FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 november 2006

Uitslagen Eredivisie 25/11/2006

Er werden vanavond weer wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - FC Utrecht 5-0
8' Nelisse 1-0 e.d
28' Afellay 2-0 (assist Koné)
39' Farfán 3-0
54' Koné 4-0 (assist Farfán)
76' Farfán 5-0 (assist Kluivert)

Scheidsrechter: v. Boekel.
Toeschouwers: 34.000.
Geel: Somers, Braafheid, Kopteff, Kruys (allen Utrecht)

Opstellingen

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Da Costa (Addo/72), Salcido, Méndez, Afellay (Kluivert/74), Simons, Cocu (Tardelli/67), Farfán, Koné.

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse, Braafheid, Caluwé, Kruys (Kopteff/46), v.Dijk, Somers, Fortuné, Nelisse (v.d. Gun/64).



Willem II - RKC Waalwijk 3-1
5' Bobson 1-0
29' Bobson 2-0
68' v.d. Haar 2-1
90' v.d Struijk 3-1 (assist Assou-Ekotto)

Scheidsrechter: Kuipers.
Toeschouwers: 13.100.
Rood: 32. Redan (Willem II), 51. Teixeira (RKC/2x geel).
Geel: Hadouir, Hermans (Willem II), Fuchs, v. Diemen, Bakens (allen RKC)

Opstellingen

Willem II: Sengier, Wau (v.d. Struijk/71), Bælum, Hermans, Valencia, Kargbo, Bobson, Assou-Ekotto, Hadouir (Imschoot/61), Redan, Messoudi (Den Ouden/79).

RKC: v.Dijk, D.Mulder, Teixeira, Bakens (Remacle/46), Fung A Wing, v.Diemen, Koenders,v.d.Bergh (Janssen/46), Fuchs, Ikedia (Reuser/63), v.d.Haar.



Excelsior - Heracles 6-1
15' Everton 0-1 (assist Hofstede)
31' Slory 1-1 (assist Bruins)
45+2'v. Nieuwstadt 2-1
54' Bruins 3-1 penalty
58' Steur 4-1 (assist Grot)
69' Bruins 5-1 (assist Slory)
78' Grot 6-1 (assist Steur)

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 3.328.
Geel: Bandjar, Slory (Excelsior), Looms, Klavan, Boakye (allen Heracles)
Rood: 52. Reekers (Heracles).

Opstellingen

Excelsior: Zwarthoed, Bandjar, v.Nieuwstadt, H.Drost, Zijm, Bruins, v.Dieren, Simr (Guijo-Velasco/85), Slory, Grot (Dijkhuizen/79), Steur

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Reekers, Klavan, Looms, De Vries (Smit/61), Maas, Schilder, Hofstede, Everton (Bridji/69), Quansah.

Hoekstra benoemd tot informateur

Informateur Rein Jan HoekstraCDA'er Rein Jan Hoekstra, lid van de Raad van State, is door koningin Beatrix aangewezen als informateur. Hij moet op korte termijn onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor de vorming van een kabinet dat mag rekenen op een vruchtbare samenwerking met het parlement.

Dit liet de Rijksvoorlichtingsdienst zaterdagavond weten. Het onderzoek in deze verkennende fase betreft de bereidheid om aan het kabinet deel te nemen, de onderwerpen waarover tevoren duidelijkheid moet bestaan en de wijze waarop die duidelijkheid in een volgende fase kan worden verkregen.

Ervaring
De 'veteraan' Hoekstra, zaterdag 65 jaar geworden, was als informateur betrokken bij de vorming van Balkenende-II in 2003, maar zijn politieke ervaring gaat terug tot de premiers Den Uyl, Van Agt en Lubbers, die hij adviseerde tijdens hun kabinetsperiode.

Actief in de landelijke politiek is hij nooit geweest, maar Haagse ingewijden omschrijven Rein Jan Hoekstra als een 'raspoliticus'. ''Hij is iemand die het politieke spel tot in de vingertoppen beheerst'', zegt een CDA'er met veel politieke ervaring.

Opdracht
Hoekstra wacht een ingewikkelde opdracht. Na de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen woensdag zijn de politieke verhoudingen zo veranderd dat een nieuw kabinet bestaande uit twee partijen niet mogelijk is. Vanwege de grote inhoudelijke verschillen tussen de grootste partij CDA en de grote winnaar SP lijkt ook een kabinet van de drie partijen CDA, PvdA en SP moeilijk te realiseren. Het is nu aan Hoekstra om te verkennen welke mogelijkheden en blokkades er zijn.
Met dank aan theSummoner voor de submit.

Puzzel

Zaterdagavond, geen bal op tv, geen puf om uit te gaan, of gewoon geen vrienden om mee uit te gaan, kan allemaal gebeuren, maar het resultaat is hetzelfde, namelijk totale verveling.

Maar niet lang, ik heb namelijk een spelletje voor jullie, je kunt zelf je online puzzel maken, plaatje kiezen, vorm van de puzzel kiezen, klaar.

En om het af te maken, op het forum kun je je puzzels met elkaar delen.

Met dank aan roosjeroosje1988 die het tegenkwam en er een topic over opende.

Wat is Dit: Opgave 65 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen:

Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com – afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave:

Succes!

Rooney tot 2012 op Old Trafford

Wayne Rooney heeft zijn contract bij Manchester United met twee jaar verlengd. Het nieuwe contract van de 21-jarige aanvaller loopt nu tot 2012.

In 2004 maakte Rooney de overstap van Everton en sindsdien speelde hij 75 competitieduels voor de Red Devils, waarin hij 34 maal wist te scoren. "Ik wil nog zo veel met deze club bereiken. Hopelijk worden we dit seizoen kampioen. Het zijn spannende tijden en ik geniet van de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. Het team ontwikkelt zich en ik ben blij met mijn rol in het elftal," aldus Rooney.

Drogba: "Ik ben beter dan Henry"

In een interview met de Daily Mirror heeft Didier Drogba gezegd dat hij te weinig respect krijgt in de Engelse media. De aanvaller van Chelsea zei onder meer dat hij beter is dan Thierry Henry.

"In het echt, vooral dit seizoen, ben ik beter dan hij", aldus Drogba, tot nu toe topscorer van de Engelse competitie met acht doelpunten. Henry, spits van Arsenal, moet het tot dusver met zes goals doen.

De spits zegt verder dat collega Shevchenko een belangrijke rol speelt in het succes van dit seizoen. "Zijn komst heeft me bevrijd. Dankzij zijn manoeuvres krijg ik meer ruimte en krijg ik meer kansen om te scoren. Andriy is een voetballer van het allerhoogste niveau en heeft een geweldig gevoel voor waar en wanneer hij moet lopen. Hij maakt het leven voor zijn aanvalspartner gemakkelijker en creëert problemen voor de tegenstander."

Overvaller geeft 20 dollar fooi

Icoon Misdaad De politie van Indianapolis in de Amerikaanse staat Indiana is op zoek naar een overvaller die 20 dollar fooi gaf aan een winkelmedewerker die hij net beroofd had. Dat heeft de politiedetective Aaron Hagist gemeld aan Associated Press.

De man kwam met een blikje frisdrank naar de balie van een benzinepomp en sprak de medewerker aan. "Ik haat het om dit te doen, maar het zal moeten". De man achter de balie vroeg of hij beroofd zou worden. De overvaller zei daarop dat hij al het geld uit de kassa moest halen, hem de helft moest geven en de andere helft zelf mocht houden. Toen de overvaller het geld had, besloot hij de winkelmedewerker nog een fooitje te geven. "Hier, 20 dollar voor de problemen". De man had zijn hand in een kledingstuk gestopt en deed alsof hij daaronder een pistool had verborgen.

De politie verspreidt nu foto's van de overvaller in de regio, omdat hij erg duidelijk afgebeeld staat op beelden van beveiligingscamera's. De verdachte loopt nog vrij rond, maar de politie denkt dat het niet moeilijk zal zijn om de man te achterhalen.

Onderzoek naar El-Akchaoui

De tuchtcommissie van de KNVB heeft vandaag bekend gemaakt dat er een onderzoek komt naar een overtreding die NEC-verdediger Youssef El-Akchaoui vorige week in het duel tegen Sparta maakte.

Sparta-aanvaller Jeffrey Vlug, die in die wedstrijd scoorde, was het slachtoffer van de overtreding van El-Akchaoui. Scheidsrechter Jan Wegereef bestrafte de speler niet. Morgen kan El-Akchaoui tegen Feyenoord gewoon nog aan de aftrap verschijnen.

'Stemwijzer zorgde voor winst Wilders en SP'

Icoon Politiek Uit een analyse van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit blijkt dat de Stemwijzer ervoor gezorgd heeft dat de SP en de Partij voor de Vrijheid de verkiezingen hebben gewonnen. Dat hebben de onderzoekers zaterdag geschreven in het NRC Handelsblad.

