricedrop vanwege deze voortgang.

Verlicht water

Gekleurd water, waarom zou je daar in godsnaam een blogje over schrijven, kwestie van wat kleurstof in het water pleuren en hé presto water met een kleurtje.

Maar dit kleurtje is bijzonder het water is namelijk niet gekleurd, maar toch is het gekleurd, mocht je nu denken dat ik allerlei pilletjes heb geslikt dan zit je er naast, want de waterstraal wordt verlicht door ledjes in de kraan.

Weer zo'n zalig nutteloze uitvinding die me geweldig lijkt om in mijn badkamer te gebruiken.

Hoogbejaarde lijmt zich vast aan dak

Icoon OpmerkelijkEen 91-jarige man uit Duitsland heeft het mooie weer aangegrepen om het lekkende dak van zijn vakantiewoning maar eens van een nieuwe laag teer te voorzien. De kranige oude man had zich alleen toch wel verkeken op de gevaren die dit met zich meebracht. Hij gleed uit en viel op zijn rug in de teermassa.

Voorbijgangers dachten dat de oude man zelfmoord wilde plegen maar hij zat vastgelijmd en kon niet loskomen. Korte tijd later hebben agenten en brandweermannen de bejaarde man kunnen lospeuteren. Een woordvoerder van de politie meldde dat hij met de armen en benen gespreid als een kever op zijn rug lag. De man is ongedeerd, maar het mooie van de kleren die hij droeg is er wel af.
Met dank aan YouWish voor de submit.

Edwin Evers mogelijk in concert met Trijntje

Het televisieprogramma 'Just The Two Of Us' van Tien lijkt voor Edwin Evers haar vruchten af te werpen. De radio-dj is vanochtend in zijn ochtendshow 'Evers Staat Op' door Trijntje Oosterhuis gevraagd om een liedje met haar te zingen in de Heineken Music Hall.

Bij de eerste uitzending van het programma, waarin bekende Nederlanders die niet beroemd zijn vanwege hun muzikaliteit een poging doen om een waardig muzikant te worden, vielen Evers' zangkunsten al op. Gisteren liet de dj in de tweede ronde van de show zien dat hij zijn publiek inderdaad met zijn stem kan imponeren, en daarom koos Trijntje voor de eer om hem te 'ontdekken'.

Edwin Evers, die in 'Just The Two Of Us' wordt begeleid door Trijntje's vroegere Total Touch-collega Berget Lewis, is niet direct op het aanbod van Oosterhuis ingegaan, omdat hij het 'doodeng' zou vinden. Hij heeft echter ook niet afwijzend gereageerd. Mocht hij uiteindelijk toestemmen, dan zingt Edwin op 6 en 7 april met Trijntje het duet 'On My Own' van Patti LaBelle en Michael McDonald


Edwin in de eerste uitzending van 'Just The Two Of Us'

Vrouw wil af van beeld Theo van Gogh

Een Amsterdamse vrouw wil via een kort geding de plaatsing van een beeld ter nagedachtenis aan Theo van Gogh voorkomen. Ze heeft een rechtszaak aangespannen tegen het stadsdeel Oost/Watergraafsmeer.

Het kunstwerk wordt op zondag onthuld. De vrouw woont in het stadsdeel en vreest dat het beeld tot verstoring van de openbare orde kan leiden. Dat maakte het stadsdeel zelf bekend.

Jongen (17) verkracht en gefilmd

Icoon MisdaadDe rechtszaak rond een verkrachte jongen van het gymnasium het Juvenaat in Bergen op Zoom wordt volledig achter gesloten deuren behandeld. Dat bepaalde de rechtbank in Breda. Ook de meerderjarige verdachte wordt gehoord zonder publiek.

De 21-jarige verdachte man wordt ervan verdacht in de herfstvakantie een 17-jarige jongen te hebben verkracht met een bierflesje. Hij wordt berecht voor het vervaardigen van kinderporno, vrijheidsberoving en verkrachting. Hij zou de jongen hebben misbruikt in een vakantiewoning. Dat deed hij samen met drie minderjarige verdachten.

De hele verkrachting werd gefilmd met een mobiele telefoon. Het filmpje verspreidde zich snel onder de scholieren van het Juvenaat.

Een nieuwe Hoofdredacteur

Icoon SebbonieuwsBeste bezoekers van de Frontpage,

Dit zal voorlopig mijn laatste sitenieuwsje zijn als Hoofdredacteur van deze prachtige website, want ik ga namelijk vertrekken als medewerker van FOK!. De laatste tijd is er dan ook naarstig gezocht naar een opvolger. De gelukkige nieuwe 'FP-chef' is Snarf geworden, voorheen coördinator moderaties. Hij zal bijna alle taken van mij overnemen en met evenveel goede moed als inzet werken aan de Frontpage om jullie te kunnen blijven voorzien van opmerkelijk nieuws, leuke artikelen, pittige columns en nog véél meer.

Het afgelopen jaar was een van de mooiste uit mijn tijd op FOK!, en ik zal ook met plezier terugdenken aan deze periode die zonder jullie, de lezers, maar half zo leuk zou zijn geweest.

Snarf (Tom) kunnen jullie bereiken op het e-mailadres snarf@fok.nl voor al jullie vragen betreffende de FP.

Tot ziens,
Walter (seborik)
Ex-chef FP

Whitney Houston gaat weer zingen

Ex-popdiva Whitney Houston werkt aan een comeback met een nieuw album. Dat berichtte de Amerikaanse televisiezender Fox dinsdag.

De aan lager wal geraakte zangeres werkt na een lange ontwenningskuur wegens een alcohol- en drugsverslaving nu samen met schrijfster en producente Johnta Austin aan een nieuw album.

Austin won eerder een Grammy voor zijn werk met Mariah Carey ('We belong together'). Houston, die hits scoorde met 'Saving all my love for you', 'How will I know' en 'All at once', kondigde in 2005 aan met een nieuw album te komen, maar die datum werd telkens verzet. Onduidelijk is wanneer het album nu wel komt.

Houston in haar element

Pand belastingdienst ontruimd na bommelding

Icoon PolitieEen gebouw van de belastingdienst in Arnhem-Zuid is dinsdagmiddag ontruimd na een valse bommelding. De melding kwam rond twee uur binnen, waarna de organisatie het pand ontruimde. Op het moment van de ontruiming waren ruim vijfhonderd mensen aanwezig in het pand aan de Groningensingel.

Het kantoor werd tot tweemaal toe onderzocht, maar er werd niets verdachts aangetroffen. Rond vier uur werd het pand weer vrijgegeven. Het personeel was op dat moment al naar huis gestuurd. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de melding.

Ook Wehkamp blundert met online artikelen

Icoon SitenewsHet gaat niet goed in webwinkelland. Een tijdje geleden was het mogelijk om een LCD-tv voor een spotprijs op de kop te tikken, en nu is het mogelijk om een gratis printer te krijgen bij Wehkamp. Dit vond een FOK!user uit, en hij postte het op het FOK!forum.

Sinds kort is het bij Wehkamp mogelijk om een computer te bestellen, waarbij een gratis printer ter waarde van zo'n zeventig euro wordt meegeleverd. De FOK!user vond echter uit dat je de computer gewoon uit het "winkelmandje" kunt gooien, waardoor de gratis printer blijft staan maar de pc niet. Helaas bleek het systeem van Wehkamp wel voorbereid te zijn op zulke grappenmakers, maar de FOK!ker bleef stug doorzoeken en kwam erachter dat de printer wel bestelbaar blijft als je een willekeurig ander artikel koopt op Wehkamp, bijvoorbeeld een t-shirtje voor vijf euro.

Het is niet de eerste keer dat een webwinkel de fout in gaat. In oktober bood webwinkel Otto namelijk een LCD-tv aan voor slechts 99 euro. De consumenten die deze tv bestelden hebben hem echter nooit gekregen, omdat Otto zich beriep op haar Algemene Voorwaarden, dus het is maar afwachten hoe Wehkamp op de "gratis" printers gaat reageren.

Politieman ontslagen na chatsessie met 'meisje'

Icoon PolitieEen medewerker van de politie die in mei vorig jaar in een chatgesprek seksuele voorstellen deed aan een minderjarig meisje, wordt ontslagen. Dit omdat hij ongeschikt zou zijn voor politiewerk.

Uit een onderzoek naar aanleiding van een aflevering van Peter R. de Vries bleek dat er geen sprake was van strafbare feiten. Wel vond het OM de handelingen van de man afkeurenswaardig. Het korps is echter van mening dat de man niet past binnen het korps, en daarom wordt de man ontslagen.

Saillant detail is dat het meisje waar de man mee dacht te chatten eigenlijk helemaal geen meisje is. Uit het onderzoek bleek namelijk dat het een volwassen man was die zich voordeed als minderjarige.

