Toyota wacht op eerste zege

In vijf jaar tijd is er al meer dan 1 miljard dollar uitgegeven aan het Toyota Racing F1 team, maar een beter resultaat dan de tweede plaats is er nooit geboekt. Volgens teambaas Tsutomu Tomita zal de eerste overwinning veel veranderen binnen het team.

"De eerste is de lastigste. Ik denk dat wanneer we een keer winnen, dat ons tij zal keren en we sterker zullen worden. We strijden tegen teams die al vijftien of twintig jaar meedoen en kampioenschappen hebben gewonnen. Dat wij nog niet hebben gewonnen, is zeker negatief voor ons, maar als je eenmaal wint, kan je wat meer relaxen. Het wordt een belangrijk seizoen", vertelt de Japanner.

Dat Toyota dit jaar 50 jaar lang aanwezig is in de autosport levert volgens Tomita ook geen extra druk: "Er is altijd druk. Alle teams hebben last van druk. Wij worden niet afgeleid door wat buitenstaanders zeggen. We richten ons gewoon op ons werk en het boeken van progressie. In plaats van vragen waarom we na vijf jaar nog geen race hebben gewonnen, kan je ook zeggen dat we ver zijn gekomen in zo'n korte tijd."