Ekramy: "Volgend seizoen wil ik spelen"

Sherif Ekramy begint zijn geduld enigszins te verliezen. De keeper van Feyenoord staat dit seizoen op de tweede plaats in rangorde van keepers bij de club. Toch hoopt de sluitpost dat hij volgend seizoen meer speeltijd bij de Rotterdammers zal krijgen.

"Volgend seizoen ben ik 24 jaar en is de tijd er rijp voor om het te laten zien", aldus Ekramy. Naar eigen zeggen is hij helemaal klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. "Ik ben een stabiele persoonlijkheid, kan mijn controle bewaren en ben een volwassen keeper. Ik ben er klaar voor en moet nu spelen."

"Als ik volgend seizoen weer geen minuten maak, kan je spreken van een verloren seizoen. Maar ik geloof niet dat dat gaat gebeuren. Ik wil volgend seizoen eerste keeper worden bij Feyenoord", vervolgt de Egyptenaar, die tot nu toe vijf keer in de hoofdmacht van de Rotterdamse club speelde.

Toch lijkt het er op dat Ekramy volgend seizoen in aanmerking zal komen voor meer speeltijd. Erwin Koeman, trainer van Feyenoord, liet weten dat de kloof tussen de Egyptenaar en de ervaren Henk Timmer wordt namelijk steeds kleiner. "Henk heeft nog steeds een kleine voorsprong op Sherif. Hij is dus voor mij nog steeds in principe de eerste man. Maar Sherif komt eraan. Hij staat te trappelen om de plaats van Henk over te nemen. Dat is een prima zaak. Zo houden ze elkaar scherp."