Met dank aan Speek voor de submit.

Brief aan 'oude' asielzoekers aangepast

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft een brief aangepast waarin 'oude' asielzoekers die vermoedelijk onder de pardonregeling vallen, werden uitgenodigd op het politiebureau te komen praten over hun terugkeer.

PvdA-staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) betreurt het dat die brief is verstuurd. ''Dat had niet mogen gebeuren'', zei ze dinsdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer in antwoord op vragen van SP'er Jan de Wit.

De gesprekken gaan gewoon door, aldus Albayrak. Maar ze zijn volgens haar nu 'voorlichtend en ondersteunend' van aard, terwijl ze daarvoor dwingend waren en gericht op terugkeer. De IND gebruikt inmiddels een nieuwe brief om mensen uit te nodigen voor een gesprek over de actuele stand van zaken en de pardonregeling, die nog in de maak is. Velen komen opdagen en stellen het gesprek op prijs, stelde de staatssecretaris.

Pardon
De Tweede Kamer dwong drie maanden geleden, in afwachting van een pardonregeling, een uitzetstop af van uitgeprocedeerde asielzoekers die onder de oude Vreemdelingenwet (voor april 2001) binnenkwamen en nog in ons land zijn. De gesprekken met de ambtenaren zijn bedoeld om de onzekerheid bij veel betrokkenen weg te nemen. ''Zo wordt dat ook ervaren'', zei Albayrak.

Mensen mogen zelf weten of ze het gesprek aangaan. Wie niet komt opdagen, kreeg tot dusver herhalingsoproepen. De staatssecretaris zei echter dat ze daarmee misschien wil stoppen.

Albayrak verwacht binnen enkele maanden de pardonregeling klaar te hebben. Hoeveel mensen eronder gaan vallen, kon ze nog niet zeggen.

[P-N] Pellizotti snelste in tweede rit

In de tweede etappe van Parijs – Nice bleek Franco Pellizotti de sterkste over 177 kilometer. De Italiaan sprong kort voor de streep uit het peloton en werd niet meer teruggehaald.

Net als gisteren ook nu vier renners die er vroeg in de koers vandoor gingen. Stéphane Auge, Murilio Fischer, Philippe Gilbert en Thomas Voeckler waagden de sprong. Met nog minder dan veertig kilometer voor de wielen probeerde Voeckler weg te komen. Iedereen behalve Auge kon mee. Ondertussen was het peloton gaan rijden met Quickstep, Lampre en Saunier Duval. De voorsprong liep terug tot één minuut. Met nog tien kilometer voor de meet lieten Gilbert en Auge zich terugzakken in de grote groep.

Voeckler demarreerde op twee kilometer voor de meet, zijn medekoploper moest passen.
Fischer werd teruggepakt door het jagende peloton waarna even later ook de Fransman ingelopen werd. Vanuit het peloton ging Pellizotti er vervolgens vandoor en werd niet meer achterhaald door de achtervolgers. Daniele Bennati werd tweede voor Luca Paolini op twee seconden van de winnaar. Door de overwinning pakte de Italiaan de leiding in het algemeen klassement. David Millar verloor de eerste plek en staat nu tweede op zes seconden.

Uitslag 1. Pellizotti (Ita) 3.57.36, 2. Bennati (Ita) 0.02, 3. Paolini (Ita), 4. Bonnet (Fra), 5. Rodriguez (Spa), 6. Vaitkus (Lit), 32. Posthuma 0.08, 39. De Jongh 0.12, 45. Weening 0.19, 69. Löwik, 100. Wielinga, 115. Veneberg, 137. Moerenhout 1.11, 159. Reus 4.42.

Algemeen klassement: 1. Pellizotti 8.33.12, 2. Millar (GBr) 0.06, 3. Bennati 0.06, 4. Kreuzinger (Tsj) 0.07, 5. Joly (Fra) 0.08, 6. Sanchez (Spa) 0.10, 15. Posthuma 0.17, 35. Wielinga 0.27, 62. De Jongh 0.37, 77. Weening 0.40, 109. Veneberg 0.52, 137. Moerenhout 1.37, 159. Reus 5.03.

Benson breekt hand

Fred Benson heeft gisteren, tijdens een wedstrijd met de beloften van Vitesse, zijn rechterhand gebroken.

Vanochtend meldde de aanvaller van Vitesse zich bij de medische staf, waarna in het ziekenhuis een breuk werd vastgesteld. De hand is in het gips gezet, maar het is nog niet duidelijk of hij met de gipsen spalk mag spelen.

Ook Piet Velthuizen raakte in de wedstrijd met de beloften geblesseerd. De 20-jarige doelman moest het veld per brancard verlaten, maar de kwetsuur aan zijn knie blijkt na onderzoek mee te vallen.

Stripfilmpje kan Britney Spears voogdij kosten

Het was even stil op de FOK!-frontpage met nieuwtjes over de gevallen popster Britney Spears, maar er valt weer het een en ander te melden. Zo zou een videofilmpje waarop La Spears halfnaakt te zien is terwijl ze stevig doorzakt met twee stripsters, haar mogelijk de das kunnen omdoen in rechtszaak over de voogdij over haar kinderen.

Het filmpje dateert van 12 februari toen Spears nog vol in haar feestperiode verkeerde. In de New Yorkse nachtclub One had ze plots zin mee te doen met de stripsters en wisselde ze kleren met één van hen. In bikini en visnetpanty's ging ze uit haar bol. Het incident werd vastgelegd door een beveiligingscamera. ''Als dit filmpje op het internet belandt, zouden de advocaten van Kevin Federline haar daarmee de voogdij over haar kinderen kunnen laten ontnemen'', zei een bron tegenover The New York Daily News. Een woordvoerder van de nachtclub ontkent overigens het hele verhaal.

Eetstoornis
Gisteren meldden diverse Britse en Amerikaanse media dat Spears zou lijden aan de eetstoornis boulimia nervosa. Een medewerker van de afkickkliniek in Malibu, waar Spears nu al enige weken verblijft, vertelde aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ dat Spears al negen jaar onder de eetstoornis gebukt gaat.

Volgens de medewerker van de kliniek hebben de eetstoornis, alcoholisme en cocaïnegebruik een ''menselijk wrak'' van de 25-jarige zangeres gemaakt. ''Toen ze hier binnenkwam, was ze een trillend hoopje mens. Ze had last van spasmes en had het het ene moment heel warm en het volgende moment ijskoud.'' Inmiddels zou het wat beter gaan met de Amerikaanse moeder van twee kinderen.



Spears in haar feestperiode

GRATIS PRINTERS!!1

Die winkels toch, die blijven stunten! Vorig jaar bijvoorbeeld met de LCD TV voor slechts ¤99,-. Wehkamp echter spant de kroon en deelt gratis printers uit. Wat!? Gratis!? Jazeker, helemaal gratis!

En hoe krijg ik zo'n printer? Zet één van deze pc's in je winkelwagentje, de gratis printer komt er bij te staan. Verwijder dan de pc weer uit je winkelwagentje, de gratis printer blijft echter staan. Een probleem een bestelling van 0 euro's kun je niet uitvoeren, zoek er dus iets van een paar euro bij: Gefeliciteerd met je gratis printer!

Met dank aan _The_General_.

Wilders: Verbeet behandelt PVV niet altijd fair

Fractievoorzitter Geert Wilders van de PVV betwijfelt of Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) zijn partij wel altijd objectief behandelt. ''Onervarenheid neem ik niemand kwalijk, maar ze moet wel fair zijn'', aldus Wilders dinsdag.

Volgens hem krijgt de PVV ''weinig ruimte met interrupties''. Ook zou Verbeet ''niet netjes met spreektijden'' zijn.

Verbeet kwam vorige week in aanvaring met een Kamermeerdeerheid over de tijdstippen waarop een aantal spoeddebatten moest plaatsvinden. Eerder ontstond al een incident toen zij een Kamerlid van de PVV het woord ontnam. De gang van zaken zal woensdag aan de orde komen in het presidium, het dagelijks bestuur van de Kamer. Verbeet kan daar vermoedelijk rekenen op steun van een ruime meerderheid van de fracties.

Ook de VVD, die zich in het weekend bij monde van Kamerlid Willibrord van Beek kritisch over haar uitliet, heeft volgens fractieleider Mark Rutte ''geen problemen'' met de Kamervoorzitter. Rutte verwacht dat Verbeet ''gaat groeien in haar rol''. Overigens onderstreept hij dat eventuele kritiek op de voorzitter binnenskamers bediscussieerd dient te worden.



Kamervoorzitter Verbeet

Mourinho dreigt met zwijgen

Chelsea coach José Mourinho overweegt om tot het einde van het seizoen niet meer met de media te praten. Volgens de Portugees verdraait de pers continu zijn woorden.

