[Gerucht] Prijsdaling Xbox 360 op komst?

De geruchten van een nieuwe versie van de Xbox 360 gaan al langer. De nieuwe versie zou een HDMI-uitgang hebben, een 120 GB Harddisk en een zwarte kleur. Deze geruchten worden nu steeds sterker, en het schijnt ook dat de huidige premium pack zal zakken in prijs naar 299 en de core pack zal helemaal verdwijnen.

Deze geruchten komen van een Duitse website die wel vaker zijn gekomen met, uiteindelijk betrouwbare, geruchten. Veel Duitse winkels, zoals de Saturn en de MediaMarkt, verkopen de premium pack al voor 299 euro. Dit komt door de verschillende kortingen die de winkels kunnen krijgen als ze bepaalde aantallen consoles en games inkopen.

De premium pack is dus al in bepaalde winkels te koop voor 299 euro, maar een officiele prijsdaling is dus nog niet aangekondigd. De verwachting nu is dus dat deze aankondiging er wel aan zit te komen, evenals de aankondiging van het stopzetten van de core pack. De nieuwe versie van de Xbox 360 zal binnenkort worden aangekondigd voor ongeveer 400 euro en met een datum ergens in mei. De kans is groot dat Microsoft met deze aankondigingen direct de strijd aan wil gaan met de lancering van de PS3 op 23 maart.

Let wel op dat al deze geruchten nog niet officieel zijn bevestigd door Microsoft. Maar verschillende bronnen komen met deze geruchten, en ze klinken ook wel aannemelijk aangezien Microsoft graag wil concurreren met de PS3 en een prijsdaling zou daar prima in passen. Of dit allemaal echt waar is zal komende weken blijken.

Met dank aan Nebo voor de submit van dit nieuws