De onderzoekers stellen dat veel VVD en PvdA-stemmers bij het invullen van de Stemwijzer de PVV als stemadvies kregen. Ook was de SP oververtegenwoordigd in het stemadvies. In vergelijking met voorgaande verkiezingen hebben veel meer stemmers gebruik gemaakt van de Stemwijzer.

De meeste kiezers hebben hun definitieve keuze gemaakt tussen 15 oktober en 13 november. In deze periode was de krachtmeting tussen de lijsttrekkers goed zichtbaar. De PvdA zou te zwak gereageerd hebben op kritiek van het CDA en zo voor de kiezer overkomen als een verliezer. Een andere fout van de PvdA is het zogenoemde 'kopje koffie' vlak voor de verkiezingen. Daarin spraken de lijsttrekkers van de linkse partijen over een gezamenlijke coalitie. Hierdoor zouden de inhoudelijke verschillen tussen de linkse partijen voor de kiezer verminderd zijn, waardoor de PvdA de deur voor de SP wijd open heeft gezet.

De Knegt vierde in WB-wedstrijd

Bij de wereldbekerwedstrijd veldrijden in de Belgische plaats Koksijde is Gerben de Knegt vanmiddag als vierde geëindigd.

De Nederlands kampioen had ruim een minuut achterstand op de ongenaakbare Belg Sven Nys. In de spurt om de tweede plaats moest De Knegt zijn meerdere erkennen in de Belgische coureurs Bart Wellens (tweede) en Sven Vanthourenhout (derde). Voor Nys was het alweer de twaalfde zege van het seizoen. De kampioen van België heeft inmiddels vier van de zes wedstrijden om de Wereldbeker gewonnen.

Album van de dag: Arctic Monkeys

Het is weekend! Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album! The Arctic Monkeys, zijn de band van 2006, en ik moet zeggen dat ik ze ook erg waardeer. Het enthousiasme springt van deze jongens af! Geen wonder dat zij op deze mooie zaterdag, het album van de dag zijn!

1. The View from the Afternoon - 3:40
2. Cigarette Smoker Fiona - 2:56
3. Despair in the Departure Lounge - 3:22
4. No Buses - 3:17
5. Who the Fuck Are Arctic Monkeys - 5:36
Totaal - 18:51

Het album is hier te downloaden.
Password: purgatory

Ja je ziet het goed, die plaat heeft maar 5 nummers, om het goed te maken met je, heb ik ook een live album van ze, hier spelen ze in het Postbahnhof in Berlijn.

1. The View From The Afternoon
2. I Bet You Look Good On The Dancefloor
3. You Probably Could'nt See For The Lights But You Were Staring At Me
4. Perhaps Vampires Is A Bit Strong But...
5. From The Ritz To The Rubble
6. When The Sun Goes Down
7. Red Light Indicates Doors Are Secured
8. Still Take You Home
9. Dancing Shoes
10. Bigger Boys And Stolen Sweethearts
11. Mardy Bum
12. Fake Tales Of San Francisco
13. A Certain Romance

Het live album vind je hier!

Veel luister plezier!

Voetbal: Perez noemde grens 'kankerneger'

Ajax-voetballer Kenneth Perez heeft afgelopen zondag tijdens de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen FC Twente grensrechter Siebert uitgescholden voor 'kankerneger'. Dat heeft Hugo Borst gemeld in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"De grootste hooligan van vorig weekend stond trouwens op het veld van de Arena. Kenneth Perez wond zich in de 43ste minuut van Ajax-FC Twente op over een bal die al dan niet uit was. Tegen assistent-scheidsrechter Nicky Siebert riep de Deen: 'Hé man, idioot. Hé kankerneger hé!' De registratie is onverbiddelijk.", aldus Borst in zijn column.

De linkeraanvaller van Ajax kon zich het incident in eerste instantie niet meer herinneren, zo schrijft Borst. Nadat Borst volhield, zei Perez: "Ik speel niet meer. Dit neemt Ten Cate (trainer Ajax, red.) me kwalijk. En terecht. Dit is niet netjes. Dit is erg. Ik heb hier spijt van. Heb jij het nummer van die grens...?"

De KNVB heeft aangekondigd een onderzoek te starten naar het incident. "We zullen de band maandag afspelen. Als Perez dat écht gezegd heeft, dan kan de aanklager hem in staat van beschuldiging stellen", aldus een KNVB-woordvoerder. Volgens Hugo Borst hield Ajax-trainer Ten Cate Perez afgelopen donderdag in de door Ajax gelijkgespeelde UEFA Cup-wedstrijd tegen Sparta Praag aan de kant vanwege de uitlatingen.

Op de website van Ajax heeft Perez inmiddels het boetekleed aangetrokken en verontschuldigt hij zich:
Tijdens de wedstrijd Ajax - FC Twente van zondag 19 november heb ik mij in het vuur van het spel ernstig misdragen door een discriminerende opmerking te maken naar grensrechter Siebert.
Ik schaam mij diep voor de kwetsende uitlatingen en biedt, naast de heer Siebert, eenieder daarvoor mijn oprechte excuses aan.
De stommiteit van mijn opmerking staat in schril contrast met hoe ik werkelijk in het leven sta en met de normen en waarden waarmee ik mijn eigen kinderen opvoed.

Met schaamte,

Kenneth Perez
Assistent-scheidsrechter SiebertKenneth Perez
Assistent-scheidsrechter Siebert en Kenneth Perez

NAVO zet kandidaat-lidstaten in wachtkamer

Icoon Buitenlands De NAVO breidt voorlopig niet uit met nieuwe lidstaten. Kroatië, Macedonië en Albanië moeten nog minstens tot voorjaar 2008 in de wachtkamer. Georgië en Oekraïne nog veel langer. Hooggeplaatste medewerkers van het militaire bondgenootschap hebben dat gezegd vooruitlopend op een NAVO-top van regeringsleiders van de 26 NAVO-landen, dinsdag en woensdag in Riga.

De Balkan-landen Kroatië, Macedonië en Albanië hadden zelf wel gehoopt op een toezegging. Hun legers zijn echter nog niet ver genoeg ontwikkeld, vindt de NAVO. Naar verwachting beloven de regeringsleiders hooguit om eventueel in het voorjaar van 2008 onderhandelingen over lidmaatschap te beginnen met een of meerdere van de drie landen. Voor Georgië en Oekraïne ligt aansluiting nog lastiger, wegens de gespannen relatie met hun buurland Rusland.

Enkele regeringsleiders van NAVO-landen overwegen wel om Servië, Montenegro of Bosnië een partnerschap aan te bieden, een eerste voorportaal van lidmaatschap. Maar het verzet is groot. Nederland, Frankrijk en anderen vinden dat vooral Servië eerst goed moet meewerken met het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag.



Uitspraken lopen vooruit op NAVO-top

Ontwerp hoogste toren Tokio onthuld

Icoon Architectuur Het ontwerp van de mogelijk hoogste toren ter wereld is vrijdag in Tokio onthuld. De makers hopen dat de gigantische zendtoren met 610 meter het hoogste bouwwerk ter wereld zal worden. In 2011 moet de toren klaar zijn.

De New Tokyo Tower, zoals de toren gaat heten, gaat een toren uit 1958 van 333 meter hoog vervangen. De toren staat op een driehoekig fundament, maar verandert verder naar boven steeds meer in een cilindervorm. Door de zilverblauwe kleur aan de bovenkant lijkt de toren op te gaan in de lucht. De ontwerpers zijn de architect Tadao Ando en de kunstenaar Kiichi Sumikawa. De toren heeft ook een praktische functie: door de hoogte wordt verwacht dat televisie- en radiouitzendingen in Tokio veel beter te ontvangen zijn.

Of de New Tokyo Tower de hoogte toren wordt is nog niet helemaal bekend. Er lijkt een heuse competitie op gang gekomen te zijn tussen verschillende steden. Na de aanslagen van 11 september 2001 wordt in New York de Freedom Tower gebouwd. Inclusief antenne zal deze 541 meter hoog worden. De Freedom Tower is waarschijnlijk eind 2010 klaar, iets eerder dan de New Tokyo Tower. De makers van de Burj Dubai houden de hoogte van hun toren angstvallig geheim. Er wordt verwacht dat deze toren hoger dan 800 meter zal worden inclusief antenne. Deze toren zal al in 2009 geopend worden in Dubai. Nu is de hoogste toren nog de CN Tower in Toronto, met een hoogte van 553 meter.



Wint Tokio, New York of Dubai?

Tegenvallend debuut Romario

Romario heeft geen al te best debuut gemaakt in de Australische voetbalcompetitie. De 40-jarige Braziliaan is voor de jacht op het duizendste doelpunt in zijn loopbaan neergestreken bij Adelaide United. De oud-PSV'er verloor met zijn nieuwe ploeg met 2-0 bij Central Coast Marines.