"De pers kiest altijd de woorden die men wil horen en niet de woorden die gezegd worden", vertelt Mourinho. Mourinho is voornamelijk boos, omdat verschillende media vermeldden dat hij een overstap naar Real Madrid zou overwegen. Mourinho bedoelde echter te zeggen dat het elke coach wel in Madrid zou willen werken, maar dat hij zijn contract bij Chelsea, dat loopt tot 2010, gewoon wil uitdienen.

[A1GP] Van der Zande maakt promotie

Reservecoureur Renger van der Zande zal een grotere rol gaan krijgen binnen A1GP team Nederland. De Nederlander zal om te beginnen de kwalificatie en sprintrace in Mexico City voor zijn rekening nemen.

Teambaas Jan Lammers heeft na afgelopen race in Durban zijn team organisatorisch gewijzigd. Zo was al bekend dat race-engineer Bernard Freneix de laan is uitgestuurd, en nu dus de wisselingen bij de coureurs. Jeroen Bleekemolen zal wel gewoon in de hoofdrace starten.

Lammers heeft inmiddels ook een nieuwe engineer gevonden: Tim Wright. Wright was afgelopen seizoen al één race werkzaam voor Team Nederland. Hij was engineer tijdens de race in Maleisië.

'Bonaire kan van homohuwelijk af'

Icoon PolitiekBonaire wil niet dat er op haar eiland homohuwelijken hoeven te worden voltrokken. Nadat eerder de grootste oppositiepartij al had opgeroepen tot een verbod op het homohuwelijk, volgde gisteren regeringspartij UPB met dezelfde mening. De Nederlandse regering kan Bonaire ook niet dwingen om de wet aan te nemen, zo bleek vandaag in de Tweede Kamer.

Kamerlid Boris van der Ham van D66 had toezeggingen gevraagd aan het kabinet om het huwelijk voor homo's open te stellen op Bonaire, maar die zijn niet te geven. Dat komt omdat er momenteel nog vorm wordt gegeven aan de nieuwe staatsrechtelijke indeling van de overzeese eilanden. De regering maakte vanmiddag echter wel kenbaar dat het homohuwelijk wat haar betreft op Bonaire moet worden ingevoerd.

Bonaire wil een gemeente worden van Nederland. Daarover worden al langer onderhandelingen gevoerd. Maar het eilandbestuur wil als toekomstige Nederlandse gemeente vooraf een aparte regeling treffen, zodat er op het eiland géén homohuwelijken hoeven te worden voltrokken.

Slim onderhandelen
Opvallend is overigens dat oud CDA-politicus en adviseur voor Bonaire, Hans Hillen, eerder vandaag zei dat als Bonaire het slim speelt, ze het homohuwelijk helemaal niet hoeft in te voeren. Hij vindt het daarom onverstandig dat Bonaire vooraf garanties eist van Nederland.

''Bonaire kan makkelijk weigeren om in de toekomst homohuwelijken af te sluiten. Alle wetgeving van Nederland moet door Bonaire bekeken worden. Dat is een ongelooflijk zware klus, waar we de komende twee jaar zo ongeveer dag en nacht mee bezig zijn. Het homohuwelijk is er daar één van. Bij elke wet kan Bonaire zeggen wat ze wel en niet willen en daarover moet dan worden onderhandeld'', aldus Hillen op Radio Nederland Wereldomroep.

De Tweede Kamer zal volgens Hillen in het geval van het homohuwelijk eisen dat dit wordt erkend op Bonaire. En dan komt het volgens Hillen aan op slim onderhandelen. ''Bonaire zal zeggen, dat er wetten zijn waarvan Nederland op zijn beurt niet wil dat ze worden overgenomen, zoals bijvoorbeeld de wet op het minimumloon.'' Bovendien is het homohuwelijk ook geen algemene Europese wetgeving, dus hoeft Bonaire het in de ogen van Hillen als Caribisch eiland al helemaal niet in te voeren.

Bier

Wat gebeurt als je 12 jaar oud bier gaat drinken, juist je gaat over je nek, dat kan een kind je nog vertellen maar deze jonge onderzoeker moest de theorie van het kotsen toch voor de zekerheid nog even uitproberen.

En ja hoor, de hele inhoud van het flesje bier gaat op en binnen een paar minuten wordt het geheel via de mond weer naar buiten gewerkt, welk een verrassing....

Van Bommel twee Europese duels geschorst

Mark van Bommel is door de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA voor twee duels geschorst.

Zijn club Bayern München was in de veronderstelling dat de Limburgse middenvelder als gevolg van zijn twee gele kaarten in de return van de achtste finales tegen Real Madrid (2-1) alleen de eerste wedstrijd tegen AC Milan zou moeten missen. De reglementaire schorsing voor twee keer geel is namelijk één wedstrijd uitsluiting.

Tegen Van Bommel liep echter ook nog een voorwaardelijke schorsing van één duel met een proeftijd. Die had Van Bommel te danken aan de manier waarop hij zijn doelpunt in het uitduel met Real Madrid (3-2) vierde. Van Bommel maakte na de treffer obscene gebaren richting het Spaanse publiek.

Anschütz dreigt met stoppen

De Duitse schaatsster Daniela Anschütz heeft dinsdag felle kritiek geleverd op de Duitse schaatsbond.

"De bond heeft ons vrouwen na de scheiding van de mannen in de steek gelaten. Wij moesten zelf onze trainingen verzorgen. Ik wil niet nog zo'n jaar meemaken anders stop ik met schaatsen," aldus Anschütz die op het WK afstanden in Salt Lake City met Duitsland brons won op de achtervolging en als vierde eindigde op de vijf kilometer.

Rentree Kroon in Milaan - Sanremo

Karsten Kroon zal zijn rentree on het peloton maken tijden Milaan - Sanremo. Drie weken geleden brak Karsten Kroon een rib tijdens de Ronde van Californië.

"Het herstel is een stuk slechter gegaan dan ik had gehoopt, maar afgelopen weekend heb ik eindelijk weer eens voluit kunnen trainen. Woensdag vertrek ik voor een week naar Mallorca om daar te trainen. In totaal heb ik twaalf dagen om in Milaan-Sanremo weer op conditie te zijn. Zo heb ik het ook met Bjarne Riis afgesproken", vertelt de CSC-coureur.

Viva Piñata demo

Major Nelson heeft op zijn website bekend gemaakt dat de demo van Viva Piñata gratis te downloaden is op de Amerikaanse Marketplace:

"Want to see what happens when a Mousemallow meets a Syrupent? Want to try your hand at raising your own Sparrowmint? Now is your chance to download the demo for Viva Piñata, the critically acclaimed, award-winning adventure from Rare and Microsoft Game Studios."

Op het moment is de demo alleen te downloaden voor de Amerikaanse gamers.
Maar wees gerust, want het gerucht gaat dat de demo deze maand ook voor Europa te downloaden zal zijn. Waarom Europa wat langer moet wachten is niet bekend.

HSV wil Van der Vaart niet kwijt

Hamburger SV is niet van plan om mee te werken aan een overgang van Rafael van der Vaart. Onlangs liet Franz Beckenbauer weten de Nederlander graag naar Bayern München te willen halen.

Dietmar Beierdorfer is geenszin van plan om Van der Vaart te laten gaan: "Hij is de man rond wie wij onze toekomst plannen." Van der Vaart heeft een contract tot 2010, maar in de verbintenis zou ook een afkoopsom van slechts 1,5 miljoen euro opgenomen zijn. HSV wil nu zo snel mogelijk met Van der Vaart rondom de tafel gaan zitten om het contract te kunnen verlengen. "We beginnen met de besprekingen wanneer we zeker weten dat we niet degraderen", aldus Beiersdorfer. Naar verluidt kan Van der Vaart ruim 3 miljoen euro per jaar gaan verdienen bij HSV.

The Stardust is niet meer.

Afgelopen nacht is een van de laatste ''oude'' hotels langs The Strip in Las Vegas geimplodeerd, of zoals de Amerikanen het zo mooi kunnen zeggen ''The End of an Era''.

En Las Vegas zou Las Vegas niet zijn als dat niet op meer dan spectaculaire wijze zou gebeuren. Voor een filmpje van het gebeuren en wat meer informatie over dit beroemde hotel klik je hier. The Stardust maakt plaats voor iets wat bigger en better is, uiteraard zou ik haast zeggen.

Het is trouwens niet het eerste casino in Las Vegas wat met de grond gelijk wordt gemaakt. Onder andere: The Aladdin, The Boardwalk en The Landmark gingen hem voor.

PSP redesign aangekondigd

Lang gingen er geruchten rond over een redesign van de PSP en elke keer werden deze geruchten weerlegd door Sony. Vandaag blijkt echter dat Sony tóch de PSP in een ander jasje gaat steken.

