Stewart verwacht spannend seizoen

Door de huidige wijzigingen aan de teams, bolides en regelementen zou het seizoen 2007 wel eens de spannendste kunnen worden van de afgelopen tien jaar. Dat is de mening van racelegende Sir Jackie Stewart.

De Schot denkt dat het stoppen van Michael Schumacher en de overstap van Fernando Alonso naar McLaren Mercedes voor een heel open seizoen kan zorgen en dat er een nieuwe generatie coureurs kun stempel kunnen gaan drukken. "Ik denk dat we een heel spannend seizoen gaan krijgen zoals we in tijden niet meer hebben gezien", vertelt Stewart, "De winnaar kan komen uit de gevestigde topteams, Ferrari en McLaren zijn waarschijnlijk de favorieten, en misschien komt Williams ook wel weer in beeld. En dan kun je Honda, BMW en regerende kampioenen Renault ook niet uitsluiten.

Stewart denkt dat Ferrari het sterkst aan de seizoenstart zal zijn en dat op zijn minst één van de coureurs op het podium zal staan, maar ook daar kan later in het seizoen wel tegenslag verwacht worden: "Ferrari heeft goed getest, maar er hangen wat vraagtekens boven het team. Hoe zal het team presteren na het Schumachter tijdperk? Kan Felipe Massa de kopman van het team worden? Hij is zeker capabel, maar dat is Räikkönen ook. Om hem zijn ook nog onduidelijkheden, hij is zonder twijfel snel, maar kan hij ook genoeg races winnen?"

Bij McLaren zal voornamelijk de betrouwbaarheid van de wagen het struikelblok kunnen worden. "McLaren is een sterk team, ze hebben Alonso, maar kan hij drie opeenvolgende titels halen? Dat is een flinke opdracht, zeker met een nieuw team en wagen", vertelt Stewart, "Ze hebben meer tijd besteed aan de wagen dan elk ander team, zelfs Ferrari, maar we weten nog steeds niet hoe goed ze zijn. Ze hebben een erg getalenteerde rookie in Lewis Hamilton, hij is al erg volwassen voor zijn leeftijd en net als met het team kan het alle kanten opgaan met hem."

Over het team van Williams, waarbij hij op uitnodiging aanwezig is in Sydney, is Stewart duidelijk: "zij kunnen nooit afgeschreven worden, zeker niet als Nico Rosberg zijn talent en potentie laat zien."