De nederlaag was mede te wijten aan Romario. In de 50e minuut miste de spits een grote kans. Hierdoor blijft de teller voor de Braziliaan op 984 treffers staan. De laatste twintig goals maakte de voormalig international, die met PSV driemaal landskampioen werd, in dienst van FC Miami.

Hamas dreigt met derde intifada

Icoon Isra�l/Palestina Hamas heeft gedreigd met een derde intifada als er binnen een half jaar geen politieke oplossing is voor een Palestijnse staat. Dat heeft de politieke Hamas-leider Khaled Meshaal gezegd. "We geven de internationale gemeenschap zes maanden voor echte politieke vergezichten. Er is een historische kans voor een Palestijnse staat", aldus Meshaal. "Wanneer niet aan onze eisen wordt voldaan, zal het Palestijnse volk alle politieke boeken sluiten en een derde intifada lanceren".

Volgens verscheidene Israëlische media hamerde Meshaal erop dat een Palestijnse staat levensvatbaar moet zijn en Oost-Jeruzalem als hoofdstad hebben. Dat is voor Israël onbespreekbaar. Meshaal, die doorgaans vanuit Syrië opereert, overlegt in Egypte met diplomaten over de crisis in de Palestijnse gebieden. Hamas verkeert in een internationaal isolement omdat de partij Israël niet erkent en ook het geweld niet wil afzweren. Pogingen om tot een meer gematigder Palestijnse kabinet van nationale eenheid te komen zijn tot dusver op niets uitgelopen.

De eerste Palestijnse intifada was ruwweg tussen 1987 en 1993. In 2000 begon de tweede opstand, die volgens de meeste betrokkenen eigenlijk nog steeds gaande is.

Perez biedt excuses aan

Via een verklaring op de website van Ajax heeft Kenneth Perez zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij grensrechter Siebert in de competitiewedstrijd tegen FC Twente uitschold voor 'kankerneger'.

Tijdens de wedstrijd Ajax – FC Twente van zondag 19 november heb ik mij in het vuur van het spel ernstig misdragen door een discriminerende opmerking te maken naar grensrechter Siebert. Ik schaam mij diep voor de kwetsende uitlatingen en bied, naast de heer Siebert, eenieder daarvoor mijn oprechte excuses aan.

De stommiteit van mijn opmerking staat in schril contrast met hoe ik werkelijk in het leven sta en met de normen en waarden waarmee ik mijn eigen kinderen opvoed.

Met schaamte,

Kenneth Perez

De KNVB heeft al aangekondigd een onderzoek te starten naar het incident, waardoor de Deen moet vrezen voor een forse schorsing.

Rouvoet: Ook onderhandelen met Wilders

André Rouvoet André Rouvoet, leider van de ChristenUnie, vindt het belangrijk dat er ook coalitieonderhandelingen gevoerd worden met Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid. "De SP is niet de enige die een opmerkelijke ontwikkeling heeft doorgemaakt", zei Rouvoet nadat hij advies uitgebracht had aan de koningin. Hij vindt het belangrijk dat een nieuwe informateur met alle partijen praat, zonder een bepaalde coalitie op het oog.

D66-leider Alexander Pechtold is het daar niet mee eens. Hij wil geen partij uitsluiten, maar heeft een dubbel gevoel over de Partij voor de Vrijheid. "Hoewel het een winnaar is, moet je wel enig realisme hebben", aldus Pechtold. Tijdens de verkiezingscampagne heeft hij Wilders vaak aangevallen op zijn anti-islamopstelling. Wilders weigerde daarop met hem in debat te gaan.

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren wil een links kabinet van PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en D66. Deze grote coalitie kan rekenen op 76 zetels. Volgens haar is de verkiezingsuitslag uit te leggen als een verlang naar duurzaamheid en mededogen. Deze waarden ziet zij vooral terugkomen bij de linkse partijen: het CDA zou teveel een anti-dierenpartij zijn en Thieme ziet hen liever niet regeren.

Bas van der Vlies van de SGP wil een coalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie. Die combinatie is volgens hem het meest werkbaar. CDA, PvdA en SP moet er alleen komen "als niet anders kan. Het CDA zal weinig trek hebben in een coalitie met die twee, die samen sterker zijn. Dan organiseer je je eigen nederlagen. Dat zullen ze niet doen".

De kans is groot dat Hoekstra de informateur wordt. Hij is het vaakst genoemd als de geschikte man om de verkennende gesprekken te voeren. Rouvoet vindt Rein Jan Hoekstra een ideale informateur. Zo is hij lid van de Raad van State en was hij samen met Frits Korthals Altes de informateur van het kabinet-Balkenende II. Bovendien is hij van CDA-huize en heeft hij veel politieke- en bestuurservaring. Hoekstra was bijvoorbeeld adviseur van de premiers Den Uyl, Van Agt en Lubbers. Vandaag heeft de koningin gesproken met alle fractievoorzitters van de Tweede Kamer. Ze zal waarschijnlijk vandaag nog de informateur aanwijzen. Die krijgt als taak alle mogelijkheden in kaart te brengen.

WB Moskou: Smit snelste van de dag

Claudia Pechstein won vandaag de 5.000 meter bij de vrouwen, maar zij was niet de snelste vrouw. In de B-groep won Gretha Smit met een tijd van 7,01,21.

Smit moest in de B-groep starten omdat ze dit jaar in wereldbekerverband nog niet op de 3.000 meter was uitgekomen. Haar tegenstandster, de Roemeense Daniela Dimitru, werd op ruim anderhalve ronde gezet. Wieteke Cramer eindigde in de B-groep als zesde.

Gaatjes vaak onbehandeld bij kinderen

Icoon Gezondheid Bij veel kinderen worden gaatjes niet of niet snel genoeg behandeld. Dat blijkt volgens de NOS uit een onderzoek van TNO en de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Volgens het onderzoek blijft negentig procent van de gaatjes bij kinderen van vijf jaar totaal onbehandeld.

De Nederlandse Maatschappij tot bevordering van Tandheelkunde (NMT) vindt de cijfers 'zorgwekkend'. Volgens de organisatie komt zo'n twintig procent van de kinderen niet of te weinig bij een tandarts. De gedachte dat gaatjes in het melkgebit van kinderen niet erg zijn - volgens de NMT een misvatting - zou daar mogelijk aan bijdragen.

De NMT wil nu gaan aandringen op maatregelen bij de overheid en de verzekeraars, om er voor te zorgen dat ook kinderen vaker naar de tandarts gaan.

Wennemars nadert record Ritsma

Met zijn zege vandaag op de 1.500 meter tijdens de wereldbekerwedstrijden in Moskou, boekte Erben Wennemars zijn 23e wereldbekerzege in zijn loopbaan. Hiermee passeerde de schaatser Gianni Romme. Alleen Rintje Ritsma won meer WB-wedstrijden.

Veel toppers bleven in Moskou weg, de sprinters bereiden zich voor op de wedstrijden in het verre oosten. "Maar ik rijd juist graag zo veel mogelijk wedstrijden. Dit doe ik liever dan in Erfurt in alle eenzaamheid mijn rondjes afwerken," aldus Wennemars.

Scholieren opgepakt voor stenen op rails

Icoon PolitieDe politie heeft twee 13-jarige jongens uit Renkum aangehouden voor het leggen van kiezelstenen op de rails bij Ede. Dat deden ze gisterochtend. Het gaat om een hoeveelheid kiezels die normaal gesproken tussen de rails in liggen. De stoptrein van Arnhem naar Utrecht reed om half acht over de kiezels, waardoor het treinverkeer een uur moest worden stilgelegd.

De trein raakte niet beschadigd. De politie kwam de jongens op het spoor na buurtonderzoek. De twee handelden uit baldadigheid.

Nederlandse vrouw doodgeschoten in Lesotho

Icoon Buitenlands In Maseru, de hoofdstad van het Afrikaanse land Lesotho, is vrijdagavond een Nederlandse vrouw doodgeschoten. De 36-jarige vrouw werkte daar voor de Clinton Foundation, die zich inzet voor de bestrijding van hiv. Over de motieven voor de moord tast de politie nog in het duister.

De Nederlandse werd samen met haar man, twee Afrikaanse ontwikkelingsmedewerkers en een taxichauffeur beschoten voor het huis van minister Mpho Malie van Handel en Industrie. De vrouw overleed vervolgens in een ziekenhuis. Ook de taxichauffeur raakte zwaargewond.

Op de plaats van de schietpartij zijn volgens de politie 24 patroonhulzen van een AK47 gevonden. Verder heeft de politie nog geen aanwijzigingen over de daders of hun motieven.

In Lesotho worden wel vaker aanslagen gepleegd. Zo werd er in augustus nog een parlementslid doodgeschoten op een soortgelijke manier. Vorig jaar raakte de minister van Buitenlandse Zaken van het land gewond bij een schietpartij.