Precieze details zijn er nog niet, maar de nieuwe PSP zal lichter en kleiner worden. Het scherm zal echter niets inleveren, die blijft even groot. De prijs zal waarschijnlijk, door gebruik van goedkopere materialen, lager liggen dan die van de huidige PSP.

NEC wil Otten en Pothuizen langer binden

NEC wil Mark Otten en Patrick Pothuizen graag langer in Nijmegen houden. De Nijmegenaren huren Otten momenteel van Feyenoord, en de Rotterdammers zouden bereid zijn om mee te werken aan een transfer.


Ook de ervaren Pothuizen komt in aanmerking voor een nieuwe verbintenis. "Met hem hebben we al een eerste gesprek gevoerd. Dat ziet er goed uit", aldus de technisch directeur van NEC, Leen Looyen.

Klant gooit kaassoufflé naar eigenaar snackbar

Icoon OpmerkelijkEen klant van een snackbar in 's-Gravenzande heeft de eigenares bekogeld met een kaassoufflé, nadat hij ruzie met haar had gekregen over flyers op de ramen. De klant had deze van de ramen afgetrokken, omdat ze zijn uitzicht zouden belemmeren.

Toen de eigenares hem hierop aansprak kreeg ze een duw. Een andere klant ving haar op. De kwade klant gooide vervolgens een kaassoufflé naar haar hoofd en ging ervandoor zonder zijn snack te betalen.

'GSM verbieden voor kinderen onder de 16'

Icoon MedischEen petitie om het gsm-gebruik van kinderen onder de zestien jaar te verbieden, is al door meer dan dertig Vlaamse kinderartsen ondertekend. Ook hangen steeds meer artsen affiches op die waarschuwen voor de schadelijke gevolgen van gsm-gebruik. De petitie is een initiatief van de actiegroep Beperk de Straling.

Volgens de actiegroep zijn gsm's geen speelgoed en hebben verschillende wetenschappelijke studies reeds aangetoond dat er een verband bestaat tussen gsm-gebruik en een verstoring van de natuurlijke hersenactiviteit bij kinderen.

DS games ontwikkeld door studenten

In Japan gaat men een aantal innovatieve games voor de DS uitbrengen die ontwikkeld zijn door studenten. De studenten zijn vorig jaar op een seminar van Nintendo bezig geweest met de spellen en vanaf vorige week donderdag wordt er elke twee weken een nieuwe game vrijgegeven om te downloaden van het DS station.

De spellen zijn enigszins 'apart' te noemen. Attoiu Ma Ni? Ekaki Uta, is een game waarin je door middel van tekeningen kunt communiceren met aliens. Kuru Kuru Tonzuran, hierin moet je muizen met behulp van een sloopkogel helpen ontsnappen. UJ No Tegakichou, ook een game waarin je door middel van tekeningen kunt communiceren en dat meteen als een dagboek werkt. En de game met de alleszeggende naam Hana Otoki to Hana Onna. Hier moet je op het juiste moment woorden in de DS microfoon schreeuwen.

Nintendo houdt de innovatieve en gratis games helaas exclusief voor de Japanse markt, dus excuses voor het blij maken met een dode mus.


Twee derde Britse hasj van eigen bodem

Britten kopen steeds meer cannabis van eigen bodem. Meer dan 60 procent van de hasj die op straat wordt verkocht, is in eigen land geteeld. Tien jaar geleden was dit slechts 11 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van de Britse organisatie DrugScope, meldden Britse media dinsdag.

Dagelijks valt de Britse politie tenminste drie kwekerijen binnen. Agenten sloten de afgelopen twee jaar alleen al in Londen meer dan 1500 kwekerijen.

Volgens DrugScope is de enorme groei van de binnenlandse hasjproductie te danken aan de slechte kwaliteit van importhasj. De invoer uit Marokko nam met 62 procent af door hard optreden van de Marokkaanse autoriteiten en een slechte oogst.

Britse kleuters kunnen gangsters kleuren

Er is ophef ontstaan in Groot-Brittannië omtrent een kleurboek voor jonge kinderen. In dit 'Gangsta Rap kleurboek' kunnen zij 30 afbeeldingen inkleuren van onder meer rappers 50 Cent en Ice T die poseren met vuurwapens en messen.

Woedende ouders hebben van Topshop, de winkel die dit kleurboek voor zes Engelse ponden in de schappen heeft liggen, geëist dat alle exemplaren uit de verkoop worden gehaald.

De winkel was tot nog toe niet bereikbaar voor commentaar.



Fijn kleuren

Met dank aan gday voor vertaling en de submit.

Snoop Dogg gearresteerd wegens drugsgebruik

Icoon Showbizz De Amerikaanse rapper Snoop Dogg is in de nacht van zondag op maandag opgepakt in de Zweedse hoofdstad Stockholm. De autoriteiten verdenken hem van het gebruiken van drugs. Ook is de 23-jarige vrouw van de rapper gearresteerd. Dat hebben Zweedse media gemeld.

Calvin Broadus, zoals de 35-jarige rapper eigenlijk heet, werd na afloop van een concert van zijn collega P Diddy in de boeien geslagen. Hij moest in de cel een urinetest ondergaan. Vier uur later mocht hij de cel weer verlaten. De resultaten van de test zullen pas over enkele weken bekend worden gemaakt. Pas dan wordt bekend welke stappen de Zweedse autoriteiten tegen de rapper zullen nemen. Overigens mag Snoop Dogg intussen gewoon het land verlaten.

Snoop Dogg is in de Verenigde Staten al meerdere malen berecht voor het bezit van drugs. Bovendien is hij in 1993 aangeklaagd voor moord, maar hij is daarvoor vrijgesproken.



Snoop Dogg

Vettel rijdt eerste training in Melbourne

BMW heeft bevestigd dat testrijder Sebastien Vettel tijdens de eerste training in Melbourne in actie zal komen.

Door de wijzigingen in het regelement zal nu één van de racecoureurs de eerste training mogen rijden. Of dit Nick Heidfeld of Robert Kubica zal zijn is niet bekend gemaakt.

De vrijdagtrainingen zijn ook verlengd. In plaats van het gebruikelijke uur in de ochten en middag, zijn beide sessies een half uur langer geworden.

Besluit Schumi al genomen begin 2006

Michael Schumacher heeft in het begin van 2006 al aangegeven dat het zijn laatste seizoen zou zijn. Dit is te lezen in het boek 'Michael Schumacher' van zijn woordvoerster Sabine Kehm.

Een belangrijke rol in zijn beslissing is de dood van Ayrton Senna geweest. Na het verbreken van het pole position record van 65, begon de Duitser steeds vaker te denken aan het einde van zijn carriere. Na de race in Bahrein heeft Schumacher zijn teambaas Jean Todt zijn beslissing doorgegeven. De Fransman zou Schumacher hebben gevraagd er nog eens goed over na te denken, maar het besluit stond op dat moment al vast. Schumacher maakte uiteindelijk pas in september tijdens de GP van Monza zijn besluit bekend.

Ook voelde de zevenvoudig kampioen zijn krachten afnemen: "Ik moest altijd voluit gaan bij de tests. Dat is de enige manier om vooruitgang te boeken. Maar continu op de toppen van je kunnen rijden, zorgt ervoor dat je krachten langzaam afnemen", staat te lezen in het boek.

Rode kaart Boussaboun geseponeerd

FC Utrecht kan aankomende zondag, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, gewoon over Ali Boussaboun beschikken. De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft de rode kaart, die de aanvaller afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen Roda JC, wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.

Na acht minuten spelen stuurde arbiter Roelof Luinge Boussaboun van het veld. De arbiter oordeelde, op advies van zijn grensrechter, dat de aanvaller een slaande beweging richting verdediger Vincent Lachambre had gemaakt. Volgens de aanklager was daar echter geen overtuigend bewijs voor.

Frisse beelden Clive Barker's Jericho

Clive Barker's Jericho is een horrorgame die zal verschijnen voor PlayStation 3, Xbox 360 en de PC. In Jericho verschijnt een verloren dorpje ineens weer in een afgelegen woestijn. Een verschrikkelijk en oeroud kwaad is hier woonachtig. Daarom stuurt men een special forces team, zowel getraind in het gebruik van conventionele wapens als met bovennatuurlijke krachten, er op af.

De game zou eind dit jaar in de winkels moeten liggen.





Aguri Suzuki is zenuwachtig

Super Aguri -teambaas Aguri Suzuki is zenuwachtig. Afgelopen seizoen werd er niets van het team verwacht, maar Suzuki voelt de druk toenemen nu hij zijn team nnaar een hoger niveau wil brengen.

