Nachtraces welkom bij coureurs

Het idee van Formule 1 baas Bernie Ecclestone om nachtraces te organiseren, is door de coureurs met open armen ontvangen. Deze races zouden voor meer spektakel kunnen zorgen en zijn daarom meer dan welkom.

Red Bull-coureur en GPDA directeur Mark Webber vind het een goed plan, mits alles goed getest wordt: "Het is een briljant idee. Echt briljant. Ik denk dat we echt 's nachts moeten gaan racen. Het plan spreekt voor zich. Het zou super zijn voor de sport. Maar er zal wel het een en ander getest moeten worden. Ik weet dat de coureurs niet belangrijk zijn in veel zaken, maar we zullen wel moeten bekijken wat verstandig is en wat niet. We zijn onderdeel van een show en we willen de show verbeteren." Door de andere temperaturen zal er ook het nodige veranderen volgens de Australiër: "De circuits zullen sneller zijn, net als in Le Mans, waar de wagens 's nachts sneller zijn. De motoren houden hiervan. het fantastisch zijn in Maleisië, omdat het daar dan veel koeler zal zijn."

Ook Honda-coureur Rubens Barrichello is voorstander van het plan: "Het lijkt me leuk. Ik heb geen idee hoe het is om 300km p/u in het donker te rijden. Ik weet niet hoe de verlichting voor rol speelt. Op een kart gaat het goed, maar ik heb geen idee hoe het in een F1 wagen zal zijn. Het zal leuk zijn voor het publiek en zolang wij veilig in de wagen zitten is het goed."