Chinezen leren lachen voor OS 2008

Icoon Opmerkelijk De Chinese overheid is begonnen met een 'cursus lachen' voor de vrijwilligers die meehelpen tijdens de Olympische Spelen in 2008. Het bestuur van Beijing hoopt dat buitenlanders op die manier een vriendelijkere indruk van de Chinezen krijgen. Dat meldt de China Daily.

Glimlachen naar vreemdelingen is in China niet gewoon, en voor veel Chinezen is lachen zonder reden gewoonweg vreemd gedrag. "In het begin dacht ik dat het moeilijk zou zijn om te lachen als je moe bent", aldus één van de cursisten. "Maar later bleek dat het helpt om lachen niet als opdracht maar als iets normaals te zien."

Het leren lachen is overigens niet de eerste opvallende maatregel in de aanloop naar de Spelen. Zo werd er begin dit jaar al aangekondigd dat er speciale spuugzakjes en spuugvuilnisbakken op straat neergezet worden.

Diouf 'trots' op schwalbes

In Engeland wordt hij bijna uitgekotst vanwege zijn schwalbes en andere manieren om iemand een oor aan te naaien, maar El-Hadji Diouf is er zelf best een beetje trots op.

"De beste voetballers zijn erg slim. Soms moet je een schwalbe maken om een penalty te krijgen", aldus de aanvaller van Bolton Wanderers in een interview met de Daily Mail. "Ik laat mijn voet niet staan zodat mijn tegenstander mijn been kan breken. Ik moet diven voordat hij in komt glijden."

Verder zei Diouf dat hij niet zal veranderen. "Iedereen duikt, niet alleen ik. Als je kijkt naar Wayne Rooney, hoe vaak maakt hij geen schwalbe om een penalty te krijgen? Ik heb een slechte reputatie overal in de wereld. Mensen denk dat ik een bad boy ben, ik weet het."

Eerste screenshot Ghost Recon Advanced Warfighter 2

Eerder dit jaar kondigde Ubisoft al aan bezig te zijn met het vervolg van het succesvolle Ghost Recon Advanced Warfighter. Hoewel er nog niet veel details bekend zijn rondom dit nieuwe spel kunnen we wel de onderstaande nieuwe of verbeterde features verwachten.

* Verbeterde graphics
* Dynamisch weer systeem
* Geavanceerde physics engine

We zullen in de komende periode vast wel meer horen over de aankomende titel die een hoop Xbox 360 en PS3 bezitters blij zal maken. De voorlopige release datum staat op 1 maart 2007 voor de US, maar of wij dan ook kunnen gaan genieten van deze tactische shooter is nog niet duidelijk.


WB Moskou: Pechstein sterkste op 5.000 meter

Claudia Pechstein heeft tijdens de wereldbeker-wedstrijden in Moskou de 5.000 meter op haar naam geschreven. Met een tijd van 7.04,96 bleef de Duitse haar landgenote Daniela Anschütz nipt voor.


Door de afwezigheid van Renate Groenewold, Gretha Smit en Ireen Wüst was Marja Vis de beste Nederlandse. Vis bleef in haar race tegen Pechstein lang in het spoor van de latere winnares, maar na 3.000 meter raakte ze achterop. Vis eindigde uiteindelijk als vierde.


Uitslag 5.000 meter vrouwen

#NaamLandTijd
1Claudia PechsteinDuitsland7.04,96
2Daniela Anschütz-ThomsDuitsland7.05,36
3Martina SáblikováTsjechie7.06,01
4Marja VisNederland7.12,26
5Catherine RaneyVerenigde Staten7.12,43
7Tessa van DijkNederland7.15,40
10Carien KleibeukerNederland7.18,08

Wilders heeft geen probleem met Chinezen

Partijleider Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft geen problemen met het toelaten van Chinezen in Nederland, in tegenstelling tot moslims uit bijvoorbeeld Marokko en Turkije. Dat zegt hij vandaag in een interview met De Telegraaf. ''Chinezen zijn welkom. Ik heb er ook een op de kandidatenlijst staan. Iedereen weet hoe goed ze het doen. Ze doen het uitstekend, daar zit dus geen probleem'', aldus de PVV-leider.

In het interview haalt hij wederom hard uit naar de islam, maar hij zegt geen hekel te hebben aan moslims: ''Ik ben geen moslimhater. Ik ben ook geen anti-moslimpartij. Ik ben anti-islam. Ik ben de partij die durft te zeggen: genoeg is genoeg. We hebben genoeg islam in Nederland. Dat betekent geen moslims meer erbij in Nederland, geen nieuwe islamitische scholen, een stop op de bouw van moskeeën. Zodat je je ook kan focussen op de moslims die al in Nederland zijn.''

Agressief
Op de vraag wat hij nu precies tegen de islam heeft zegt Wilders: ''De islam is een agressief geloof. Ik pretendeer wel ongeveer te weten waar ik het over heb. Ik heb jarenlang in het Midden Oosten gewoond. Er is geen Arabisch land, van Irak tot Syrië, dat ik niet heb bezocht. Ik heb er ook veel over gepubliceerd voordat ik Kamerlid was. We moeten niet investeren in de islam. De islam is gevaarlijk, het zal tienduizenden jaren duren voordat dat verandert.''

De multiculturele samenleving moet volgens hem gestopt worden. ''Er zijn nog steeds grote problemen. De situatie is verergerd en niet verbeterd. Veel mensen ergeren zich er aan, maar er wordt bijna geen beleid op gevoerd. De uitspraak over die tsunami is zoals het is. Het is de waarheid. Er komen nog steeds 20.000 tot 25.000 mensen voor gezinshereniging of -hervorming naar Nederland, veel meer dan minister Verdonk beweert. In sommige wijken heb je al een probleem om sinterklaas te vieren. Vakbondsleden suggereren dat ze Tweede Paasdag door het Suikerfeest willen vervangen. Er zijn al islamitische ziekenhuizen. Die tsunami komt eraan en daar moeten we ons tegen weren.''

Ondanks zijn harde taal hoopt Wilders dat er voor hem toch een plaatsje in het kabinet kan zijn. Bijvoorbeeld met een coalitie van CDA, VVD, de ChristenUnie en de PVV. ''Als je dat niet doet, dan speel je links in de kaart. Balkenende en Rutte zijn er straks verantwoordelijk voor dat er een centrumlinks kabinet komt als ze mij negeren.''

Koeman: "Lucius moet kiezen tussen NEC en Nancy"

Als Theo Lucius morgen meespeelt in de competitiewedstrijd tegen NEC, dan zal hij volgende week donderdag in de UEFA Cup-wedstrijd tegen AS Nancy ontbreken. De trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, heeft dit gezegd.

Koeman vindt dat Lucius, die al wekenlang last heeft van zijn lies, niet eeuwig de pijn kan verbijten."Theo zal moeten kiezen. Op deze weg willen we niet met hem doorgaan. Op dit moment haalt Lucius de wedstrijd tegen NEC sowieso niet eens, maar hopelijk kunnen we hem morgen nog één keer oplappen. Als dat lukt, speelt hij donderdag in Frankrijk niet," aldus Koeman in het Algemeen Dagblad.

Koeman zelf heeft liever dat Lucius tegen NEC speelt. "Onze UEFA Cup-poule wordt namelijk toch pas op de slotdag tegen Wisla Krakow beslist", denkt de trainer van de Rotterdammers.

Evenement: 3-daagse minicruise Newcastle

Sinterklaas liet zijn grote stoomboot afgelopen weekend weer ons kikkerlandje in manouvreren en om het evenwicht van grote boten in het land te bewaren vertrok er vrijdag vanaf IJmuiden een grote ferry van DFDS Seaways voor een driedaagse minicruise naar het Noord-Engelse Newcastle. FOK! was uitgenodigd om mee te gaan en verslag te doen van deze trip.
DFDS verzorgt meerdere cruise-reizen naar onder andere Engeland, Noorwegen en Denemarken. Voor EUR 65,- per persoon koop je normaal een ticket aan boord van één van hun luxueuze schepen naar Newcastle. In de weekenden betaal je echter meer, de prijs voor dit specifieke weekend zou uitkomen op meer dan 100 euro per persoon. De aankondiging van deze cruise ging onder het mom van een 3 daagse Christmas shopping cruise aangezien Newcastle al vanaf half november in het teken staat van kerstmis. Is de cruise de moeite waard, wat zijn de (verborgen) kosten en wat krijg je allemaal voor je geld? Je kunt het lezen in het volgende reisverslag:

'PvdA liet zich piepelen'

De PvdA had in de verkiezingscampagne ''hard moeten terugslaan'' toen het CDA een ''vuile campagne'' voerde tegen de PvdA. Dat heeft PvdA-partijvoorzitter Michiel van Hulten gezegd in een interview met NRC Handelsblad op zaterdag.