"Ik maak mij drukker dan een jaar geleden", zegt de Japanner, "We doen immers mee om te racen, niet om de startopstelling te vullen." Of Suzuki zich alleen druk maakt om voor het aankomend seizoen, of ook voor de presentatie van hun SA07 is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat verschillende teams erg benieuwd zijn naar de nieuwe wagen van Super Aguri. Mocht de bolide teveel lijken op de Honda van 2006, dan zullen Williams en Spyker ongetwijfeld bezwaar aantekenen.

Nederlandse 'Hitler-kloon' mogelijk vervolgd in België

Hitler-fetisjist Stefan Wijkamp uit Oosterbeek wacht mogelijk in België vervolging. De 39-jarige Nederlander, die zich al jaren uitdost als een kloon van Adolf Hitler, was zaterdag volgens de Vlaamse krant De Standaard de opvallendste spreker op de bijeenkomst van neonazi's in Lommel.

Het samenzijn op het kerkhof was georganiseerd door het extreemrechtse Blood & Honour. Op de dodenakker brachten de aanwezigen de Hitlergroet en hielden ze neonazistische toespraken en herdachten ze gesneuvelde SS'ers uit de Tweede Wereldoorlog.

Advocaat Jos Vander Velpen, die onder meer pleitte in de processen tegen het Vlaams Blok, hoopt dat de politie de toespraak van Wijkamp integraal opgenomen heeft en daar een proces-verbaal van opstelt. ''Grote kans immers dat hij daar strafbare feiten pleegde'', stelt de advocaat.

In België zijn al veroordelingen geweest voor het brengen van de Hitlergroet omdat het een goedkeuring en verheerlijking van een misdadig regime en een aanzet tot rassenhaat inhoudt. ''Als een Hitler-lookalike toespraken gaat houden die het nazisme verheerlijken, is dat ook strafbaar. Zowel de racismewet als de wet op het negationisme kunnen geschonden zijn. Maar daarvoor moet je eerst de feiten grondig kennen. Opnames van de gebeurtenissen dus, en minstens even belangrijk, een parket dat wil optreden'', zo zegt Vander Velpen.

Wijkamp is in Nederland geen onbekende. Hoewel hij in Oosterbeek redelijk anoniem door het leven gaat, wordt hij geregeld gespot op extreem-rechtse bijeenkomsten. De antifascistische onderzoeksgroep Kafka heeft al jaren een internetpagina aan hem gewijd.


Met dank aan liaizan voor de submit.

Medical Light ingevoerd in F1

In 2007 dienen alle Formule 1 bolides uitgevoerd te zijn met een 'Medical Light' in de cockpit. Deze toevoeging moet de stewards en medici waarschuwen over de impact van een crash.

Door middel van verschillende sensoren wordt de impact van een crash beoordeeld en alarmeert betrokkenen. Wanneer de impact van dusdanige aard is dat het licht gaat branden, moeten marshalls wachten op een medisch team voor ze de coureur uit de auto helpen. Als de coureur zelf al uitgestapt is, moet hij zich verplicht melden bij het Medisch Centrum voor een onderzoek.

Assassin's Creed in boekvorm

Net als bijvoorbeeld de games Halo en Mass Effect zal er ook een analoge versie verschijnen van het spel Assassin's Creed. Ubisoft is namelijk van plan om een drietal paperbacks gebaseerd op het verhaal van Assassin's Creed uit te brengen.

Deze boeken zullen geschreven worden door Steven Barnes en het eerste boek zal op 27 oktober verschijnen en 383 pagina's bevatten. De boeken zullen een soort van prequel worden van de game zelf, en dus het verhaal van voor de game vertellen. "The Assassin's Creed books, which begin by layering elements that prequel the game, will only expand upon this adventure to an eager audience of gamers and thrill seekers,

Met dank aan Razo en Morthill voor het submitten van dit nieuws

Spidey gaat indoor en ondergronds

In het volgende avontuur van Spider-Man op de X360 en PS3 zal je niet langer verplicht zijn buiten in de open lucht je kunsten als spinnen-mens te tonen. Zo zal je bepaalde gebouwen binnen kunnen gaan en daar gebruik kunnen maken van het feit dat je niet gebonden bent aan het lopen over de vloer.
Ook twee van de bekendere locaties van Manhattan zullen hun opwachting maken in Spider-Man 3: je kunt de riolen en metrotunnels gebruiken als speelterrein.

De nieuwe gebieden zullen uiteraard een onderdeel zijn van het gehele verhaal, maar je kunt ook gewoon vrij rondslingeren of kruipen in de tunnels en buizen. Ook kun je met de metro meerijden. Sommigen van jullie kennen de urban legends over baby-alligators die door het riool gespoeld worden wel. In het interview komt een kleine hint naar voren dat deze legend in de game een rol zal spelen.

De producer, William Schnitt, verzekert ons verder dat er enorm veel tijd en moeite wordt gestoken in het perfectioneren van het camera-systeem, iets waardoor de indoor-gebieden gemaakt of gebroken kunnen worden.

Hoe dat indoor-slingeren er uit gaat zien, kun je in deze video zien.

Van der Sar onzeker bij Oranje

Het is nog onzeker of Edwin van der Sar inzetbaar is tijdens de kwalificatieduels tegen Roemenië en Slovenië. De recordinternational kampt met een kuitblessure.

Het is door een scan inmiddels wel duidelijk geworden dat de blessure niet ernstig is, maar de doelman zal zeker de wedstrijd voor de competitie tegen Bolton Wanderers en de FA cup wedstrijd tegen Middlesbrough missen. Een dag later start het trainingskamp voor Oranje.

Drie man vast voor moord in avondwinkel

Icoon MisdaadDe politie heeft vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 29-jarige Arkan Yildiz, eigenaar van avondwinkel La Nuit in Amsterdam-Noord. De arrestaties hadden afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag plaats.

De verdachten werden opgepakt in Zaandam, Amsterdam en op Sint Maarten (Nederlandse Antillen). Ze zijn tussen de 21 en 24 jaar oud. Twee van hen komen uit Zaandam, twee hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

De politie kwam de drie mannen en een vrouw op het spoor naar aanleiding van een bruikbare tip. Agenten hadden in de omgeving van de avondwinkel eerder al flyers verspreid met een getuigenoproep en ook in de televisieprogramma's Opsporing Verzocht en Ter Plaatse kwam de zaak aan de orde.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Ook kijkt ze of de aangehouden verdachten bij andere misdrijven zijn betrokken. Op dit moment zitten de mannen nog vast. De vrouw is heengezonden.

De winkelier werd op 8 februari rond 23.30 uur neergeschoten tijdens een overval in zijn zaak aan de Waddenweg. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed korte tijd later. Opvallend was dat de man een paar dagen eerder nog had geklaagd in het televisieprogramma Premtime over het geweld in zijn zaak.



Eigenaar Arkan Yildiz

Met dank aan Enos voor de submit.

[Gerucht] Prijsdaling Xbox 360 op komst?

De geruchten van een nieuwe versie van de Xbox 360 gaan al langer. De nieuwe versie zou een HDMI-uitgang hebben, een 120 GB Harddisk en een zwarte kleur. Deze geruchten worden nu steeds sterker, en het schijnt ook dat de huidige premium pack zal zakken in prijs naar 299 en de core pack zal helemaal verdwijnen.

Deze geruchten komen van een Duitse website die wel vaker zijn gekomen met, uiteindelijk betrouwbare, geruchten. Veel Duitse winkels, zoals de Saturn en de MediaMarkt, verkopen de premium pack al voor 299 euro. Dit komt door de verschillende kortingen die de winkels kunnen krijgen als ze bepaalde aantallen consoles en games inkopen.

De premium pack is dus al in bepaalde winkels te koop voor 299 euro, maar een officiele prijsdaling is dus nog niet aangekondigd. De verwachting nu is dus dat deze aankondiging er wel aan zit te komen, evenals de aankondiging van het stopzetten van de core pack. De nieuwe versie van de Xbox 360 zal binnenkort worden aangekondigd voor ongeveer 400 euro en met een datum ergens in mei. De kans is groot dat Microsoft met deze aankondigingen direct de strijd aan wil gaan met de lancering van de PS3 op 23 maart.

Let wel op dat al deze geruchten nog niet officieel zijn bevestigd door Microsoft. Maar verschillende bronnen komen met deze geruchten, en ze klinken ook wel aannemelijk aangezien Microsoft graag wil concurreren met de PS3 en een prijsdaling zou daar prima in passen. Of dit allemaal echt waar is zal komende weken blijken.

Met dank aan Nebo voor de submit van dit nieuws

Nederlaag Sluiter bij rentree

Bij zijn rentree op de internationale tennisbaan heeft Raemon Sluiter zich niet kunnen plaatsen voor het hooftoernooi in het Amerikaanse Sunrise.

In de eerste kwalificatieronde was de Kroaat Tomislav Peric in drie sets te sterk voor de Nederlander, die bij de kwalificaties voor de Australian Open een buiksperblessure had opgelopen. Robin Haase strandde ook in de kwalificaties. In de tweede kwalificatieronde verloor de Nederlander van de Amerikaan Wayne Odesnik met 6-3 en 6-4.

Sluiter en Haase nemen volgende week deel aan de kwalificaties voor het ATP-toernooi van Miami.

Mel C stemt in met reünie Spice Girls

Icoon MuziekMelanie Chisholm, beter bekend als Mel C uit de voormalige meidengroep Spice Girls, heeft ingestemd met een reünie van haar vroegere band. Entertainmentpersbureau Bang maakte dat gisteren bekend. Mel C was de enige Spice Girl die nog twijfels had bij een hereniging.

De Spice Girls, bestaande uit Emma Bunton, Victoria Beckham, Geri Halliwell, Mel B en Mel C leken tussen 1996 en 2001 levende legendes. Met aanstekelijke nummers als 'Stop' en 'Wannabe' brachten zij wereldwijd miljoenen mensen in vervoering en scoorden zij hit na hit. Toen de groep in 2001 uit elkaar ging, veroorzaakte dat emotionele taferelen bij de fans.

''Iedereen heeft er zin in. De reünie gaat zeker door'', aldus manager Simon Fuller. Het plan is dat de meiden - inmiddels vrouwen - in een tournee van zes maanden verschillende Britse poppodia bezoeken en daarna weer ieder hun eigen weg zoeken.

Haarlemmer dreigde eerder zoontjes te vermoorden

BinnenlandsDe vader uit Haarlem die gisteren eerst zijn schoonmoeder doodstak en daarna met zijn twee zoontjes voor de trein sprong, had al eerder aangekondigd dat hij dat zou gaan doen. Buurtbewoners zeggen dat de man in kwestie, de 32-jarige Sander de Vos, daar vorige week al mee had gedreigd als hij zijn kinderen niet (vaker) mocht zien.

Het gezin De Vos woonde sinds 2001 in de Kritzingerstraat in de Transvaalbuurt in Haarlem. In de volksbuurt wonen veel jonge gezinnen en zogenoemde starters. Ze stonden niet bekend als probleemgezin bij welke instantie dan ook. Wel lagen Sander en zijn vrouw Margaretha in scheiding.

Sander wilde gisteren zijn zoontjes meenemen, maar zijn 58-jarige schoonmoeder die oppaste, liet ze niet gaan. Daarop stak hij haar dood en beging daarna zijn brute zelfmoord. De 30-jarige moeder van de jongetjes was tijdens het drama niet thuis. Ze is opgevangen door familieleden.

Op de Haarlemse Liduinaschool voor katholiek onderwijs waar de jongetjes Hans (6) en Kevin (4) zaten, is vandaag verslagen gereageerd op het trieste voorval. Voor ouders werd gisterenavond een bijeenkomst belegd. Ook vandaag is er een samenzijn waar ouders en kinderen hun hart kunnen luchten.

Twee jaar eis tegen chef Playboy Indonesië

Playboy go to hellHoofdredacteur Erwin Arnada van de Indonesische Playboy hoorde gisteren twee jaar cel tegen zich eisen omdat zijn blad de moraal van het land ernstig heeft geschaad. Het blad verscheen een jaar geleden voor het eerst, tot grote woede van conservatieve islamitische groepen. Het blad vertoonde overigens geen naakt, alleen deels ontblote vrouwenborsten, maar dat blijkt voor nog al wat islamitische Indonesiërs ook al te veel.

In de rechtszaal brak na de eis tumult uit omdat islamitische activisten de geëiste straf véél te bescheiden vonden. Ze zien meer in de doodstraf. Buiten zei de omstreden, extremistische geestelijke Abu Bakar Bashir dat hij een hogere eis had gewild.

De Indonesische Playboy blijft nog steeds verschijnen. Hoofdredacteur Arnada week met zijn redactie namelijk uit naar het hindoeïstische eiland Bali, waar men er schijnbaar geen problemen mee heeft.

Het vonnis in deze zaak wordt niet voor april verwacht.

Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Valve zet vraagtekens bij Games For Windows

Tijdens een uiteenzetting van de kracht van PC-gaming liet Valve bij monde van marketing manager Doug Lombardi zich ontvallen dat hij de push van Microsoft om het Games for Windows-label er door te drukken voornamelijk bedoeld is om de kwakkelende verkopen van Vista er bovenop te helpen.

Hoewel de officiële lezing is dat het Games for Windows-label vooral bedoeld is om de consument veiligheid, compatibility en een gemakkelijke installatie-procedure te bieden, heeft Lombardi het idee dat Microsoft niet van plan is om de PC game-markt op de lange termijn te ondersteunen.

Nachtraces welkom bij coureurs

Het idee van Formule 1 baas Bernie Ecclestone om nachtraces te organiseren, is door de coureurs met open armen ontvangen. Deze races zouden voor meer spektakel kunnen zorgen en zijn daarom meer dan welkom.

Red Bull-coureur en GPDA directeur Mark Webber vind het een goed plan, mits alles goed getest wordt: "Het is een briljant idee. Echt briljant. Ik denk dat we echt 's nachts moeten gaan racen. Het plan spreekt voor zich. Het zou super zijn voor de sport. Maar er zal wel het een en ander getest moeten worden. Ik weet dat de coureurs niet belangrijk zijn in veel zaken, maar we zullen wel moeten bekijken wat verstandig is en wat niet. We zijn onderdeel van een show en we willen de show verbeteren." Door de andere temperaturen zal er ook het nodige veranderen volgens de Australiër: "De circuits zullen sneller zijn, net als in Le Mans, waar de wagens 's nachts sneller zijn. De motoren houden hiervan. het fantastisch zijn in Maleisië, omdat het daar dan veel koeler zal zijn."

Ook Honda-coureur Rubens Barrichello is voorstander van het plan: "Het lijkt me leuk. Ik heb geen idee hoe het is om 300km p/u in het donker te rijden. Ik weet niet hoe de verlichting voor rol speelt. Op een kart gaat het goed, maar ik heb geen idee hoe het in een F1 wagen zal zijn. Het zal leuk zijn voor het publiek en zolang wij veilig in de wagen zitten is het goed."

Noodlanding spannende televisie in Japan

Icoon OpmerkelijkDe Japanse publieke omroep NHK wist dinsdag kijkers aan de buis te kluisteren met een bijna-crash van een Japans passagierstoestel van All Nippon Airways met zestig inzittenden. Het voorwiel van het landingsgestel klapte niet uit waardoor een noodlanding noodzakelijk was.

Het toestel vloog eerst een uur rondjes boven de luchthaven van Kochi in het zuiden van Japan om zoveel mogelijk brandstof te verbruiken, waardoor televisiekijkers van NHK en later ook de Amerikaanse zender CNN ruim de tijd hadden om zich voor de mogelijke crash te installeren. Na enkele pogingen slaagden de piloten er echter in het toestel vrijwel zonder schade aan de grond te zetten. Niemand raakte gewond.

80 kilometerzones blijven ondanks kritiek

Icoon FileOndanks heftige kritiek blijven de 80-kilometerzones op de snelwegen in de Randstad. Onder andere bij Rotterdam en Utrecht liggen de trajecten waar je maar 80 kilometer per uur mag op de snelweg. De zones blijven omdat het minder luchtvervuiling op zou leveren.

Gisteren nog uitte onder andere de Verkeersinformatiedienst heftige kritiek op de zones. Het verkeer stroomt er niet goed door, waardoor files vaak in de hand worden gewerkt. Verkeersofficier Koos Spee zei zelfs ooit dat het beter is als mensen net iets harder rijden dan 80. De automobilist zou namelijk vaak 'te netjes' zijn en rond de 70 rijden op de zones, wat weer voor files zorgt.

Rijkswaterstaat (RWS) zoekt naar maatregelen om het rijgedrag van de automobilist op een 80-kilometerzone te verbeteren. Minder remmen en niet van rijbaan wisselen kan volgens RWS helpen om de files te bestrijden.

Met dank aan budha voor de submit.

Doll nieuwe coach Borussia Dortmund

Thomas Doll is de nieuwe trainer van Borussia Dortmund. Doll is de opvolger van Jürgen Röber die gisteren na zes nederlagen in zeven wedstrijden opstapte.

Vorige maand werd Doll nog ontslagen bij Hamburger SV. Doll is alweer de derde coach van Borussia Dortmund in dit seizoen. De winnaar van de Champions League in 1997 begon de competitie met Bert van Marwijk.

De aandeelhouders van Borussia Dortmund hebben echter weinig vertrouwen in Doll. Nadat het nieuws bekend werd, kelderde het aandeel van de Duitse club met 3 procent.