Volgens Van Hulten heeft zijn partij zich laten ''piepelen''. ''En dat kun je je niet veroorloven. Wij hebben te lang toegestaan dat het CDA Wouter Bos het imago gaf van draaikont.''

Een commissie zal nagaan wat in de PvdA-campagne is misgegaan. Het partijbestuur heeft de burgemeester van Tilburg, Ruud Vreeman, gevraagd die commissie te leiden.

Van Hulten, leider van de verkiezingscampagne sluit niet uit dat hij aftreedt als gevolg van het denkwerk van die commissie. ''Ik was de campagneleider, het lijkt me logisch dat je dan de verantwoordelijkheid neemt als de conclusies daar aanleiding toe geven.'' Hij vindt het logisch dat hij eerder zou opstappen dan Bos.

WB Moskou: Wennemars wint 1.500 meter

Erben Wennemars heeft de 1.500 meter gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden in Moskou. Met een tijd van 1.46,85 bleef de Nederlander als enige onder de 1.47.

Enrico Fabris pakte met 1.47,30 de tweede plaats, het brons was voor de Rus Ivan Skobrev. In de stand om de wereldbeker staat Wennemars met 280 punten eerste, Fabris volgt op een achterstand van veertig punten.


Uitslag 1.500 meter mannen

#NaamLandTijd
1Erben WennemarsNederland1.46,85
2Enrico FabrisItalie1.47,30
3Ivan SkobrevRusland1.47,69
4Beorn NijenhuisNederland1.47,75
5Stefan HeythausenDuitsland1.48,00
7Denny MorrisonCanada1.48,18

Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Van 26 t/m 28 november brengt de president van Bolivia, Juan Evo Morales, een bezoek aan Nederland. Hij wordt ontvangen door Koningin Beatrix en heeft verder nog gesprekken met prinses Máxima, minister-president Balkenende en minister Bot van Buitenlandse Zaken.
Op 29 november neemt minister Verdonk deel aan een debat op het Oranje Nassau College in Zoetermeer. Het onderwerp is radicalisering. Dit debat is onderdeel van een debatcyclus om in gesprek te komen met jongeren over radicalisering.
Op 1 december opent koningin Beatrix in Hilversum het nieuwe gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.De collecties van dit instituut (radio- en tv-programma's, documentaires, reclames, amateurfilms, foto's en muziek) is met dit nieuwe gebouw ondergebracht in één locatie.
Op 2 december geeft Christina Aguilera een concert in Ahoy! in Rotterdam. Auguilera's Europese tour is de eerste sinds 2003 en is getiteld "Back To Basics".

Politiek
Van 26 t/m 29 november gaat staatssecretaris van Gennip (Economische Zaken) mee met een vrouwen- en bedrijfsmissie naar Spanje. Thema van de missie is ondernemerschap en de rol van vrouwen in het arbeidsproces.
Op 27 november wordt de definitieve verkiezingsuitslag bekendgemaakt door de Kiesraad. Dan is ook bekend welke kandidaten met voorkeurstemmen zijn gekozen.
Op 29 november komt de "oude" Tweede Kamer voor het laatst bijeen.
Op 30 november is de eerste bijeenkomst van de "nieuwe" Tweede Kamer. Tijdens de bijeenkomst worden de tijdelijke voorzitter van de Tweede Kamer en de overige leden beëdigd.

Sport
Op 29 en 30 november spelen AZ, Feyenoord en Ajax in de UEFA Cup. De tegenstanders zijn resp. Slovan Liberec, Nancy en Espanyol.
Op 1 december treden vier topsporters toe tot de Defensie Topsport Selectie. Het gaat om hordenloopster Marjolein de Jong, judoka Bryan van Dijk, taekwondoka Ferry Greevink en trampolinespringster Rea Lenders.
Van 1 t/m 3 december spelen Rusland en Argentinie tegen elkaar in de finale van de Davis Cup in Moskou.

Herdenking gaat door ondanks vernielingen

Icoon BinnenlandsNabestaanden van overleden kankerpatiënten herdenken tijdens de 'Bomen voor het Leven dag' hun dierbaren in het deels vernielde Koningin Wilhelminabos in Dronten. Onbekenden hebben daar vrijdag glaspanelen met daarop gedichten en teksten vernield en mobiele wc's omgegooid.

De bijeenkomst gaat ondanks deze vernielingen gewoon door", liet een woordvoerster van het organiserende Stichting Nationale Boomfeestdag weten. Zij verwacht ongeveer 6000 nabestaanden, die 1700 bomen planten ter nagedachtenis aan dierbaren die overleden zijn aan kanker.

Dit jaar wordt de 13.000ste boom in het herdenkingsbos geplant. De namen van aan kanker overleden dierbaren worden op glaspanelen aangebracht die op de gedenkplek staan. Deze glaspanelen zijn niet vernield.

Perez werkt zich in het nauw

Kenneth Perez zou in de competitiewedstrijd tegen FC Twente assistent-scheidsrechter Nicky Siebert racistisch hebben bejegend. Hugo Borst zegt dit vandaag in zijn column in het Algemeen Dagblad.

De aanvaller, die dit seizoen sporadisch wordt gebruikt in de basis bij de Amsterdammers, kon zich het incident in eerste instantie niet meer herinneren. Nadat Borst hem confronteerde met de uitlatingen die hij gedaan heeft, vroeg hij hem naar het telefoonnummer van de grensrechter, om zijn excuses aan te bieden.

De KNVB heeft gezegd dat het een onderzoek zal indienen.

New York kampt met bedwantsenplaag

Icoon Opmerkelijk''Laat de bedwantsen niet bijten'', luidt een Amerikaanse kinderrijmpje dat ouders voor het slapengaan tegen hun kinderen zeggen. De bedwantsen waren in de westerse wereld uitgeroeid, maar kennen in de Verenigde Staten een comeback.

Vooral inwoners van New York hebben te kampen met de piepkleine zesvoeter die in hun bedden woont en zich voedt aan hun bloed.

De New Yorkers zijn massaal geobsedeerd geraakt door de bedwants, die na de wijken Brooklyn en Queens nu ook Manhattan heeft bereikt. Het beestje laat zich niet tegenhouden door een goed schoongemaakt huis, want het woont ook in de duurste appartementen en chicste hotels.

Het aantal klachten is het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. De beestjes reizen via meubels, kleding of papier. New York overweegt de verkoop van tweedehands matrassen te verbieden.

De bedwants
Bedwantsen zijn lichtschuw en gaan in het algemeen 's nachts op zoek naar hun maaltijden. Zij voeden zich met het bloed van zoogdieren, waar de mens dus ook onder valt. Na het bloeddrinken trekken zij zich weer terug in hun schuilplaatsen. Hier komt ook de naam bedwants vandaan. Zij verstoppen zich namelijk bij voorkeur in de naden en kieren van bedden, de holle delen van een ledikant, in zoom van linnengoed en matras.

Sommige mensen zijn gevoelig voor een beet van een bedwants, anderen niet. Er kan hevige jeuk optreden, een rode vlek kan ontstaan of een wondje. Bedwantsen kunnen astma en ziekten zoals gele koorts overbrengen. Kinderen die besmet zijn door bedwantsen zien er bleek uit, zijn lusteloos en hebben weinig energie.



Een bedwants (in het echt ca. 5mm)

FIFA wil interlands liever op dinsdag

De wereldvoetbalbond FIFA wil tijdens interlandweken met twee wedstrijden niet langer op zaterdag en woensdag, maar op zaterdag en dinsdag voetballen. Zo hebben de spelers meer tijd om te herstellen voor hun clubwedstrijd in het weekeinde daarop. Over dat voorstel en andere ideeën zal volgend jaar mei op een congres van de wereldvoetbalbond worden gestemd.

"Er werd ook voorgesteld vrijdag en dinsdag als speeldagen te hebben, maar de FIFA meent dat de zaterdag een goede familiedag is om naar voetbal te kijken," aldus FIFA-vertegenwoordiger Jerome Champagne.

De voorstellen komen van de Task Force van de FIFA, de denktank binnen de wereldvoetbalbond. In mei zal ook duidelijk moeten worden of scheidsrechters gebruik kunnen maken van videobewaking van de doellijn. Daar wordt nu nog mee geëxperimenteerd.

Daarnaast is de wereldvoetbalbond van mening dat arbiters die in grote competities of internationaal fluiten professional moeten zijn. "Het gaat allemaal om de geloofwaardigheid van de sport. We houden bij arbiters vast aan de leeftijdslimiet van 45 jaar. Maar daarna willen we de scheidsrechters wel aan boord houden," aldus Champagne.

Ook komen er nieuwe criteria voor het vrijgeven van voetballers voor interlands en strengere regels voor het handelen bij blessures. De club moet een rapport krijgen als een voetballer tijdens een interland geblesseerd raakt.