Toyota upgrades met spoed naar Australië

Het team van Toyota lijkt absoluut nog niet tevreden te zijn met hun nieuwe bolide. De Japanners laten via een spoedtransport alsnog aerodynamische upgrades naar Australië overkomen.

Bill Gobson, directeur van het bedrijf dat alle transporten regelt in de Formule 1 zegt dat de onderdelen zaterdagochten op Albert Park zullen arriveren. "Er is één team dat meer laat overvliegen dan normaal omdat het niet verslagen wil worden door het team waaraan het motoren levert", vertelt Gibson. Toyota levert hun motoren ook aan Williams, dat volgens velen er stukken beter voor staat dan Toyota.

God Of War PSP aangekondigd, God Of War 3 met rumble?

Tijdens de launch-event van God Of War 2 heeft Cory Barlog volgens verwachting God Of War voor de PSP officieel bekend gemaakt. De game zal geen port zijn van de PS2-game, maar een zelfstandige game. Het verhaal van de PSP-versie zal op zichzelf staan, en een ondersteuning aan de trilogie geven.

Trilogie? Jazeker, God Of War zal een trilogie worden waarvan het laatste deel op de PS3 uit zal komen. Niet zo heel schokkend gezien het succes waar de God Of War franchise mee te kampen heeft. Schokkender was de aankondiging dat de toekomst van God Of War met 1080p, met SIXAXIS-ondersteuning en rumble-support te maken heeft. Weet Cory iets wat wij nog niet weten?

Tijdens een interview zei Barlog dat hij graag co-op in God Of War 3 zou willen zien, maar dat het wel een toegevoegde waarde moet hebben. Hij wil geen co-op for the sake of co-op in de game hebben. Ook zit hij te brainstormen over online mogelijkheden.

Episodic content lijkt hij definitief van de baan geschoven te hebben. In zijn optiek is God Of War simpelweg te groot om in kleine deeltjes op te hakken en elke twee maanden een nieuw hoofdstuk uit te brengen.

Peter Moore spreekt over opvolger Xbox 360

De Corporate Vice President van Microsoft, beter bekend als Peter Moore, heeft in een EGM-interview kort gesproken over de opvolger van de Xbox 360. Als we Peter Moore mogen geloven is er op dit moment al sprake van een development team dat kijkt naar de toekomstplannen van CPU, hierbij spreekt hij over het jaar 2012. Wij mogen gaan verwachten dat de huidige Xbox 360 dus nog zo'n zeven jaar mee mag gaan.

Moore spreekt tevens over een mooie toekomst voor de Xbox 360 waarbij hij spreekt over een verkoop van 55 miljoen consoles. Dit zou dan uitkomen op zo'n 9.1 miljoen consoles per jaar. Als de verkoop van de Xbox 360 nu zo blijft lopen als het nu doet, dan zal Moore zelfs over de verkoop van 55 miljoen heen gaan.

Elder Scrolls IV: Shivering Isles in nieuwe plaatjes

De developer van de Elder Scrolls-reeks heeft vandaag weer enkele nieuwe screenshots van de uitbreiding Elder Scrolls IV: Shivering Isles vrijgegeven. In de uitbreiding kun je het Sheogorath-rijk gaan ontdekken en daarbij een heleboel nieuwe items en missies tegenkomen.

Het spel zal op 27 maart op de Xbox Live Marketplace te verkrijgen zijn (voor 2400 punten). Een aantal dagen later, op 30 maart om precies te zijn, zal de PC-versie te verkrijgen zijn. De screenshots hieronder tonen de beelden van de PC-versie.





Stewart verwacht spannend seizoen

Door de huidige wijzigingen aan de teams, bolides en regelementen zou het seizoen 2007 wel eens de spannendste kunnen worden van de afgelopen tien jaar. Dat is de mening van racelegende Sir Jackie Stewart.

De Schot denkt dat het stoppen van Michael Schumacher en de overstap van Fernando Alonso naar McLaren Mercedes voor een heel open seizoen kan zorgen en dat er een nieuwe generatie coureurs kun stempel kunnen gaan drukken. "Ik denk dat we een heel spannend seizoen gaan krijgen zoals we in tijden niet meer hebben gezien", vertelt Stewart, "De winnaar kan komen uit de gevestigde topteams, Ferrari en McLaren zijn waarschijnlijk de favorieten, en misschien komt Williams ook wel weer in beeld. En dan kun je Honda, BMW en regerende kampioenen Renault ook niet uitsluiten.

Stewart denkt dat Ferrari het sterkst aan de seizoenstart zal zijn en dat op zijn minst één van de coureurs op het podium zal staan, maar ook daar kan later in het seizoen wel tegenslag verwacht worden: "Ferrari heeft goed getest, maar er hangen wat vraagtekens boven het team. Hoe zal het team presteren na het Schumachter tijdperk? Kan Felipe Massa de kopman van het team worden? Hij is zeker capabel, maar dat is Räikkönen ook. Om hem zijn ook nog onduidelijkheden, hij is zonder twijfel snel, maar kan hij ook genoeg races winnen?"

Bij McLaren zal voornamelijk de betrouwbaarheid van de wagen het struikelblok kunnen worden. "McLaren is een sterk team, ze hebben Alonso, maar kan hij drie opeenvolgende titels halen? Dat is een flinke opdracht, zeker met een nieuw team en wagen", vertelt Stewart, "Ze hebben meer tijd besteed aan de wagen dan elk ander team, zelfs Ferrari, maar we weten nog steeds niet hoe goed ze zijn. Ze hebben een erg getalenteerde rookie in Lewis Hamilton, hij is al erg volwassen voor zijn leeftijd en net als met het team kan het alle kanten opgaan met hem."

Over het team van Williams, waarbij hij op uitnodiging aanwezig is in Sydney, is Stewart duidelijk: "zij kunnen nooit afgeschreven worden, zeker niet als Nico Rosberg zijn talent en potentie laat zien."

Tweede overvaller Nederlands echtpaar bekent

Icoon MisdaadEen man die is aangeklaagd wegens een overval op een Nederlands echtpaar in Nieuw-Zeeland heeft dinsdag bekend. De 27-jarige Mana Manuel heeft toegegeven dat hij de jonggehuwden onder bedreiging met een vuurwapen heeft ontvoerd, beroofd en de vrouw seksueel heeft misbruikt.

Dat meldde de krant The New Zealand Herald. Zijn kompaan Keith McEwen bekende een maand geleden al.

Het Nederlandse echtpaar was op huwelijksreis, toen het in november in de Bay of Islands op het Noordereiland werd overvallen. De vrouw en man besloten in Nieuw-Zeeland te blijven. Ze hebben een visum voor een jaar.

Essien tot 2012 bij Chelsea

Michael Essien speelt ook de komende jaren voor Chelsea. De Ghanees heeft zijn contract bij de Londense club verlengd tot medio 2012.

"Hier heb ik niet lang over na hoeven denken", aldus de 24-jarige Ghanese international die medio 2005 naar Chelsea kwam. "Ik werk keihard en doe er alles aan om te slagen. Mijn ambitie is om zoveel mogelijk prijzen te pakken. Ik ben dan ook heel blij dat ik hier langer kan blijven."

Geen straf voor Mourinho

De trainer van Chelsea, José Mourinho, zal niet worden bestraft voor het beledigen van scheidsrechter Mike Riley tijdens de FA Cup-wedstrijd van Chelsea tegen Tottenham Hotspur.

Mourinho zou Riley een 'bitch' hebben genoemd. De voetbalbond heeft met Riley over het incident gesproken, maar zag onvoldoende reden om tot vervolging over te gaan.

Mourinho heeft zelf gezegd dat hij inderdaad in het heetst van de strijd iets naar de arbiter heeft geroepen, maar volgens hem was dat niet als een belediging bedoeld. "Sommige woorden gebruik ik gewoon in elke zin. Ook tegenover mezelf of tegen de spelers. Ik kan nu eenmaal emotioneel reageren, maar ik blijf altijd beleefd," aldus Mourinho die volmondig toegaf dat hij het lang niet altijd eens was met de beslissingen van Riley. "Hij was absoluut niet op onze hand. Het was misschien niet van doorslaggevend belang, maar alle vrije trappen op het middenveld waren voor Tottenham".

Toyota wacht op eerste zege

In vijf jaar tijd is er al meer dan 1 miljard dollar uitgegeven aan het Toyota Racing F1 team, maar een beter resultaat dan de tweede plaats is er nooit geboekt. Volgens teambaas Tsutomu Tomita zal de eerste overwinning veel veranderen binnen het team.