Citroën oldtimer geflitst op 139 km/u

Icoon BizarHoe kun je met een Citroën oldtimer uit 1930 nu ooit 139 km/u rijden? Toch heeft een 71-jarige man een accept-giro ontvangen voor deze snelheidsovertreding, terwijl zijn vehikel maar met moeite de 70 km/u haalt. De oldtimer zou zijn geflitst op de A9 in de buurt van Marseille.

De eigenaar van de antieke wagen, Victor Linzas, heeft daarom besloten een klacht in te dienen, aldus het zuid-Franse dagblad La Provence vrijdag. "Dit voorval stemt me erg treurig, ze hebben nog nooit een punt op mijn rijbewijs afgenomen", verklaart Linzas. Hij vermoedt dan ook, dat iemand anders rondrijdt met het zelfde nummerbord als hij. "Of het is weer zo'n computerfout van justitie", oppert hij nog.

Bordspel: Monopoly van Dam tot Dom editie



Never Change a Winning Team zou je misschien denken als je het bekende spel Monopoly voor je ziet. Wat valt daar nou aan te verbeteren? Zo nu en dan probeert spellenfabrikant Parker toch verbeteringen aan te brengen aan het spel. Alhoewel, verbeteringen; veranderingen is eigenlijk een betere omschrijving. Als speciale edities worden ze op de markt gebracht, met verschillende thema's: voetbalclubs, Disney, wereldwonderen en zelfs losse steden. Gelukkig blijft de traditionele versie wel gewoon behouden (alleen de pionnetjes worden wel eens aangepast) en gaat het vaak om tijdelijke edities. Sinds kort is een speciale versie van Monopoly verkrijgbaar in het kader van het zeventig jaar bestaan van het spel: Monopoly van Dam tot Dom editie.

'Marokkaanse plaats broedplaats zelfmoordenaars'

Icoon BuitenlandsEen Marokkaanse stad die 30 kilometer ten zuiden van de Spaanse enclave Ceuta ligt, is een broedplaats voor zelfmoordterroristen. Dat melden Amerikaanse veiligheidsdiensten.

Een grote groep jonge mannen, die allemaal in dezelfde moskee komen, heeft de afgelopen jaren het plaatsje verlaten om vooral in Irak martelaar te worden in de strijd van het terreurnetwerk al-Qaeda, meldde de Britse krant The Daily Telegraph zaterdag.

Van zeker negen daders van zelfmoordaanslagen in de Iraakse hoofdstad Bagdad staat na DNA-onderzoek vast dat ze uit de stad Tetouan komen. De daders van de aanslagen in Madrid in maart 2004 kwamen eveneens uit de Marokkaanse plaats. De plaatselijk bevolking is ervan overtuigd dat nog 21 anderen zijn weggegaan om bij te dragen aan de jihad, de heilige oorlog.

De meeste van de vermeende terroristen zijn afkomstig uit de wijk Jamaa Mezuak, waar de inwoners veelal arm en ongeletterd zijn. ''Dit deel van Marokko is een plaats van ellende, armoede en werkloosheid en een plek waar geen hoop heerst'', verklaart Aissa Acharki van de islamitische vredesbeweging Gerechtigheid en Spiritualiteit.

De imam van de gewraakte moskee wil geen commentaar geven. ''Ik weet wie je bent en waar je woont. Wees voorzichtig met je vragen over die jongens'', beet hij een verslaggever van de Britse krant toe.

Button mist eerste wintertestsessie

Jenson Button zal niet in actie komen tijdens de eerste wintertest in Barcelona. Tijdens een kartsessie, die deel uitmaakte van zijn winterprogramma, liep de Brit een lichte ribblessure op. Het team van Honda houdt hem uit voorzorg aan de kant.

Aankomende dinsdag begint het team van Honda aan een test op het Catalaanse circuit. Rubens Barrichello, Christian Klien en James Rossiter zullen de baan op komen voor het team. Het team van Honda zal zich vooral gaan bezighouden met de overschakeling naar de banden van Bridgestone en het ontwikkelen van onderdelen voor de nieuwe bolide.

Van der Sar vol zelfvertrouwen

Morgen staat in de Premier League de topper tussen Manchester United en Chelsea op het programma. Edwin van der Sar, de sluitpost van United, barst van het zelfvertrouwen. Manchester is met 34 punten koploper en nummer twee Chelsea volgt op drie punten achterstand.

Van der Sar ziet het als een voordeel dat zijn club bovenaan staat. "Toen we vorig seizoen tegen ze speelden stonden we tien punten achter. Nu staan we drie punten voor, dat zegt genoeg", aldus de Nederlandse goalie.

De twee grootmachten verloren deze week beiden in de Champions League. United ging met 1-0 onderuit bij Celtic en Chelsea verloor met dezelfde cijfers van Werder Bremen.

DVD: Paul Weller - Hitparade

Een kamer met stoffig bruin tapijt met bloemetjes, zojuist heeft het verlegen jochie met bloempotkapsel alle tiptoetsen van de televisie ingedrukt, het liefst meerdere gelijk. De gekromde beeldbuis van de bejaarde Philips volgt protesterend, het misbruik lijdzaam ondergaand. Krakend sloft het geluid van de boxjes er een seconde achterna, als ze die tijd al gegund wordt. De ogen van het jochie worden plotseling nog groter dan ze van nature al zijn. Als door weet-niet-wat getroffen blijft hij stokstijf staan, geheel gebiologeerd door het geluid en de straling van de televisie. Zijn hand valt van de zijkant van de televisie af, en blijft halverwege het toestel en zijn lijf als bevroren hangen.


De Haan tevreden over loting

Bondscoach Foppe de Haan heeft tevreden gereageerd op de loting voor het EK onder 21, die gisteren werd verricht. Jong Oranje werd in Groep A ingedeeld bij België, Portugal en Israël. In Groep B zitten Italië, Engeland, Servië en Tsjechië.

"Het had slechter gekund", aldus De Haan, die als coach van Jong Indonesië momenteel in Qatar is voor de Aziatische Spelen. "We ontlopen in de groepsfase sterke landen als Italië en Engeland. In onze poule zijn België en Israël de outsiders. Maar vergeet niet dat Israël in de play-offs Frankrijk de weg naar het eindtoernooi belette. Hoewel België geen regelmatige EK-ganger is, beschikken de Belgen op dit moment over een goede lichting jeugdspelers. Een aantal van hen is wekelijks actief op de Nederlandse velden. Daarbij is een duel tussen Nederland en België natuurlijk altijd een mooi affiche."

UEFA onderzoek incident in Kuip

De UEFA gaat een onderzoek starten naar een incident in De Kuip tijdens de UEFA Cup-wedstrijd donderdagavond van Feyenoord tegen Blackburn Rovers (0-0). De Noorse aanvaller Morten Gamst Pedersen kreeg donderdag in de dertiende minuut een beker bier naar zijn hoofd geslingerd toen hij een inworp wilde nemen.

De waarnemer van de UEFA meldde het voorval, en de zaak zal nu worden onderzocht. Pedersen zelf koos ervoor geen klacht in te dienen wegens de bierdouche. "Ik laat het aan de UEFA over om in actie te komen of niet. Ik kreeg bier in m'n gezicht en had daardoor wat plakkerige ogen. Het had erger kunnen zijn. Het was gelukkig niets hards. Ik heb er niks aan overgehouden. Maar dit hoort niet op het voetbalveld”, aldus Pedersen tegenover de BBC.

Feyenoord was zeer onstemd over de misdragingen van enkele aanhangers, naast het gooien met plastic glazen bier werd er ook vuurwerk afgestoken. "Het is bij iedereen bekend dat we sinds de gebeurtenissen rondom Feyenoord - Sporting extra in de gaten worden gehouden door de UEFA", aldus directeur Onno Jacobs, die rekening houdt met een boete. "Iedereen met een beetje gezond verstand snapt dat het ontoelaatbaar is dingen op het veld te gooien. Toch gebeurt het en moet de scheidsrechter zelfs vragen ermee op te houden. We kunnen dus weer rekenen op een boete en een nieuwe aantekening. Dat kan de club echt niet gebruiken. Europees voetbal is essentieel voor ons, zowel qua financiën als qua prestige en imago.”

[A1GP] Uitslag kwalificatie

Zwitserland heeft de pole position gepakt voor de A1GP-sprintrace, die morgen op het Maleisische circuit van Sepang wordt verreden. Nederland start vanaf de zesde plaats.

De eerste kwalificatiesessie begon op een droge baan, maar door de dreiging van regen besloten bijna alle teams om direct het circuit op te gaan. Duitsland zat in de vliegende ronde klem achter Ierland en bij een inhaalactie werd de Ier Devaney achterstevoren getikt. Ondanks de aanrijding wist Hülkenberg toch de snelste ronde te rijden en werd hij slechts door Zwitserland voorbij gestreefd. Rafael Matos van Brazilië had geluk dat hij de wagen op de baan kon houden, toen hij met twee wielen door het gras ging. Jeroen Bleekemolen zette de vijfde tijd neer, op iets meer dan een seconde achter de leider.