"De eerste is de lastigste. Ik denk dat wanneer we een keer winnen, dat ons tij zal keren en we sterker zullen worden. We strijden tegen teams die al vijftien of twintig jaar meedoen en kampioenschappen hebben gewonnen. Dat wij nog niet hebben gewonnen, is zeker negatief voor ons, maar als je eenmaal wint, kan je wat meer relaxen. Het wordt een belangrijk seizoen", vertelt de Japanner.

Dat Toyota dit jaar 50 jaar lang aanwezig is in de autosport levert volgens Tomita ook geen extra druk: "Er is altijd druk. Alle teams hebben last van druk. Wij worden niet afgeleid door wat buitenstaanders zeggen. We richten ons gewoon op ons werk en het boeken van progressie. In plaats van vragen waarom we na vijf jaar nog geen race hebben gewonnen, kan je ook zeggen dat we ver zijn gekomen in zo'n korte tijd."

Totti weer beschikbaar voor Squadra Azzurra

Roberto Donadoni, de bondscoach van Italië, heeft gezegd dat Francesco Totti in september weer beschikbaar is voor het nationale team.

Sinds het wereldkampioenschap van afgelopen zomer in Duitsland kwam de aanvoerder van AS Roma niet meer in actie voor de Squadra Azzurra omdat hij zich wilde richten op zijn club en zijn familie. Ook wilde Totti eerst volledig herstellen van een operatie aan zijn linkerbeen.

De afgelopen tijd voerde Donadoni intensief overleg met de aanvaller over zijn terugkeer in het nationale elftal. De coach drong al eerder aan op een terugkeer van de Romein, die met achttien doelpunten momenteel de topscorerslijst in de Serie A aanvoert.

Begin september speelt de wereldkampioen twee belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Oekraïne.

Stallone aangeklaagd wegens smokkel groeihormonen

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse filmster Sylvester Stallone wordt verdacht van het smokkelen van menselijke groeihormonen. Hij is dinsdag in Australië aangeklaagd.

De 60-jarige filmster uit onder meer Rocky (I tot en met VI) en Rambo was niet aanwezig toen de openbaar aanklager zijn aanklacht bekendmaakte. Stallone zou in februari 48 flacons met spierversterkende middelen in zijn bagage hebben gehad, waarna hij werd aangehouden op het vliegveld van Sydney.

Als Stallone schuldig wordt bevonden, hangt hem een boete van 110.000 Australische dollars (65.000 euro) boven het hoofd. De acteur heeft steeds gezegd dat er sprake is van een misverstand.

Tanghe naar Roeselare

Stefaan Tanghe keert na dit seizoen terug naar België. De 35-jarige middenvelder heeft een tweejarig contract getekend bij Roeselare. Tanghe dient momenteel zijn laatste contractjaar uit bij Heracles en kan transfervrij vertrekken.

De Belg speelde bijna zes jaar bij FC Utrecht, voordat hij halverwege het seizoen 2005/2006 overstapte naar Heracles. In België kwam hij uit voor KV Kortrijk en Excelsior Moeskroen.

Dinsdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
LUV Tank (arcade schietspel) en Lars’ Adventure (platform spel0
Hoe goed ben jij? Ik heb 74.200 punten weten te halen met Lars’ Adventure!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"vrouw komt thuis van werk. euhm.. schat? volgens mij zit er water in je carburateur."

En de top 5:

5: Goofup: "Met rijbewijs A en B, mag je in het diepe zwemmen ."
4: garnaalboot: "over twintig meter linksaf."
3: obelixdegexte : "Renault, dieper kan je niet zinken."
2: JCdeLeeuwarden: "Nieuwe Renault heet: Esplas ."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: rival

previous picture

Nederlandse Ark van Noach bijna klaar

Icoon Opmerkelijk De Nederlandse Ark van Noach is bijna klaar. De botenbouwer John Huibers en zijn zoon leggen de laatste hand aan een imitatie van het bekende schip uit de Bijbel.

Het gevaarte is zeventig meter lang, tien meter breed en dertien meter hoog. Om de ark zoveel mogelijk te imiteren is er een verzameling van 1600 opgezette dieren op geplaatst. In het bijbelverhaal redde Noach zijn gezin en de dierenwereld van de zondvloed met zijn boot.

Het schip staat in Schagen en zal over enkele weken helemaal klaar zijn. Huibers gaat dan met de Ark door Nederland varen om het woord van de Heer te verkondigen.



Ark van Huibers

Peloton staakt in Parijs-Nice

Het wielerpeloton in Parijs-Nice heeft maandag één minuut gestaakt. De renners hielden aan de start één minuut stilte om te protesteren tegen de ontknoping in de dopingzaak rond de Spaanse sportarts Eufemiano Fuentes.

Afgelopen donderdag besloot een Spaanse rechtbank na acht maanden een punt achter het onderzoek te zetten. De AIGCP, de belangenvereniging van profploegen vindt het ronduit vreemd dat de geruchtmakende en slepende Spaanse bloeddopingzaak zonder veroordelingen wordt afgesloten. Met de één minuut stilte wilde men een statement maken tegen de vreemde ontknoping van de zaak-Fuentes.

De rechter stelde dat er weliswaar 'een groot vermoeden bestaat van grootschalige bloeddoping bij verschillende renners', maar dat dit niet strafbaar was omdat dit op dat moment nog niet illegaal was. Hij besloot daarop het onderzoek te staken.

Openbaar aanklager Antonio Serrano kan nog in beroep gaan tegen het vonnis. De in het onderzoek genoemde renners kunnen nog wel door hun eigen wielerbond worden gestraft. Basso werd in oktober in eigen land echter al van alle blaam gezuiverd.

Rellen in Utrechtse wijk Ondiep

Icoon Politie In de Utrechtse wijk Ondiep zijn maandagavond rellen uitgebroken. De rellen zijn begonnen naar aanleiding van de politieagent die zondagavond een man doodschoot. De mensen zouden zich in de steek gelaten voelen door de politie en de gemeente, aangezien er al langer sprake is van overlast in de wijk.

Rond kwart voor elf hadden zo'n 400 mensen zich verzameld in de wijk en sloeg de vlam in de pan. De mensen gooiden stenen naar de mobiele eenheid, die inmiddels paraat was. De betogers staken een wijkcentrum van de politie in brand en een auto brandde geheel uit. De politie besloot daarop paarden in te zetten om de groepen mensen uit elkaar te drijven.

Inmiddels is de rust weer teruggekeerd in de wijk. Burgemeester Annie Brouwer-Korf stelt in een interview dat veel FC Utrecht-hooligans waarschijnlijk misbruik gemaakt hebben van de situatie en zich tussen de rellen gemengd hebben.

Met dank aan legacythe2nd voor de submit.

Feyenoord betaalt salaris Lazovic

Feyenoord betaalt nog steeds het salaris van Danko Lazovic. Deze onthulling deed Johan Derksen in het RTL-programma Voetbal Insite. Feyenoord verkocht de aanvaller deze zomer aan Vitesse. Volgens Derksen is er in het contract een constructie opgenomen dat Feyenoord voor het jaarsalaris van 800 duizend euro van de Serviër opdraait.

Danko Lazovic ging in 2003 van Partizan Belgrado naar Feyenoord. Lazovic kwam weinig aan spelen toe in De Kuip. Vorig seizoen werd hij twee keer verhuurd. Eerst aan het Duitse Bayer Leverkusen, daarna aan zijn oude club Partizan Belgrado.

Afgelopen zomer verkocht Feyenoord de dure Lazovic aan Vitesse. Volgens Derksen is Feyenoord echter nog steeds niet helemaal verlost van de dure Serviër.

C&C3 gold en drie nieuwe screenshots

De PC-versie van de real-time strategy game Command & Conquer 3: Tiberium Wars (C&C 3) is voltooid, hij heeft de gold status hiermee bereikt. De game zal nu geperst, verpakt en verscheept worden zodat gamers hem wereldwijd vanaf 30 maart kunnen kopen. C&C3 neemt je voor de derde maal mee naar het 'tiberium' universum van de Command & Conquer serie. De aarde wordt bedreigd, de hele wereld is geinfesteerd door het bizarre buitenaardse goedje tiberium, dat ook nog eens verrassend goed omgezet kan worden in energie. Jij mag wederom strijden met de Global Defense Initiative, de organisatie die de verspreiding van Tiberium tot stilstand wil brengen en de Brotherhood of NOD, een organisatie geleid door de enigmatische Kane die voor het verspreiden van Tiberium en het uitbuiten van haar eigenschappen is. Tevens lanceren de buitenaardse Scrin een invasie.

De game bevat wederom de bekende cutscenes met echte acteurs. Onder andere zal je in de cutscenes Josh Holloway (Lost), Michael Ironside, Billy Dee Williams tegenkomen en ook Joe Kucan is terug in de rol van de opperkaalkop Kane.





Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.