In de tweede sessie besloot Bleekemolen als allereerste de baan op te gaan. Hij zette als eerste een kwalificatietijd neer, maar Nieuw-Zeeland en China waren al direct sneller. Zwitserland pakte echter de snelste tijd. De Amerikaan Phil Giebler werd tijdens zijn vliegende ronde geraakt door Adrian Zaugg, wat de Zuidafrikaan een onderzoek van de stewards opleverde. Nieuw-Zeeland liet uiteindelijk de snelste ronde van de sessie noteren, maar Zwitserland bleef op kop in het totaalklassement, met Nederland op een zesde plaats.

De derde sessie was extra belangrijk voor Ierland en Singapore, aangezien zij pas één tijd hadden neergezet en zich dus nog niet gekwalificeerd hadden. Australiër Ryan Briscoe zorgde voor spektakel door de bocht uit te vliegen en vol door de grindbak te stuiteren. Zijn wagen werd zwaar beschadigd, maar Briscoe kon nog wel terug naar de pits komen. Nagenoeg niemand kon in deze sessie zijn tijd verbeteren, wat betekende dat het tussenklassement gelijk bleef.

Khalil Beschir, van het Libanese team, veroorzaakte al vroeg in de laatste sessie een rode vlag. Zijn wagen viel stil op het circuit en moest van de baan gehaald worden. Direct na de herstart werd alweer een gele vlag gegeven, omdat Brazilië op de baan een ventilator verloor, die in de pits wordt gebruikt om de auto te koelen. Ondanks dat de gele vlag slechts lokaal was, zorgde ook deze sessie geen grote veranderingen in het klassement. Zwitserland behield de eerste plaats, gevolgd door Nieuw-Zeeland, Duitsland, Groot-Britannië, China en Nederland.

Uitslag kwalificatie

poslandsessie 1sessie 2sessie 3sessie 4totaalachterstand
1 Zwitserland1:51.508 1:51.506 1:52.746 geen tijd3:43.014  
2 Nieuw Zeeland1:51.872 1:51.433 1:53.485 geen tijd3:43.305 +0.291
3 Duitsland1:51.836 1:51.545 1:52.017 1:52.538 3:43.381 +0.367
4 Groot Britannië1:52.016 1:51.925 1:52.764 1:53.622 3:43.941 +0.927
5 China1:52.948 1:51.936 1:53.333 1:53.206 3:44.884 +1.870
6 Nederland1:52.534 1:52.398 1:53.124 1:53.889 3:44.932 +1.918
7 Maleisië1:52.648 1:53.151 1:52.471 1:52.597 3:45.068 +2.054
8 Zuid Afrika1:52.778 1:52.460 1:53.849 1:53.090 3:45.238 +2.224
9 Canada1:53.142 1:52.210 1:53.424 1:53.398 3:45.352 +2.338
10 Frankrijk1:52.593 1:52.817 1:53.062 1:53.657 3:45.410 +2.396
11 V.S.1:53.322 1:54.357 1:53.894 1:52.521 3:45.843 +2.829
12 Mexico1:53.512 1:52.728 1:54.042 1:53.427 3:46.155 +3.141
13 Ierlandgeen tijd1:52.894 1:53.576 1:53.326 3:46.220 +3.206
14 Tsjechië1:53.016 1:53.391 1:53.788 1:54.109 3:46.407 +3.393
15 Brazilië1:53.402 1:53.733 1:53.343 1:53.457 3:46.745 +3.731
16 Singapore1:54.208 geen tijd1:53.426 1:53.768 3:47.194 +4.180
17 Australië1:54.545 1:53.166 geen tijd1:54.908 3:47.711 +4.697
18 Indonesië1:54.407 1:53.989 1:55.101 1:54.260 3:48.249 +5.235
19 India1:54.060 1:54.328 1:54.575 1:54.899 3:48.388 +5.374
20 Italië1:54.565 1:54.610 1:56.432 1:54.740 3:49.175 +6.161
21 Libanon1:55.710 1:54.527 1:55.610 geen tijd3:50.137 +7.123
22 Pakistan2:00.492 1:58.589 2:00.783 geen tijd3:59.081 +16.067

Sinterklaas blijkt brokkenpiloot

Icoon SinterklaasSint Nicolaas en zwarte Piet zijn echte brokkenpiloten. Ieder jaar belanden de Goedheiligman of een van zijn knechten zo'n vijftig keer op de eerste hulp van het ziekenhuis. Dit pijnlijke feit blijkt uit statistieken van stichting Consument en Veiligheid.

Maar het gaat om ernstigere pech dan een lekke fietsband door een pepernoot. De hoofdoorzaak voor de brokken is, dat nogal wat zwarte Pieten hun eigen lenigheid schromelijk overschatten. Zo leveren hun rare capriolen meer dan eens een verdraaide knie of verstuikte enkel op. En soms klopt Pieterbaas zo hard op de deur, dat zijn hand in het verband moet.

Sinterklaas is ook niet meer zo goed ter been op zijn oude dag. De bebaarde kindervriend struikelt geregeld over de uitlopen van zijn bisschoppelijk habijt. Tijdens de vele kinderbezoeken wil de immer goedgemutste Sint verder nog wel eens te diep in het glaasje kijken. Cees Meijer van Consument en Veiligheid verklapt: ''Een benevelde sint springt bijvoorbeeld wel over hekjes, met alle gevolgen van dien.''

Sinterklaas in de rolstoel
''Nee hè!''

SP haalt plaatje Mao van website

De jongerenorganisatie van de Socialistische Partij, ROOD, heeft gisteren een afbeelding van de vroegere Chinese dictator Mao van haar site gehaald. Dit gebeurde op aandringen van SP-leider Jan Marijnissen.

Marijnissen werd donderdagavond bij Pauw & Witteman geconfronteerd met de beeltenis van Mao. Hij tikte daarop ROOD-voorzitter Renske Leijten, die ook in de uitzending aanwezig was, publiekelijk op de vingers. Leijten is één van de 25 nieuwe Kamerleden voor de SP. Volgens haar had ROOD-bestuurslid Niels Jongerius het plaatje op de site gezet. Beiden hebben erkend dat het een miskleun betrof om een beeltenis van Mao online te zetten.

De SP is in 1972 ontstaan uit de Kommunistische Partij Nederland (KPD/ml) van Daan Monjé. De SP begon als maoistische partij, maar nam na een paar jaar afstand van het Chinese communisme toen men hoorde dat de grote leider Mao Zedong van China het land op dictatoriale wijze leidde en miljoenen doden op zijn geweten had.


Plaatje stond bij berichtje over een evenement dat ROOD organiseerde

Leijten: 'miskleun'

Fransen geschokt door Parijse hooligans

MisdaadDe Franse autoriteiten hebben geschokt gereageerd op de rellen van donderdagavond na de UEFA-cupwedstrijd tussen Paris Saint Germain en Hapoel Tel Aviv. Daarbij werd een hooligan van de Parijse club door een agent doodgeschoten. Deze fan maakte deel uit van ruim honderd Saint Germain-hooligans die een Israëlische fan aanvielen en de zwarte agent uitscholden voor vieze neger. Ook schreeuwden ze antisemitische leuzen. De Franse club had onverwacht met 4-2 verloren van Hapoel.

President Chirac, minister Sarkozy en andere politici hebben schande gesproken van het supportersgedrag. Ze overwegen harde maatregelen tegen de hooligans van de voetbalclub uit Parijs.

De zwarte agent (de 32-jarige Antoine Granomort) was als agent in burger verantwoordelijk voor het bewaken van politieauto's. Hij zag hoe een grote groep Franse hooligans de Joodse fan belaagden en schoot hem te hulp.

Schoppen
Granomort gooide eerst een traangasgranaat en riep de Hapoel-fan toe zich achter hem te verschuilen. De beledigingen waren niet van de lucht ('vuile jood', Hitlergroeten, 'vuile neger', apengeluiden), terwijl het tweetal zich uit de voeten probeerde te maken.

De agent en de Israëlische fan werden echter achterhaald en Granomort werd tegen de grond gewerkt en in zijn buik en in zijn gezicht geschopt. Toen opende hij het vuur op een Franse hooligan van Noord-Afrikaanse komaf. De kogel doorboorde de long van de allochtone supporter (de 26-jarige Mounir Bouchaer), en kwam vervolgens terecht in het hart van de 25-jarige Julien Quemener, een lid van de extreem-rechtse supportersvereniging Boulogne Boys. Quemener overleed ter plekke.

Boulogne Boys en aanverwante supportersgroepen brengen de Parijse club al langer in problemen. Op de tribunes werden felle vechtpartijen uitgevochten met de multiculturele supportersvereniging van PSG, Tigris Mystic. Die heeft zich deze zomer ontbonden. Donkere voetballers klagen geregeld over de oerwoudgeluiden die in het stadion worden gescandeerd.

Met dank aan tongytongylickylicky en calvobbes voor de submit.

Dobbelsteen stapelen...

Er bestaan nog steeds mensen met veels te veel vrije tijd. En met die vrije tijd kun op vele manieren invullen (nuttig bedoel ik dan… ). Of je kunt, net zo als de maker van het onderstaande filmpje je helemaal toe leggen op het spelen met dobbelstenen.

Aangezien hij redelijk veel trucjes met de dobbelstenen kan, gok ik dat hij voldoende tijd gehad heeft om te oefenen.

Want ik moet toegeven, zijn dobbelsteen trucjes zien er spectaculair uit!

Met dank aan Leso_Varen voor de submit.

[A1GP] Uitslag 2e vrije training

Vannacht is in Maleisië de tweede vrije training van de A1GP verreden. Nico Hülkenberg was ook deze sessie weer snel, en staat tot nu toe alles keren bovenaan de lijst. Singapore wist de tweede tijd neer te zetten, gevolgd door Tsjechië. Nederland wist opnieuw niet verder te komen dan de zestiende plek.

Pos Team CoureurTijdVerschilRonden
1 GERMANY Nico HÜLKENBERG 1:54.074 - 19
2 SINGAPORE Christian MURCHISON 1:54.133 +0.059 14
3 CZECH REPUBLIC Tomas ENGE 1:54.157 +0.083 21
4 NEW ZEALAND Jonny REID 1:54.183 +0.109 13
5 CHINA Congfu CHENG 1:54.239 +0.165 18
6 FRANCE Nicolas LAPIERRE 1:54.392 +0.318 18
7 MALAYSIA Alex YOONG 1:54.519 +0.445 19
8 USA Philip GIEBLER 1:54.707 +0.633 21
9 SWITZERLAND Neel JANI 1:54.766 +0.692 17
10 GREAT BRITAIN Robbie KERR 1:54.960 +0.886 18
11 CANADA Sean McINTOSH 1:55.070 +0.996 20
12 SOUTH AFRICA Adrian ZAUGG 1:55.239 +1.165 20
13 BRAZIL Raphael MATOS 1:55.511 +1.437 19
14 MEXICO Salvador DURAN 1:55.636 +1.562 19
15 IRELAND Michael DEVANEY 1:55.820 +1.746 20
16 NETHERLANDS Jeroen BLEEKEMOLEN 1:55.903 +1.829 16
17 INDONESIA Ananda MIKOLA 1:56.195 +2.121 19
18 AUSTRALIA Ryan BRISCOE 1:56.229 +2.155 13
19 INDIA Armaan EBRAHIM 1:56.817 +2.743 21
20 ITALY Enrico TOCCACELO 1:56.857 +2.783 19
21 LEBANON Khalil BESCHIR 1:57.026 +2.952 22
22 PAKISTAN Nur ALI 2:00.652 +6.578 21

De nieuwe Rijkaard moet nog leren schaken

Wie enkele weken geleden de beelden van AZ – FC Utrecht zag wist genoeg. Het shot van een goedkeurend knikkende bondscoach Marco van Basten en zijn trouwe maatje John van 't Schip sprak voor zich. Marco bekeek AZ en zag David Mendes da Silva excelleren. Een selectie kon dan ook niet uitblijven. Wacht even, zo constant speelde die aanwinst in Alkmaar toch niet? Klopt, de Rotterdammer had even een aanloopperiode nodig. Maar constante prestaties zijn al jaren geen argument meer om een invitatie voor Oranje te ontvangen. Het Nederlands elftal is een schoolklas geworden, die het einddoel telkens uitstelt. In dat licht bezien was de selectie van David Mendes da Silva volledig logisch.

DVD: Agatha Christie's Poirot - Seizoen 4



Een van de meeste bekende speurneuzen is ongetwijfeld Hercule Poirot. De fijnbesnorde Belg die in Engeland allerlei moorden probeert op te lossen. Voor het eerst in 1920, toen het eerste boek van Agatha Christie, met de titel 'De zaak Styles', werd uitgegeven. Er zouden nog tientallen boeken met Poirot in de hoofdrol volgen en veel van deze boeken zijn later verfilmd. Sinds kort is het vierde seizoen van Poirot op dvd uitgebracht. Wellicht een wat merkwaardige benaming, want het gaat meer om een drietal tv-films dan om een echte tv-serie.

Man stopt baby in vriezer

Icoon Weird Een Canadese man moet zich voor de rechter verantwoorden, omdat hij een baby in de vriezer gestopt heeft. Hij had de 10-maanden-oude baby van zijn vriendin daarin gedaan om haar af te laten koelen van koorts.

De man heeft tegen de politie verteld dat hij geen idee heeft hoe hij een kind moet opvoeden. De man merkte dat de baby het door koorts erg heet had en probeerde haar af te koelen. Hij probeerde haar eerst aan te kleden met koude kledingstukken, maar dat had geen effect. Daarna nam hij het kind mee naar de koude buitenlucht, maar ook dat werkte niet. Hij dacht dat het kind misschien zou verdrinken als hij haar in een koud badje zou stoppen, dus besloot hij het kind maar in de vriezer te stoppen.

Toen zijn vriendin thuiskwam, maakte ze de deur van de vriezer open en zag ze haar kind liggen tussen de hamburgers en de ijsblokjes. De moeder had tegen de dokter haar baby beschreven als "huilend, snikkend en doodsbang". De man beweert dat het kindje maar veertig seconden in de vriezer had gezeten en dat hij de deur had opengelaten. Zijn vriendin stelt echter dat de deur dicht was toen zij thuiskwam.

De baby moest enkele dagen in het ziekenhuis doorbrengen omdat haar hoofd en borst onderkoeld waren. De man kan aangeklaagd worden voor verwaarlozing en het aanvallen van een kind. De oma van het meisje heeft de voogdij over het kind gekregen.

Bohemian Rhapsody weer op eerste plaats

Icoon Muziek Het nummer Bohemian Rhapsody van Queen staat dit jaar weer op de eerste plaats van de Top 2000 van Radio 2. Het nummer Avond van Boudewijn de Groot is terugverwezen naar de tweede plaats. Op de derde plaats staat Hotel California van de Eagles.

Tot vrijdag 21.00 uur kon iedereen een stem uitbrengen op zijn favoriete liedje. Ruim anderhalf miljoen mensen hebben daar gehoor aan gegeven. De bekendmaking van de nummer één werd rechtstreeks uitgezonden op radio en televisie. De uitzending werd opgenomen in een discotheek in Zoetermeer, waar Marco Borsato en Katie Melua optraden.

Vorig jaar stond Avond verrassend genoeg op de eerste plaats. Het was de eerste keer dat Bohemian Rhapsody niet op plek één eindigde. De hele lijst zal zoals gebruikelijk op de radio te beluisteren zijn tussen kerst en nieuwjaar. Vorig jaar hebben 8,2 miljoen mensen op een bepaalde manier gekeken of geluisterd naar de Top 2000.

Vrachtlading Xbox 360-consoles gestolen

In het Engelse Staffordshire is een vrachtwagen vol met Xbox 360-bundels meegenomen. De dieven lieten de chauffeur merken dat er iets mis was met de vrachtwagen en toen hij stopte om te kijken wat er aan de hand was werd de vrachtwagen meegenomen.

De Xbox 360-bundels zouden vandaag in de winkels moeten liggen. Het gaat om de bundel met het spel WWE: Smackdown vs. Raw. De vrachtwagen is uiteindelijk leeg terug gevonden aan de kant van de weg. De totale waarde van de consoles wordt geschat op 740.000 euro. Naast de PS3 is dus blijkbaar de Xbox 360 ook geliefd bij de criminelen.

1,5 miljoen artikelen op Engelse Wikipedia

Logo Wikipedia Op de Engelse editie van de online encyclopedie Wikipedia is zojuist het 1,5 miljoenste artikel geplaatst. Dat is een mijlpaal voor de grootste online encyclopedie ter wereld. De Nederlandse editie van Wikipedia heeft iets minder dan 250.000 artikelen.

Op Wikipedia kan elke anonieme bezoeker aanpassingen verrichten. Hierdoor kan de encyclopedie zeer actueel zijn, maar ook fouten bevatten. Zo zijn er in het verleden schandalen geweest van sterren of politici die hun eigen verleden op Wikipedia probeerden te verbeteren. Ook werd een Amerikaanse journalist op de encyclopedie maandenlang verdacht van de moord op John F. Kennedy.

Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia wil dat internetters zich nu vooral met de kwaliteit van de encyclopedie bezig zullen houden, in plaats van alleen de kwantiteit. Uit onderzoek van het Britse wetenschappelijke tijdschrift Nature blijkt overigens dat Wikipedia bijna net zo betrouwbaar is als de gezaghebbende Encyclopedia Brittanica.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.